maanantaina, 4. kesäkuuta 2018, klo 11.57

Jumalan viha ilmestyy taivaasta

Pekka Reinikainen

Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa (Room.1:18).

Ketkä joutuvat taivaallisen vihan kohteiksi ja miksi?

On päivänselvä asia, että mitään ”ateisteja” ei loppupeleissä ole. Luomisessa Jumala puhalsi henkeään maasta muovaamaansa ihmiseen, ja niin ihmisistä tuli eläviä sieluja, jotka ovat tietoisia Luojansa olemassaolosta. Roomalaiskirjeessä todetaan, että ”vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet”. Ateistit valitsevat tiensä täysin tietoisina seurauksista: ”vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät” (Room.1:32).

Viisaat ovat tulleet tyhmiksi

Jumalan olemassaolo on luomisesta asti tehty kaikille ihmisille ilmiselväksi. Taivaan portilla on turha puolustella itseään sillä, että koko tiedeyhteisö todisti yhdessä kuorossa jumalatonta kehitysoppia, vaikka se on hulluuden filosofiaa joka väitteessään. Vaikka langennut mieli on turmeltunut, ajattelukykyä ei kuitenkaan ole viety. Jumalattomat ovat usein uskovia nokkelampia. Jumalasta he eivät kuitenkaan halua keskustella. He eivät halua myöntää Jumalan olemassaoloa, vaikka omassatunnossaan hyvin tietävät sen olevan totta!

Usko ilman järkeä ei ole Raamatun mukaista uskoa

Sokea usko tai ”uskonnollinen usko” ei ole uskoa vaan hyväuskoisuutta, jota voi verrata uskoon avaruudessa asuviin vihreisiin ihmisiin. Uskoa ei puolusteta ”minä uskon vaan” -argumenteilla, vaan tekemällä kotiläksyt hyvin, niin että on aina valmis vastaamaan, mihin usko perustuu (1.Piet.3:15). Tähän saa erinomaista apua esimerkiksi Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta -kirjasta. On surullinen näky, kun hampaattomat saarnaajat vaikenevat ateistien perusteltujen kysymysten edessä.

Ihminen ei voi mitenkään puolustella kiittämätöntä asennettaan Jumalaa kohtaan

Jumalan olemassaolon kieltäminen ei ole älyllisen pohdinnan tulos tai tieteen tuloksista tehty johtopäätös, vaan moraalinen valinta. Ihmisillä on huono omatunto, kun he toteuttavat moraalittomia himojaan ja he eivät voi sietää ajatusta Jumalasta, vaan vihaavat Häntä, eikä heidän sydämissään ole hiventäkään rakkautta Jumalaa kohtaan. Kääntymättömälle ihmiselle Jumalan rakastaminen on kaikkein vastenmielisin mahdollinen ajatus. Jeesuksen käsky: ”Rakasta Herra, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi, kaikesta sielustasi ja kaikella ymmärrykselläsi”, ei toteudu (Matt.22:37). Näille ihmisille Raamattu ei puhu ja sana rististä on heille hullutus.

Mutta kun ihmiset haluavat toteuttaa halujaan, heidän ajatuksensa käyvät turhanpäiväisiksi. Ateisti tekee kaikkensa uskotellakseen itselleen ja ympäristölleen, että Jumalaa ei ole. Tämä ei jää vaille seuraamuksia.

Koska heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, Jumala jätti heidät kelvottoman mielen valtaan tekemään sopimattomia (Room.1:28). Tämä on pelottava tilanne. Jumala voi jättää ihmisen häpeällisten himojen valtaan, jos ihminen niin valitsee. Meillä on vapaa tahto, vaikka kaikki ateistit eivät sitä tahdo myöntää.

Vääryyttä rakastavat ihmiset uskovat valheita

Ihmiset vaihtoivat Jumalan totuuden valheeseen. Raamatussa todetaan, että Jumala lähettää heille voimakkaan eksytyksen, niin että he uskovat valheeseen, jotta kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät uskoneet totuuteen vaan ovat mieltyneet vääryyteen (2.Tess.2:11-12).

Mistä valheista on kysymys?

Kiittämättömät ja Jumalasta piittaamattomat ihmiset ovat muuttaneet katoamattoman Jumalan kirkkauden katoavaisen ihmisen, lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuvan kaltaiseksi (Room.1:23). Tämä on selkeä viittaus uusdarvinismiin. He ovat tehneet Jumalan kuvasta eläimen.

Mitä muuta tästä seurasi?

Ihmiset villiintyivät ja ryhtyivät häpäisemään toistensa ruumiita (Room.1:24-32). Jumala ei tehnyt ihmisestä perimältään poikkeavaa, kuten paavi on väittänyt, vaan ihminen valitsi itse tiensä. Harvinaiset geneettiset seksuaaliset poikkeavuudet johtuvat syntiinlankeemuksessa käynnistyneestä rappeutumisesta ja nekin osoittavat, että Raamattu on totta. Yliopistoteologit eivät osaa näitä asioita selittää, koska he eivät usko historialliseen syntiinlankeemukseen. Kun ihminen hylkäsi Jumalan, Jumala jätti ihmisen häpeällisten himojen valtaan (jae 26). He vetivät itse Jumalan vihan päällensä.

