Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (151)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

Suunnittelu paljastuu

kun insinööri tarkastelee elävien olentojen rakennetta ja toimintaa. Nerokas suunnittelu tulee ilmeiseksi, kun biokemisti havaitsee elämän atomien ja molekyylien järjestyksen, jota alkuliemi ei voi aikaansaada. Insinööritieteen ja biokemian lainalaisuudet vahvistavat, että eläimet on rakennettu noin 6 000 vuotta sitten. Alun perin virheettömiin tuotteisiin kertyneiden vaurioiden määrä ilmoittaa tarkan aikataulun.

Hyväosaisten kapina

Kuinka saada hyvin syöneet ihmiset liikkeelle yhteiskunnassa, missä sosiaali- ja terveysturva on parempi kuin koskaan? Vastaus on helppo. Ihmisille pitää kertoa, kuinka ”maapallo tuhoutuu ja kuinka huonosti heidän asiansa on hoidettu ja kuinka suvaitsemattomasti kaikkia kohdellaan”. Ihmiset on aivopestävä tyytymättömiksi aivan kaikkeen. Pitää olla joka hetki huolestunut jostakin. Raamattu toteaa mielenkiintoisesti tällaisesta sielun tilasta: "Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo Herra" (Jes.48:22).

Jeesus totesi helmistä (Matt.13:45-46): ”Taivasten valtakunta on kuin kauppias, joka etsi kauniita helmiä. Kun hän löysi yhden kallisarvoisen helmen, hän meni ja myi kaiken mitä hänellä oli, ja osti sen”. Helmet mainitaan Raamatussa 12 kertaa. On perusteltua tutkia tarkemmin, mistä on kysymys.

On yksi ateistien henkeäsalpaavista saduista,

joka saisi maailmankuulun satusedän, H.C. Anderseninkin vihreäksi kateudesta. Sadussa kerrotaan, kuinka ateistien alkuräjähdyksen olemattomuudesta nyhjäisty vetykaasu muuttui hapeksi, jota hengitämme. Ihan noin vaan itsestään - luonnon perusvuorovaikutusten vauhdittamana. Mutta onko satu uskottava tai edes tieteellinen – päätä itse.

Eliöiden perimä koostuu solun tumassa olevasta DNA:sta

Neljä ”kirjainta” (emäkset A, T, G ja C) sisältävä perimän DNA-molekyyli on tähän asti tulkittu emäsmolekyylien muodostamaksi ketjuksi, eräänlaiseksi kirjainnauhaksi. Elävän solun tumassa ei kuitenkaan ole tällaista kaksiulotteista kirjainnauhaa, vaan kyseessä on kolmiulotteiseksi taivutettu nauha. Näin on kaikissa toistaiseksi tutkituissa eläin- ja kasvisolutyypeissä, ja DNA:n kolmiulotteisen muodon monimutkaisuus riippuu solutyypistä ja vaihtelee sen mukaan, onko kyseessä esimerkiksi maksa-, keuhko- tai aivosolu. Nauhan taivutuksen muoto määräytyy kirjainten järjestyksen tai kromosomien histoniproteiinien ohjauksessa.

Verkkokalvo ei ole ”älytön”, se mukauttaa toimintansa 

Darwinille ajatus silmän kehittymisestä tuotti päänvaivaa. Silti hän uskoi sen kehittyneen valolle herkistä soluista. Nykyiset ateistit sen sijaan naureskelevat ihmisen silmälle. He pitävät sitä ”sokean kellosepän” askartelemana kehnona tekeleenä ja ”todistavat” väitteensä silmän rakenteessa näkemiensä ”virheiden” avulla.

Ateistit yrittävät epätoivoisesti torjua Jumalan olemassaolon vetoamalla luomakunnassa näkemäänsä ”huonoon suunnitteluun”. Heidän tärkein ”esimerkkinsä” tästä on ihmisen silmä.

Silmiemme Suunnittelija on kuitenkin tehnyt laitteen, joka voi toimia ”kaurapuurolla” jopa sata vuotta ilman huoltoa, pattereiden vaihtamista tai akun latausta. Filmiä tai muistikortteja ei myöskään tarvitse lisätä. Kuvallisen tiedon varastointikapasiteetti on päätähuimaava. Kokoonpano- ja toimintaohjeet on mahdutettu niin pieneen tilaan, ettei tiedosto näy edes valomikroskoopissa. Saavutettu näön tarkkuus ja miljoonien eri värisävyjen erottamiskyky on hämmästyttävä suoritus.

Erittäin viiltävä kirurgin puheenvuoro

Mikko Tuuliranta arvioi uutuuskirjassaan nykyteologien sitoutumista alkuräjähdykseen ja evoluutioon Jumalan Sanan asemesta. Kirjan kansi viestii heidän evoluutioepäjumalastaan - kultaisesta kehityksemme vasikasta. Kirja on upeasti taitettu ja kuvitettu. Tuuliranta analysoi kirurgin veitsen terävyydellä Eero Junkkaalan kirjaa Onko mitään järkeä uskoa Jumalaan? ja piispojen Tieteen lahja -pamflettia. Tuulirannan kirja tarjoaa ratkaisun seurakuntien kohtaloon – häviävätkö ne olemattomiin vai kasvavatko ne voimallisen herätyksen vauhdittamina, jos niissä opetetaan, että Raamatun ilmoitus on totta ja evoluutio tarua.

Koska kyseessä on eräs uusateistien tärkeimmistä perusteluista, jonka mukaan ”älykkään suunnittelun puute eli ’huono suunnittelu’ luomakunnassa”, tässä tapauksessa silmissä, poissulkisi Jumalan, käsittelen aihetta perinpohjaisemmin kolmessa blogissa.

Kuulevan korvan ja näkevän silmän – molemmat on Herra luonut (Sananl.20:12)

”Hän, joka on luonut silmän - hänkö ei näe?” (Ps.94:9)

Ateistit ”kehittyvät”, kun ateismia ei enää voida tieteen avulla osoittaa oikeaksi. "Kehitys" on edennyt seuraavien välimuotojen kautta; ensin uusateisteiksi ja lopulta antiteisteiksi (=Jumalan vastustajiksi). Tämä on luonnollinen seuraus heidän kehitysoppinsa romahtamisesta ja Älykkään suunnittelun esiinmarssista. Uusdarvinismi on muuttunut sokeaksi uskoksi.

Sivu 1 / 11