lauantaina, 20. huhtikuuta 2024, klo 19.09

Monimutkainen solu

Pekka Reinikainen

Solu on paljon monimutkaisempi kuin tietokone tai tuotantolaitos

Raamatussa todetaan, kuinka "Sana tuli lihaksi". Sana on Jeesus, joka loi maailman. Jumala luo Sanallaan. Kyseessä ei ole liberaaliteologien "jumala", joka "luo" ihmisen pyörittämällä evoluutiorulettia 4 000 miljoonan vuoden ajan! Tällainen ajatus sattumaa käyttävästä ja epäkelpoja hylkäävästä "jumalasta" ja monien seurakuntien markkinoimasta "teistisestä evoluutiosta" on ristiriitainen käsitehirviö! Se karkottaa nuoret sellaisista seurakunnista, jotka eivät usko Jumalan meille Raamatussa antamaan ilmoitukseen miehen ja naisen luomisesta ja syntiinlankeemuksesta. Nykyiseen maailmanaikaan mukautunut, uusdarvinismiin uskova kirkko ei kiinnosta vilpitöntä Totuuden etsijää.

Nykyisenä tietokoneiden aikakautena tosiasiat tulevat kouriintuntuvasti esiin

Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja hänet on varustettu aivoilla, joissa on miljoona miljardia datankäsittelyyn pystyvää prosessoria, joita kutsutaan synapseiksi. Siellä on myös sata miljardia hermosolua, joita on yli 3 000 eri tyyppiä, joista monet yksilöllisellä DNA -tiedostolla varustettuja. Tukisoluja tarvitaan lisäksi 100 miljardia. Kapasiteetti on suurempi kuin kaikissa maailman tietokoneissa yhteensä. Tämän vuoksi pystymme ajattelemaan monimutkaisia asioita, halutessamme ymmärtämään Jumalan luomakunnan neroutta ja olemme myös tietoisia itsestämme. Meihin on asennettu myös omatunto ja iankaikkisuuden kaipuu, joka sekin erottaa meidät eläimistä. Jos aivoistasi tehtäisiin malli, missä kaikkia osia voisi silmämääräisesti tarkastella ja sormin asentaa, tämä jättiläismäinen laite kuluttaisi usean ydinvoimalan tuottaman sähkön. Jumala on kuitenkin kytkenyt kaikki komponentit oikein toisiinsa, miljoonalla miljardilla sähköjohdolla, jotka laukaisevat liitoskohdissa kemiallisen signaalin, viestin edelleen välittämiseksi. Tällaiseen eivät tietokoneet pysty. Laite on nerokkaasti suunniteltu toimimaan päivittäisen "kaurapuuron" tuottamalla sähköllä ja energialla jopa 100 vuotta, ja sen huolto tapahtuu automaattisesti joka öisen REM -unen aikana! 

Casey Luskin pohtii asiaa Evolution News -sivustolla

Hän toteaa, että Oxfordin yliopiston biologi Denis Noblen käyttämä tietokone -vertaus ei vielä tee täyttä oikeutta solun maailmalle, sillä solujen toiminnassa on hyvin paljon muutakin kuin pelkkää datan käsittelyä ja toiminta on monipuolisempaa kuin tuotantolaitoksissa. "Elämä on paljon kiinnostavampaa ja ihmeellisempää, kuin tietokoneen tai kokoonpanolinjan toiminta". Solu ei myöskään ole pelkkä tuotantolaitos, sillä se on kyllästetty informaatiolla, joka käy jatkuvaa sisäistä "vuoropuhelua". 

