sunnuntaina, 10. lokakuuta 2021, klo 16.47

Insinööri, biokemisti vai biologi?

Pekka Reinikainen

Suunnittelu paljastuu

kun insinööri tarkastelee elävien olentojen rakennetta ja toimintaa. Nerokas suunnittelu tulee ilmeiseksi, kun biokemisti havaitsee elämän atomien ja molekyylien järjestyksen, jota alkuliemi ei voi aikaansaada. Insinööritieteen ja biokemian lainalaisuudet vahvistavat, että eläimet on rakennettu noin 6 000 vuotta sitten. Alun perin virheettömiin tuotteisiin kertyneiden vaurioiden määrä ilmoittaa tarkan aikataulun.

Tieteelliset tutkimustulokset vahvistavat Jumalan ilmoituksen

Biologit eivät tätä ymmärrä, koska he eivät rakenna koneita tai suunnittele molekyylejä, eivätkä näin ollen tiedä mitä se edellyttää. On surkuhupaisaa, että laboratorioissa toistettava tiede vahvistaa elävien olentojen alkuperän ja aikataulun, mutta samanaikaisesti biologit opettavat tuleville sukupolville näennäistiedettä aineesta, joka heräisi henkiin vuosimiljardeissa luonnon neljän perusvuorovaikutuksen toimesta.

Luonnon tarkastelu insinöörin silmin

auttaa ymmärtämään eläviä olentoja huomattavasti syvällisemmin kuin sattumanvaraiset mutaatiot ja luonnonvalinta, jotka selittävät vain sukupuuton ja kelpoisimman eloonjäämisen. Tietokoneohjelmien tekijät ymmärtävät elämän koodin ylivertaisen nerokkaan suunnittelun ja tarkoituksenmukaisuuden. He voivat havaita myös, miten koodi on suojattu mutaatioiden haittavaikutuksilta tiedon ylimäärällä ja korjauskoneistoilla. He ymmärtävät myös, miksi eläviä olentoja kuolee sukupuuttoon ja niiden elinaika on rajoitettu korkeintaan joihinkin kymmeniin vuosituhansiin ja vuosimiljoonien olemassaolo on suvullisesti lisääntyville mahdottomuus. He tietävät, mitä virheet tekevät tietokoneohjelmille, kun taas biologit eivät näytä olevan perillä mutaatioiden tuhovoimasta.

Biologien kannattaisi vierailla

koneita ja laitteita suunnittelevissa laitoksissa, ohjelmointiyrityksissä ja uusia molekyylejä tuottavissa tutkimusyksiköissä. Tämä saattaisi avata heidän silmänsä kaikkialla biologiassa havaittavaan suunnitteluun, jonka kieltämiseen he käyttävät valtavasti voimavaroja. Antiikkinen hokema, jonka mukaan biologiaa ei voida ymmärtää ilman evoluutioteoriaa, ei enää päde 2020-luvulla. Sattumanvaraiset mutaatiot eivät tuota uutta informaatiota, jonka avulla uusia rakenteita ja toimintoja valittaisiin, vaan ne tärvelevät jo olemassa olevia ja vievät lajit väistämättömään sukupuuttoon.

Tieteellinen vallankumous on tosiasia

Luonnon Älykkään suunnittelun kieltäminen ei ole enää mahdollista, koska moderni tieteellinen tutkimus on osoittanut sen tosiasiaksi. Miksi biologit kuitenkin haluavat kieltää kaikkialla nähtävän ilmeisen suunnittelun? Pelissä on ateismin uskottavuus, mutta myös satojen uusdarvinismia tutkivien laitosten ja tuhansien biologien työpaikka. Voidaan myös puhua kymmenien miljardien eurojen ”evoluutioteollisuudesta”, jossa puuhastelevat monenlaiset helppoheikit, kuten Yuval Noah Harari, Richard Dawkins ja jopa Jurassic Park -ilmiö ja Walt Disneyn tuotanto ym. Nämä myyvät hyvin, koska ”ihmiset rakastavat turhuutta ja etsivät valhetta” (Psalmi 4:3).

Tieteellisen materialismin linnake

on kuitenkin yhä sitkeästi pystyssä ja pitää tutkijoita rautaisessa otteessaan. Toisinajattelusta voi seurata työpaikan menetys ja ennen kaikkea koko laitoksen rahoituksen ja maineen menetys! Inkvisiittorit ovat heti oven takana odottamassa.

