Artikkelit

Artikkelit (306)

Artikkelit-osiosta löydät mm. käännettyjä artikkeleita kuten esimerkiksi Evoluution kumoaminen -artikkelisarja, joka on käännetty kirjasta Refuting Evolution 2.

Koulun biologiaa -sarjassa käydään läpi erinäisiä oppilaitosten tuoreimman opetussuunnitelman mukaisia biologian oppikirjoja ja niiden esittämiä väitteitä ja teorioita liittyen yleiseen evoluutioteoriaan. Kommenttimme pohjautuvat aina kyseessä olevien oppikirjojen esittämiin väittämiin.

Children categories

Evoluution kumoaminen

Evoluution kumoaminen (7)

Usko luomiseen on ”tyhmyyttä.” Luominen on ”uskonnollinen näkökanta, jolla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa.” Sanomalehdet ja radioaallot ovat päivittäin täynnä tämän kaltaisia kiihtyneitä otsikoita. Uusien argumenttien ja tieteellisten ”todisteiden” pato, joka ”todistaa” evoluution, voi Jumalan sanaan uskovista vaikuttaa musertavalta. Heitä pilkataan hulluiksi uskonnollisiksi kiihkoilijoiksi, jotka edelleen asuvat keskiajalla ja uskovat Raamatun ”satuja” luomisesta. Siksi onkin tärkeämpää kuin koskaan, että uskovaiset ovat ”valmiita” puolustamaan uskoaan (1 Pie. 3:15).

Tämä artikkelisarja (joka on suomennos kirjasta Refuting Evolution 2) kokoaa yhteen voimakkaimmat argumentit, joita kristityt luultavasti kuulevat tämän päivän johtavilta evoluutiotiedemiehiltä. Nämä argumentit ovat lähtöisin kahdelta median mahtitekijältä – PBS-TV:ltä ja Scientific American julkaisulta – jotka ovat ottaneet tehtäväkseen evoluutiota edistävän ristiretken, julistaen sanomaansa maailman laajoille markkinoille. PBS summasi nykyaikaiset evoluutiota tukevat argumentit ylellisessä kahdeksan tunnin sarjassaan ”Evolution”, jota televisioidaan edelleen ja jota esitetään kouluissa läpi Amerikan. Kyseinen sarja on esitetty myös Australiassa. Scientific American koosti yhteen omat parhaat argumenttinsa taistelunhaluisessa etukannen lööpissään ”15 vastausta kreationistien älyttömyyksiin”.

View items...

Osana uraauurtavaa uutta projektia Creation Ministries International (CMI) –järjestö julkaisi heinäkuussa 2014 kirjan nimeltä Evolution’s Achilles’ Heels (EAH), [Evoluution Akilleen kantapäät (EAK)]. Sitä seurasi samanniminen 96-minuuttinen dokumentti, jonka ensi-ilta oli 17. lokakuuta. Hyödyntäen todellista tiedettä projektin tarkoituksena oli nostaa esiin kohtalokkaat virheet asioissa, joita on pidetty evoluutioteorian ”tukipilareina”.

Alusta saakka toinen tuottajista, Dr Robert Carter, visioi projektin tuovan ainutkertaisen lisän CMI:n aineiston laajuuteen. Hän sanoo: ”Me vastaamme usein evolutiivisiin väitteisiin ja meidän täytyy puolustautua hyökkäyksiltä raamatullista luomista vastaan. Mutta ajattelin, miksi emme iskisi palloa vastapuolen kenttään ja haastaisi evoluution perustavimmat opinkappaleet. Näytämme, että evoluution oletetut vahvuudet pettävät täysin jo perusperiaatteidensa tasolla.”

Toimitusjohtaja ja tuottajatoveri Gary Bates selittää: ”Useimmat ihmiset hyväksyvät evoluution oletukset sokeasti todeksi, koska heille ei ole muuta koskaan opetettu. On erittäin helppoa vakuuttaa ihminen jostakin, kun hänelle kerrotaan vain tarinan toinen puoli. EAK:ssa on kyse näiden puolitotuuksien korjaamisesta.”