Ihmisen ajattelu on vääristynyt Eedenin puutarhasta lähtien

Luonnollisessa tilassa olevan kääntymättömän ihmisen mieli on vakavasti vääristynyt ja itse valittu piittaamattomuus Jumalasta on seurauksiltaan kammottava. Se vie ihmisen iankaikkiseen kadotukseen ja houkuttelee heikkoja ja huojuvia sieluja, sillä nämä pois poikenneet ihmiset ”osoittavat hyväksymisensä niille, jotka tekevät samoin” (1:32).

Miten Jumalaa voi rakastaa?

Jeesus sanoi: ”Anokaa, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan” (Matt.7:7-8). Apostolien teoissa todetaan (3:19): ”Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois”. Pyhä Henki osoittaa maailmalle todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion (Joh.16:8). Usko on Jumalan antama lahja ja Pyhä Henki opettaa uudestisyntynyttä, kun hän kasvaa täyteen aikuisuuteen Jeesuksen tuntemisessa. Tällöin ihminen rakastaa Jumalaa koko sydämestään. Siitä uskova tunnetaan. Väite, jonka mukaan uskosta osattomat olisivat ”Jumalan etsijöitä” on mieletön. He etsivät mielenrauhaa, menestystä, rakkautta eli kaikenlaista siunausta, mutta eivät Jumalaa. Ateistien vakiohokema, jonka mukaan ei voi tietää, mikä jumala pitäisi valita tuhansien jumalien markkinoilta, on äärimmäisen lapsellinen. Jumala, joka tuli itse ihmiseksi ja kuoli ristillä syntiemme vuoksi ei voi olla "ihmisten keksimä" Jumala.

Mielen pitää uudistua

Meidän ei tule mukautua tämän maailmanajan menoon, eikä kirkon tule ”uudistua” tai ojentautua eduskunnan säätämien Raamatun vastaisten lakien mukaan. Raamatussa meitä kehotetaan: ”Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, jotta voisitte tutkia, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä” (Room.12:2). Kristinusko on täysin vastakkaista mindfulness-buddhismille, missä torjutaan mielen muutos. Tästä kirjoitan lisää pian ilmestyvässä kirjassani Noituuden paluu lääketieteeseen, joka on kirjan 4. uudistettu painos.

Jumala ei ole ”elämys” eikä Pyhää Henkeä jaeta kuin ”juomia baaritiskiltä”, vaan mielemme tulee rakastaa Häntä tietoisesti ja täydellä ymmärryksellä. Kasvaminen Jumalan tuntemisessa lisää rakkauttamme Häneen. Raamatun tutkiminen, Jumalan kiittäminen ja rukous pitää uskovan hengissä. Kasvaminen Jumalan tuntemisessa avaa mielemme käsittämään, kuinka ihmeellinen Hän on, auttaa meitä olemaan Hänelle uskollisia ja näin rakkautemme Jumalaa kohtaan lisääntyy aina siihen asti, kunnes pääsemme Hänen luokseen.

RADIO ROCK JA KREATIONISMI

On hämmästyttävää, että evoluutioteorian ilmeisistä ongelmista puhuminen on ehdottomasti kielletty kaikilla areenoilla. Kouluissa, yliopistoissa, mediassa, mutta myös pyhäkouluissa, teologisissa tiedekunnissa ja kirkon virallisissa äänenkannattajissa. Myös korkeat viranomaiset EU:ssa ja Yhdysvalloissa kieltävät sen ja taistelevat verissä päin kreationismia vastaan jopa oikeusistuinten päätöksillä. Vanhemmat repäisevät vaatteensa, jos heidän jälkikasvulleen kerrotaan, että Raamattu on totta! Toisinajattelijoiden suu tukitaan tehokkaasti potkujen, maineen ja tutkimusrahojen menettämisen uhalla. Mistä tahansa muusta asiasta saa vapaasti puhua paitsi kreationismista. Kreationisteihin saa kohdistaa mielin määrin vihapuhetta ja sitä tulee varsinkin kirkon, sekä liberaaliteologien että tekopyhien herätyskristittyjen, ylipappien ja kirjanoppineiden kurkusta. Tämä ei sinänsä yllätä, sillä he tappoivat Totuuden 2 000 vuotta sitten ja lävistävät Sanan säilällä yhä edelleen.

Miksi kreationismi on näin pelätty ja tulenarka asia – aivan kuin päällekäyvä ebolaepidemia? Sen ymmärtää, kun tajuaa, että kyseessä on taistelu Raamatun arvovallasta ja panoksena on ihmisen iankaikkinen kohtalo. Ei nuoriso usko kirkkoon, joka ei usko Raamattuunsa. Teistisen evoluution opetuksen tuloksena 90% nuoristamme viittaa kintaalla kristinuskolle.

