Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (84)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

Useimmat biologit varmasti kauhistuvat ajatusta uusdarvinismin opetuksen lopettamisesta - - mutta olisiko siitä haittaa tieteelliselle tutkimukselle?

Onko uusdarvinismin ylistys pelkkä pakollinen liturgia, jolla tieteelliset artikkelit päätetään? Hyödytön filosofinen uskontunnustus, jonka poistaminen säästäisi mustetta ja paperia? Tarkastellaan tästä näkökulmasta muutamaa tuoretta Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) -tiedelehden ja suomalaisen Duodecim -lehden artikkelia (24/2019).

Mikroskooppisen laitteen suunnittelu ja rakentaminen edellyttää ylivertaista insinööriä

Seuraavassa joitakin esimerkkejä. Kuinka rakentaa millimetrin mittainen ilma-alus, joka pystyy laskeutumaan lasiselle sisäkatolle ylösalaisin. Kun banaanikärpänen tekee sen, kukaan ei taputa käsiään. Kuinka juosta sata kertaa vartalon pituinen matka sekunnissa tai kaivautua kovaan maaperän ilman työkaluja? Eläinten suoritusten tarkempi tutkimus ällistyttää tiedemiehiä.

Toimitimme professori Matti Leisolan kanssa tärkeän kirjan, Evoluutio ja biologinen informaatio (Datakirjat). Kirja on hyvin ajankohtainen nykytilanteessa, jossa piispat sanoutuivat 27.11 kirjallisesti irti Raamatun mukaisesta luomisesta.

Tämä on yliopistojen ja piispojen mielestä yhtä varma asia kuin painovoiman olemassaolo, eikä tätä "nykytieteen tulosta" ole lupa vähätellä!

Valitettavasti kukaan ei kuitenkaan tiedä, mitä painovoima oikeastaan on ja ennen kaikkea miksi se on nykyisen suuruinen. Jos suurennat sitä hitusenkin, maapallo kutistuu herneen kokoiseksi! On 10^500 eri vaihtoehtoa säätää luonnon perusvuorovaikutukset, mutta vain yksi säädöistä mahdollistaa nykyisen kaltaisen elämän. 

He ovat hylänneet Herran Sanan,

mitä heillä on viisautta? (Jer.8:9), todetaan Raamatussa. Raamattu on maailman tärkein kirja, koska se on Jumalan meille antama elämän ohje ja kertomus maailman historiasta. Jumalan Sanan hylkääminen vie yhteiskunnan tuhon tielle. Tämä valinta vie vähitellen täydelliseen kaaokseen.

Sama isä ja äiti ovat mahdollisia

Ola Hössjer ja Ann Gauger kirjoittavat 21.10.2019 BioComplexity -lehdessä, kuinka perimän tutkimus viittaa ihmiskunnan yhteisiin vanhempiin, jotka elivät tuhansia, ei miljoonia, vuosia sitten.

Alkusolusta Aadamiksi -evoluutiosta ei todellisuudessa ole mitään todisteita

Kuuluisan politiikan toimittajan, Tom Bethellin mukaan nykytieteen suuri ongelma on, että ”arvovaltaiset väitteet” ovat tulleet laboratorioissa ”toistettavien todisteiden” tilalle. Nykytiedemiehet nauttivat tilanteesta, koska heidän väitteensä on näin nostettu kaiken arvostelun yläpuolelle. Tämä on kohtalokasta, koska tiede perustuu siihen, että sen tulokset pitää aina voida kyseenalaistaa.

Bethell opiskeli filosofiaa Oxfordin yliopistossa. Tuolloin hänen epäilynsä darvinismin selitysvoimaan nähden heräsivät. Richard Dawkins oli Oxfordissa samanaikaisesti. Lukiessaan Darwinin Lajien synty -kirjaa, hän mietti, kuinka voidaan tietää, mikä on ”kelpoisin” laji, joka jää jäljelle?

Olet varmaan huomannut, että evoluutio selittää nyky-yhteiskunnassa aivan kaikki asiat, jopa koomisuuteen asti. Teoria mukautuu ympäristöönsä kuin silmänräpäyksessä taustaansa sulautuva tursas. Mitään tutkimusta mistään aiheesta ei julkaista ilman syvää kumarrusta kaikkivaltiaalle evoluutiolle. Jopa vaikeaa vammaa seuraava puolen tunnin kivuttomuus laitetaan evoluution ansioksi. Evoluutio olisi kehittänyt tämän ominaisuuden, jotta ehtisi paeta leijonan kynsistä! Pienikin viittaus suunnitteluun on akateeminen itsemurha.

Modernin tieteen tarjoama käsitys maailmasta on kahlinnut luovan älyn. Alussa vetyatomi loi taivaat ja maan - - mantra on monopolisoinut alkuperätutkimuksen ja estää älykkään suunnittelun havaitsemisen. Suunnittelun havaitseminen on lisäksi ankarasti kielletty! Siitä puhuminenkin johtaa maineen ja työpaikan menettämiseen.

Ne ovat jäätyneitä jättiläisiä toisin kuin Jupiter ja Saturnus, jotka ovat jättimäisiä kaasupalloja, 90-prosenttisesti vetyä ja heliumia, jotka pysyvät kaasuina vielä suuressa kylmyydessäkin. Jäätyneissä jättiläisissä sen sijaan on runsaasti raskaita alkuaineita, kuten happea, hiiltä, typpeä ja rikkiä. Ne muodostavat kaikki yhdisteitä vedyn kanssa: vettä, metaania, ammoniakkia ja rikkivetyä. Uranuksen ja Neptunuksen kylmällä pinnalla kaikki nämä aineet ovat jäässä.

Lähes 9 vuoden ajan avaruudessa matkattuaan Voyager2 -luotain lähestyi Uranusta, jonka pinnalla vallitsee hyytävä, - 224 celsiusasteen lämpötila.

Sivu 1 / 6