Kategoria

Vedenpaisumus (32)

Raamatun mukaan maapalloamme kohtasi maailmanlaajuinen vedenpaisumus noin 4 500 vuotta sitten. Planeettamme geologia voidaan selittää ongelmitta tähän todelliseen historiaan pohjautuen.

Tarkoittavatko useat kerrostumat useita vuosia?

Don Batten

Artikkeli julkaistu alun perin: Creation 19(1):39–40.
Kääntäjä: Ari Norolampi
Oikolukijat: Johanna Obisike, Joni Ruokamo

Aikaisin eräänä elokuisena aamuna 1995 lähdin surffaamaan poikani kanssa Greenmount-rannalle, joka sijaitsee Gold Coastissa, Queenslandissa, Australiassa. Otin kamerani mukaan siltä varalta, että vastaani sattuisi jotain mielenkiintoista, joka houkuttelisi minut käyttämään loputkin kameraan lataamastani filmistä. Kulkiessani rannalla huomasin öisen nousuveden ja aaltojen irrottaneen hiekkaa rannalta (Kuva 1). Hämmästykseni näin jotain, joka näytti selviltä laminaatioilta tai kerrostumilta hiekassa – ne muodostuivat normaaleista kvartsirakeista ja pienemmistä, tiheämmistä mineraalirakeista, kuten rutiilista [Titaanioksidin kiderakenne], joka on väriltään tummaa (Kuva 2). Kerrostumat olivat nähtävissä pitkin koko paljastunutta hiekkamassaa.

Mitä geologisia todisteita on löydetty näistä Raamatun mainitsemista "syvyyksien lähteistä"? Ovatko ne kaikki tuhoutuneet vedenpaisumuksessa, vai onko pari vielä toiminnassa jossain maailman kolkassa?

Raamatussa mainitaan syvyyden lähteet ensimmäisen kerran kohdassa 1. Moos. 7:11. Ne mainitaan ennen taivaan ikkunoita, mikä kuvaa joko tapahtumien keskinäistä merkitystä tai tapahtumien järjestystä.

Kyseistä ilmausta käytetään ainoastaan tässä kohdassa – –

1. Tutkijoiden laskelmien mukaan tarvitaan noin 4.4 miljardia kuutiokilometriä vettä jotta Ararat-vuori (jolle Nooa Raamatun mukkan joutui Arkkinsa kanssa) olisi peittynyt veteen. Tämä olisi nostanut ilmakehän ilmanpaineen n. 900 kertaiseksi. Kuinka Nooa ja kumppanit olisivat voineet selvitä???
2. Vedenpaisumuksen kestoaika on kerrottu ristiriitaisesti: – –
3. Mistä kaikki vesi tuli?? Jos kaikki vesi ilmakehästä sataisi alas niin vesikerros Maan päällä olisi vain 2,5 cm. Ilmakehässä on vettä 12 900 kuutiokilometriä, mikä on vain 0,001 % maapallon vesivarannosta. Merissä on 96,5 % kaikesta vedestä. Pohjavettä on kaikesta vedestä vain 1,7% (23 400 000 kuutiokilometriä). – – 

Ensinnäkin on huomattava, että kohdan 1. Moos. 8:4 perusteella arkki päätyi Araratin vuoristoon, eikä kohta tarkenna paikkaa Araratin vuorelle. Ilmanpaine ongelmaa ei ole, koska veden noustessa ilmakin nousee saman verran ylöspäin.

Mietin että miten jääkausi selitetään luomisopin mukaan?Olisiko se ollut vedenpaisumuksen seurausta vai eikö sitä ole ollut lainkaan.Vai onko kaikki todisteet jääkaudesta vedenpaisumuksen aiheuttamaa?

Yleisesti ottaen kreationistit ja sekulaaritiedemiehet ovat yksimielisiä siitä, että todisteet jääkaudesta ovat hyvin vakuuttavat, eikä kreationisteilla ole mitään syytä kieltää jääkauden olemassaoloa. Lähinnä erimielisyydet liittyvät jääkausien määrään ja mekanismeihin, jotka johtivat jääkauteen, sekä tapahtumien ajoitukseen. Selvää todistusaineistoa voidaan esittää kuitenkin vain yhdestä jääkaudesta.

1. Kuinka kreationistit selittävät Suomen pinnanmuodot ja maaperän? Kuinka syntyivät Salpausselät? Niiden rakenne ei ole voinut syntyä raamatullisen vedenpaisumuksen takia. 2.Entä hiidenkirnut ja silokallioden pinnassa olevat jään kuluttamat uurteet, kourut ja murrokset? 3. Miksi maa kohoaa Suomessa edelleen ja eniten Pohjanmaalla, jos kyseessä ei ole palautuminen viimeisestä jäätiköitymisvaiheesta?