Olin erittäin ilahtunut, kun RADIO ROCK:in Jussi Heikelä soitti ja pyysi mukaan ohjelmaansa. Ohjelman toimittajat olivat erinomaisesti valmistautuneita, asiallisia ja kohteliaita, aivan kuin ”toiselta planeetalta” verrattuna maallisiin tiedetoimittajiin, teologeihin ja kristillisten lehtien kynäilijöihin. Tämä ohjelma rokkaa.

ANNETAANKO KAIKKIEN KUKKIEN KUKKIA?

Helsingin Sanomissa pohditaan (28.5), mistä kaikki kukat ovat tulleet? Pulma oli jo Darwinille ”inhottava mysteeri” ja sitä ei ole vieläkään ratkaistu. Ratkaisu on tietysti Raamatussa, josta selviää, että kukat luotiin 3. luomispäivänä. Jumala sanoi: ”Tuottakoon maa kasvillisuutta, siementä tekeviä ruohoja ja hedelmäpuita, jotka kantavat maan päällä lajiensa mukaista hedelmää, jossa on niiden siemen” (1.Moos.1:11). Tapahtuiko tämä kaikki yhdessä päivässä? Aivan varmasti, sillä kasvien tarvitsema Aurinko luotiin heti seuraavana päivänä! On mielenkiintoista, että siitepölyä on löydetty kaikkialta, jopa ”esikambrikauden” kerrostumista eikä se poikkea nykyisestä (Evoluutio – kriittinen analyysi s.282). Koppisiemenisten fossiilit ilmestyvät räjähdysmäisesti ”varhaisliitukaudella” ja mitään välimuotoja esi-isiksi oletettuihin paljassiemenisiin ei tunneta. HS:n kynäilijä kuittaa ongelman: ”tapahtui jotain ihmeellistä - - ensimmäinen kukkakasvi versoi esiin - - kasvimaailma villiintyi - - kukkakasvien uskomaton kirjo kehittyi - - evoluution tutkijoiden mielestä silmänräpäyksessä”.

Kukkakasvien siemenet kehittyvät suojaisessa kopissaan. Kaikilla siemenkasveilla alkiota ympäröi siemenvalkuainen, jota alkio käyttää ravinnokseen kehittyessään ja itäessään. Sillä on toisin sanoen eväät mukanaan. Tämä muistuttaa munia munivia selkärankaisia, joiden munissa on myös eväsreppu, mutta myös esiasennettu ilmastointijärjestelmä. On sulaa hulluutta väittää, että tällaiset eloonjäämiskapselit ”kehittyisivät” ilman suunnittelijaa. Siemen voi itää jopa vuosikymmenten päästä, itiö ei. Tiedeartikkelin töhertäjä jatkaa jossitteluaan: ”On kumma, että myöhään elämän historiassa syntyneet kukkakasvit ovat pärjänneet paljon paremmin kuin itiökasvit ja paljassiemeniset, joilla on ollut roimasti enemmän aikaa (yli ”100 miljoonaa” vuotta!) kehittyä”.

Kukkakasvit rakentavat siemenilleen aina suojan, joka voi olla maukas mustikka tai auringonkukan siemenen viirullinen kotelo. Omenaan ei synny siementä ilman hyönteistä. Kukka tuottaa mettä monimutkaisen kemiallisen tapahtumasarjan tuloksena, houkutellakseen hyönteiset paikalle. Ne kuljettavat siitepölyn kukasta toiseen. Siitepöly kasvattaa ulokkeita kukan elimiin, sukusolu hedelmöittää toisen ja siemenen muodostuminen käynnistyy. Kasvaville siemenille tehdään niiden tarvitsema tila ja ympäröivät solut aloittavat kasvun mehukkaaksi omenaksi. Terälehdet irtoavat ja jäljelle jää omenan kannan vastapäisen pään kudostupsu. Puu uhrautuu ja luovuttaa omia ravinteitaan ja energiaansa siemeniin niiden tulevaisuuden tarvetta varten. Osa käytetään hedelmälihan tuottamiseen. Raamatun mukaan kaikki toimi heti kolmantena luomispäivänä. Hedelmäliha on sivutuote ihmisten ja eläinten ravinnoksi. Ilman kukkia, nälkään kuoleminen olisi varmaa. Emme tulisi toimeen ilman puita rakennustarvikkeina ja puuvillaa vaatteina. Kukkakasveista eristetään valtavasti lääkeaineita yhä edelleen. Tuuli tai vesi voivat myös pölyttää tai eräät kasvit itsepölyttävät. Erilaisten kukkien määrä on mykistävä. Jeesus totesi kukista: ”Katselkaa kedon kukkia, kuinka ne kasvavat: eivät ne tee työtä eivätkä kehrää. Kuitenkin sanon teille: Salomo ei kaikessa loistossaan ollut vaatetettu kuin yksi niistä” (Luuk.12:27). On koomista, että kehitysoppikertomusten keksijöillä ei ole mitään uskottavaa selitystä suvullisen lisääntymisen olemassaololle.

