Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (58)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

Templeton -säätiö, joka rahoittaa myös Suomessa toimivia tekopyhiä, teististä evoluutiota ja ”uskonnollisuutta" edistäviä työpajoja, on rahoittanut videon, jossa kerrotaan tarinaa ”tietoisuuden evoluutiosta”.

Kristityt ovat aina rukoilleet herätystä. Miksi luopumus kuitenkin etenee kiihtyvällä vauhdilla? Viime vuonna yli 60 000 suomalaista jätti seurakuntansa. Jokin on pahasti vialla.

Tärkeintä on ryhtyä ajattelemaan itse!

1. Muista, että sinulle kerrotaan tarinaa maailmasta, joka päätti luoda itse itsensä

Tiede perustuu toistettavissa oleviin tapahtumiin. Maailmanselityksiä on vain kaksi. Virheetön maailma on joko luotu noin 6000 vuotta sitten Jeesukselle tai kehittynyt itsestään nykyiselleen 13,8 miljardia vuotta sitten tapahtuneesta alkuräjähdyksestä ilman mitään tarkoitusta. Kumpaakaan väitettä ei voi toistaa laboratoriossa.

Maailmankaikkeus laajenee, mutta rikkooko se jo nopeusrajoituksia?

Kosmologit ovat joutuneet keskelle kriisiä. Maailmankaikkeus laajenee liian nopeasti joidenkin kosmologien mielestä.

Brittiläinen Premier Christianity -lehti, jolla on 30 000 lukijaa, hyökkäsi Raamattuaan totena pitävien uskovien kimppuun nettiartikkelissa, jonka oli laatinut teologi Michael Roberts. Hän on entinen geologi. Artikkelin otsikko on: ”10 kysymystä nuoreen Maahan uskoville kreationisteille”. Yhteistyökumppanimme CMI vastaa näihin kysymyksiin. Tässä blogissani kommentoin CMI:n vastauksien ydinasioita. Robertsin kommentit ovat kursiivilla.

Roberts väittää, että ”viimeisen 2000 vuoden aikana useimmat kristityt eivät ole uskoneet nuoreen Maahan”. Väite on ällistyttävän röyhkeä ja täysin perusteeton, kuten myöhemmin käy ilmi. ”Kysymys Maan iästä on tullut joillekin kristityille tärkeäksi vasta viimeksi kuluneen 50 vuoden aikana”. On surkuhupaisaa, että asia on täsmälleen päinvastoin, sillä kirkosta tuli uusdarvinismin kannattaja vasta runsas 50 vuotta sitten.

Maailmanlaajuinen vedenpaisumus on historiallinen tosiasia. Geologia vahvistaa sen, ja näin geologien enemmistö tulkitsi maanpinnan muodot aina 1700-luvulle asti, kunnes poliitikot ”vapauttivat tieteen Mooseksesta”, ilman mitään tieteellisiä perusteita, koska kysymys oli puhtaan poliittinen. Poliittista korrektiutta tavoitteleva kirkko heitti saman tien pyyhkeen kehään ja mukautui poliitikkojen ateistiseen maailmanselitykseen ja sen vuosimiljardeihin, vaikka sedimenttien kerrostumat kertovat muusta.

Mary Schweitzerin tutkijaryhmä löysi vuonna 2005 venyvää pehmytkudosta Tyrannosaurus rexin fossiilista. Kudoksessa havaittiin osteosyyttejä, jotka ovat luukudoksen soluja. Lisäksi fossiileissa oli kollageeniproteiinin palasia. Lisälöydöt vahvistivat havainnot oikeiksi (Science316 (5822):280-285).

Kansojen yhdenmukaiset kertomukset

Tanskalainen Henri Nissen, joka on toiminut muun muassa Tanskan parlamentin lehdistösihteerinä, on kirjoittanut kirjan Nooan arkista, Noah’s Ark: Ancient Accounts and New Discoveries. Siinä perehdytään kansojen vedenpaisumuskertomuksiin. Kansojen vedenpaisumuskertomuksia tunnetaan 212 kappaletta. Niistä 186:ssa kerrotaan perheestä, joka pelastui. Legendoista 148:ssa mainitaan laiva, jonka matkustajat pelastuivat ja 64 kertomuksesta selviää, että pelastuminen tapahtui jollakin muulla tavalla. Tulva mainitaan maailmanlaajuiseksi 154 kertomuksessa ja eläinten pelastumisesta kerrotaan 142 kertaa. Nissen päättelee, että kertomukset osoittavat, että Raamattu on todella hämmästyttävän luotettava, kun sitä vertaa muihin lähteisiin. On myös syytä pitää mielessä, että nämä yhdensuuntaiset selonteot vedenpaisumuksesta on kirjattu eri puolilta maailmaa, jopa eteläisen Tyynenmeren Fiji-saarilta. Toisin sanoen, kyseessä ovat itsenäiset ja toisistaan riippumattomat kuvaukset yhteisestä perimätiedosta.

Tämä havainto on tuorein naula kehitysopin kirstuun! Michael Oard kirjoittaa näistä tutkimustuloksista yhteistyökumppanimme CMI:n sivulla. Viite hänen englanninkieliseen kirjoitukseensa on tämän artikkelin lopussa. Viitteessä on myös kuvat ja lähteet. Tämä blogitekstini perustuu Oardin katsaukseen.

Maakerrostumista puuttuu valtava määrä geologista aikaa. Tästä tosiasiasta tutkija Derek Ager huomautti ensi kerran jo vuosia sitten. Maastossa tehdyt havainnot eivät sovi väitettyyn geologiseen ajanmääritykseen. Aukkoja on enemmän kuin kerrostumia. Aukkoja on lisäksi kaikkialla, toteaa tutkija Peter M. Sadler. On ällistyttävää, että tästä huolimatta Ager väittää sedimentin kertymisen olleen tauotonta, eikä piittaa aukoista ollenkaan, kuten hänen alhaalla kursivoidusta kommentistaan käy ilmi.

Ateistit ja teistiset evolutionistit kieltävät vedenpaisumuksen

Geologit väittävät, että Raamatussa kuvattu vedenpaisumus ei olisi voinut synnyttää nykyisin havaittavia kerrostuneita sedimenttikivilajeja. Asia on käytännössä kuitenkin täsmälleen päinvastoin, sillä vallitsevan akateemisen opin, uniformitarianismin, mukaiset geologiset tapahtumat eivät selitä nykyisten kerrostuneiden kivilajien olemassaoloa. Kerrostuneita kivilajeja nimittäin on yllättävän vähän Maan väitettyyn pitkään ikään nähden. Nykyinen kerrostumisnopeus tuottaisi paljon enemmän, jos ”nykyisyys olisi avain menneisyyteen” eli uniformitarianismi olisi totta. Sen mekanismi kerryttäisi valtavan määrän sedimenttiä 4,5 miljardissa vuodessa. Kerrostumien puutetta selitetään aputeorioilla, mutta se ei auta, vaan maakerrostumat todistavat, että vallitseva uniformitarianismi ei ole totta!

Sivu 1 / 5