torstaina, 10. kesäkuuta 2021, klo 16.26

Seitsemän silmää muutamaksi minuutiksi

Pekka Reinikainen

Näinkö tavattoman lyhyt se elämä oli”, totesi uskova ystäväni, joka kuoli syöpään viisikymppisenä. Hän ei ollut katkera, vaan hämmästeli elämän lyhyyttä. Jokaisella meistä on mahdollisuus kuolla 60 kertaa minuutissa, sillä seuraava sydämesi lyönti voi olla kammiovärinä. Elämämme on kuin lepattava liekki Jumalan käden suojassa. Psalmissa todetaan: Opeta meitä laskemaan päivämme oikein, että saisimme viisaan sydämen” (90:12).

Seitsemänsilmäistä päiväkorentoa pidetään elämän lyhyyden vertauskuvana

Sen toukka elää munasta kuoriuduttuaan vedessä jopa 4 vuotta. Toukkavaiheessa se tekee osittaisen muodonvaihdoksen jopa 35 kertaa. Lopulta toukka halkaisee suojakuorensa, esiaikuinen ponnistelee aukosta ulos ja ui "sukelluspuvussa" veden pinnalle. Se täyttää siipensä nesteellä hydraulisesti ja pääsee sen jälkeen lentoon.

Tämä lentokykyinen esiaikuinen eli subimago on ainutlaatuinen vaihe vedessä elävän toukan ja lyhytikäisen aikuisen välissä. Tämä vaihe kestää vain muutamia tunteja. Esiaikuinen eroaa aikuisesta sameiden siipiensä ja haaleiden värien perusteella. Lentovaiheita on näin poikkeuksellisesti kaksi. Esiaikuinen jättää vesitiiviin sukelluspukunsa, joka jää usein roikkumaan rantakasvien pinnalle.

Aikuinen elää päivän tai joskus vain muutamia minuutteja

Parveiltuaan ja pariuduttuaan urokset kuolevat, samoin naaraat muutama tunti veteen munimisen jälkeen. Aikuiset eivät pysty syömään ja niiden suoli täyttyy ilmalla.

Uroksilla voi olla varsin kookkaat verkkosilmät

Verkkosilmä rakentuu lukuisista osasilmistä. Siinä valoa aistivat solut ovat silmän ulkopinnalla. Verkkosilmän eläimelle välittämä kuva on epätarkka, jokaisen näkösolun ”katsoessa” omaan suuntaansa. Se kerää kuitenkin tietoa ympäristön valosta laajemmalta alueelta kuin silmä, jossa on linssi.

Silmiä tarvitaan vain hetken verran

Päiväkorentouroksella on kuitenkin tarkka näkö, jolla se havaitsee naaraan. Sen verkkosilmä on kaksiosainen, kuvaa voi katsoa ohessa olevasta linkistä. Kaksiosaisuus ilmenee silmän osien erilaisesta värityksestä. Eri osilla on erilainen tehtävä. Toisen osan tehtävä on havaita liike ja toinen osa erottaa yksityiskohdat. Näin uros pystyy tarrautumaan pitkien eturaajojensa avulla naaraaseen oikealla tavalla. Molemmilla aikuisilla on lisäksi kolme pientä pistesilmää eli ocellia, joiden arvellaan auttavan lennon säätelyssä.

Primitiivinen hyönteinen?

Päiväkorentojen fossiileja on runsaasti. Vanhimmat ovat evoluution mukaan hiilikaudelta yli ”350 miljoonan” vuoden takaa. Ne ovat toisin sanoen ”eläviä fossiileja”, jotka näin tosiasiallisesti vahvistavat, että mitään evoluutiota ei tapahdu. Tämä muuttumattomuus kumoaa evoluutioteorian ja osoittaa, että päiväkorennot ovat hautautunet vedenpaisumuksessa tai sen jälkikatastrofeissa. Hyönteisten fossiileja ei tällaisessa määrin synny nykymaailmassa!

Päiväkorentojen nerokas elinkaari osoittaa, että ne on luotu ja varustettu ainutlaatuisilla rakenteellisilla ja toiminnallisilla ratkaisuilla, joiden ”evoluutio” on täysin hämärän peitossa. Evolutionistien tarina ”silmän evoluutiosta” kaatuu myös siihen tosiasiaan, että kaikilla eläinkunnan kymmenillä erilaisilla silmillä pitäisi olla ”oma evoluutiopolkunsa”.

