keskiviikkona, 10. huhtikuuta 2024, klo 20.08

Astrobiologit ja eliömaailma

Pekka Reinikainen

Astrobiologit ovat huomanneet, että eliömaailma rakentuu informaation varaan

David Coppedge kirjoittaa Evolution News -julkaisussa ja viittaa PLOS biology -lehden artikkeliin: An Estimate of the Total DNA in the Biosphere

Mistä elämä tulisi elottomalle eksoplaneetalle?

Joka täyttää kaikki kemian ja fysiikan edellytykset elämälle? On vettä, tuliperäistä mannerlaattojen liikettä, ystävällinen ilmakehä ja kaikki elämän tarvitsemat atomit ja molekyylit, mutta elämä kuitenkin puuttuu! Mikä siis erottaa tämän eksoplaneetan maapallosta? PLOS biology -lehden artikkelin mukaan elämää ohjaava, monimutkainen täsmäinformaatio puuttuu! 

Kyseessä on merkittävä artikkeli

Jossa Landenmark, Forgan ja Cockell, Edinburghin yliopiston astrobiologian tutkimuskeskuksesta, yrittävät arvioda maapallon eliöiden sisältämän DNAn määrää. Tulokset ovat mykistäviä:

"Moderni eliöiden perimien tutkimus, kokonaisbiomassa huomioiden, osoittaa informaation määräksi 5,3x10^31 Mb:tä. Tämä tarkoittaa 10^24 koodikirjainoperaatiota joka sekunti". Tämän perusteella tutkijat pyrkivät arvioimaan tulevan evoluution suuntaa ja selittämään ihmisen kehittymistä yksisoluisista esitumallisista. Astrobiologitkin vaikuttavat vaistomaisesti aavistavan ihmisen ainutlaatuisuuden!

Mitä tällainen tähtitieteellinen informaation määrä ja sen käsittely tarkoittaa?

Se vastaa 10^21 supertietokoneen toimintaa. Tämä alleviivaa informaation ensisijaista ja hallitsevaa roolia biologiassa. Vesi, atomit ja molekyylit eivät tuottaneet maapallolle elämää, vaan siitä vastaa tähtitieteellinen määrä informaatiota ja sen käsittelyä, jota tapahtuu kaikkialla ympäristössämme. Se selittää kalojen, lintujen, hyönteisten, bakteerien, nisäkkäiden ja ihmisten olemassaolon.

Mutta miten materialistit selittävät tämän mykistävän tietojenkäsittelyn?

He turvautuvat tietokonevertaukseen. DNAn tietojenkäsittely muistuttaa tietokoneiden toimintaa: "Luonnon monimuotoisuuden häviäminen on maailmanlaajuinen ilmiö. Siksi DNAta on sekvensoitu ja uhanalaisia lajeja ja ympäristöjä suojeltu. Edistysaskeleista huolimatta tiedossamme ei ole eliömaailman sisältämän informaation kokonaismäärää. Siksi otimme käyttöön informaatioon perustuvan arvion lajien monimuotoisuudesta. Se avulla voimme mallintaa eliömaailmaa verraten sitä supertietokoneeseen, johon on tallennettu kaikki DNA-informaatio ja tietojenkäsittelykapasiteetti. Internetin tavoin, kaikki maapallon eliöt ovat yksittäisiä informaatiotallenteita, jotka ovat keskenään yhteydessä maailmanlaajuisessa tietoverkossa, pienimmästä suurimpaan. Näin muodostuu 10^21 supertietokoneen yksikkö."

Paljonko hallitilaa näin monen supertietokoneen yksikkö vaatisi?

Titan-supertietokone vaatii yli 400 neliömetriä: Titan

Jos vaatisimme vain vaivaiset 100 neliömetriä kullekin supertietokoneelle, tilaa tarvittaisiin miljardin maapallon pinta-alan verran, merten pinta mukaan lukien! Kaikki biologinen tietojenkäsittely mahtuu kuitenkin helposti maapallolle, koska tieto on optimaalisen tiiviisti pakattu. Ja jättimäinen datankäsittely toimii pelkällä "aurinkosähköllä". Ja tässä huomioitiin vain DNAn sisältämä informaatio. Jos epigeneettinen informaatio huomioidaan, riittäisikö linnunratakaan?

Mitä tästä seuraa?

Itselleen rehellisten luonnontieteilijöiden on mahdotonta enää kieltää Älykkään suunnittelun olemassaoloa. On myönnettävä, että biologia on muuttunut informaatiotieteeksi. Artikkeli on mielenkiintoinen ja paljastava. Maito on nyt kaatunut ja paluuta entiseen, kosmiseen, kemialliseen ja biologiseen "evoluutioon" ei enää ole. Biologinen maailma pursuaa informaatiota ja tieteellisen materialismin aika on auttamattomasti ohi. Koodattu informaatio on aina Älyn tuottamaa!

LÄHDE: Astrobiologists Offer an “Information-Based View of the Biosphere”

LUENTONI BIOLOGINEN MIES JA NAINEN,

aiheesta tulee lähiviikkoina kirja: Mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät (Luominen.fi)

Uusi versio: Pekka Reinikainen: Biologinen nainen ja mies

SOILI HAVERISEN LUENTO TRANSIDEOLOGIASTA

Soili Haverinen: Paavalin synodin paastonajan kirkkopäivätPEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.