Artikkelit

Artikkelit (306)

Artikkelit-osiosta löydät mm. käännettyjä artikkeleita kuten esimerkiksi Evoluution kumoaminen -artikkelisarja, joka on käännetty kirjasta Refuting Evolution 2.

Koulun biologiaa -sarjassa käydään läpi erinäisiä oppilaitosten tuoreimman opetussuunnitelman mukaisia biologian oppikirjoja ja niiden esittämiä väitteitä ja teorioita liittyen yleiseen evoluutioteoriaan. Kommenttimme pohjautuvat aina kyseessä olevien oppikirjojen esittämiin väittämiin.

Children categories

Evoluution kumoaminen

Evoluution kumoaminen (7)

Usko luomiseen on ”tyhmyyttä.” Luominen on ”uskonnollinen näkökanta, jolla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa.” Sanomalehdet ja radioaallot ovat päivittäin täynnä tämän kaltaisia kiihtyneitä otsikoita. Uusien argumenttien ja tieteellisten ”todisteiden” pato, joka ”todistaa” evoluution, voi Jumalan sanaan uskovista vaikuttaa musertavalta. Heitä pilkataan hulluiksi uskonnollisiksi kiihkoilijoiksi, jotka edelleen asuvat keskiajalla ja uskovat Raamatun ”satuja” luomisesta. Siksi onkin tärkeämpää kuin koskaan, että uskovaiset ovat ”valmiita” puolustamaan uskoaan (1 Pie. 3:15).

Tämä artikkelisarja (joka on suomennos kirjasta Refuting Evolution 2) kokoaa yhteen voimakkaimmat argumentit, joita kristityt luultavasti kuulevat tämän päivän johtavilta evoluutiotiedemiehiltä. Nämä argumentit ovat lähtöisin kahdelta median mahtitekijältä – PBS-TV:ltä ja Scientific American julkaisulta – jotka ovat ottaneet tehtäväkseen evoluutiota edistävän ristiretken, julistaen sanomaansa maailman laajoille markkinoille. PBS summasi nykyaikaiset evoluutiota tukevat argumentit ylellisessä kahdeksan tunnin sarjassaan ”Evolution”, jota televisioidaan edelleen ja jota esitetään kouluissa läpi Amerikan. Kyseinen sarja on esitetty myös Australiassa. Scientific American koosti yhteen omat parhaat argumenttinsa taistelunhaluisessa etukannen lööpissään ”15 vastausta kreationistien älyttömyyksiin”.

View items...

Tämänhetkisen vallitsevan näkemyksen mukaan ensimmäinen Homo sapiens eli yli miljoona vuotta sitten. Jos näin todella on, missä ovat kaikki biljoonat ihmiset, joiden tulisi joko olla hengissä, tai joiden hautautuneita ja mahdollisesti fossiloituneista jäännöksiä pitäisi löytyä laajoilta hautausmailta ympäri maailmaa?

Silvio Famularo

Minut kasvatettiin lapsena uskomaan, että Aadam ja Eeva olivat ensimmäiset luodut ihmiset, eikä minulla ollut vaikeuksia uskoa sitä. Mutta myöhemmin ihmiset sanoivat, että me kehityimme apinoista, ja vaikeuteni alkoivat.

Eräs suuri kysymys nousi mieleeni: ”Kuinka monta miljoonaa vuotta sitten ihmiset olisivat oletettavasti voineet alkaa kehittyä apinoista?”

Ken Ham

Alkuperäisjulkaisu: Creation 15(2):28-30, March 1993

Hiljattain pidettyyn merkittävään luomisseminaariin osallistui eräs nainen, joka oli todella innostunut kuulemastaan. Hän oli myös melko huolestunut keskustelusta, joka hänellä oli ollut aviomiehensä kanssa aikaisemmin päivällä.

Nainen oli yrittänyt kannustaa miestään osallistumaan tähän seminaariin, jota hän piti erittäin tärkeänä, mutta mies kieltäytyi lähtemästä ja sanoi: ”Minulla on Raamattu, mitä muuta tarvitsen? En tarvitse mitään todisteita luomisesta, kun minulla on Raamattu. Miksi minun pitää tietää, mikä kehitysopissa on vikana? Raamattu on Jumalan sanaa ja siinä on kaikki mitä tarvitsen.”

