keskiviikkona, 13. kesäkuuta 2018, klo 11.26

Kuninkaallista kerettiläisyyttä

Pekka Reinikainen

Maailman katsotuin harhaoppinen saarna kuultiin prinssi Harryn häissä

Miljardi ihmistä seurasi Harryn ja Meghanin kuninkaallisia hääseremonioita. Superjulkkikseksi hetkessä singahtaneen episkopaalipiispa Michael Curryn saarna oli häikäisevä esimerkki harhaopista. Hän on aikaisemmin aiheuttanut kirkossaan suurta hajaannusta vihkimällä samaa sukupuolta olevia. Curryn puuhasteluun sopii myös yksityinen vierailu paavin luona.

Curryn viesti pähkinänkuoressa on:

”Jos rakastaa -- pelastuu -- parannuksen tekemistä ei tarvita -- voit pelastaa itse itsesi ja siinä sivussa myös maapallon!”. Canterburyn arkkipiispa Justin Welbyn kastoi ja konfirmoi Meghanin salaisessa seremoniassa ennen häitä. Tämä tehtiin 45 minuutin ”opetuksen” jälkeen Jordanin vedellä. (dailymail.co.uk) Tämän jälkeen morsian ilmoitti ryhtyvänsä LGBT -suurlähettilääksi. Tällainen ”uskoon tulo” sopii Curryn moderniin tulkintaan ”rakkaudesta”, mutta ei kuulosta Raamatun mukaiselta parannuksen tekemiseltä! Arkkipiispa Welby kertoo ”tutkivansa ’omaa’ ajatteluaan” LGBT kysymyksessä.

Vihollinen on päästetty takaovesta kirkkoon

On enemmän kuin ilmeistä, että kyseessä oli harkittu oven avaus, joka sopii "Lootin päivien" uskonnollisten vuohien viihdyttämiseen kuin nenä päähän. Verkostoituneet LGBT aktivistit ovat taitavampia kuin entiset taistolaiset. He luikertelivat joka paikkaan samanmielisen valtamedian myötävaikutuksella, taistolaisilla oli käytössään vain NKP:n rahoitus. (seurakuntalainen.fi)

Kristuksen kuolema tehdään tarpeettomaksi, koska maailma ”pelastuisi”, Curryn harhaopin mukaan, jos ihmiset ryhtyisivät ”rakastamaan” toisiaan. Hän ei tietenkään viittaa tässä agape-rakkauteen, koska kyseessä on nuoren parin rakkaus. Agape tarkoittaa jumalallista rakkautta, Jumalan vaikuttamaa rakkautta. Se on kristinuskon oppien mukaan rakkauden korkein muoto (Wikipedia). Ihmisten välinen sekalainen rakastelu ei meitä pelasta.

Ristinkuolema oli suurin mahdollinen rakkauden teko

Sen tarkoitus on siirtää ihmisten syntien rangaistus Jeesuksen kannettavaksi, jotta Häneen uskovat voivat pelastua. Jeesus ei aloittanut rakkauden ”vallankumousta”, kuten Curry tunnelmoi. Jeesus on läsnä Vanhan testamentin ensi jakeesta asti ja täytti profetiat. Jeesus oli ja on Luoja ja Hänessä koko nykyinen maailma pysyy voimassa, kunnes aika päättyy ja iankaikkisuus alkaa.

Curry puolestaan julisti Jumalan rakkautta, joka ei edellyttäisi minkäänlaista mielen muutosta – tässä hän ohitti parannuksen tekemisen välttämättömyyden täysin! Ihmisten välinen rakkaus ei muuta koko maailmaa. Curry puhuu ”voimasta, joka muuttaa maailman”. Mielen muutoksen tarpeettomuus on myös läntisen maailman vallanneen mindfulness-muodin ydinasia. Kyseessä on peitenimellä varustettu buddhismi, joka on ”uskonto ilman jumalaa”. Se sopii mainiosti täyttämään nykyisen luopumuksen ajan synnyttämän uskonnollisen tyhjiön.

Episkopaalista evoluutiopropagandaa

”Kun ihminen keksi tulen” sanailee Curry, tarkoittaen ilmeisesti ”alkuihmisiä”, tuli ”muutti kaiken” eli ”teki ihmisten sivistyneen yhteiskunnan mahdolliseksi”. Lihan kypsentäminen tulella olisi ollut ratkaiseva asia! Evolutionistit tarinoivat, että grillaaminen kasvatti aivomme 70 prosenttia ”simpanssiserkkujemme” aivoja suuremmiksi! Väite osoittaa, kuinka typerää ”akateeminen tieto” voi pahimmillaan olla! Curry näyttää uskovan evoluutioon ja ylistää samaan hengenvetoon katolista mystikkoa ja jesuiittapappi Teilhard de Chardinia ja pitää tätä kuuluisaa evoluutiohuijaria tiedemiehenä. De Chardin oli mukana rakentamassa historian törkeintä evoluutiohuijausta, Piltdownin ihmistä.

