Kategoria

Luominen-tiedelehden numero 7 (9)

Luominen-tiedelehden numeroon 7 liittyvät artikkelit.

Läntisen Ruotsin vuoristoseudulta on löydetty puita, joiden väitetään olevan maailman vanhimpia elossa olevia puita.

Katsellessani ulos lentokoneeni ikkunasta, ihmettelin Galapagoksen saaristomeren sinivihreiden vesien kauneutta ja suunnattomuutta sekä sen monia karuja, hiekan ja mustan basaltin ympäröimiä saaria.

Vuonna 2005 ryhmä tutkijoita julkaisi merkittävän tutkimuksen kysymyksestä, joka on askarruttanut perinnöllisyystieteilijöitä pitkään: Mikseivät identtiset kaksoset ole identtisiä?

Kaikkialla Isossa-Britanniassa aikanaan yleinen kotimainen orava (Sciurus vulgaris) on kärsinyt melkoisia vastoinkäymisiä. Se on häädetty pois kotipaikoiltaan pohjoiseen Englantiin ja eteläiseen Skotlantiin, elinympäristönsä rajoille.

Jos etsit painoluokkaansa nähden kovimpia nyrkkeilyennätyksiä, haet turhaan niitä ”Sugar” Ray Robinsonin tai Rocky Marcianon saavutuksista. Nopein isku on 10–30 cm pitkällä sirkkaäyriäisellä eli mantisravulla.

British Museumin asiantuntijat tulkitsivat äskettäin savitaulua, joka sisältää Nebukadnessarin, Babylonin kuninkaan korkean virkamiehen kirjoittaman kuitin. Kuitti koskee kultaa, joka on lahjoitettu Babylonin temppeliä varten.

Tutustu tähän asti julkaistuihin Luominen-tiedelehtiin. Täältä näet upeasti kuvitettujen numeroiden kannet sisällysluetteloineen.

Luominen-tiedelehden numero 7

Tämänhetkisen vallitsevan näkemyksen mukaan ensimmäinen Homo sapiens eli yli miljoona vuotta sitten. Jos näin todella on, missä ovat kaikki biljoonat ihmiset, joiden tulisi joko olla hengissä, tai joiden hautautuneita ja mahdollisesti fossiloituneista jäännöksiä pitäisi löytyä laajoilta hautausmailta ympäri maailmaa?