Ne ovat jääkauden jälkiseurausta. Mallimme ei kiistä (vedenpaisumuksen jälkeisen) jääkauden todenperäisyyttä.1

Hei Minua kiinnostaisi tietää, mistä Nooak sai kaikki eläimet Arkkiinsa kun niitä ei nytkään tunneta kaikkia ja maapallo on valtava. Pingviinit asuvat Etelänavalla ja jääkarhut Pohjoisnavalla. Koalat ja kengurut Australiassa, mutta eivät muualla. Miten ne siis saatiin kiinni ja kuljetettiin arkkiin ja miten ne menivät taas takaisin? Miten hyönteiset selvisivät? Entä bakteerit ja sienet? Nooan aikaan ei edes tunnettu bakteereita. Eikö makean ja suolaisen veden sekoittautuminen haitannut makean veden eläimiä? Mitä eläimet söivät? Norsukin syö valtavasti joka päivä. Eivätkö eläimet syöneet toisiaan eikä yksikään eläin kuollut?

Kiitos kysymyksestäsi. Näytät olettavan, että maapallo näytti ennen vedenpaisumusta samanlaiselta kuin nykyään, ja että eläimet asuivat samoilla alueilla kuin nykyään.

Oletteko tosissanne näissä jutuissa? Onko tämä nettisivu vitsi? Kuinka iso oli Nooan arkki?
Raamatun mukaanpituus 300, leveys 50 ja korkeus 30 kyynärää. Valitettavasti kyynärä ei ole mikään standardimitta, vaan on olemassa lukuisa joukko erimittaisia kyynäröitä3
Milloin dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon, vai kuolivatko edes?

Suoralta kädeltä emme menisi väittämään, että dinosaurukset ovat kuolleet sukupuuttoon. Lajeja tutkivat biologit ja tiedemiehet eivät kuitenkaan ole kalunneet kaikkia sademetsiä jne. On helppoa myös osoittaa useita tapauksia joissa tiedemiehet ovat suureen ääneen julistaneet jonkin lajin kuolleen sukupuuttoon jo miljoonia vuosia sitten, tullakseen vain kumotuksi kun kyseisen lajin edustajia onkin sitten löytynyt elävänä1.

Moi! Jos Nooan arkki on totta, niin miksei euroopassa ole kenguruita??? Näet nehän olisivat olleet arkissa mukana, ja siten niiden olisi pitänyt levittyä araratilta sen ympäristöön ja sitä kautta sitten takaisin australiaan. Selvästikään näin ei ole käynyt. Selityksiä asialle??? Samalla kysyisin että jos vedenpaisumus totta, niiin miksi suurten sisäjärvien vesi ei ole suolaista? Kun vesi nousi niin paljon, niin kaikkien vesien olisi pitänyt sekoittua, joten veden laskiessa myös järvien vesi olisi ollut suolaista. Näin ei ole selvästikään käynyt. Miten siis suurten sisäjärvien vesi pysyi raikkaana läpi vedenpaisumuksen???

Kiitos kysymyksestä. Kuten varmasti tiedät ei Euroopassa ole monia muitakaan eläimiä, joita esiintyy muissa maanosissa, ja vastaavasti esim. Etelä-Amerikassa ei ole läheskään kaikkia eläimiä, kaikista eliöistä puhumattakaan, joita esiintyy täällä Euroopassa. Jokaisella maanosalla on sille tyypillinen eläin- ja eliökanta.

Hei! Miksi alkuperäisheimot eivät ole tietoisia Jumalasta? Viidakoissa elävät alkuasukkaat kertovat toisilleen paljon tarinoita ja tieto välittyy suusta-suuhun menetelmällä. Luulisi, että Jumalan luoman Aatamin ja Eevan tarina tai Nooan arkki olisi niin merkittävä, että se varmasti kulkisi sukupolvelta toiselle. Silti nämä heimot eivät ole kuulleetkaan asiasta.

Päinvastoin, kuin annoit ymmärtää, monet alkuperäisheimot uskovat yhteen Jumalaan ja heillä on kertomuksia vedenpaisumuksesta. Jumala on monin eri tavoin kertonut itsestään ja valmistanut tietä evankeliumille. Tässä muutama esimerkki tällaisista kansoista:

Mietin vain, että jos vedenpaisumuksessa kuoli ainakin 99% maanihmisistä, niin missä ne ihmisfossiilit ja jäänteet sitten on?. Paljon löytyy eläimiä ja kasveja, mutta missä ne lukuiset ihmiset ovat? Vettä tuli kuitenkin ovista ja ikkunoista n. 6 viikon ajan. Ehtivätkö jotkut ihmiset tehdä kenties lauttoja siinä ajassa ja siten pelastua. Raamattu kuitenkin sanoo, että kaikki, joissa oli elämän henkäys, kuolivat. Kaikki ihmiset myös, paitsi Nooa ja arkissa olleet. (1.Moos. 7:22-23)