Curry vertaa rakkautta tuleen

Jos löydämme rakkauden, voimme sytyttää maailman tuleen, Curryn mukaan. Hän puhuu rakkauden pelastavasta voimasta, jonka avulle teemme tästä vanhasta maailmasta uuden eli ihminen saa planeetan kuntoon rakastamalla! Tämä on modernia liberaalia uskonnollista saarnaa tyypillisimmillään. Tällainen tekopyhä, laverteleva ja maailmoja syleilevä puheenparsi on kirkon tuhon tie. Se näkyy kirkosta eroamisluvuissa. Luther kääntyisi haudassaan, jos kuulisi näitä, kaikkia vihkivien liberaalien ja evoluutiouskovien äärikarismaatikkojen evankeliumista eristettyjä saarnoja! Maailmaa mielistelevää puhetta kuninkaallisissa häissä kuultiin kyllä aivan varmasti, mutta kyseessä oli 100 % harhaoppi, joka meni täydestä kuin väärä raha. Jos pidit Curryn puhetta ”hyvänä”, sinun on syytä päivittää henkien erottamisen lahjasi. (youtube.com)

EVOLUUTIO JA OKKULTISMI

Okkultismi eli salaoppi tai salatiede tarkoittaa taikuuden tai salaisten oppien avulla tavoiteltavaa tietoa tai tähän tietoon perustuvaa uskonnollista tai mystistä oppisuuntaa (Wikipedia).

Tärkein asia salatieteiden torjunnassa on usko, jonka mukaan Jumala on luonut maailman, joka toimii Hänen säätämiensä luonnon lakien mukaisesti. Salatietoa ei kristinuskossa ole, sillä Jumala on ilmoittanut Sanassaan kaiken ihmisen tarvitseman tiedon ja on antanut meille aivot, joilla voimme tutkia hänen luomansa maailman nerokkuutta. Jeesus totesi: "Minä olen julkisesti puhunut maailmalle; minä olen aina opettanut synagoogissa ja pyhäkössä, joihin kaikki juutalaiset kokoontuvat, enkä ole salassa puhunut mitään” (Joh.18:20).

Salaopeissa torjutaan ajatus Jumalasta, joka on luomansa maailman ulkopuolella

Tämä ilmenee jo paratiisin houkutuksen yhteydessä. Siinä ihmiselle tarjotaan mahdollisuutta ”tulla jumalaksi”. Jeesus, jonka kautta kaikki on luotu, sanoi: ”Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa" (Joh.4:24). ”Alussa Jumala loi taivaat ja maan”, vahvistaa, että Jumala on luomistyönsä ulkopuolella.

Aine ja energia eivät ole ikuisia, vaan Jumala loi ne silmänräpäyksessä Sanallaan, kuten hän muutti veden viiniksi ja käski mätänemistilassa olevan Lasaruksen kävellä ulos haudasta.

Pakanafilosofit väittävät aineen olevan ikuista ja Jumalan askarrelleen alkukaaoksesta ihmisen. Ihminen ei voi ymmärtää tai selittää luomista, kuten teistiset evolutionistit yrittävät, koska ihminen ei pysty luomaan sanallaan. Tästä syystä ihminen ei voi tulla jumalaksi, ja voi päästä ikuiseen elämään vain Kristuksen työn tähden. Jos lisäät siihen omia ansioitasi tai ostat ”sielunmessuja” tai uhraat Jeesuksen joka messussa uudelleen katolisten tapaan, häpäiset Kristuksen lunastustyön.

Vihollisen houkutus paratiisissa oli kaiken salatieteen alkulaukaus

Vihollisemme väitti, että Luojan ja luodun välillä ei olisi eroa, ja salatieteilijöiden toiminta perustuu tähän Saatanan oppiin. Raamatussa tämä näkemys torjutaan kerta toisensa jälkeen: ”Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät tehnyt, ja hänen me olemme” (Ps.100:3).

Monet salatieteilijät väittävät, että ”jumala on evoluution huipulle päässyt ihminen”

Herra toteaa: ”Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseeni teidän ajatuksianne” (Jes.55:8—9). Herra on kuitenkin lähellä niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli (Ps.34:19). Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon (1.Piet.5:5). Kristityn tavoite ei ole kehittyä jumalaksi tai ”guruksi”.

