keskiviikkona, 20. helmikuuta 2019, klo 11.06

Fossiileissa on usein pehmytkudoksia

Pekka Reinikainen

Mary Schweitzerin tutkijaryhmä löysi vuonna 2005 venyvää pehmytkudosta Tyrannosaurus rexin fossiilista. Kudoksessa havaittiin osteosyyttejä, jotka ovat luukudoksen soluja. Lisäksi fossiileissa oli kollageeniproteiinin palasia. Lisälöydöt vahvistivat havainnot oikeiksi (Science316 (5822):280-285).

Nämä tulokset mitätöivät vallitsevan geologisen aikataulun

Jos fossiilien väitetään olevan yli 65 miljoonan vuoden ikäisiä, kuinka pehmytkudokset olisivat voineet säilyä tuon ajan? Kuinka on mahdollista, että näin vanhat luut eivät olleet täysin kivettyneitä ja haisivat yhä mädäntyneelle?

Tutkimustulokset yritettiin torjua

Aluksi väitettiin, että fossiilien sekaan oli joutunut linnun raato, tai että fossiilit olisivat saastuneet ennen laboratorioon päätymistään. Kun nämä väitteet torjuttiin, sanottiin, että kyseessä olisi bakteerien muodostama biofilmi. Nämä yritykset kertovat uusdarvinistien valtavasta kiihkosta torjua tehdyt havainnot millä tahansa keinolla.

Torjuntataistelu jatkui vielä vuonna 2017

Väitettiin, että fossiilien seassa olisi ollut strutsin proteiinia. Väite osoittautui vääräksi, kun proteiinia eristettiin ankannokkadinosauruksen fossiileista (J. of Proteome Res. 16(2):920-932). Moderni spektrometritekniikka mahdollisti kollageenin toteamisen ilman, että näytettä tarvitsi altistaa kontaminaatiolle ja näin kollageenin aitous saatiin lopullisesti varmistetuksi.

Kudoksia ja soluja on löydetty runsaasti

monista dinosaurusten ja muinaisten matelijoiden fossiileista. Kollageenin lisäksi muitakin proteiineja, kuten aktiinia, tubuliinia ja myosiinia, on löydetty. Tämä vahvistaa tulosten aitouden. Dinosaurusten kudosten ja proteiinien löytämistä pidetäänkin nykyään rutiinihavaintona (Nat. Comm. 6:6).

Verisuonet vahvistavat tulokset

Taipuisien, läpinäkyvien ja vasta-ainetesteillä varmistettujen verisuonten eristäminen ankannokkadinosauruksen reisiluusta vuonna 2015 (J.Proteome.Res. 14(12):5252-5262) vahvisti havainnot oikeiksi. Verisuonissa oli niille tyypillisiä proteiineja.

Uusdarvinistit eivät halua uskoa tosiasioita

Todistusaineisto on nykyään kiistatonta, mutta uusdarvinistit sulkevat silmänsä. He väittävät sitkeästi, että dinosaurusten fossiileissa ei ole pehmytkudoksia. Etunenässä on eräs suomalainen tutkija, joka pilkkaa kreationisteja (PloS ONE 10(3):e0118314). Hänen yliopistonsa tasoa kuvaa järkyttävällä tavalla, että hänen sanailunsa hyväksyttiin tohtorin väitöskirjaksi! Näiden pilkkaajien sanoma on, että vain tietämättömät kreationistit voivat uskoa, että dinosaurusten fossiileista voitaisiin eristää pehmytkudosta, soluja ja proteiineja. Ennakkoasenne saa heidät kieltämään tieteelliset tutkimustulokset! Mihin väitöskirja kaatuu, selviää sen englanninkielisestä analyysistä: A pseudo-academic example of confirmation bias: Thesis by Petteri Nieminen

Nyt kun pehmytkudosten aitous on osoitettu, nämä vääriä väitteitä esittäneet "oppineet" piiloutuvat akateemisten oppituoliensa taakse. Tulokset eivät saa heitä julistamaan, että Raamatun 11 alkulukua ovat todellisen historian kuvausta eli he opettavat edelleen harhaoppiaan teistisestä evoluutiosta täysin tietoisina sen uskoa tuhoavasta vaikutuksesta.

