lauantaina, 30. maaliskuuta 2024, klo 14.34

Luonnontiede on informaatiotiedettä

Pekka Reinikainen

Solut tuottavat itsestään kopioita. Niiden kahdentumisen mekanismin alkuperä on arvoitus, joka on "tieteellisen menetelmän" selitysvoiman ulottumattomissa. Mistä jakautumistoiminto ehtisi ilmestyä pienen lämpimän lätäkön oletettuun alkusoluun, jonka odotettavissa oleva elinaika on vain muutamia vuorokausia? Kopiointi on hyvin monimutkainen, molekyylikoneista rakentuva järjestelmä. Kaikilla koneilla on tarkoin määrätty tehtävä. DNA -koodia kopioidaan jopa 1 000 emästä sekunnissa, yksi emäs kerrallaan. Emäksiä on neljä, A, T, G, ja C ja niiden muodostamaan 3 500 miljoonan emäksen ketjuun on tallennettu ihmisen DNA -koodi eli solujen "rauta".

Solu on osoittautunut tietokoneeksi

Solun perimän DNA muistuttaa tietokoneen "rautaa". Soluissa on tämän lisäksi "softaa" eli epigeneettisiä ohjelmistoja, joilla hyödynnetään rautapuolen ominaisuuksia. Solun epigeneettinen "softa" koostuu koodeista, joilla kutsutaan eri toimintoja tietokoneen raudasta. Käyttöjärjestelmä itsessään on ohjelmisto, joka mahdollistaa "raudan" hyödyntämisen ohjelmien kautta. Tietokone periaatteessa toimii ilman "softaa", mutta tällöin se joko päätyy tekemään virheilmoituksen tai ei tee yhtään mitään. "Softaa" siis tarvitaan siihen, että määritellään mitä halutaan "raudan" tekevän.

Tästä minuutin mittaisesta animaatiosta voit katsoa, kuinka DNA:ta kopioidaan: The DNA Replisome: A Paradigm of Design

On olemassa asioita, jotka eivät voi "kehittyä" itsestään "luonnonlakien avulla"

Näkemäsi animaatio todistaa sen, sillä tämä nanokokoinen järjestelmä, missä jokaisen koneen on oltava myös täsmälleen oikealla paikalla, on ihmisinsinöörien ulottumattomissa! Jokainen täsmäkone on valittu varaosamyymälästä, missä vaihtoehtoja on enemmän kuin Saharassa hiekanjyviä! Tämä osoittaa matemaattisen tarkasti, että kopiointijärjestelmän "evoluutio" on mahdotonta ja neodarvinismin opettaminen kouluissa ja yliopistoissa on näennäistiedettä! Akateeminen "alkusolu" ei pääse edes lähtötelineistä irti ilman kopiointikoneistoa!
Voit katsoa myös animaation kopiointiin liittyvän topoisomeraasin toiminnasta: Untangler of Knots: The Amazing Topoisomerase Molecular Machine ; helikaasin toiminnasta: DNA helicase ; tai polymeraasin toiminnasta: DNA Polymerase. Tämän jälkeen ymmärrät, että kemiallisen ja biologisen evoluution (alkusynnyn ja neodarvinismin) opettaminen on yhtä rikollista disinformaatiota kuin Kremlistä pursuavan informaation levittäminen tosiasiana!

Tiedelehti Cell kuvaa DNA:n jakautumista

"Perimän DNA:n kopioiminen vaatii erittäin monimutkaisen, monista polypeptideistä rakentuneen koneiston. Se muodostaa kaksi uutta DNA -ketjua lähes tuhannen emäksen nopeudella E.coli -bakteerissa. Jos DNA -kaksoiskierre olisi läpimitaltaan metrin, jakautumista voisi kuvata seuraavaan tapaan: `Kahdentumisesta muodostuva haarukka liikkuisi 600 kilometrin tuntinopeudella ja koneisto olisi rekka-auton kokoinen. Kolibakteerin perimän kopiointi kestäisi 40 minuuttia ja vastaisi kahden rekka-auton tekemää 400 kilometrin mittaista matkaa, ja kopiointivirheitä sattuisi vain yksi 170 kilometrin matkalla. Järjestelmän mekaaninen nerokkuus on vieläkin ällistyttävämpi, koska siinä syntyy kaksi uutta DNA:n kaksoiskierrettä samanaikaisesti. Toinen syntyy samaan suuntaan liikkuvan haarukan kanssa, mutta toinen sen sijaan rakentuu pala palalta vastakkaiseen kulkusuuntaan. Tällöin rekka-auton tavaraa toimittava henkilö (polymeraasin aktiivinen toimija) kulkee ohituskaistaa kerran sekunnissa ja palaa jälleen paikalle liittämään 200 metrin mittaisen jatkopalan". Baker TA, Bell SP. Polymerases and the replisome: machines within machines. Cell. 1998 Feb 6;92(3):295-305.

Miksi evolutionistien ehdottama RNA-maailma ei kelpaa selitykseksi?

Tämä tekninen kysymys selviää lähteestä. On sanomattakin selvä asia, että kyseessä on tässä-ja-nyt, kaikki-tai-ei-mitään järjestelmä, jollaisia elämä on täynnä. Kemiallinen ja biologinen "evoluutio" ovat luonnonlakien vastaisia tapahtumia, joilla pönkitetään ateismin ja teistisen evoluution huojuvaa korttitaloa. Biologiassa ei ole mitään järkeä ilman äskettäin tapahtunutta luomista!