Miksi näin lyhyt elämä?

Taiteilijat ja runoilijat ovat maalanneet ja kirjoittaneet päiväkorennoista. Niistä on tullut vertauskuva maanpäällisen elämän lyhyydestä tässä langenneessa maailmassa. Päiväkorento on kuitenkin nerokkaalla tavalla välttämätön osa luomakuntaa. Se kertoo Luojan ylivertaisesta älykkyydestä.

Rooli ravintoketjussa

Päiväkorentojen rooli energian virtauksessa veden ja maan ekosysteemien välillä on ensiarvoisen tärkeä. Kasvit keräävät nanoantenneillaan auringonvalon fotonit ja valmistavat aurinkoenergialla hiilihydraatteja, joiden avulla päiväkorentojen valtavat toukkajoukot kasvavat. Aurinkoenergia muuntuu niiden kehoissa kemialliseksi energiaksi. Niistä tulee ravintoa kaloille, lepakoille, linnuille ja linnunpojille, jotka näin pääsevät välillisesti hyödyntämään aurinkoenergiaa. Samalla ne puhdistavat vesiä ravinteista, jotka siirtyvät lannoittamaan maata. Jumala on suunnitellut täydellisen kierrätysjärjestelmän!

Tästä linkistä voit ihailla joitakin Jumalan luomia ihmeellisiä silmiä, ensimmäisessä kuvassa on päiväkorennon seitsemän silmää: Jumalan luomia silmiä

Kuvat nähtyäsi pystyt varmasti itse tekemään oikean johtopäätöksen. Ovatko kaikki 50 erilaista eläinsilmien rakennetyyppiä kulkeneet oman ”evoluutiopolkunsa” sokeiden ja sattumanvaraisten perimän mutaatioiden ja luonnonvalinnan taluttamina vai onko ne suunniteltu? Vai oletko Darwinin kannattaja, jonka perusolettamus on, että evoluutio on ”totta”, ja uskot akateemiseen tiedepalstojen tarinointiin, jonka mukaan ”näön terästyminen sai meidät kömpimään merestä… tassuja tarvittiin, kun maissa alkoi näkyä ruokaa”. Valinta on sinun.

EVANKELIOINTIA EVOLUUTIOTA JULISTAMALLA?

Kirkko on ahkerasti opettanut alkuräjähdystä ja evoluutiota, kirkkohallitus on komentanut Pridemarssille ja rippikouluissa on liehuteltu sateenkaarilippuja. Raamatun mukaiseen luomiseen uskovia on boikotoitu tehokkaammin kuin toisinajattelijoita Venäjällä ja piispat vaikenevat kun Raamatun siteeraamisesta viedään oikeusistuimeen ja maan hallitus suunnittelee lapsille oikeutta valita itse sukupuolensa.

Onko tällainen punavihreän sateenkaarimedian ateistitoimittajien mielistely johtanut suureen herätykseen?

Kirkon nelivuotiskertomuksen mukaan suomalaisten usko kristinuskon Jumalaan on lähes puolittunut 20 vuodessa. Vuonna 1999 suomalaisista 47 prosenttia uskoi Jumalaan, vuonna 2019 enää joka neljäs uskoi Jumalaan. Kirkko on muuttunut lähes yhdentekeväksi seremoniamestariksi ja korona on poistanut jumalanpalveluksista niiden muutamat kävijätkin.

Ainoa lääke on Raamatun arvovallan palauttaminen

Kirkkolain mukaan Raamattu on ylin auktoriteetti. Nykyisessä laittomuuden ajassa Raamatusta ei välitetä vähääkään. Jos kirkko ja myös muutkin seurakunnat julistaisivat, että Jumalan Sana on totta, punavihreän sateenkaarimedian raivo olisi käsin kosketeltavaa, mutta herätys tulisi mahdolliseksi. Niin kauan kun kirkko pitää totuutta vääryyden vallassa (Room.1:18), se jää Jumalan vihan alle ja osattomaksi siunauksista.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.