Ihmisfossiilien ja muidenkin selkärankaisten vähyys johtuu tavasta, jolla fossiilit syntyvät. Arvostettu evoluutiobiologi Ernst Mayr kirjoittaa kirjassaan Evoluutio:

Miten Nooan arkkiin on voinut mahtua kaikki maailmalla siihen aikaan eläneet eläimet? Laiva ei kuitenkaan ollut kovin suuri. Raamatun mukaan pituudeltaan 300, leveydeltään 50, ja korkeudeltaan 30 kyynärää. Ensinnäkin olosuhteet eri lajeilla. Miten jokaisen lajin vaatimat olosuhteet on voitu toteuttaa laivassa? Väärissä olosuhteissa monet eläimet kuolisivat. Kuinka pedot ruokittiin laivassa? Kun jokaista eläinlajia oli vain 2kpl ei ruoka millään riittäisi lihansyöjille eikä hyönteissyöjille. Eläimet tarvitsivat laivalla myös juomavettä päivittäin. Merivesi ei juomiseen kelpaa, joten miten eläimille saatiin vettä? Miten eläimet saatiin laivaan eri puolita maapalloa? Vaikka siihen aikaan maapallolla olisi ollut vain yksi manner, miten kaikkien kerääminen laivaan oli mahdollista? Kerrotaan tai ainakin kuvataan, että eläimet tulivat jonossa pareittain laivaan. Eläimillä on kuitenkin oma tahto. Ohjasiko Jumala eläimet laivaan itse? Eläimiä tuli pari, eli molempia sukupuolia yksi. Entäs ne eläimet, jotka lisääntyvät partenogeneettisesti, tuliko niitä laivaan myös kaksi? ja jos tuli niin miksi, sillä niitä ei olisi tarvinnut kahta.

Kiitos mielenkiintoisista kysymyksistä. Woodmorappen laskelmien mukaan oikein hyvin, jopa alle puolet Arkin pinta-alasta riitti eläimille. Loput tilasta käytettiin lähinnä ravinnon ja juomaveden varastoimiseen.

Osaisitteko sanoa, miten ensimmäiset ihmiset olisivat pystyneet elämään niin vanhoiksi kuin ensimmäisessä Mooseksen kirjassa väitetään? Esimerkiksi Aadam eli 930 vuotiaaksi, Set 912, Nooa 950 jne. Johtuiko tämä mielestänne pelkästään siitä, että heillä oli paremmin säilynyt geeniperimä? Vai oliko vuoden pituus lyhyempi?

...Ihmisen syntiinlankeemuksesta oli kulunut verrattain lyhyt aika siihen, kun Jumala lähetti tulvan. Tältä pohjalta voidaan olettaa, että ihmisen perimä oli vielä varsin "puhdas". Toisin sanoen Ihmisen perimä mahdollisti tuolloin pitkän eliniän. Geneetikko Dr. John Sanford uskoo, että juuri Nooan tulvan aiheuttaman säteilyn voimakas kasvaminen aiheutti muutoksia perimässä, jotka johtivat sitten dramaattiseen eliniän lyhenemiseen. Tätä näkemystä tukee Raamatun ilmoitus, RATE ryhmän löydökset, sekä tietomme säteilyn mahdollisista vaikutuksista perimään.

1) Miten manaatit selvisivät vedenpaisumuksesta?  Kreationisteilta saatujen selitysten mukaan arkkiin ei huolittu vesistössä eläviä eläimiä.
2) Maapallon törmäyskraaterit Maapallolta on löydetty tähän mennessä noin 170 meteorikraateria. Nuoren maan kreationismin perusteella, joka esittää Maan iäksi useimmiten noin 6000 vuotta, on keskimäärin aina 35 vuoden välein Maan pintaan iskeytynyt niin valtava kappale, että se on synnyttänyt törmäyskraaterin.

Eläimet, jotka eivät olisi selvinneet Arkin ulkopuolella, otettiin Arkkiin.1  Ilmeisesti olet saanut virheellisen selityksen tai ymmärtänyt jotain väärin. Arkkiin ei otettu kaloja yms. eliöitä, jotka selviävät vedessä, mutta ne eläimet, jotka elävät osittain vesistössä ja osittain maalla, otettiin mukaan.

Mietin siis sitä, että loiko Jumala alussa maan niin, että oli pangaia (kokonainen manner).
Tosin mietin, miten esim. isot nisäkkäät ja ihmiset ovat pystyneet asumaan Amerikassa. Vedenpaisumushan tuhosi koko maan eläimet sun muut. Jos Amerikka oli erillään, miten siellä oli jo biisoneja silloin, kun "Kolumbus" löysi sen?
Vedenpaisumus olisi tuhonnut koko elämän Amerikasta, jolloin se olisi jäänyt "autioksi" moneksi tuhanneksi vuodeksi.