Kuinka selviytyä vastaväitteistä…

”Olen oppinut suunnattomasti tänään”, nainen totesi. ”Tämä seminaari on todella auttanut minua uskossani. Pyydän sinua kertomaan minulle, kuinka vastaan mieheni Billin vastaväitteisiin?”

Tägit

Aukkoteoriassa miljoonat vuodet yritetään sijoittaa Raamatun kahden  ensimmäisen jakeen väliin. Tämä ajatus oli käytännössä tuntematon kunnes  Thomas Chalmers (1780–1847) alkoi puhua siitä. Monet aukkoteorian  kannattajat, Chalmers mukaan lukien, ovat myöntäneet, että heidän  motivaationaan on löytää Raamatusta kohta, johon miljoonat vuodet  voitaisiin sovittaa. Miksi ajatus luomisen yhteydessä olevista pitkistä  ajanjaksoista ilmaantui kristityille vasta suunnilleen niihin aikoihin,  kun ajatuksia pitkistä ajanjaksoista alettiin esittää tieteen nimissä?

Miksi ajatus siitä, että Ensimmäisen Mooseksen kirjan alussa kuvattu  luominen puhuisikin pitkistä ajanjaksoista, oli aikaisemmin ollut  kristityille käytännössä tuntematon? Tämä on vahva todiste siitä, ettei  Raamatun teksti itsessään sisällä ajatusta pitkistä ajanjaksoista, vaan  kyse on vain siitä, että tieteen luullaan osoittaneen pitkien  ajanjaksojen olevan totta.1

Suomentanut: Kalle Hautamäki

OHEISESSA KUVASSA on maailman suurin sekä maailman pienin hevonen. Belgialainen vetohevonen Radar on säkäkorkeudeltaan (202 cm) huimasti ruskeaa minitamma Thumbelinaa (44,5 cm) isompi.1 Molemmat ovat täysikasvuisia ja asuvat Yhdysvalloissa – Radar on kotoisin Texasista ja Thumbelina Missourista. Radar painaa 1090 kg – kaikki on suurempaa Texasissa!? – kun taas Thumbelina painaa vain 29,5 kg.

Tägit

Nature on eräs tieteen arvostetuimmista julkaisusta, jossa kirjoitetaan:

”Vaikka kaikki näyttö viittaisi älykkääseen suunnittelijaan, sellainen hypoteesi [oletus] suljetaan tieteen ulkopuolelle, koska se ei ole naturalistinen”.


Kuva: Wikipedia

Ei ole. Historioitsija, professori Jeffrey Burton Russell on dokumentoinut, että lähes kaikki koskaan maapallon muodosta keskustelleet kristityt oppineet, ovat myöntäneet maapallon olevan pyöreän.1

”Ajatus siitä, että kristityt uskoivat aikoinaan yleisesti teologisista syistä litteään maapalloon on myytti.”2 ”Merkittävä motivoiva tekijä tämän myytin levittämiselle on ollut vahvistaa darvinistista maailmankuvaa ja lisäksi tavoitteena on ollut syrjäyttää Raamatullinen maailmankuva.”2

Tiesitkö muuten, että litteän maapallon yhdistyksen [Flat Earth Society] johtaja uskoo evoluutioon?3

Andrew Snelling

Opaalit ovat kiehtoneet ihmisiä vuosisatoja. Jo ensimmäisellä vuosisadalla jKr. roomalainen Plinius kirjoitti opaaleista:

”Niissä näet rubiinin eläväisen hehkun, ametistin loistavan purppuran ja merenvihreän smaragdin kimaltelevan yhdessä uskomattoman loistavana sekoituksena.” Marcus Antonius rakasti opaaleja ja arvellaan, että hän olisi pahoinpidellyt senaattorin saadakseen erityisen kauniin opaalin itselleen. Napoleon antoi lahjaksi Joséphinelle ”Troijan palaminen”-nimisen upean punaisen opaalin. Shakespeare puolestaan kutsui opaaleja ”ihmeiksi ja jalokivien kuningattariksi”, ja Ison-Britannian kuningatar Victorian aikaan nämä kaukaisen Australian uudet löydöt olivat välttämättömiä jokaiselle, joka halusi olla muodikas.