Uusdarvinistien torjuntataistelu on epäonnistunut

Tosiasioiden torjuminen kertoo uusdarvinistien epätoivosta. He eivät kestä näiden luotettavien tieteellisten tutkimusten seuraamuksia. Tämä ei tietenkään yllätä, sillä tulokset tuhoavat heidän maailmankuvansa yhtä varmasti kuin aika hajottaa proteiinit.

Kuolemattomat proteiinit?

Biomolekyylit hajoavat vaihtelevalla nopeudella. Proteiinit eivät ole erityisen kestäviä (BioEssays 26(5):482-490). Kokeellinen tutkimus osoittaa, että luukudoksen kollageeni säilyisi korkeintaan miljoona vuotta kaikkein ihanteellisimmissa olosuhteissa, mikä ei tietenkään vastaa luonnonoloja. Kollageenia kuitenkin väitetään löytyneen 247 miljoonan vuoden ikäisestä matelijasta.

Ongelma on uusdarvinismin kannalta kiistaton. Kollageeni ei ole kuolematonta. Uusdarvinistit ovat yrittäneet väittää näin, mutta he ovat unohtaneet, että muitakin proteiineja, kuten hemoglobiinia, myosiinia, aktiinia ja tropomysiiniä, on eristetty. Ne ovat hauraampia kuin kollageeni ja kestävät vain murto-osan kollageenin säilymisajasta. Lämpöliike, taustasäteily, mikrobit ja vesi hajottavat biopolymeerit, eli esimerkiksi aminohaposta rakennetut helminauhat, väistämättä. Yritykset torjua nämä fysikaaliset, kemialliset ja biologiset tosiasiat esimerkiksi kritisoimalla lämpötilakokeiden merkitystä, eivät vakuuta.

Fossiileista eristetyt eloperäiset kudokset todistavat kiistattomasti kerrostumien nuoren iän

Eloperäisiä kudoksia on eristetty monista muistakin fossiileista. Kitiiniä ”500” ja helmiäistä ”400 miljoonan” vuoden takaa. Kyseessä ovat rutiininomaiset havainnot, jotka osoittavat, että suurin osa fossiileista on todellisuudessa hautautunut joitakin vuosituhansia sitten. Nykymaailmassa fossiileja ei myöskään muodostu tällaisessa mittakaavassa. On ilmeistä, että nykyisyys ei ole avain menneisyyteen! Älykkäimmät geologit tietysti tajuavat tämän, mutta vaikenevat säilyttääkseen maineensa ja työpaikkansa. Suomessa vain yksi ammattigeologi, Pekka Rahkila, uskaltaa avata suunsa kirjassaan Säihkyvät kivet.

On enemmän kuin ilmeistä, että on tapahtunut valtava tulvakatastrofi

Siksi uusdarvinistit tekevät parhaansa mitätöidäkseen todistusaineiston. Kerrostumissa voidaan havaita myös sinne hautautunutta ja näin säilynyttä muinaista maaperää, jota kutsutaan paleosoliksi. Sellaisen muodostuminen kestäisi tuhansia tai miljoonia vuosia maallistuneiden geologien mukaan. Paleosoleja pidettiin aikaisemmin harvinaisuuksina, mutta nyt niitä on todettu paljon, jopa esikambrikaudelta. Ne ovat muodostuneet vedenpaisumuksen yhteydessä, kuten selviää Michael Oardin englanninkielisestä artikkelista: ‘Paleosols’ can form faster than secular scientists think

