Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (3)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

YLE tarjosi 15.10.2017 uutisotsikossaan elämän synnylle maapallolla tasan kaksi vaihtoehtoa: "Toivatko meteorit elämän maapallolle vai syntyikö se täällä itsekseen?" Argumentit maapallolla itsestään syntynyttä elämää vastaan ovat erittäin voimakkaat. Yhtä hyvät ja voimakkaat ovat perustelut avaruudessa syntynyttä elämää vastaan. Ja molemmat vasta-argumentit ovat täydellisen oikeassa: elämä ei syntynyt maapallolla itsestään, eikä se syntynyt avaruudessa. Elämä luotiin maapallolla ja maapallolle.

Horisonttiongelma

Ateistit pilkkaavat kristittyjä rutiininomaisesti aina samoilla väitteillä. Heidän suosikkinsa on, ”kuinka valo kaukaisista galakseista voi näkyä, kun ne ovat miljardien valovuosien päässä”? Tämä väite osoittaa näiden ateistien yksinkertaisuuden. He ovat tietämättömiä horisonttiongelmasta. Sen ”tieteellinen” ratkaisu on heidän alkuräjähdyksensä jälkeen tapahtunut ”valon nopeuden ylittäminen”. Ilman valon nopeuden ylittämistä heidän tarinointinsa ei toimi. Kuka nopeutta kiihdytti ja miksi se olisi hidastunut juuri sopivan suuruiseksi, sitä ei kerrota.

Kun televisiosta loppuu lähetys, ruutuun tulee ”lumisadetta”. Tämän väitetään olevan 13,8 miljardia vuotta sitten tapahtuneeksi väitetyn alkuräjähdyksen 2,73 Kelvinasteen suuruista mikroaaltotaustasäteilyä (CMB). Suunnasta riippuen siinä näkyy noin asteen sadastuhannesosan suuruisia poikkeamia.

Koko alkuräjähdys osoittautuu suutariksi, jos tämä ei ole totta

Pekka Reinikainen aloittaa blogistina. Hän on kirjoittanut aikaisemmin blogeja seurakuntalainen.fi sivulle. Ne on julkaistu kirjana "Lootin päivät ja muita kirjoituksia" (Kuva ja Sana 2017).