Olen taustaltani ateisti, Jumalan kieltäjä. Olin aikanani ehdottomasti kristinuskoa ja kaikkea kristillisyyttä vastaan. Pidin kristittyjä vanhanaikaisina, ymmärtämättöminä, eräänlaisina vanhoihin taruihin uskovina muinaisjäänteinä. Olin syvällä sydämessäni täysin vakuuttunut siitä, ettei minusta koskaan, ei minkäänlaisissa olosuhteissa voisi tulla kristittyä. Se oli minulle aivan mahdoton ajatus.

Käsitykseni perustui puhtaasti tieteelliseen maailmankuvaan. Olin luonnontieteen lumoissa, täysin orientoitunut tieteelliseen ajatteluun. Minusta tieteellinen maailmankuva tarjosi vastaukset kaikkiin kysymyksiin. Minulle oli aivan selvää, että joskus 4 miljardia vuotta sitten oli kiehuvassa maapallon alkuliemessä syntynyt solu, josta vähitellen kehittyi kala, joka aikansa uiskenneltuaan päätti ryhtyä kävelemään. Se oli sitä mieltä, että olisi mukava olla sammakko. Niinpä se muuttui sammakoksi ja vähitellen sisiliskoksi ja siitä rotan kaltaiseksi alkueläimeksi. Tämä taas kehittyi jonkinlaiseksi kummituseläimeksi ja edelleen apinankaltaiseksi esi-isäksi, jonka kautta joitakin miljoonia vuosia sitten syntyi uljas ihminen.

Tämä oli mielestäni täydellinen, hieno kuvaus maailmankaikkeudesta, sen synnystä ja tarkoituksesta. En voinut mitenkään ymmärtää, että jotkut oppimattomat ihmiset edelleen uskoivat Jumalaan.

Tägit

Eläintiede oli kiehtova aine, jota opiskelin yliopistossa jo vähän kypsemmällä iällä. Joka viikko osallistuimme kahdelle luennolle ja laboratorio-osioon, jossa tutkimme kaikenlaisia eläimiä.

Eräänä päivänä luennoitsija esitteli monisoluisia eläimiä, kuten koralleja, meduusoita ja matoja. Hän selitti täydelle luentosalille, kuinka monisoluiset eläimet kehittyivät ameban kaltaisista, yksisoluisista eläimistä. Me olemme monisoluisia eläimiä, kuten koirat ja katkaravut.

Yksisoluinen eläin ei ole mikään yksinkertainen protoplasmamöykky [protoplasma = solu- ja tumaliman yhteisnimitys]. Se on erittäin monimutkainen eliö, joka kykenee tekemään kaiken mitä se tarvitsee elämiseen ja lisääntymiseen – kaiken tämän vain yhtenä, itsenäisenä soluna.1 Se voi liikkua, etsiä ravintoa, syödä ja sulattaa ravinnon sekä hävittää jätteensä. Se kykenee lisääntymään ja voi näin ollen tuottaa seuraavan sukupolven. On lievästi sanottuna ällistyttävää, että yksi solu selviytyy tästä kaikesta.

Tägit

Russell Grigg

On tiedetty jo pitkään, että Ernst Haeckel, eräs vaikuttavimmista kehitysopin kansantajuistajista, väärensi eräitä piirustuksia. Kuitenkin hänen petoksensa henkeäsalpaava laajuus on paljastunut vasta viime vuosina.

Haeckelin kuuluisa (surullisenkuuluisa) 24 piirustuksen sarja, sellaisena kuin Haeckel sen julkaisi Anthropogeniessa (Saksa, 1874), jossa väitetään esiteltävän kahdeksan erilaista alkiota kolmessa kehitysvaiheessa.