Evolutionistit ovat erikoistuneet satujen sepittämiseen

Näin heidän on tietysti pakko tehdä, koska heidän tarinansa eivät ole totta. On keksittävä paras jumalaton selitys luonnon tapahtumille! Eräät heistä väittävät, että kukkakasvien salaisuus piilee perimän kopioinnissa tapahtuneissa satunnaisissa virheissä, joita niitä vastaan taistelevat soluihin asennetut korjauskoneet eivät ole onnistuneet korjaamaan (luonto tekee kaikkensa estääkseen erittäin hyväksi luodun perimän tärveltymisen kopiointivirheiden eli mutaatioiden johdosta. Luonto torjuu mikrobista mikrobiologiksi -evoluution!). Nämä mutaatiot olisivat ”tiede” -artikkelin mukaan ”luoneet joustavuutta, joka taas mahdollisti asettumisen mitä erilaisempiin ympäristöihin”. ”Ylimääräiset geenien kopiot saattavat muuntua toisiksi geeneiksi ja saada uusia tehtäviä”, kehuskelee kynäilijämme. Tämä on yhtä todennäköistä kuin, että kopiokone kirjoittaisi uuden pääkirjoituksen, kun sillä otetaan vanhasta kopio. Toiset akateemiset satusedät sanailevat, että lehdet ovat kukkakasvien salaisuus. Niiden avulla sai energiaa, jolla päihittää kapeilla neulasilla varustetut havupuut. Jokainen metsurikin tietää, että kuuset kuitenkin lopulta valtaavat loppupeleissä hoitamattoman metsän. Kolmannet tomppelit tarinoivat, että kukkien menestys perustuu eläinten apuun. Hyönteiset kuljettavat siitepölyä. Mutta hyönteisethän ”kehittyivät” toistasataa miljoonaa vuotta ennen kukkia – olisivatko ne pyöritelleet peukaloitaan ja paastonneet mettä odottaessaan.

Artikkelin mukaan ”Darwinin riemuvoitto oli pitkän imukärsän ennustaminen” – mutta mikä ihmeen ”riemuvoitto”? Miten tähtikämmekkä selvisi pitkällä imukärsällä varustettua hyönteistä odotellessaan, jos evoluutio olisi pidentänyt imukärsän 30 senttimetrin pituiseksi esimerkiksi nopeudella 1 millimetri miljoonassa vuodessa? Toisaalta imukärsällä varustetut perhoset ”kehittyivät” evoluutioteorian mukaan 70 miljoonaa vuotta ennen kukkakasveja ”fossiililöytöjen mukaan”. Kyllä evolutionistien vilkas mielikuvitus pian keksinee ”selityksen” tällekin ja keksii, mitä ne imivät kärsällään. Evoluutiohan on teoria, korjaan ”tosiasia”, joka ”selittää aivan kaiken”, mutta selittääkö kaiken selittävä oppi lopulta yhtään mitään?

Luonnossa on muutakin mielenkiintoista. Kimalaisorholla on pistiäistä muistuttavat kukat. Ne houkuttelevat paikalle pölyttämään pistevelhohukan, joka luulee parittelevansa naaraan kanssa, koska kukka erittää naaraan tuoksua. Aaronin sauva on kasvi, joka houkuttelee pölyttäjät tuoksullaan. Hyönteiset liukastuvat maljamaisen kukan reunan eritettyyn liukasteeseen ja jäävät sen pohjaan karvojen muodostamien ”kaltereiden taakse” kunnes ovat saaneet itseensä riittävästi siitepölyä, jonka jälkeen kukka kuihduttaa kalterit ja päästää hyönteiset lentämään toiseen kukkaan. Tästä ja paljosta muusta luonnon nerokkaasta suunnittelusta kerrotaan lisää kirjassa Evoluutio ja biologinen informaatio (datakirjatkustannus.fi), jonka toimitimme suomeksi yhdessä professori Matti Leisolan kanssa.

DNA KERTOO, ETTÄ KAIKKI ELÄIMET ILMESTYIVÄT YHTÄ AIKAA!

Tuore tutkimus osoittaa, että planeettamme 7,6 miljardin ihmisen, 0,5 miljoonan varpusen ja 0,1 miljoonan rantasipin jne. geneettinen monimuotoisuus on samaa luokkaa. Tämä selvisi, kun 100 000 eläinlajista otetut 5 miljoonaa näytettä tutkittiin. Oikea tieteellinen teoria ennustaa, mitä tutkimuksessa tullaan löytämään. Nyt evoluutioteoria reputtaa tässä testissä 100 -prosenttisesti, eikä sille voin antaa edes armoviitosta! Suurten laajalle levinneiden eläinpopulaatioiden, kuten rottien, muurahaisten ja ihmisten, pitäisi muuttua monimuotoisemmiksi pitkien aikojen kuluessa. Tutkimus osoitti, että evoluutioteorian mukainen ennustus ei toteudu, sillä ihmisten, varpusten ja rantasipien geneettinen monimuotoisuus on samaa luokkaa.

