Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (96)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

Maskin käyttö on herättänyt kysymyksiä sen hyödyllisyydestä

Suomen viranomaiset haluavat säästää maskit terveydenhuollon ammattilaisille ja sairastuneille.

Onko niin, että maskeja ei suositella, koska niitä ei ole?

On erittäin vaarallista, että tällaista perustelua käytetään. Se ei ole lääketieteellinen perustelu. Suomessa kaikkien ihmisten pitäisi tässä tilanteessa käyttää maskia ulkona liikuttaessa. Varsinkin riskiryhmään kuuluvien miljoonan suomalaisen pitäisi ehdottomasti käyttää maskia. Jos kotona on hengitystietulehdusta sairastava henkilö, hänen pitäisi käyttää maskia, ja samoin muiden sairaan kanssa samassa taloudessa asuvien.

Luonnontieteen museoissa on tyypillisesti esillä välimuotojen sarja, joka yhdistäisi sukupuuttoon kuolleita apinoita ihmisiin. Niitä pidetään kiistattomina tieteellisinä tosiasioina. Paleoantropologit ja evoluutiobiologit ovat rakentaneet lukuisia ihmisen lajinkehityksen malleja. Ne osoittautuvat lähemmässä tarkastelussa keskenään epäjohdonmukaisiksi eivätkä näin ollen täytä tieteellisen teorian vaatimuksia. Jotkut tutkijat jopa myöntävät, että heidän kehityskulkueissaan on paljon kysymysmerkkejä. Vuonna 2018 julkaistu DNA-tutkimus osoitti myös lopullisesti, että eläinkunnan eri rakennetyyppien välillä ei ole välimuotoja.

Koronavirus leviää maailmalla käsittämättömän nopeasti

Tämä on yllättänyt kaikki. Asiaan tuli lisäselvyyttä tuoreessa tutkimuksessa: Aerosol and Surface Stability of SARS-CoV-2 as Compared with SARS-CoV-1 Siitä selviää, että virusta leijuu tartuttajan ulos hengittämässä ilmassa. Ei tarvita pisaroiden pärskintää, vaan potilas kirjaimellisesti hengittää virusta ulos. Kyseessä on vaarallinen ilmatartunta. Virus kulkeutuu aerosolina hengitysilman pienen pienten pisaroiden mukana ja leijuu ilmassa tartuttavana tuntikausia. Sitten se laskeutuu pinnoille, joista se tulee pyyhkiä pois desinfioivalla aineella. Tuulettaa ei saa, koska se nostaisi hiukkaset taas ilmaan.

Koronaviruksen oikea nimi on SARS-CoV-2. Se poikkeaa SARSista vain runsaan prosentin verran eli ero on noin 380 koodikirjainta. Toistaiseksi se on muunnellut vain noin 8 koodikirjaimen osalta, mikä antaa toivoa rokotteen tekemisestä. SARSista kirjoitin vuonna 2003 kirjan SARS ja viimeiset vitsaukset. Se surmasi 770 ihmistä, nykyinen SARS-CoV-2 jo kymmenkertaisen määrän. SARS torjuttiin kovalla taistelulla, mutta nyt on heitetty "pyyhe kehään". On vaikea ymmärtää miksi, eikä sitä ymmärrä myöskään WHO, joka kehoitti testaamaan ja taistelemaan.

Kun oikeustieteen professori Phillip E. Johnsonilta kysyttiin miksi hän ottaa kantaa evoluutioon, uusdarvinismiin ja Älykkääseen suunnitteluun, vaikka ne ”eivät ole hänen alaansa”, hän vastasi arvoituksellisesti, että kaikkien lukijoiden ja tutkijoiden, paleoantropologeja lukuun ottamatta, on syytä tutkia ihmisen alkuperää: ”Jos asia ei minulle kuulu, ei se kuulunut Charles Darwinillekaan, jolla oli lääketieteellistä ja teologista koulutusta. Darwin oli näitä asioita itse opiskellut aikansa herrasmies. Modernin geologian isä Charles Lyell oli lakimies. Uusdarvinismi on filosofinen ajatusrakennelma, jossa yhdistyvät monet eri tieteenalat. Molekyylejä tutkiva biologi luottaa fossiilien tutkijoihin ja päinvastoin. Molemmat luottavat geenien tutkijoihin ja kaikki ovat erikoisalansa ulkopuolisia eli maallikoita. Totuus on, että kukaan ei ole evoluution asiantuntija, vaan kaikki ovat maallikoita”.