Biologia on muuttunut informaatiotieteeksi

Aitotumaisia soluja kuvataan oppikirjoissa tuman hallitsemina tuotantolaitoksina. Tuman geeneissä olisi "tieto", jota tarvitaan ohjaamaan tuotantolaitoksen toimintoja. Tuma puolestaan ajelehtisi hyytelömäisessä solulimassa, jossa uisi myös soluelimiä, jotka suorittavat erilaisia tehtäviä, joita geenit niille määräävät. Lukijan silmien eteen loihditaan kuva "kokoonpanolinjastoista", joilla tuotetaan proteiineja, jotka toteuttavat elimistön tarvitsevat toiminnot 24/7. Oppikirjat pitävät soluja eräänlaisina "sosiaalisina yhteisöinä". Solulima ja siellä ajelehtivat soluelimet toteuttaisivat tuotannon, tuotteiden pakkauksen ja toimittamisen geenien määräämien "ohjeiden" mukaan. Kuva muistuttaa sosiaalista arvojärjestystä, missä ylempi johto käskyttää "työn raskaan raatajia".

Oppikirjojen näkemykset ovat auttamattoman vanhanaikaisia

Solut eivät toimi "geenien komennossa". Käsitys "yksi geeni - yksi proteiini" on virheellinen. On perusteltua kyseenalaistaa tällaisten "geenien" olemassaolo, sillä ne eivät selitä vaikkapa 500 erilaisen koirarodun olemassaoloa. Kaikilla koirilla on nimittäin sama DNA, mutta ne ovat ulkomuodoltaan täysin erilaisia. Tai ihmisen 300 täysin erilaista solua. Lihassolut ja pikkuaivojen Purkinjen solut ovat kuin eri planeetalta! Missä ovat tiedostot, joiden ohjauksessa ne on rakennettu, koska molempien solujen DNA on sama? Tästä voit lukea Tomi Aallon kirjasta Epigeneettinen informaatio ja kadonnut evoluutio (luominen.fi). Nykyään tiedämme, että samasta geenialueesta voidaan tuottaa jopa tuhat tuotetta, riippuen siitä, mistä kohdasta tai mihin suuntaan sitä luetaan. Aloittamiskohdan ja koodin lukemisen suunnan määrää epigeneettinen informaatio, joka puolestaan on riippuvainen elinympäristön kulloinkin antamista viesteistä. Tämä olisi kuin tehdas, joka ryhtyy valmistamaan talvijalkineita rantasandaalien asemesta, kun tehtaan katolle alkaa sataa lunta!

Biologiassa on todellakin tapahtunut valtava vallankumous ja eteemme on auennut aivan uusi, elävää dataa muokkaava maailma, jollainen ei voi kehittyä muuttamalla DNAn koodikirjainten järjestystä "evoluutiorulettia pyörittämällä". Uusdarvinismi on historiaa, sillä sen mekanismi, sattumanvaraiset DNAn mutaatiot ja luonnonvalinta eivät selitä biologista informaatiota ja tämän informaation toimintaa.

Uusi kirja on työn alla

Teen yhdessä Tomi Aallon ja Mikko Tuulirannan kanssa kattavaa teosta niin sanottujen alkuperätieteiden vallankumouksesta: Game over, Darwin - the Revolution in Origins Sciences (luominen.fi). Julkaisemme kirjan ensin englanniksi, koska kansainvälinen tarve on suuri tässä maailmankäsitysten valtavassa murroksessa. Uusdarvinismi, joka on hallinnut maailmaa, on kaatumassa, kun tieteellinen menetelmä vahvistaa noin 6 000 vuotta sitten tapahtuneen luomisen ja lankeemuksen viiltävällä tarkkuudella. Kaikki on kirjaimellisesti luettavissa DNAsta, joka vahvistaa luomakunnan historiassa tapahtuneen. Ja nämä tapahtumat ovat yhtäpitävät Jumalan meille Sanassaan antaman ilmoituksen kanssa!

LÄHDE: “The Cell Is Not a Factory” — It’s Far More Complex

UUSI TÄRKEÄ AJANKOHTAISKIRJA TULI PAINOSTA:

Mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät. Kirkon tulevaisuus voi ratketa toukokuun 2024 Kirkolliskokouksessa, missä selvää, repeytyykö se kahtia ja katkeavatko yhteydet lopullisesti muun muassa Afrikan ja Israelin kirkkoihin ja loppuuko muslimien evankeliointityö Suomessa.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.