Tutkimuksen hämmästyttävin tulos kuitenkin oli, että 90 prosenttia nykyisistä lajeista, ihmiset mukaan lukien, on ilmestynyt planeetalle noin 100 000 – 200 000 vuotta sitten. ”Johtopäätös on yllättävä, yritin tehdä kaikkeni sen torjumiseksi”, tunnusti Baselin yliopiston David Thaler. Hänen reaktionsa on ymmärrettävä, sillä kuinka voi selittää havainnon, jonka mukaan 90% eläimistä on geneettisesti käytännössä saman ikäisiä? Onko tapahtunut suuri katastrofi, joka pyyhki pois lähes kaiken elämän?

Mitokondriot paljastivat totuuden

Koska kaikilla eläimillä on soluelin, joka muuttaa niiden nauttiman ravinnon aineenvaihdunnan tarvitsemaksi ATP-polttoaineeksi, oli mielenkiintoista tutkia näiden mitokondrioiden sisältämää DNA:ta. Mitokondrioiden yhteensä 37 geenistä tutkittiin COI-geeniä. Sen emäsjärjestys eli koodi on samansuuntainen kaikilla eläimillä, mutta samalla kuitenkin riittävän erilainen, jotta voidaan todeta, mikä eläin on kyseessä. Kyseessä on ihanteellinen DNA-tunniste, kuin viivakoodi.

Kun 100 000 eläimen DNA-tunnisteita tutkittiin, kävi ilmi, että kaikki eläimet ovat ilmestyneet suunnilleen samanaikaisesti kuin ihmiset. Ilmeni, että muuntelua ei juurikaan esiintynyt eli toisin sanoen neutraaleja mutaatioita, jotka eivät ole tappavia, oli niukasti. Nämä mutaatiot ovat ikään kuin puiden vuosirenkaita, jotka mittaavat kulunutta aikaa eli tässä tapauksessa lajin ikää. Nyt on vastattava kysymykseen, miksi 90% lajeista ilmestyi yhtä aikaa?

Selityksiä: "Elinympäristössä tapahtunut mullistus, kuten virukset, jääkaudet, kilpailevat lajit, saaliseläinten puute – voivat aiheuttaa eläinten määrän romahduksen. Viimeisin evoluutioteorian mukainen massasukupuutto olisi kuitenkin tapahtunut 65,5 miljoonaa vuotta sitten. Toisen selityksen mukaan eläimet kuolevat sukupuuttoon melko nopeasti ja niiden tilalle kehittyy uusia lajeja vauhdikkaasti".

Tuore tutkimus tarjosi vielä kolmannenkin lisäyllätyksen

Se osoitti hyvin selvät rajat lajien välillä. Ne ovat yksinäisiä saaria, joita ei yhdistä mikään. Tällaista evoluutioteoria ei ennusta! Thaler kuvasi tilannetta: ”Jos yksilöt ovat tähtiä, lajit ovat galakseja – ne ovat tiiviitä tähtijärjestelmiä valtavassa avaruuden autiudessa – välimuotojen puuttuminen askarrutti jo Darwiniakin”. (phys.org)

KIVESSYÖPÄ NELINKERTAISTUNUT SUOMESSA

Taas kerran ”syytä ei tiedetä”. Kysymys ei ole kovin monimutkainen. Mikä muu on nelinkertaistunut samalla aikajaksolla? – Teinipoikien humalajuominen. Kiveksissä on entsyymi, joka muuttaa juodun alkoholin asetaldehydiksi, joka on yhtä syöpävaarallinen aine kuin radon. Mistä mahtaa johtua, että tätä ei kerrota kansalle?

VIELÄ ABORTISTA

Reaktio ulkoministeri Timo Soinin aborttikriittiseen kommenttiin jatkuu. Käsittelin asiaa aikaisemmin kahdessa edellisessä blogissani. Kumpujen yöstä nousi tällä kertaa kaksi kokoomuksen lahtarisiiven ministerikansanedustajaa. Ministeri Mykkänenkin sai sanaisen arkkunsa auki ja ministeri Virolainen loihesi lausumahan: ”Aborttioikeus ei ole mielipideasia. Se on ihmisoikeuskysymys”. YK:n ihmisoikeuksien julistuksen 3. artiklassa todetaan: ”Kullakin yksilöllä on oikeus elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen”. Onko kokoomuksen ja hallituksen virallinen linja, että maassamme tapahtuva kolmenkymmenen ainutkertaisen ihmistaimen päivittäinen murhaaminen on YK:n ihmisoikeuksien julistuksen mukaista? Myös vihreiden Ville Niinistö kovistelee hallitusta ja vaatii selvitystä, koska Soini osallistui abortinvastaiseen marssiin virkamatkalla. Eikö Niinistö tajua rajoittavansa vakavalla tavalla sananvapautta – minkälaisiin marsseihin ja mielenosoituksiin vihreät ovatkaan itse osallistuneet?

Niinistön mukaan:

National march for life -liike sanoo nettisivuillaan, että ”aborttien lopettaminen on tämän päivän kansalaisoikeusliike” ja muistuttaa, että Kanadassa ”tapetaan vuosittain yli 100 000 lasta äitinsä kohtuun” - Kyse ei siis ole mistään maltillisesta liikkeestä, vaan naisten itsemääräämisoikeutta ja koko aborttioikeutta vastustavasta liikkeestä. Niinistön mielestä se ei ole ongelma, jos ministeri osallistuu työmatkallaan Suomen linjan mukaiseen mielenilmaisuun. Niinistön mukaan tällainen olisi esimerkiksi vähemmistöjen puolustamiseen liittyvä mielenilmaisu.