Tiedelehdet ja -ohjelmat syöttävät säännöllisesti suurelle yleisölle kehitysoppikertomuksia ja pilkkaavat jokaisen suunnittelusta puhuvan hiljaiseksi. Merkille pantavaa on, että aseena on pilkka, eivät tieteelliset tutkimustulokset. Tämä siitä syystä, että uusdarvinismia tukevia, vakavasti otettavia, tieteellisiä tutkimustuloksia ei ole. Se johtuu siitä, että uusdarvinismi ei ole totta, eikä sitä näin ollen voi todistaa oikeaksi muuten kuin filosofisilla väittämillä ja ”arvovaltaisilla” mielipiteillä tai konsensuksella. Toisinajattelijan ”pätevyys” tietysti myös kyseenalaistetaan välittömästi ja hänen tutkimustuloksensa sisältö vääristellään. Pelissä on liian paljon ja lopulta pelotellaan ”teokratialla", jos Älykäs suunnittelu hyväksyttäisiin. Teokratiaa ei tietenkään tarvitse pelätä, ihmiset ovat kautta historian uskoneet Jumalaan, mutta teokratiassa Jumalaa pitää kunnioittaa, viattoman veren vuodattaminen (abortit) pitää lopettaa ja avioliitto palauttaa Jumalan tahdon mukaiseksi.

Käytännössä Älykkään suunnittelun mukaiseen maailmaan

on jo siirrytty kaikessa tutkimuksessa, missä tavoitellaan järkeviä tuloksia. Tätä ei tietenkään uskalleta sanoa ääneen, mutta biomimetiikka on nykypäivää. Kyseessä on biologiaa ja teknologiaa hyödyntävä monitieteellinen tutkimusala, joka pyrkii ratkaisemaan käytännön ongelmia ottamalla mallia luonnossa esiintyvistä rakenteista. Muutos näkyy ”rivien välissä” monissa nykyisissä tieteellisissä julkaisuissa, joissa kerrotaan esimerkiksi, kuinka ”luontoäiti on hienosti suunnitellut meille tämän”. Tutkitaan elämän järjestelmien tarkoitusta, joka auttaa ymmärtämään luonnossa olevia kokonaisuuksia, kuten vaikkapa sitä tosiasiaa, että kaikille luonnossa syntyville ”tuotteille” on olemassa ”kierrätysjärjestelmä”. Jos näin ei olisi suunniteltu, hukkuisimme "jätteisiin"!

Biologisia järjestelmiä ei enää pidetä ”sattuman kyhäelminä”

tai ”muinaisina jäänteinä evoluution varrelta”. Kun tarkastelun lähtökohtana pidetään parasta mahdollista ratkaisua, lopputulos vahvistaa asian olevan luonnossa juuri näin. Modernit tutkijat eivät enää väitä, että eliöt muistuttavat vain hieman insinöörien suunnittelemia tuotteita. Sen sijaan monet heistä myöntävät, että luonnossa vallitsevat insinööritieteen edistyneimmät tekniset ratkaisut.

Reduktionismin hylkääminen

Reduktionismi on filosofinen oppi, jonka mukaan ylemmän tason kokonaisuus ei todellisuudessa ole muuta kuin alemman tason kokonaisuuden ilmiöitä. Materialistien mukaan ”alussa vetyatomi olisi luonut taivaat, maan ja sen päälle elämän”. Nyt tiedetään, että kemia ja fysiikka ovat kykenemättömiä luomaan elämää ja mutaatiot ja valinta eivät mahdollista uusdarvinistista kehitystä, vaan vievät sukupuuttoon. Modernit tutkijat ovat havainneet, että elämää ohjaa RNA-tietokone, jonka miljoonien kytkinten täytyy olla paikalla samanaikaisesti, jotta elävä olento voi pysyä hengissä: Elämä paljastui RNA-tietokoneeksi. Solukalvot eivät toimi, jos yksikin sen kymmenistä nanokokoisista koneista tai pumpuista ei toimi. Aineenvaihdunnan kaikki tai ei mitään -tosiasiaa ei kukaan voi kiistää!

Suunnittelun täsmällinen koodi

on kiistatonta kaikkialla luonnossa. On surkuhupaisaa, että biologit yhä kieltävät Älykkään suunnittelun. He voisivat tutkimustyössään hyötyä suunnittelunäkökulmasta. Rakenne ja toiminto ovat luonnossa aina parhaalla mahdollisella tavalla yhteensovitetut kunkin elävän olennon tarpeisiin. Simpanssi tarvitsee käsiään ja jalkateriään riippumiseen, ihminen kirjoittamiseen ja kävelemiseen. Modernit tutkijat eivät enää juurikaan yritä sepitellä evoluutiotarinoita, vaan käyttävät insinööritieteen ilmaisuja rakenteita ja toimintoja kuvaamaan.

Jos jokin näyttää suunnitellulta

Se on suunniteltu. Jos jokin ratkaisu luonnossa mykistää meidät, se on nerokkaasti suunniteltu. Jos elävän olennon kauneus lumoaa meidät, kyseessä on luksussuunnittelu. Jos ihmisen aivoista löydetään miljoona miljardia tietoa käsittelevää synapsia ja 800 000 kilometriä hermosäikeitä, kyseessä on Jumalan kuvaksi luotu elävä olento.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.