1. Mooseksen kirjan 1:9 antaa ymmärtää, että luomisen aikoihin on hyvinkin saattanut olla vain yksi alkumanner. On itse asiassa ironista, että juuri kyseinen 1. Moos. 1. luvun sivulauseen maininta yhdestä mantereesta innoitti mannerlaattojen tektoniikan isänä pidetyn Alfred Wegenerin esittämään teoriansa rikkoutuneesta alkumantereesta.

Mistä kaikki vedenpaisumuksen tulvavesi tuli?ja mihin se meni vedenpaisumuksen jälkeen? "On myös huomioitavaa, että emme tiedä tarkkaan globaalin tulvan veden suolapitoisuutta." Tätäkään en pysty ymmärtämään. Miksi globaalin tulvaveden suolapitoisuutta ei pystyttäisi tietämään?

Raamattu kertoo 1. Mooseksen kirjassa 7:11-12 kuinka kaikki syvyyden lähteet puhkesivat ja taivaalta alkoi sataa rankasti vettä. Eli vettä tuli sekä taivaalta että maanpinnan alta.

Kyselin ihan vain uteliaisuuttani mielipidettänne vedenpaisumuksen laajuudesta. Uskotteko että vesi ympäröi koko maapallon ja mitä mieltä olette siitä teoriasta että vedenpaisumus olisi ollut vain paikallinen jossakin kohtaan maapalloa tapahtunut suuri tulva?

Uskomme Raamatun kuvaukseen tulvasta. 1. Mooseksen kirja 7:19-20 kertoo selkeästi, että vesi nousi kunnes korkeimmatkin vuoret peittyivät ja jäivät 15 kyynärää veden alle. Vesi hakee tasonsa, joten jos tulva olisi ollut paikallinen, olisi sen täytynyt näyttää jotakuinkin tältä:

Minua kiinnostaisi tietää miten lajit pystyivät säilymään vedenpaisumuksen jälkeen huolimatta siitä, että eläimiä oli vain yksi pariskunta kutakin. Eiväthän vanhemmat voi lisääntyä lastensa kanssa ilman, että syntyy suuri riski epämuodostumista ja kehitysvammaisuudesta.

Ajatusmallina tämä pitää pitkälti paikkansa mutta on muutamia huomioon otettavia seikkoja. Nooan tulva tapahtui noin 1640 vuotta luomisen jälkeen. Raamattu kertoo kuinka Adamin syntiinlankeemus johti koko luomakunnan rappeutumisen alkuun Jumalan kirouksen tuloksena. On kuitenkin huomioitavaa, että kirouksen langettamisen aikoihin kaikkien eläinten genomi oli täydellinen, eikä siinä ollut tapahtunut minkäänlaista rappeuttavaa muutosta. 

Kiitokset laadukkaista sivuista! Minua kiinnostaisi tietää, miten kasvit oikein selvisivät vedenpaisumuksen yli.

Useat siemenet selviävät pitkäaikaisesta altistuksesta erilaisille suolaveden konsentraatioille.On myös huomioitavaa, että emme tiedä tarkkaan globaalin tulvan veden suolapitoisuutta. Joissakin lajeissa suolavesi ehkäisee itämistä, joten siemenet säilyvät paremmin suolavedessä kuin makeassa vedessä. Toiset kasveista olisivat voineet selvitä kelluvien kasvillisuuslauttojen seassa tai vulkaanisen toiminnan seurauksena muodostuneissa hohkakiven kasoissa. Useiden kasvien osat kykenevät myös suvuttomaan itämiseen.

Miten esimerkiksi, kun Jumala loi ensimmäisen koirapariskunnan, niin miten sen pariskunnan geeneihin on mahtuneet kaikki nykyiset koirarodut, sudet, kojootit ja muut jälkeläiset. Lisäksi, kun vielä oletetaan, että ennen vedenpaisumusta monimuotoisuus on ollut runsaampaa ja vedenpaisumuksen kautta on siirtynyt vain osa kunkin lajin geeneistä eteenpäin. Suvullisesti lisääntyvi

Kiitos asiallisesti esitetystä kysymyksestäsi. Raamattu ei missään kohdin puhu luomisen yhteydessä, että kutakin luotua lajia olisi luotu vain yksi pari. Miehestä ja naisesta siis yhdestä "parista" puhutaan vain ihmisen luomisen yhteydessä. Tältä pohjalta kreationistit puhuvatkin muiden luotujen lajien osalta tuntemattoman määrän yksilöitä sisältäneistä populaatioista, joilla on ollut runsas geneettinen informaatiosisältö, joka on täten mahdollistanut kyseisen populaation jäsenten sopeutumisen useisiin erilaisiin olosuhteisiin/ympäristöihin.

Sivu 1 / 2