Toisin sanoen vihreiden mielestä vain tietyn ihmisryhmän etujen puolesta saa marssia, mutta maailmanhistorian suurinta holokaustia ei saa vastustaa!

Keskustaministeri Saarikko kantoi myös kortensa kekoon. Hän: ”tiedotti puolustavansa naisten ja tyttöjen oikeutta aborttiin - Aborttien salliminen on vastuullista tasa-arvo- ja ihmisoikeuspolitiikkaa. Suomi ei ole lipeämässä tästä periaatteesta kansallisilla tai kansainvälisillä areenoilla”.

Väistyvä arkkipiispa ei tietenkään kommentoinut aborttiasiaa lainkaan, vaan jäähyväisviestissään sanaili, että kamppailu erään tietyn ihmisryhmän vihkimisen puolesta toivottavasti jatkossa tuottaa tuloksen!

Aborttikiista kuumeni edelleen 1.6 kun Yleisradion pääuutislähetyksessä (!) kello 14 kerrottiin, että Soinin ”rikoksesta” on kanneltu sekä oikeuskanslerille että oikeusasiamiehelle. Miksi lasten murhaaminen on Jumalan silmissä todella iso rikos, josta kokonaisia kansakuntia on rangaistu ankarasti? Se selviää tästä.

Kiihko ei ota laantuakseen. Tuomas Enbuske tyhjensi kynäilyssään koko pilkkapajatsonsa Soinin niskaan. Aivan kuin Soini olisi syyllistynyt majesteettirikokseen, kun hän kävi sytyttämässä kynttilän ja rukoilemassa abortoitujen sikiöiden muistolle. Täyttääkö tämä rikoksen tunnusmerkit? Jopa Japanissa on muistolehtoja, joissa abortin läpikäyneet voivat käydä muistelemassa. Suurimmalle osalle suomalaisista syntymättömät lapset näyttävät olevan vain teurasjätettä. Mitä Jeesus tähän sanoisi? ”Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta” (Luuk.18:16). Abortin kannattajat eivät ole matkalla ”Aabrahamin syliin” kuten abortoidut lapset, vaan siihen toiseen paikkaan, josta Jeesus varoittaa (Luuk.16:22).

”TÄMÄNKÖ VUOKSI MANNERHEIM TAISTELI?”

Näin kysyvät brittikonservatiivit. Hivpointin koululaisille suunnattu seksuaalikasvatusesite on herättänyt Britanniassa keskustelua. Hivpointin mukaan esitteen tarkoitus on ehkäistä seksitauteja ja kertoa suhteiden ja seksitapojen moninaisuudesta. Esitteessä on kuva, jossa valkoinen punatukkainen nainen harrastaa seksiä lippispäisen tummaihoisen miehen kanssa ja toisessa kuvassa rakastelee kaksi sinitukkaista valkoista miestä. Traditional Britain Group kertoo sivuillaan, että ”Britanniaan on toisen maailmansodan jälkeen kohdistettu vakavia hyökkäyksiä maan kulttuuria, perintöä ja perustuslakia vastaan. Järjestön mukaan poliittinen korrektius ja pakotettu monikulttuurisuus ovat vesittäneet ’rikkaan kansakunnan luonteen’ – ja eräs kommentoija toteaa: ’ Mannerheimin miettii varmasti, että tämänkö vuoksi hän taisteli’.” Tässä vaiheessa on tietysti perusteltua pohtia, onko Suomessa mitään kulttuuria koskaan ollutkaan, ellei kulttuuriksi katsota nykyään maassamme vallitsevia ” Lootin päiviä”. Hivpointin nuorten työn suunnittelija Maria Oinonen sanoo tyypillisen ivallisesti: ”Suomessakin voi olla esimerkiksi uskonnollisia lahkoja, jotka ovat perinteisen ajattelun kannalla – ja jatkaa: Olemme halunneet, että kuvissa näkyy ihmisten, suhteiden ja seksitapojen moninaisuus. Sen on tarkoitus ravisuttaa perinteistä seksuaalikasvatusmateriaalia ja olla ajan hengessä mukana. Monista tutkimuksista ja kouluterveyskyselyistä saatava tieto pohjautuu vielä hyvin heteronormatiiviseen ja yhdyntäkeskeiseen ajatteluun”.

