Kategoria

Arviot ja analyysit kirjoista (12)

Meitä on kehoitettu tutkimaan ja selvittämään luomakunnassa nähtäviä asioita ja ilmiöitä. Todellinen tiede perustuu laboratoriossa tehtäviin, toistettaviin ja nykyhetkessä havainnoitaviin kokeisiin. Menneisyyttä käsittelevä "tiede" on spekulatiivista ja sen tulokset ovat hyvin pitkälti tieteentekijän maailmankuvan värittämiä tulkintoja. Vaatii jonkin verran harjaantunutta silmää erottaa spekulaatio todellisista tuloksista, ja eräiltä osin jopa suoranaisesta disinformaatiosta.

Mikko Tuulirannan arvio professori Matti Leisolan kirjasta ”Darwin erehtyi – erehtyikö Einsteinkin” huolestutti yhtä lukijaamme.

Mikko Tuulirannan arvio Heikki Patrosen kirjasta Fysikaalinen teologia – Tieteellisen materialismin kritiikki, Siniplaneetta 2007, 273 sivua.

BIOS 1 – Elämä ja evoluuto - evoluutio-osion analyysi (LOPS 2021 mukainen)

BIOS 1 - Elämä ja evoluutio (lukion biologia, Sanoma Pro 2016), Evoluutio-osion analyysi nyt tarkistettuna ja päivitettynä Lukion opetussuunnitelman (LOPS 2021) mukaisen painoksen analyysillä

Kirurgi Mikko Tuulirannan viimeisin Koulubiologian oppikirjojen analyysi käsittelee lukion biologian BIOS 1 -oppikirjaa. Vuonna 2018 julkaisimme analyysikirjan lukion biologian oppikirjan BIOS 1 - Elämä ja evoluutio (Sanoma Pro 2016) evoluutio-osiosta. Uuden lukion oppikirjan (BIOS 1 - Elämä ja evoluutio, Sanoma Pro 2021; lukion opetussuunnitelman 2021 mukainen) myötä olemme tarkistaneet ja päivittäneet anaalyysikirjamme. Kirjan toinen painos on aiempien tavoin vapaasti luettavissa nettisivuiltamme ja voit ladata sen koneellesi PDF-muodossa. Voit vapaasti myös jakaa teosta eteenpäin.
978-952-69229-7-3 (PDF)

BIOS 1 – Elämä ja evoluuto - evoluutio-osion analyysi

Kirjan ensimmäinen painos 2018

BIOS 1 - Elämä ja evoluutio (lukion biologia, Sanoma Pro 2016), Evoluutio-osion analyysi nyt tarkistettuna ja päivitettynä Lukion opetussuunnitelman (LOPS 2021) mukaisen painoksen analyysillä Kirurgi Mikko Tuulirannan uusin osa Koulubiologian oppikirjojen analyysiä käsittelee lukion biologian BIOS 1 - Elämä ja evoluutio -kirjan evoluutio-osion analyysiä. Aiempien analyysien tavoin tämäkin on täysin maksuton ja voit ladata sen koneellesi PDF-muodossa. Voit vapaasti myös jakaa teosta eteenpäin. Painetun kirjan voi hankkia itselleen edullisesti verkkokaupastamme.
ISBN 978-952-99782-6-7 (nid.)
ISBN 978-952-99782-7-4 (PDF)

Uutuuskirja Teologien tiedeusko – Epäuskon monumentti. Eero Junkkaala ja tapaus Francis Collins

Tapaus Francis Collins ja Eero Junkkaalan kirja Onko mitään Järkeä uskoa Jumalaan?

Tämä on jatkoa maaliskuussa (2020) julkaisemaamme kirjoitukseen ”Jyväskylän kaupunginkirjaston luomisnäyttelystä nousi kohu”.

Katsaus Gabriele Kubyn kirjaan: Maailmanlaajuinen seksuaalivallankumous: vapauden tuhoaminen vapauden nimissä. Parousia Media, Sydney, 2017

Täältä voit ladata Lasse Uotilan laatiman kirja-arvion kirjasta THEISTIC EVOLUTION - A Scientific, Philosophical and Theological Critique, jota voit käyttää ja hyödyntää täysin vapaasti.

Julkaisimme Luominen-tiedelehden numerossa 27 kirja-arvion Andreas Wagnerin kirjasta "Kelpoisimman synty - Evoluution suurimman arvoituksen ratkaisu".

Alta voit ladata Mikko Tuulirannan laatiman kirjan laajemman analyysin, jota voit käyttää ja hyödyntää täysin vapaasti.

Kelpoisimman synty – evoluution suurimman arvoituksen ratkaisu
Andreas Wagner, Terra Cognita 2015.
Alkuperäisteos: Arrival of the Fittest, Solving Evolution´s Greatest Puzzle, 2014, Suomennos Kimmo Pietiläinen
Kirjan analyysi + suppea ”tietoisku” modernin synteesin ongelmista
Mikko Tuuliranta (11/2017, päivitetty 1/2018)

Lataa analyysi (465 kt)