Onko sinun koskaan tehnyt mieli nostaa kädet pystyyn ja sanoa: ”Antaa tiedemiesten murehtia tosiasioista. Minulle riittää uskoni!”

Faktoista luopuminen saattaa huojentaa. Se voimaannuttaa meidät julistamaan rohkeasti: ”Väliäkö sillä, uskon joka tapauksessa!” Mutta onko usko ilman faktoja riittävän vahva? Voiko se sisältää mielekästä evankeliumia? Ensimmäiset kokemukseni akateemisesta maailmasta osoittivat, mihin sellainen usko johtaa – Jumalaan, joka on vaiennettu ja vangittu hyvin pieneen laatikkoon.

Raamatullista luomista julkisuudessa puolustavat harjaantuneet henkilöt havaitsevat, että heidän viestinsä kohtaa yleensä kovimman vastarinnan teististen evolutionistien taholta. He väittävät, että Jumala loi kaikki elävät olennot evoluutiota2 käyttäen. Teistisen evolutionisti -kirjailijan Denis Alexanderin mukaan me nuoren maan kreationistit ”saatamme evankeliumin huonoon valoon”, opetuksemme ”vahingoittaa Jumalan valtakunnan leviämistä”, aiheutamme ”eripuraa” ja ”kristilliset evoluutiota vastustavat kampanjat ovat jättimäistä harhautusta – –.” 3 Näemme kuitenkin pian, että asia on aivan päinvastoin. Voisimme hyvin kysyä: Miksi kukaan kristitty väittäisi, että kaikkivoipa ja kaikkitietävä Luoja käytti ”kömpelöä, tuhlailevaa, haparoivaa, ala-arvoista ja vastenmielisen julmaa” evoluutioprosessia?4 Koska Raamattu ei sanallakaan kerro tällaisesta ajatuksesta, johtopäätöksemme on, että teistiset evolutionistit ovat lähtökohtaisesti olettaneet evoluution tosiasiaksi ja sen jälkeen yrittäneet mukauttaa 1. Mooseksen kirjan uskomukseensa.

Science julkaisi v. 2007 ihmisen ja simpanssin DNA:n samankaltaisuudesta artikkelin, joka oli otsikoitu: ”Suhteelliset erot: yhden prosentin myytti”.2 Kirjoittaja Jon Cohen asetti kyseenalaiseksi 1 %:n luvun jatkuvan käytön, siteeraten simpanssin DNA-luonnoksen julkaisemisen jälkeen tehtyjä vertailuja, joissa ero DNA-sekvensseissä oli noin 5 %. Mutta kuitenkin 1 %:n myytti on pysynyt elossa samassa lehdessä v. 2012!

Sitä kuinka väärin tämä on, kuvaa Dr Jeffrey Tomkinsin ja Dr Jerry Bergmanin vuoden 2012 katsaus julkaistuista tutkimuksista, joissa verrattiin ihmisen ja simpanssin DNA:ta.5 Kun koko DNA otetaan huomioon (eikä ainoastaan esivalittuja kohtia), he havaitsivat, että:

”Voidaan varmuudella päätellä, että ihmisen ja simpanssiin genomien samanlaisuus ei ole enempää kuin noin 87 %, eikä mahdollisesti korkeampi kuin 81 %.”

Toisin sanoen erot ovat suunnattomia, ehkä enemmän kuin 19 %. Dr Tomkins suoritti tosiasiassa oman perusteellisen vertailunsa, ja totesi eron olevan noin 30 %.6 Myös Y-kromosomit, jotka löytyvät vain miehiltä, ovat perinpohjaisesti erilaiset, vastoin evoluution kannattajien odotuksia.7

PLACEHOLDER CREATION DISPLAY

Muinaisista ajoista lähtien ihmiset ovat käyttäneet hunajaa mm. haavojen hoidossa. Tuoreet tutkimukset vahvistavat, että hunajalla on todella hyvän makunsa lisäksi myös lääkinnällisiä vaikutuksia.

