maanantaina, 20. kesäkuuta 2022, klo 17.57

Kuka kertoi luomisesta ihmisille?

Pekka Reinikainen

Jokainen ihminen tietää, että maailma on luotu. Se on kaikille täysin ilmeinen tosiasia, sekä tieteellisesti että ihmisen sydämeen luomisessa istutetun iankaikkisuuden kaipuun kautta. Alkuräjähdys, alkusynty, alkusolu ja apinaolioiden sukulaisuus ovat avutonta alkuperätarinaa, joka ei elämän kriiseissä käynnistyvää totuuden kaipuuta tyydytä. Meidät on tehty Jumalan kuviksi. Langennut ihminen kuitenkin pakenee totuutta, aivan samoin kuin Aadam, joka Jumalan sanaa vastaan rikottuaan yritti piiloutua paratiisin puiden taakse.

Jumalan ilmoitus luomisesta on yliluonnollinen

Alussa Jumala loi taivaat ja maan” on lause, jollaista ihmisjärki ei ole voinut tuottaa. Viidellä sanalla on kerrottu kaikki, mitä tarvitsee tietää: kuka teki kaiken maailmassa, milloin se tehtiin ja miten se tehtiin.

Ihmeellisen ensimmäisen lauseen jälkeen mennään yksityiskohtiin

Nämä ovat ilmoitusasioita Jumalan puolelta, sillä Hän ei halunnut jättää ihmistä tietämättömyyteen elämän tarkoituksesta eli mistä olemme kotoisin ja miksi olemme täällä. Tehtävämme on lisääntyä ja hallita luomakuntaa. Ilman Jumalan antamaa ilmoitusta olisimme täysin tuuliajoilla, yksin merkityksettömässä maailmankaikkeudessa. Aadam ja Eeva tarvitsivat luomiskertomuksessa annettuja tietoja suoraan Jumalalta, joka keskusteli heidän kanssaan paratiisissa.

Pakanoiden vääristyneet luomiskertomukset

vahvistavat, että Raamatun selkeä ja helposti ymmärrettävä ilmoitus on oikea, ja muut luomiskertomukset ovat siitä sommiteltuja mielikuvitustarinoita.

Ihmiset olivat aikaisemmin älykkäämpiä

Meistä tulee yhä tyhmempiä, kiihtyvällä tahdilla, koska aivotoiminnot kärsivät perimään kertyvistä piilevistä mutaatioista. Ihmisten muisti oli myös parempi ennen. Lönnrot keräsi ja toimitti runonlaulajien suullisesta materiaalista kansalliseepoksemme Kalevalan. Varhaisin kirjoitusjärjestelmä on muinaisten sumerien nuolenpääkirjoitus, joka keksittiin 3000-luvulla eKr. On varsin outoa, että jos evoluutio on totta ja nykyihminen kehittyi Afrikassa noin 300 000 vuotta sitten, puhuttua kieltä ei olisi osattu laittaa kirjoitettuun muotoon 295 000 vuoden aikana! Mooseksen aikana kirjoitustaito oli varsin yleinen. Jo paljon ennen Moosestakin elänyt Job puhuu kirjoittamisesta (Job 19:23, 31:35).

11 syntykertomusta

Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa mainitaan 11 kertomusta, joista heprea käyttää sanaa toledot (2:4, 5:1, 6:9, 10:1, 11:10, 11:27, 25:12, 25:19, 36:1, 36:9 ja 37:2). Sana on monikossa ja tarkoittaa ”syntyjä”. Sitä käytetään jonkin asian, kuten maailman tai suvun syntyyn liittyvästä kertomuksesta tai sukuluettelosta.

Herra puhui Mooseksen kanssa kasvoista kasvoihin

Mooseksen tuli kirjoittaa kirjaan, mitä Herra käski. Mooses ei välttämättä tarvinnut jo olemassa olevaa kirjallista luomiskertomusta, vaan hän saattoi saada tekstin suoraan Herralta, laintaulujen tapaan.

Jumala itse on luomiskertomuksen lähde

Se miten siihen suhtaudumme, kertoo suhteestamme Jumalaan. Uudessa testamentissa kerrotaan, että Herra on Jeesus, Jumalan Sana. Kaikki on saanut syntynsä Sanan kautta. Jeesus osoitti olevansa tämä Sana, kun Hän huusi haudassa mädäntyneelle Lasarukselle: ”Lasarus, tule ulos!” (Joh.11:43). Jumala oli Jeesuksessa (2.Kor.5:19).

Luomiskertomus ei ole myytti

Se on sanallinen ilmoitus siitä, mitä Jumala sanallaan teki. Sen sanoja, niiden Raamatun mukaisissa yhteyksissä tutkimalla, saamme tiedon asioista, joita vain Jumala on voinut kertoa.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.
Lisää samasta kategoriasta « Linnutko dinosauruksia? Life and water »