Print this page

Dinosauruksia ennen ihmisiä ja dinosaurusten luiden C14-ajoitukset

03.04.2010 - ihmettelen

Ihmettelen, että jos luomisteoria on se oikea teoria, niin miten on voinut olla dinosauruksia ennen ihmisiä. Mammutteja ainoastaan oli tiettävästi ihmisten aikaan, mutta nämä muut isot dinot kuolivat jo kauan aikaa sitten meteoriitista tai sairauksesta. Miksi ylipäätään piti olla dinosauruksia ennen ihmisiä? Raamatun vuosilukujen mukaan ja löydettyjen dinoluiden iän mukaan isot dinot olisivat olleet kauan ennen ihmisen tuloa.

Vastaus:

01.09.2013

Kiitos kysymyksestäsi.

Ihmettelen, että jos luomisteoria on se oikea teoria, niin miten on voinut olla dinosauruksia ennen ihmisiä. Mammutteja ainoastaan oli tiettävästi ihmisten aikaan, mutta nämä muut isot dinot kuolivat jo kauan aikaa sitten meteoriitista tai sairauksesta. Miksi ylipäätään piti olla dinosauruksia ennen ihmisiä? Raamatun vuosilukujen mukaan ja löydettyjen dinoluiden iän mukaan isot dinot olisivat olleet kauan ennen ihmisen tuloa.

Näkemyksemme mukaan dinosauruksia ei ole ollut mainittavan pitkää aikaa ennen ihmisiä vaan Jumala loi meressä elävät ja lentokykyiset dinosaurukset luomisviikon viidentenä päivänä, maalla elävät kuudentena päivänä. Mammutteja, kuten dinosauruksia eli siis ihmisten kanssa samaan aikaan, mistä kertovat esimerkiksi keskiajalta peräisin olevat kertomukset lohikäärmeistä ja myös Jobin kirjassa olevat dinosaurusten kuvaukset.1 Raamattuun perustuva kuvaus dinosauruksista välttää myös meteoriitti- ja sairausteorioiden merkittävät ongelmat.2

Pidämme myös löydetyille dinosaurusten luille mitattuja ikiä virheellisinä, koska näiden ikien mittaamiseen käytetyt menetelmät ovat epäluotettavia.3 Esimerkiksi tuoreessa tutkimuksessa on dinosaurusten luita ajoitettu 14C-menetelmällä 22 000 - 39 000 vuoden ikäisiksi, mikä on lähestulkoon se, mitä kreationistit ovat ennustaneetkin4. Jos dinosaurukset olisivat miljoonia vuosia vanhoja, ei niiden luissa pitäisi olla ainuttakaan 14C-atomia jäljellä.

Tutkimusryhmä esitteli tuloksensa Asia Oceania Geosciences Societyn ja American Geophysical Unionin yhteistapaamisessa. Löytönsä he olivat tutkineet huolella myös sen varalta, että nykyisin ilmakehässä oleva 14C-isotooppi olisi saastuttanut näytteet. Münchenin teknisestä yliopistosta fysiikan tohtoriksi5 väitellyt Thomas Seiler johti tutkimusryhmän esitystä, joka on nähtävissä Youtube-palvelusta.6

Esityksen tiivistelmä poistettiin kuitenkin tapahtuman internetsivuilta7, koska kaksi tapahtuman puheenjohtajaa ei hyväksynyt esitettyjä tuloksia. Lähdeartikkelissa8 on kuitenkin esitelty kuvaruutukaappaukset9, joissa tiivistelmä näkyy. Niitä voi verrata sivuston nykyiseen sisältöön7.

Tämänkaltainen sensuuri omalta osaltaan osoittaa tieteen avoimuuden olevan suhteellinen käsite joka on riippuvainen sitä suorittavien henkilöiden omaksumista maailmankuvista ja niiden pohjalta tehdyistä inhimmillisistä päätöksistä, joilla ei ole aina mitään tekemistä kokeellisen tieteen kanssa. Tässä näkyykin paradigman10 voima.

Katso myös:
Lähdeviitteet
  1. Dinosaurukset -vastaus
  2. Dinosaurusten sukupuutto on suuri mysteeri sekulaarille tieteelle – Ei vähiten siitä syystä, että se on saanut niin suuren huomion populaarikulttuurissa. Monia evolutiivisia teorioita on tarjottu selittämään dinosaurusten kuolemaa: esimerkiksi nisäkkäät ilmaantuivat ja alkoivat syödä dinosaurusten munia, uusia huumaavia kasveja kehittyi ja maailmanlaajuinen lämpeneminen tai kylmeneminen.

