torstaina, 9. maaliskuuta 2023, klo 20.56

Jumalan sormi

Pekka Reinikainen

Tiedelehti PLOS ONE julkaisi taannoin neljän kiinalaisen tutkijan artikkelin käden toiminnasta.

Artikkelissa kuvattiin, kuinka esineisiin tartutaan: Biomechanical characteristics of hand coordination in grasping activities of daily living. Siitä käy ilmi, miten monimutkaisia biomekaanisia rakenteita ja säätelyä itsestään selvinä pidetyt jokapäiväiset askareet vaativat.

Myrsky tiedemaailmassa

Kiinalaiset kirjoittajat häpäisivät tiedemaailman kaikkein pyhintä seuraavaan tapaan: ”Luojan täsmällisesti yhteen sovittamat jänteiden, lihasten ja nivelten biomekaaniset ominaisuudet mahdollistavat päivittäisten askareiden sujuvan suorittamisen”.

He toteavat: ”Käden rakenteiden toiminnan yhteen sovittaminen mahdollistaa tämän monimutkaisen arkkitehtuurin joustavan ja vaivattoman käytön vaativissa suorituksissa. Käden toiminta kuvaa Luojan nerokkaan suunnittelutaidon mysteeriä”.

Tästä seurasi välitön ja valtava meteli!

Eräs lehden toimittajista älähti: ”Kuulin juuri, että PLOS ONE julkaisi ’luojan’ olemassaolosta kertovan artikkelin. Jos sitä ei heti poisteta, eroan toimituksesta”. Paineen alla ollut lehti poisti artikkelin heti ja kommentoi: ”Esiin tulleesta huolestumisesta johtuen PLOS ONE päätti ryhtyä mahdollisimman pikaiseen artikkelin poistamiseen. Pyydämme anteeksi huolimattomuuttamme ja virheitämme, joiden vuoksi artikkeli julkaistiin”.

Onko tiede reilua peliä?

Ehkä vieläkin surkeampi vaihe tässä narrimaisessa näytelmässä oli kirjoittajien perääntyminen. He sanoivat, että ”Luoja ” -sanan käyttö oli käännösvirhe, eikä tarkoitus ollut viitata älykkääseen suunnitteluun: ”Pahoittelemme artikkelin yhdistämistä kreationismiin. Tämä ei ollut tutkimuksemme tarkoitus. Englanti ei ole äidinkielemme. Emme tulkitse ’Luoja’ -sanaa samalla tavoin. Halusimme osoittaa, että jänteiden, lihasten ja nivelten biomekaanisen arkkitehtuurin luonne, joka mahdollistaa päivittäiset askareet, on ’luonnon suunnittelema’ (evoluution tuote). Laitamme ’Luoja’ -sanan tilalle ’luonnon’ artikkelimme uuteen versioon. Pyydämme anteeksi mahdollista harmia, jota virheemme on aiheuttanut”.

Voidaan kuitenkin kysyä, tarkoittavatko he todella mitä sanovat

Heidän arvostelijansa toteaa: ”Anteeksipyynnön voisi hyväksyä, jos artikkelissa viitattaisiin kreationismiin vain kerran. Näin ei kuitenkaan ole. Artikkelissa todetaan, että käden rakenteiden toiminnan yhteen sovittaminen, joka mahdollistaa tämän monimutkaisen rakenteen joustavan ja vaivattoman käytön vaativissa suorituksissa, kuvaa Luojan nerokkaan suunnittelun taidon mysteeriä. Mikä on tämä mysteeri? Eihän siinä mitään mysteeriä ole. Luonnonvalinta on yhteensovittanut toiminnot!.

Vaikuttaa siltä, että kiinalaiset tutkijat eivät halua joutua ”mustalle listalle” ja elinikäiseen julkaisukieltoon.

Nyt selvisi miksi kreationistit eivät julkaise artikkeleita tiedelehdissä

Uusateistit ja heidän ”hyödylliset ja hyväuskoiset” liittolaisensa turvautuvat aina samaan väitteeseen, kun eivät kykene kumoamaan kreationistisia perusteluja: ”Jos älykkäästä suunnittelusta on hyviä todisteita, miksi ette kirjoita niistä vertaisarvioituihin tiedelehtiin ja näin voita tiedeyhteisöä puolellenne?

Uusdarvinistit pilkkaavat kaikkia, jotka mainitsevat Luojan

ja tekevät kaikkensa estääkseen älykkään suunnittelun esiin ottamisen. Tämä näytelmä osoittaa sen. Artikkelin julkaisseen toimittajan työpaikka vaarantuisi. Samanmielisten kuorossa on turvallista laulaa. Siitä ei kuitenkaan ole mitään hyötyä tieteen edistämisessä. Tieteen historia osoittaa, että rohkeat toisinajattelijat ovat tehneet kaikki merkittävät keksinnöt.