LOBBAREIDEN LOUKUSSA

Kannabistuotteista on tulossa maailmanluokan miljardiliiketoiminta. Sen tiedetään lisäävän keuhkosyövän, psykoosin ja skitsofrenian riskiä, joten lobbareille tuli kova kiire keksiä sille ”hyötyjä”. Taktiikkana on tällä hetkellä vääristelty ”tutkimustulos”, jonka mukaan ”pieni määrä kannabista voi parantaa siittiötuotantoa”. Tähän syöttiin tarttuu myös suurin päivälehtemme (12.2) ja lehti aikaansaa suuren vahingon toitottamalla tätä valeuutista ”tiede”palstallaan. Väite on naurettava ”tutkimustulos”, mutta uutinen jää elämään omaa elämäänsä pahaa aavistamattomien lukijoiden mielissä.
Samaan artikkeliin on liitetty väite ”alkoholi ei hetkauta siittiötuotantoa” ikään kuin yksi valhe juttua kohden ei riittäisi. Ei tarvitse olla kummoinenkaan epidemiologi tajutakseen, että vuonna 1969 vapautetulla keskioluen myynnillä ja vuonna 1971 Suomessa käynnistyneellä miesten siittiötuotannon romahduksella ja kivessyövän lisääntymisellä on yhteys. Teini-iässä alkanut toistuva humalajuominen muuttaa, siittiötuotantoa varten kypsyvissä kiveksissä, juodun alkoholin soluja tuhoavaksi asetaldehydiksi. Asetaldehydin aiheuttamasta haitasta hedelmällisyydelle seuraa myös kivessyöpäriskin kasvu. Tämä selittää räjähdysmäisesti lisääntyneen kivessyövän. On ajanhukkaa hakea syyllistä yksinomaan elintarvikkeiden ”lisäaineista”.

Tämä episodi osoittaa jälleen kerran kuinka helppo tiedetoimittajia on huijata. Lobbarit avaavat tietä kannabistuotteiden viihdekäytön laillistamiselle ja vapauttavat samalla alkoholin ”turvalliseksi” janojuomaksi. Lobbareiden sanoinkuvaamatonta röyhkeyttä ja ammattilehtien varomattomuutta kuvaa Duodecim -lehdessä (4/2019) julkaistu "tutkimustulos", jonka mukaan maksakirroosia voisi torjua "juomalla viiniä". Olin itse Ranskassa töissä klinikalla, joka hukkui viininjuonnilla aikaansaatuihin maksakirrooseihin. Uhreina olivat usein keski-ikäiset naiset, jotka joivat viiniä ruokajuomana.

EVOLUUTIO ”SELITTÄÄ KAIKEN”

Elämme yhteiskunnassa, missä evoluutiolla perustellaan kaikki asiat. Suurimmassa päivälehdessämme (16.2) erityispedagogiikan dosentti sanailee: ”Keskitymme negatiivisiin ja korjaamista vaativiin juttuihin - taipuvaisuus negatiivisuuteen johtuu evoluutiosta, meidän on täytynyt olla riskianalyyttisiä, muuten meille olisi käynyt huonosti”. Jos nyky-yhteiskunnassa haluaa vaikuttaa oppineelta, joka toisessa lauseessa täytyy käyttää evoluutio -sanaa. Tämä on modernin ihmisen uskontunnustus.

EVOLUUTIO ON TIETEEN HARHA-ASKEL

Toteaa emeritusprofessori Matti Leisola, joka on kirjoittanut merkittävän kirjan Evoluutiouskon ihmemaassa (Datakirjat) Sytkäri "Evoluutiotieteen harha-askel": vieraana Matti Leisola

ELÄMME RAPPIOYHTEISKUNNASSA

Elämme "Jeesuksen jälkeisessä ajassa". Tämä käy päivä päivältä yhä ilmeisemmäksi. Hyvä esimerkki on suurimman päivälehtemme kuukausiliitteessä (2/2019) missä kerrotaan, kuinka kaksi kuvataiteilijaa ryhtyi tekemään taidetta ulosteesta heille myönnetyn 200 000 euron apurahan turvin. Yhteiskuntamme rappiosta kerron kirjassani Sukupolvi, joka hylkäsi Jeesuksen.



PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.