Minä en kuitenkaan usko, että kaikki vanhemmat haluavat tällaista, tiettyjen vähemmistöaktivistien taholta toteutettua tarkoitushakuista aivopesua. Mitä Oinonen tarkoittaa sanoessaan, että ”Suomessakin voi olla uskonnollisia lahkoja”? Suomen kansasta vielä 25% uskoo Raamatun arvovaltaan. Kysymystä Jumalan olemassaolosta ei myöskään ratkaista kansanäänestyksellä. Minkä on lasten viettelijöiden kohtalo? Jeesus kertoo, mikä on heille säädetty rangaistus: ”joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen” (Matt.18:6). En tunne hivpoint säätiön rahoituskuviota, mutta pelkään pahoin, että siihen käytetään verorahoja ja Opetushallitus on tietysti tällaisessa, tyylilleen sopivassa puuhastelussa mukana. Täytyyhän virkamiehillä olla jotakin tekemistä. Heidän olisi hyvä tajuta, että seksuaalinen sekoilu on sitä villiintymistä, josta Roomalaiskirjeen 1. luvussa puhutaan, kuten selviää muun muassa Tapio Puolimatkan kolumnista. Luulisi tyhmemmänkin tiedemiehen tai jopa teologin tajuavan, että ”genetiikkaan” perustuva väite on roskaa.

TÄHTITIETEILJIÄ ESKO VALTAOJA HAASTAA PIISPAN SYKSYN 2018 VERITAS FORUMISSA

Suomen suosituin tiedemies haluaa nylkeä jälleen yhden piispan päänahan. Avaruustähtitieteen professori emeritus Esko Valtaoja ja Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen kohtaavat toisensa syksyllä Joensuussa väitelläkseen uskon ja tieteen mahdollisuuksista ja rajoista. Joensuun yliopistossa 21. päivä marraskuuta järjestettävä avoin tilaisuus on kirkon ja tähtitieteen ”uusintaottelu” vuoden takaa. Valtaoja vieraili viime vuoden syksyllä Veritas Forumissa professori Miikka Ruokasen kanssa. Valtaojalle sopii ”ihan mikä tahansa aihe”. Tässä tämä keskustelu.

Valtaojan analyysi on mielenkiintoinen. Hän toteaa, että Luther ei pitäisi meitä kristittyinä ja katolinen kirkko edustaa eri uskontoa, mikä on tietysti aivan oikein. Ruokanen häviää debatin 100-0, koska ei pysty puolustamaan Raamattua. Valtaoja kuvailee itseään agnostikoksi eli hän istuu varmuuden vuoksi kahdella tuolilla. Valtaojan mukaan elämän tarkoitus on elämä itse, silloin kun hän nylki piispa Juha Pihkalan päänahan. Hän on aikaisemmin luonnehtinut itseään ”nihilistiseksi buddhistiksi”. Monille usko on enemmän tunnetta (tai taidetta) kuin järkeä, toteaa Valtaoja aivan oikein. Jos usko ei perustu järkeen, se tuhoutuu – tässä syy lukea Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta -kirjaa. Valtaoja pyrkii ”rakentamaan siltoja”, mikä on ateistien taktiikka tuhota kristinusko. Tämä tarkoittaa teistisen evoluution hyväksymistä. Valtaoja toteaa agnostikkona, että emme tiedä kaikkea ja emme osaa kysyä kaikkia kysymyksiä ”näillä aivoilla”. Tämä on tietysti aivan oikein.

Ruokanen osoittaa heikkoutensa yhtymällä Valtaojan näkemykseen, jonka mukaan Jumalan olemassaoloa ei voi todistaa. Hän jaarittelee tyhjänpäiväisiä itsestäänselvyyksiä uskomuksista ja maailmankuvista sekä arvoista ja onnesta. Ei hämmästytä, että Ruokasen edustama ”uskonnollinen usko” ei kiinnosta Valtaojaa, koska se tuskin kiinnostaa tai vakuuttaa ketään vilpitöntä etsijää. ”Uskonnollinen usko” on täysin järjetöntä! Usko on vastaus kysymyksiin, joihin järki ei voi vastata eli kovin on kapea Ruokasen usko. Usko nimittäin perustuu järkeen, pelkkiin tunteisiin perustuva usko ei kanna. Ruokasen ainoa perustelu on Kristuksen ylösnousemus. Sitäkään ei Ruokasen mukaan voi tieteellä todistaa – hämmästyttävä kommentti teologian professorilta! Ruokasen ongelma on, että hän kuorruttaa sanatulvansa vierasperäisillä sanoilla, mihin retorisesti taitavampi Valtaoja ei syyllisty. Ruokanen puhuu biologian ”hyppäyksestä ylöspäin”, joka osoittaa, että hän ei ymmärrä evoluution alkeitakaan. Tärkein syy Ruokasen uskolle on halu ”olla olemassa ikuisesti” eli varsin itsekäs perustelu. Lopuksi Ruokanen toteaa, että esimerkiksi Afrikassa usko ei ole kuolemassa – ei todellakaan, sillä siellä kaikki ovat aina uskoneet Jumalaan – ongelma on vain, mihin Jumalaan. Afrikan herätys on usein pakanallinen animismi ja taikausko, joka on varustettu kristillisellä kuorrutuksella.