Käsi on todiste suunnittelusta

Nivelsiteitä ihmisen kädessä on noin 50. Tärkeitä jänteitä on kolmatta kymmentä. Niveliä kädessä on 29. Yli 30 lihasta osallistuu pelkästään käden käyttöön. Luita ihmisen kädessä on 27. Ranneluita on 8, kämmenluita 5 ja sormien luita 14. Ranteen luut sijoittuvat kahteen riviin. Kämmenluita on yksi jokaiselle sormelle, ja jokainen niistä niveltyy yhteen sormista. Peukalo koostuu kahdesta sormiluusta, muut sormet kolmesta. Liikeakseleita kädessä on 25, yläraajassa 58.

Erilaisia käsiotteita on paljon. Otteiden päätyyppejä ovat voimaote ja täsmäote. Molempia käytetään saman aikaisesti esimerkiksi tenniksessä. Tenniksen pelaaminen ei olisi mahdollista ilman ranneluita. Rasitusmurtuma on ehkäisty, sillä ranne on ”valmiiksi murrettu” palasiksi.

Käden ote riippuu kohteen suuruudesta, muodosta, pinnasta, lämpötilasta, painosta ja tilanteen erityistekijöistä. Täsmäotteessa käytetään huolellisuutta. Tuntoon liittyviä hermorakenteita on sormen päässä enemmän kuin koko selässä. Erikoistuneita hermorakenteita on tuhansia. Ne viestittävät silmänräpäyksessä, onko esineen pinta sileä vai karkea, miten voimakkaasti tai varovasti sitä pidetään, väriseekö se, onko se kuuma vai kylmä. Lihastunto ja niveltunto tarvitaan myös. Tarkoissa suorituksissa peukalon pää asettuu vastakkain etusormen pään kanssa. Peukaloa vastaan voivat tarvittaessa asettua myös muut sormet. Esimerkiksi tietyn instrumentin soiton oppiminen vaatii lukuisia toistoja ja pikkuaivojen Purkinjen solujen toimintaa. Yksi Purkinjen solu voi verkostoitua 200 000 muuhun soluun.

Voimaotetta käytetään vahvuutta kysyvissä tilanteissa

Siinä sormet puristuvat kohteen ympärille ja painavat sen kämmenpohjaa ja sen eminenssejä vasten. Peukalo voi vielä lukita otteen. Vasaralla lyötäessä kunkin hetkinen puristusvoima säätyy automaattisesti kulloisenkin tarpeen mukaan ja näin säästää energiaa. Jänteitä on kaksi päällekkäin katkeamisen vaaran torjumiseksi ja lihaksia ohjataan osittain kahden eri hermon kautta. Ihon ja sen alaisten kudosten rakenne on suunniteltu voimaa ja tiivistä otetta varten ja se on erilainen kuin sormien ojentajapuolella ja kämmenselässä, missä yksi jänne riittää.

Täsmäotteessa käytetään käden alueella olevia kämmenen sisäisiä lihaksia, ja voimaotteessa korostuu käsivarren voimakkaiden lihasten työ.

Evolutionistit väittävät erään lihaksen puuttumisen todistavan uusdarvinismin

Palmaris longus lihas puuttuu joiltakin ihmisiltä. Lihasta vailla olevien määrä vaihtelee 5-25 prosenttiin etnisestä ryhmästä riippuen. Evolutionistien mukaan lihas olisi ollut tärkeä puissa kiipeilleille esi-isille, mutta nykyihmisille tarpeeton. Tämä ”todistaisi evoluutioteorian eli polveutumisen puissa kiipeilleistä esi-isistä”! Kyseessä ei kuitenkaan ole jäänne etelänapinoilta, vaan Palmaris longus on muunteleva lihas. Yleisin muunnos on sen puuttuminen. Lihaksen muoto, jänteisyys ja kiinnitys muuntelevat paljon. Jos evolutionistit haluavat todistaa ”uutta luovan” teoriansa, se ei onnistu viittaamalla puuttuvaan lihakseen. Heidän on todistettava, mistä ihmiskäden anatomiset rakenteet ovat peräisin. Heidän on osoitettava ihmisen ja simpanssin hyvin erilaisten käsien kehityspolut yhteisestä esi-isästä 6 miljoonassa vuodessa. Mielenkiintoista on, että Palmaris longus on erittäin hyödyllinen ja käyttökelpoinen käsikirurgeille, jotka voivat käyttää sitä jänteiden korjausleikkauksissa.

Evolutionistit uskovat käden kehittyneen kalan evän piikeistä

Ihmiskäden suorituskykyyn yltävän robottikäden valmistaminen edellyttäisi taivaallisen hienoa suunnittelua, mihin insinöörit eivät ainakaan toistaiseksi ole kyenneet. Vain hyvin pientä murto-osaa käden toiminnoista on kyetty toistamaan keinokäsillä ja se on vaatinut vuosien ponnistelua tutkimusryhmiltä. Tästä piittaamatta evolutionistit sensuroivat Suunnittelijan tiedeartikkelista, joka kertoo käden nerokkuudesta, koska suunnittelun näkeminen on luonnontieteessä ankarasti kielletty.



PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.