LÄHDE: The DNA Replisome: A Paradigm of Design

EUTANASIAA TYRKYTETÄÄN OVISTA JA IKKUNOISTA

Mutta tarvitaanko eutanasiaa?

Eutanasian käyttöönotto on lääketieteen etiikan kvanttihyppy. Siihen liittyy paljon kysymyksiä, joita on hyvä pohtia myös lääketieteen historian ja ihmiskäsityksen näkökulmasta. Hippokrates oli aikansa toisinajattelija, jota huolestutti lääkäreihin kohdistunut epäluottamus, joka johtui heidän taidostaan myrkyttää ihmisiä. Hän sai tämän tuottoisan lääkärien ansaintatoiminnan loppumaan, ja ihmiset rupesivat luottamaan lääkäreihin. Tätä luottamusta pitää varjella. Natsitohtorit hoitivat kolmannen valtakunnan kassakriisiä vähentämällä terveydenhuollon kuluja vammaisten ja epätoivottavien ihmisten eutanasialla. Väkisinkin tulee mieleen nykyterveydenhuollon rahoituskriisi. Vammaisjärjestöt tuomitsevat eutanasian.

Toinen oleellinen kysymys on, onko eutanasian käyttöönotto välttämätöntä? Eikö ensin tule saattaa palliatiivinen ja saattohoito kuntoon, ja kaikkien potilaiden ulottuville? Tässä on vielä tekemistä, vaikka edistystä on tapahtunut paljon viime vuosia. Eutanasian käyttöönotto vähentäisi panostusta tämän toiminnan edelleen kehittämiseen.

Kolmas tärkeä kysymys kuuluu, voiko eutanasia aiheuttaa ikäihmisten diskriminointia? Jos hoitolaitoksissa on "eutanasian kriteerit täyttäviä henkilöitä", jotka "eivät älyä pyytää eutanasiaa", kohdellaanko heitä kaltoin? Monet potilaat voivat tällaisessa tilanteessa kokea "kansalaisvelvollisuudekseen" pyytää eutanasiaa.

Neljänneksi tulee kysymys lääkäreiden mielialasta. Hollannissa monet lääkärit "näkevät painajaisia" eutanasian suoritettuaan. Mistä on kysymys? Tavanomaiseen ihmisten väliseen kanssakäymisen kulttuuriin ei kuulu surmaaminen, sotia lukuun ottamatta. Kaveria ei jätetä. Neandertalilaisetkin huolehtivat sairaista ja vammaisista. Suomessa 54% lääkäreistä kannattaa eutanasiaa, mutta vain alle 15% olisi valmis toteuttamaan sen. Tämä ei kuulosta hyvältä. Hollannissa eutanasia varmistetaan tilaamalla kumipyörillä liikkuva eutanasiatiimi. Tämä kuulostaa vielä pahemmalta, sillä potilasta ja hänen psyykettään ei näissä tapauksissa tunneta!

Viidenneksi eutanasian indikaatiot? Käykö periaatteessa mikä tahansa ahdistusta aiheuttava sairaus Hollannin malliin? Kanadassa hyväksyttiin 17.3.2024 myös psykiatriset diagnoosit. On vaarana, että ajaudutaan "kuolema pyynnöstä" -kulttuuriin. Helppo ulospääsy vaikeasta depressiosta? Hollannissa yleinen syy on myös, että potilas ei halua omaisten näkevän itseään "kurjassa kunnossa".

Kuudenneksi, muistihäiriöisten potilaiden nopeasti kasvava määrä on muodostumassa mittavaksi ongelmaksi länsimaissa. Pystyvätkö he antamaan informoidun mielipiteen, vai ratkaiseeko omaisten mielipide? Jos omaisia ei ole, ratkaiseeko hoitotiimin/lääkärin mielipide. Hollannissa muistihäiriöisten eutanasiat lisääntyvät nopeasti ja tämä näyttää jo kustannus/hyöty -ajattelulta. Yksinäisiä surmataan enemmän, jopa ilman potilaan "suostumusta", yli 500 tapausta vuosittain.

Näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin on syytä paneutua huolellisesti ennen mahdollisen eutanasialainsäädännön laatimista. Suuri yleisö ja sen mielipiteitä kuuntelevat poliitikot ajavat eutanasiaa, mutta lääkärit joutuvat sen toteuttamaan. Olisitko itse valmis murhaamaan ihmisiä? Olemme toistaiseksi tulleet hyvin toimeen ilman eutanasiaa.

RUOTSIN HIMLEN TV OTTI OHJELMANI

Sen voi katsoa 9. huhtikuuta kello 19:15, jos haluat tutustua kanavaan: Himlen TV7

PÄIVI RÄSÄSEN TÄRKEÄ PUHEENVUORO

Päivi Räsänen: Aikamme suuri jakava kysymys

MIEHEN JA NAISEN OLEMASSAOLO KUMOAA EVOLUUTIOTEORIAN JA LGBTQ IDEOLOGIAN

Asia selviää tästä esityksestä, jonka pidin Suomen Raamattuopistolla 23.3.2024. Asiaa käsittelevä kirja Mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät (Luominen) menee painoon viikolla 14. Pekka Reinikainen: Biologinen nainen ja miesPEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.