   Ehdottomasti tunnetuimman väitteen mukaan asteroidi-isku aiheutti dinosaurusten sukupuuton. Tällä väitteellä on kuitenkin ylitsepääsemättömiä ongelmia. Esimerkiksi kuuluisa maailmanlaajuisesti kivikerrostumista löydetty iridiumkerrostuma – avaintodiste meteoriitti-iskulle – on huomattavasti epäselvempi kuin mitä on väitetty.Monet evolutionistit ovat samaa mieltä kreationistien kanssa, että iridiumin rikastuminen voi olla seurausta massiivisesta tulivuoritoiminnasta. Se onkin mitä varmimmin seuraus vedenpaisumuksesta, johon kuului syvyyden lähteiden avautuminen (1. Moos. 7:11). Kts. Sarfati, J.: Did a meteor wipe out the dinosaurs?—What about the iridium layer?, 2001, viitattu lähdeartikkelissa http://creation.com/images/pdfs/cabook/chapter19.pdf.

   Lisäksi kyseisen asteroidi-iskun todisteena käytetty Meksikon Jukatanin niemimaalla sijaitseva kraatteri on väärän ikäinen, eikä tiedeyhteisössä myöskään vallitse yksimielisyyttä, onko se kraateri ollenkaan: http://creation.com/dino-impact-theory-takes-a-hit.

   Raamatullisesta näkökulmasta katsottuna ei muodostu dinosaurusten sukupuutto-ongelmaa. Fossiileja sisältävät sedimenttikerrostumat eivät ole evoluution ja sukupuuton ”aikakirja” miljoonien vuosien aikakehyksessä, vaan vedenpaisumuksen ja sen jälkivaikutusten takia hautautuneiden jäännöksiä. Kaikki maaeläinten baraminit dinosaurukset ja linnut mukaan lukien asuttivat maan sen jälkeen uudestaan. Tämän jälkeen monet eläimet ovat kuolleet sukupuuttoon, luomakunnan kirouksen takia. Kuten dodon tapauksessa, jotkin dinosaurukset hävisivät ihmisen vaikutuksen takia esimerkiksi siksi, että ne olivat uhka turvallisuudelle tai niiden elinympäristöt hävisivät kaupungistumisen ja maanviljelyksen myötä.
  3. Ajoitusmenetelmät -kategoria
  4. On hyvin mahdollista olettaa, että vedenpaisumuksesta lähtien voitaisiin odottaa vain noin 5000 vuoden tuloksia radiohiiliajoituksista, eikä 20 000 - 50 000 vuoden tuloksia. Radiohiiliajoitettaessa oletetaan kuitenkin, että nykyinen 14C/12C-suhde,noin yhden suhde biljoonaan (teollisen vallankumouksen vaikutuksen oikaisun jälkeen), oli myös suhde alkutilanteessa. Ennen vedenpaisumusta koskevalta ajalta tämä suhde olisi kuitenkin ollut huomattavasti pienempi, koska vedenpaisumus olisi poistanut käytännössä kaiken elävän hiilen biosfääristä hautautumisen kautta. Koska vedenpaisumusta edeltävät kohteet olisivat lähteneet huomattavasti matalammasta 14C/12C-suhteesta, olisi mitattu määrä myös pienempi ja näin (väärin)tulkittu huomattavasti vanhemmiksi. Kts. Creation Answers Bookin luku 4: What about carbon dating?
  5. Väitöskirja luettavissa Münchenin teknillisen yliopiston sivuilta: https://mediatum.ub.tum.de/doc/603151/
  6. Youtube: Carbon-14 dated dinosaur bones - under 40,000 years old
  7. http://www.asiaoceania.org/aogs2012/mars2/timetable.asp (Keskiviikko, Huone Leo 2, tuplaklikkaus kohteeseen BGO2, josta avatuvan laatikon listasta puuttuu 4:n ja 6:n välistä kohta 5.)
  8. http://creation.com/c14-dinos
  9. http://newgeology.us/BG02-A012%20Abstract.pdf
  10. Paradigma on tieteenalan kulloinkin yleisesti hyväksytty oppirakennelma, ajattelutapa, esim. evoluutioteoria.

 

Katso myös