sunnuntaina, 30. toukota 2021, klo 14.09

DNA kumosi darvinismin

Pekka Reinikainen

KROMOSOMEJA JA DNA:TA ERISTETTIIN DINOSAURUKSEN SOLUISTA 

Dr Mary Schweitzerin tutkimusryhmä julkaisi tammikuussa 2020 hämmästyttävän artikkelin, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti dinosauruksen jäänteistä löydetyistä ehjistä soluista, joissa on tunnistettavia kromosomeja ja vasta-aineille reagoivaa DNA:ta. Löytö on täysin odottamaton ja uskomaton, eikä sovi ollenkaan darvinistiseen alkuperätarinaan, vaan kumoaa sen:

Ankannokkadinosauruksen (Hypacrosaurus stebingeri) poikasesta otetussa näytteessä havaittiin tumien ja kromosomien kaltaisia mikroskooppisia rakenteita luutuneen ruston soluissa. Arvioimme, että tämä poikkeuksellisen hyvä solujen säilyminen ulottuisi molekyylien tasolle asti ja molekyylit olisivat tunnistettavissa nykyisten lintujen ruston tutkimuksen tapaan. Kudoskemialliset ja immunologiset todisteet vahvistivat, että kyseessä on alkuperäinen rustorakenne samaan tapaan kuin modernissa rustossa oleva glykosamiini ja tyyppi II kollageeniproteiini. Lisäksi Hypacrosauruksen rustosolut värjäytyvät kahdella DNA-väriaineella. Ainoastaan yksittäiset solut reagoivat täsmällisesti DNA-väriaineen kanssa, joka viittaa siihen, että alkuperäistä tuman materiaalia on jäljellä, se ei näin ollen ole kivettynyttä, vaan alkuperäistä elämän keskiajan (251-65 miljoonaa vuotta vanhaa) rustosolujen kudosta ja niiden sisältämää DNA:ta on yhä säilynyt vuosimiljoonien jälkeenkin”. Evidence of proteins, chromosomes and chemical markers of DNA in exceptionally preserved dinosaur cartilage

Väite, että näyte olisi saastunut:

Tutkimustulokset ovat niin odottamattomia, että ne ovat useimpien tiedemiesten mielestä täysin uskomattomia. Miksi? Useimmat tiedemiehet ovat vakuuttuneita siitä, että pehmytkudokset, proteiinit ja DNA eivät säily luonnon lämpötiloissa yli sataa tuhatta vuotta, koska ne hajoavat monella eri tavalla – mukaan lukien väistämätön molekyylien lämpöliike. Dr Mary Schweitzerin julkaisemat monet aikaisemmat tutkimustulokset dinosaurusten alkuperäisestä pehmytkudoksista, jotka eivät olleet kivettyneet ja olivat yhä elastisia ja reagoivat proteiinien vasta-aineisiin (Schweitzer, 2005) muuttivat tilanteen. Tästä huolimatta monet eivät uskoneet säilymisen olevan mahdollista, huolimatta vankasta tieteellisestä todistusaineistosta, joka vahvistaa molekyylien hajoamisen. Vielä vuonna 2019 julkaistiin artikkeli, jossa väitetään, että kyseessä olisi näytteiden saastuminen. Nämä tuoreet tutkimustulokset ovat kuitenkin saaneet Schweitzerin varsin vakuuttuneeksi, että myös hänen aikaisemmat tutkimustuloksensa ovat päteviä. Saastumisväitteistä hän toteaa tuoreessa artikkelissa:

Tukea ei löydy vaihtoehtoiselle näkemykselle, jonka mukaan näytteet olisivat mikrobien saastuttamia, koska ei ole olemassa mekanismia, jonka avulla ulkopuolinen DNA tunkeutuisi koskemattoman kalvon läpi ja asettuisi solun sisällä tarkasti oikeaan paikkaan eikä reagoisi vasta-aineisiin missään muualla näytteessä”.

Perustava ongelma ei muutu miksikään:

Tärkein syy tiedemiesten vastahakoisuudelle ei muutu – tieteellinen tutkimus on todistanut ehdottoman vankasti pehmytkudosten, proteiinien ja DNA:n hajoamisnopeuden:

Kaikkein suotuisimmissakin olosuhteissa, miinus 5 Celsiusasteen lämpötilassa, tutkimusasetelmamme ennustaa kaikkien DNA:n molekyylien välisten sidosten katkeavan 6,8 miljoonassa vuodessa. On mahdotonta monistaa 174 emäsparin mittaista DNA-jaksoa 80-85 miljoonaa vuotta vanhasta liitukautisesta luusta.” The half-life of DNA in bone: measuring decay kinetics in 158 dated fossils

Edellä todettu on erityisen mielenkiintoista, koska dinosaurusten luiden arvellaan olleen yli 20 asteen lämpötiloissa kymmeniä miljoonia vuosia. Korkeampi lämpötila tietysti lisää DNA:n ja proteiinien muodostamien molekyyliketjujen värähtelyä, ja jouduttaa niiden välisten sidosten katkeamista.

Tietysti kudosten nopea kuivuminen ja korkea suolapitoisuus voi lisätä niiden elinikää. Molekyylien värähtelytutkimukset kuitenkin ennustavat, että pieniä DNA-jaksoja (100 – 500 emäsparia) ei voi säilyä yli 10 000 vuoden ajan lauhkealla, eikä yli 100 000 vuoden ajan kylmällä vyöhykkeellä.

Tämän lisäksi keskivertoproteiinin puoliintumisaika on samaa luokkaa, koska peptidisidoksen puoliintumisaika on 400 vuotta (Adv Exp Med Biol. 2009; 611: xci–xcviii). Eräät proteiinit, kuten kollageeni, kuitenkin säilyvät kauemmin, niiden puoliintumisaika luonnonoloissa on 2 000 vuoden luokkaa. Tämä ei tietenkään riitä selittämään niiden ja DNA:n säilymistä kymmenien vuosimiljoonien ajan.

Ei ole olemassa mitään tieteellistä selitystä löydetyille pehmytkudoksille

Dinosaurusten jäänteistä tehdyt kiistattomat havainnot proteiineista ja DNA:sta muodostavat täydellisen mysteerin monille tiedemiehille. He hyväksyvät kudosten hajoamisnopeuden, jonka tieteellinen tutkimus on varmistanut, mutta eivät voi myöskään kiistää Schweitzerin tutkijaryhmän lukuisia kiistattomia tutkimustuloksia. Ilmeinen johtopäätös tietysti on, että dinosaurusten jäänteet eivät ole vuosimiljoonia vanhoja.

Darvinismi on osoittautunut pätemättömäksi teoriaksi monista eri näkökulmista. Kokemusperäinen laboratoriotiede vahvistaa, että maailma on nuori eivätkä mutaatiot ja valinta selitä elämän alkua ja alkusolusta miljooniksi lajeiksi kehittymistä. Aiheesta voit lukea lisää uutuuskirjastani Dinosaurukset - muinaiset lohikäärmeet

Nyt on tullut aika kertoa kaikille, joilla on korvat kuulla, ilouutinen ateistisen maailmanselityksen kumoutumisesta. Tieteellinen tutkimus on kaatanut ateismin ainoan tukipilarin!

LÄHDE: Dinosaur cells, Chromosomes, and DNA just Discovered?



PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.