Suomessa voi olla jo lähes 10 000 tartunnan saanutta

Yhteiskunnan kaupalliset toiminnot pitäisi heti pysäyttää, elintarvikeliikkeitä ja apteekkeja lukuun ottamatta. Ihmishenki on kalliimpi kuin taloudellinen tappio. Esimerkiksi kesälomat voisi pitää heti. Kaikki ihmiset voisivat näin pysyä kotona mahdollisuuksien mukaan ja epidemia pysähtyisi. Toimenpiteillä on kiire, muuten joudumme Italian, Espanjan ja Ranskan tielle. Tämä siksi, että tilanne etenee huimalla vauhdilla ja tänään tehtyjen toimenpiteiden vaikutus näkyy vasta 2 viikon kuluttua. Jos nyt ei toimita, tauti on vielä vuoden kuluttua niskassamme. Katso tuore esitykseni aiheesta: Pekka Reinikainen: Uusia tauteja ja riippuvuuksia

Lisätietoja tiistaina 17.3 kello 18:00 TV7:n lähetyksessä ja sunnuntaina 22.3 radiossa. Taivaan ja Maan Väliltä -ohjelma tulee Dein taajuuksilla kello 21:30 alkaen.

TV7 koronavirusohjelma katsottavissa nyt arkistosta

Ajankohtaista - Pekka Reinikainen

Luterilainen teologi Ted Peters julkaisi 10. helmikuuta 2020 nettiartikkelin “Fighting over Evolution. Why?“ (Kiistelemme evoluutiosta. Miksi?). Hänen johtopäätöksensä oli, että ”on käynnissä ilmeinen kulttuurien sota. Mutta sotaa ei käydä tieteen ja uskon välillä.”

Näin tietysti on - - jos ”tieteellä” tarkoitetaan toistettavuuteen perustuvaa tiedettä, jossa totuutta tavoitellaan esittämällä olettamuksia, joita verrataan saatuihin tutkimustuloksiin. Jos olettamus sopii niihin, arvelemme alustavasti, että se oli oikea. Jos se ei sovi, olettamusta korjataan tai se hylätään vääränä. Tilanne on usein monimutkaisempi käytännössä, mutta tämä periaate edustaa tiedettä parhaimmillaan.

Maija Karala kirjoittaa HS:n tiedepalstalla (4.2) mitä kerrostumat kertovat meistä:

Eläinlajien oudot suhteet, ydinlaskeumat ja peruuntunut jääkausi kertovat meistä vielä miljoonien vuosien päästä - - jos kaukaisessa tulevaisuudessa on paleontologeja, heillä ei ole vaikeuksia tunnistaa nykyistä ihmisen valtakautta. Meistä kertovat muun muassa lukemattomat eläinten ja ihmisten luut luonnottomissa paikoissa - - tämä näkyy väistämättä tulevassa fossiiliaineistossa - - suuret eläimet nimittäin säilyvät fossiileina todennäköisemmin kuin pienet, koska niiden luut hajoavat hitaammin - - vielä oudompia tulevat olemaan fossiilien löytöpaikat”.

Kuinka Raamatun arvovaltaa laimennettiin

Muutamat 1700-luvun filosofit muuttivat Raamatun hienovaraisesti myytiksi jo ennen Darwinia, joka vain ajelehti ”vuosimiljoonien virran” vietävänä.

Tietokoneasiantuntija Bernardo Kastrupin mukaan tämä johtuu heidän sitoutumisestaan materialismiin, joka muuttuisi järjettömäksi, jos tietoisuus on todellista.

Sivu 1 / 7