Toimitukselta

Toimitukselta (3)

Tässä blogissa julkaistaan terveisiä Luominen-tiedelehden toimitukselta.

Lehdistössä on viime viikkoina puhuttu tärkeistä aiheista kuten historian vaietuista luurankoista, ääriajattelun välttämisestä sekä orjuuden ja ihmisnäyttelyjen surkeasta historiasta. Valitettavasti juurisyihin ei kuitenkaan uskalleta kajota.

Evoluutio syntyi jo antiikin aikana (500-600 eKr.) eikä sen tueksi ole löytynyt empiiristä näyttöä. Sen mekanismit eivät toimi eikä tutkijat ole löytäneet näyttöä edes laboratoriossa evoluution oletetuille prosesseille tai tekijöille mittavista resursseista huolimatta. Nykyisin tieteessä valtaa pitävä omaehtoinen naturalismi on ajautunut moniin ristiriitaisuuksiin uskoessaan mm. universumin ilmestymiseen tyhjästä, elämän syntymiseen elottomasta.

YLE uutisoi 26.11. sivuillaan Galapagossaarille syntyneestä uudesta lintulajista evoluution jättipottina.1 YLE:n juttu perustuu BBC:n uutiseen2, joka edelleen pohjautuu Science-julkaisun artikkeliin.3

Todellisuudessa tämä evoluution riemuvoittona rummutettu uutinen on vahva todiste Raamatullisen luomisen puolesta.

Etelä-Suomessa koulua käyvän neljännen luokan oppilaan piirroksessa kaksi sammakkoa keskustelee. Ensimmäinen sammakko toteaa: "Kouluopetuksen ja nykytieteen mukaan minä tiedän, että minusta kehittyy ihminen sadassa miljoonassa vuodessa, ja syön sammakon reisiä ja ohjelmoin tietokoneita ja lennän raketilla kuuhun." Toinen sammakko vastaa: "Noh, satukirjojen mukaan minä tiedän, että kaunis prinsessa tulee ja suutelee minua, ja minä muutun silmänräpäyksessä uljaaksi prinssiksi, ja sitten elämme onnellisina elämämme loppuun asti."

Tämä totuuden siemenen sisältävä evoluutiokriittinen piirros oli opettajalle liikaa ja se heitettiin roskiin. Onneksi piirros saatiin pelastettua roskakorista. Julkaisemme piirroksen ja kiitämme taiteilijaa lahjoittamalla Luominen-tiedelehden vuosikerran.