Raamattu suhteessa muihin

Raamattu suhteessa muihin (2)

Vastaukset, joissa käsitellään Raamatun merkityksellisyyttä muihin uskontoihin ja niiden pyhiin kirjoihin nähden

Maailmassa on varmasti miljardeja ihmisiä jotka uskovat yliluonnolliseen. Mutta mikä uskoista on oikea, ja miten Jumala suhtautuu "vääräuskoisiin"? Esimerkiksi nyt vaikka muslimiin. Kaveri rukoilee useita kertoja päivässä, lukee ahkerast pyhäksi uskomaansa kirjaa ja tekee jopa pyhiinvaelluksen uskonsa nimissä. Joutuuko helvettiin vai taivaaseen?
Muutenkin kiinnostaa suhtautumisenne Koraaniin ja sen sisältöön. Pelkkää vääräuskoisten roskaa, vai Jumalan toinen tuleminen, vai kenties jotain siltä väliltä?

Eri uskontojen totuudenmukaisuutta käsitteleviä vastauksiamme voi lukea "Raamattu suhteessa muihin" -kategoriastamme. Näkemyksemme mukaan Koraanin luotettavuus ei yllä läheskään Raamatun tasolle.

Tervehdys teille! Minua kiinnostaisi tietää, millä tavoin te voisitte osoittaa, että toisten uskontojen esittämät kuvaukset ovat vääriä, ja kristinuskon raamatusta tulkittu maailman synty on oikea.
Eri uskontojen syntykuvaukset ovat kuitenkin oikeasti hyvin erilaiset, ja olisi muita uskontoja loukkaavaa sanoa, että huolimatta kuvauksen erilaisuudesta, se tarkoittaa sitä, mitä raamatussa lukee.

Tässä vastauksessa emme luonnollisestikaan kykene käymään lävitse kaikkien eri uskontojen luomis/syntykertomuksia, eikä se ole sivustojemme pääasiallinen tehtävä. Sen sijaan ensisijaisena pyrkimyksenämme on esittää todistusaineistoa sen näkemyksen tueksi, että Raamatun ilmoitus on luotettava myös seikoissa jotka liittyvät maailmankaikkeuden ja elämän syntyyn ja mekanismeihin.

Niiltä osin kuin muiden uskontojen maailman syntyä koskevat kuvaukset ovat ristiriidassa Raamatun kuvauksen kanssa, on helppo todeta, että ne eivät voi molemmat olla oikeassa.