Keskustelussa Valtanen haaveilee kuolemattomuudesta siten, että tietoisuus siirrettäisiin ”kvanttitietokoneisiin”. Valtanen hokee ateistien repliikkiä, ”mihin” Jumalaan sitten pitäisi uskoa? Tähän Ruokanen ei pysty vastaamaan, vaikka onkin teologi tai ehkä juuri siitä syystä. Ruokanen ei osaa selittää miksi maailmassa on niin paljon pahuutta! Tällaiset teologit eli ”ylipapit ja kirjanoppineet” joihin Jeesuskin törmäsi, ovat paljon vaarallisempia kuin viihteelliset kiihkouskovaisten agnostikkojen ja ateistien lahkojen edustajat, jotka opettavat, että ”tyhjästä on hyvä nyhjäistä maailmankaikkeus – varsin Raamatun mukainen ajatus:” Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä” (Hebr.11:3) – ja että silmä olisi ”huonosti suunniteltu” tai sormet ovat ”kehittyneet kalan evän piikeistä” – tämähän on pelkkää viihdettä, ja osoittaa kyseisten herrojen tieteellisen tietämättömyyden ja satujen sepittämisen lahjakkuuden. Oppineet teologit sen sijaan - nämä modernit ”ylipapit ja kirjanoppineet - mädättävät kristinuskon sisältäpäin. Jeesukseen he tappoivat 2 000 vuotta sitten, nyt teologiset tiedekunnat ovat tappaneet Jumalan Sanan eli Raamatun!

Yleisöstä kommentoidaan, että käsittely oli aika ”ohutta”. Siinä ei huomioitu, että kristillinen kasvatus on heikentynyt ja siksi nykyinen luopumus on tapahtunut. Ruokanen sanailee ”uskonnollisesta geenistä”, mikä osoittaa melkoista tietämättömyyttä biologiasta. ”Satunnainen kvanttifluktuaatio multiversumissa ja aukkojen Jumala” tulee rutiinisti esiin Valtaojan kommentissa. Valtaojan mukaan on olemassa pieni mahdollisuus, että ”Ruut täti on luonut kaiken”, tämä on tyypillistä ateistien viisastelua, uutta on, että nyt ei käytetä ”lentävää spagettihirviötä”. Ruokanen puhuu henkisyydestä todisteena, mutta jättää sen määrittelemättä. ”Korkeamman voiman” kokemisesta ei Valtaojan mukaan ”pääse eroon”. ”Emme tiedä viimeisiä vastauksia”, toteaa Valtaoja. ”Esteettinen, emotionaalinen, eksitentiaalinen ahaa-elämyys antaa aavistuksen perimmäisestä todellisuudesta kaikissa uskonnoissa”, sanailee Ruokanen. Valtaoja siteeraa Raamattua ”Hedelmistään puu tunnetaan” eli on perusteluissaan paljon terävämpi ja teologisempi kuin Ruokanen! Valtaoja kertoo, että hänen isoäitinsä Hilma oli hyvä ihminen.

Dinosaurusten verisuonista kysyttäessä Valtaoja puhuu niistä valheellisena propagandana. Sen levittäjät saavat ”pahaa aikaan”. Ruokanen puhuu uskonnollisten ihmisten tekemistä virheistä! Tästä voit tarkistaa, oliko kyse valheesta vai ei.

Valtaoja pelkää, että hänet potkitaan vapaa-ajattelijoista pois, kun hän ennustaa uskon ja tieteen yhdistymistä. Hän on oikeassa, sillä luominen ja älykäs suunnittelu ovat tieteellisiä tulkintoja todellisuudesta, evoluutioteoria sen sijaan ei.

Valtaojalle eivät tällaiset teologit pärjää ollenkaan. Mielenkiintoista on, että Valtaoja ei uskalla väitellä emeritusprofessori Matti Leisolan kanssa. Toivottavasti piispa Jari Jolkkonen tekee kotiläksynsä hyvin ja kumoaa Valtaojan retorisen rutiinin, joka on suoraan vapaa-ajattelijoiden oppikirjoista lainattua.

UUDEN ARKKIPIISPAN AVAUSPUHEENVUORO

Uuden arkkipiispan avauspuheenvuoro kuultiin hänen virkaan asettamisseremoniassaan Turun tuomiokirkossa 3.6. Saarnatekstinä olivat Jeesuksen sanat (Matt.16:24-27). Kesäkuun 3. päivän sanasta tuleva arkkipiispa luki vain alkuosan, vaikka tapana lukea teksti kokonaan. Piispa katkaisi tekstin jakeen 26 keskeltä:

"Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun ja evankeliumin tähden, hän pelastaa sen. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi vahingon sielullensa?"

Mikä se sielulle koituva vahinko on uuden arkkipiispan mukaan? Ihminen menettäisi sielunsa suhteessaan muihin ihmisiin ja ikään kuin ei olisi läsnä. Tämä saarna oli ihmiskeskeinen. Se sopii hyvin muodissa olevaan mindfulnessiin. Katkaistun jakeen loppuosasta olisi käynyt ilmi, mistä Jeesus puhui: "Sillä mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi?", mutta kadotuksesta puhuminenhan on nykykirkossa kielletty, vaikka siitä varoittaminen oli kaikkien Jeesuksen puheiden pääasiallisin sisältö.



PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.