Maalliset tutkijat ovat haastaneet luomiseen uskovat tutkijat selittämään jääkauden. Lisäksi he väittävät, että jääkausia on ollut useita, ehkä jopa 50. Niiden aikaväli on ollut 100 000:sta 40 000:ään vuotta viimeisten 2,6 miljoonan vuoden aikana.1 Raamattuun uskovien on vastattava vetoamalla ensimmäisen Tessalonikalaiskirjeen kohdan 5:21 mukaisesti: ”Koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä on hyvää.” Samalla kun luotamme Jumalan sanaan, on meidän huolellisesti tutkittava havaittua tietoa ja varottava sitä, miten naturalismi (”Jumalaa ei ole olemassa”) on vaikuttanut tiedon tulkintaan.

... Jääkausi onkin näin ollen kiperä ongelma maallisille tutkijoille. Jääkauden alkuperälle on yli 60 ehdotusta tai teoriaa. Geologian professori David Alt Montanan yliopistosta toteaakin: ”Teorioiden runsaudesta huolimatta kukaan ei todellisuudessa tiedä, mikä aiheuttaa jääkaudet.”4

Vaikka sekä monet tiedemiehet että suuri yleisö pitävät naturalistista evoluutiota nykyään ”tosiasiana”, suurin osa heistä ei kuitenkaan ole huolellisesti pohtinut vaihtoehtoista näkemystä. Nekään biologit, joiden lopputyö pääaineessa on liittynyt johonkin evoluution osa-alueeseen, eivät useimmiten ole tietoisia mistään naturalismin1 vastaisesta todistusaineistosta, itse hiukkasista henkilöksi -evoluutiosta puhumattakaan.

Useimmat ihmiset tietävät vain, että tiedemiehet puhuvat tavallisesti evoluutiosta totuutena ja että monet papitkin hyväksyvät sen. Jos evolutionisteilla on niin vankat todisteet, heidän ei luonnollisestikaan pitäisi pelätä asioiden avointa tarkastelua. Itse asiassa monet evolutionistit omaksuvat sen asenteen, ettei heidän teoriastaan enää tarvitse keskustella ja että vain tietämättömät ihmiset yrittävät kyseenalaistaa sitä. Toisinajattelijoita kohdellaan usein ylimielisesti ja pilkaten ja heidän älykkyytensä asetetaan kyseenalaiseksi.

Jotkut kristityt saattavat helposti ymmärtää Joe Jordanin palvelutehtävän väärin, mutta hänen erikoisalansa UFO-ilmiön parissa on tosiasiassa yksi ”luominen vastaan evoluutio” -keskustelun osa-alue. Joe kulki aluksi harhaan tällä populaarikulttuurin alueella. Tämä osoittaa, että kristityn on tärkeää arvioida kulttuuri-ilmiöitä terveeltä tietopohjalta, huolimatta siitä, kuinka outoina saatamme niitä toisinaan pitää. Jo monien vuosien ajan olemme kumppanini Joen kanssa tehneet ystävällisessä, molempia hyödyttävässä suhteessa yhteistä matkaa tällä alueella. Joen tutkimus käsittelee erityisesti ihmisiä, jotka väittävät tulleensa ”avaruusolentojen sieppaamiksi”. Siitä on ollut minulle suurta apua paljastaessani kirjassani Alien Intrusion: UFOs and the Evolution Connection [Avaruusolentojen esiintulo: UFO:t ja niiden yhteys evoluutioon] ne saatanalliset petokset, jotka muodostavat näiden kokemusten perustan.

Professori Richard Dawkins, johtava ateisti, on todennut, että DNA on evoluution vakuuttavin todiste. Kirjassaan Maailman hienoin esitys: Evoluution todisteet hän kertoo, että DNA-koodi (eli DNA-kieli) on sama kaikissa elämänmuodoissa – hänen mukaansa tämä tosiasia ”on kaikkein selvin osoitus siitä, että elävät olennot polveutuvat samasta esi-isästä.”1,2 Väite on kuitenkin hyvin harhaanjohtava, sillä tästä ”tosiasiasta” on paljon poikkeuksia – monet eliöt käyttävät koodin muunnelmaa.3,4 Nämä poikkeukset ja koodin luonne itsessään muodostavatkin yhden vahvimmista väitteistä evoluutioteoriaa vastaan.

Sivu 10 / 22