Ajoitusmenetelmt

Teistinen evoluutio (14)

Teistinen evoluutio on näkemys, jonka mukaan Jumala "loi" kaiken vuosimiljardien aikana käyttäen kuolemaa ja kärsimystä "luomisensa" välineinä. Teistinen evoluutio on täydellisen ristiriitainen Raamatun ilmoituksen kanssa, jonka mukaan kuolema tunkeutui maailmaan ihmisen syntiinlankeemuksen jälkeen, ja se tullaan tuhoamaan vihollisista viimeisimpänä. Teistisen evoluution johdonmukainen jatke on ateistinen evoluutio.

Miten luomiskertomus liittyy Jumalan luonteeseen, meihin, syntiin, pelastukseen tai viimeisiin tapahtumiin?

Onko mitään syytä kritisoida teististä evolutionismia, tai progressiivista kreationismia?

Pyhä Raamattu opettaa selvästi, että ennen syntiinlankeemusta ei ollut kuolemaa. Kuinka hyvä ja rakastava Jumala olisi voinutkaan katsoa vuosimiljoonien kärsimystä ja kuolemaa, ja sitten todeta että ”kaikki on sangen hyvää”? Tällaisen väittäminen on irvokasta. Jos ajattelee asiaa oikein tarkkaan, voi tämän materialistisen ja naturalistisen filosofian tuputtaman ajatusrakennelman tiivistää yhteen lauseeseen: Onko Jumala todella sanonut...?

Nykyaikana esitetään kaikenlaisia näkemyksiä ja olettamuksia maailmankaikkeuden synnystä ja miljardeista vuosista. Yleensä ei kerrota, että nämä modernin alkuperätieteen olettamukset ja sen piirissä esitetyt tulkinnat pohjautuvat naturalistis-filosofiseen, materialistiseen uskontoon, jonka mukaan kaikki tulee voida selittää luonnollisilla prosesseilla. Mikäli luominen on selitysmallina suljettu pois a priori (ennalta), kuten alkuperätieteessä on tehty, niin on täysin selvää, että ainoaksi vaihtoehdoksi hyväksytään itsestään syntynyt maailmankaikkeus ja tämän mukanaan tuomat selitysmallit.

John Woodmorappe

Artikkeli on ilmestynyt aiemmin: Creation 22(4):53
Kääntänyt: Mauri Hakala
Oikoluvut: Matti Somersalo, Joni Ruokamo

Olipa kerran myyntimies joka kohtasi viljelijän. Viljelijä käytteli tyytyväisenä hevosella vedettävää auraa. Uuteen keksintöön, dieseltraktoriin, viitaten myyntimies sanoi: ”Olen täällä kertomassa sinulle koneesta joka saa hämmästyksestä tukkasi nousemaan pystyyn.”

Traktorin käytön opastuksen jälkeen viljelijä huomautti: ”Traktori on siis uusi keino, jonka avulla hevonen vetää auraa, eikö niin?”

Sivu 2 / 2