torstaina, 30. marraskuuta 2023, klo 9.20

Astrobiologia alleviivaa ihmisen ihmeellisyyttä

Pekka Reinikainen

Meidän on syytä olla kiitollisia pioneereille, jotka ovat vuosikymmeniä puolustaneet luomisnäkemystä ja luonnossa havaittavaa Älykästä suunnittelua akateemisen valtavirran "tyhjästä nyhjäisijöitä" vastaan. Eräs heistä on Dr. Michael Denton, joka tällä videolla kertoo (englanniksi), miksi perustelut ovat yhä vankempia: Michael Denton’s Top 3 Reasons for Optimism About ID. Denton on puolustanut luomisnäkemystä yli 40 vuoden ajan, ja hänen viimeisin kirjansa on The Miracle of Man. Hän nostaa esiin erityisesti kolme keskeistä argumenttia, jotka innostavat jatkamaan Älykkään suunnittelun esillä pitämistä.

Ateismi on menettämässä uskottavuutensa

Elämän olemassaolon selittäminen materialismin avulla on muuttumassa mahdottomuudeksi. Hyvä esimerkki on biokemian professori James Tourin keskustelu ateistiprofessori Lee Croninin kanssa: Are we close to discovering the Origin Of Life? Cronin arvelee, että ihmisellä ei ole tietoisuutta! Denton toteaa, että käsitys, jonka mukaan mieltä ei voi palauttaa materiaan, on saavuttamassa yleisen hyväksynnän. Tämä tuhoaa uusdarvinismin kulmakiven, jonka mukaan aine selittäisi aivan kaiken.

Michael Denton alleviivaa kosmokseen kudottua designia

Designissa ennakoidaan elämän anatomia ja fysiologia. Astrobiologiasta on tullut tutkimusalue, joka asettaa elämän olemassaololle entistäkin tiukemmat reunaehdot. Astrobiologia eroaa SETI:stä (älykkyyden merkkien etsimisestä Maan ulkopuolelta) siinä, että se keskittyy elämän mahdollistavien olosuhteiden löytämiseen Maan ulkopuolelta. Vaikka se on evoluutiouskon kyllästämää, se paljastaa Maan olosuhteiden ainutlaatuisuuden ja auttaa käsittämään, kuinka upea Maa on!

Takaako veden olemassaolo elämän?

Kyseessä on pelkkä puolittainen totuus. Vesi ei riitä, vaan on päinvastoin myrkkyä elämälle, sillä se hajottaa elämän molekyylien "helminauhat". Vettä löydetään avaruudesta jatkuvasti lisää yllättävistäkin paikoista, kuten Jupiterin Europa -kuusta. Sen lämpötila on kuitenkin pakkasen puolella ja vesi on kovassa paineessa. Tämä tilanne ei sovi elämälle, aivan äärimmäisiä muotoja lukuun ottamatta. Extremofiilitkään eivät kestäisi Europan olosuhteita.

Elämää Venuksella?

Venuksen pinnalla lyijykin sulaisi. Väitetyt löydöt elämästä sen pilvissä osoittautuivat mittausvirheeksi. Eräät tutkijat arvelevat, että hallitsematon tulivuoritoiminta tuhosi teoreettisenkin elämän mahdollisuuden Venukselta, ja sama voisi tapahtua myös Maassa ja heidän mukaansa tuliperäinen tuho on ollut lähellä myös Maan aikaisemman geologisen historian kuluessa. Tämä alleviivaa sitä äärimmäisen tarkkaa hienosäätöä, joka mahdollistaa elämän Maassa.

Entä marsilaiset?

Astrobiologit ovat kauan etsineet vettä Marsista. Sitä on enää vain niukasti jäljellä, pintakerroksen alla jäätyneenä ja napojen alueella hiilihappojään alla. Mahdollisen Marsin elämän estää myös sen vuotava ilmakehä. Marsilla nimittäin ei ole vahvaa magneettikenttää, kuten Maalla. Se on jatkuvasti alttiina Auringosta tulevien hiukkasten pommitukselle. Punainen planeetta on menettänyt ilmakehänsä nopeasti.

Elämää eksoplaneetoilla?

Puolet tähdistä on kaksoistähtiä. Nykyään niidenkin planeettoja tarjotaan elämän kehdoiksi. Ongelma kuitenkin vain pahenee, kun joudutaan monen mutkan lisäksi selittämään myös planeettojen synty.

Astrobiologit vahvistavat Älykkään suunnittelun

Astrobiologit tekevät huomaamattaan arvokasta työtä luomisen hyväksi. Mitä enemmän edellytyksiä elämän väitetty itsestään tapahtunut synty edellyttää, sitä ilmeisemmäksi Älykkään luomisen todellisuus tulee! Astrobiologit haaveilevat yhä vedestä elämän tuottajana, mutta todellisen tieteen tulee tehdä johtopäätökset toistettavien kokeiden perusteella. Tällaiset todisteet vahvistavat Michael Dentonin näkemyksen ihmisen olemassaoloon liittyvästä ällistyttävästä hienosäädöstä. Mielenkiintoista on, että luomisnäkemyksen pahimmat viholliset osoittavat luomisen tosiasiaksi!

LÄHDE: Astrobiology Points to the “Miracle of Man”

MIKKO TUULIRANTA JA PEKKA REINIKAINEN KESKUSTELEVAT LUOMISESTA

Luomiskertomus vs. evoluutio - Raamattu & Tiede osa 1PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.