Jeesus loi maailman ja Hänen voimansa pitää sitä pystyssä

Maailma on luotu Jeesusta varten (Kol.1:16-17). Jeesus haluaa pelastaa kaikki jotka uskovat häneen. Pelastaa mistä? Iankaikkisesta kadotuksesta. Salatieteessä – päinvastoin kuin Raamatussa – luodun ja Luojan välille ei tehdä eroa. He julistavat, että olemme kaikki ”kehittymässä jumaliksi”. Näin kaikessa salatieteessä on ajateltu aina, pakanuudesta alkukirkon gnostilaisuuden kautta nykyisiin kosmologeihin ja karman oppeihin sekä nykykirkon uusgnostilaisiin julistajiin asti. Aiheesta lisää pian ilmestyvässä Noituuden paluu lääketieteeseen –kirjani 4. uudistetussa painoksessa.

Idän mystikot, yhdessä hegeliläisten filosofien kanssa ja evoluutiohuijari Teilhard de Chardinin katolilaiset opetuslapset häivyttävät Luojan ja luomakunnan välistä eroa. Okkultismissa torjutaan myös hyvän ja pahan välinen ero sekä nykyisen ja menneen ero eli ajat ja laki muutetaan. Danielin kirjassa kerrotaan vihollisesta, joka ”pyrkii muuttamaan ajat ja lain” (Dan.7:25). Paavi väittää olevansa ”Jeesuksen tuuraaja” (Vicarius Filii Dei). Tällainen opetus on okkultisteile tärkeä, koska siinä kielletään luomakunnan ja Luojan iankaikkinen ero ja ”kaikki pääsevät taivaaseen”, varsinkin jos vainajan omaiset ostavat tarpeeksi ”sielunmessuja” päästäkseen ”kiirastulesta”.

Salatiede tuhoaa moraalin ja vie yhteiskuntaan, missä ihminen kaappaa itselleen Jumalan roolin ja päättää hyvästä ja pahasta. Ylipapit ja kirjanoppineet vihkivät samaa sukupuolta olevia ja opettavat, että Jumala loi ihmisen tappamalla epäonnistuneita harjoituskappaleita lähes 4 miljardin vuoden ajan. Tämä on salatieteen ydin ja sen hedelmät ovat kaikkien nähtävissä.

Salatiede romahtaa vasta, kun ihminen tajuaa, että iankaikkinen Jumala on luonut tämän kertakäyttöisen maailman ja ihmisen, ja vain Jeesuksen pelastustyöhön uskomalla voi pelastua iankaikkisesta kadotuksesta. Onko tämä totta? – Asia selviää, kun katsomme uskovien pientä pilkattua laumaa. Okkultistit sen sijaan ovat usein maailman viisaudella ylpeileviä ”oppineita” ja heille, kuten useimmille tämän maailman akateemisille älyniekoille, sana rististä on hullutusta, eikä suurin osa ylipapeista ja kirjanoppineista todellisuudessa usko Jumalan Sanaan, vaikka he kuinka tekopyhästi latelevat alttarilta uskontunnustusta! Raamatussa todetaan tämä asia: ”Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista, vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään, ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on, ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä” (1.Kor.1:26-29). Kuulutko tähän pieneen Jeesuksen lampaiden laumaan? ”Älä pelkää, sinä pieni lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan” (Luuk.12:32).

MIKSI MAAILMANKAIKKEUS VAIKUTTAA NIIN ”VANHALTA”?

Tämä on ateistien ensimmäinen pilkkaava kysymys, jolla uskovat yritetään rutiininomaisesti mitätöidä nauramalla heidän käsitykselleen Raamatun mukaisesta maailman iästä. Uskovien ei kuitenkaan pidä pelätä mitään kysymystä.

Tähän kysymykseen on vain kaksi vastausta, joista vain toinen on totta. Joko se näyttää vanhalta, koska se on vanha tai se vain ”näyttää” vanhalta. Kahdella tuolilla istuvat voivat lisäksi väittää, että kysymykseen ei pystytä vastaamaan tai sanoa, että kysymys ei ole tärkeä.

Kysymys maailmankaikkeuden iästä on äärimmäisen tärkeä ja siihen on pystyttävä vastaamaan. Raamatussa vastataan tähän kysymykseen: ”Alussa Jumala loi taivaat ja maan”. Raamatun 1. luvusta alkaen sen 2. luvun kolmanteen jakeeseen asti kerrotaan, mitä luomisviikon aikana tapahtui. Kuusi 24 tunnin pituista vuorokautta ja seitsemäs, saman mittainen levon vuorokausi. Tämä oli kirkon lähes yksimielinen kanta 1700-luvulle saakka. Viimeksi kuluneen 200 vuoden aikana, sitä vastaan on tehty neljä merkittävää hyökkäystä.

Ensimmäinen hyökkäys oli geologian uudelleen tulkinta

”Valistus” sai aikaan sen, että fossiilien vedenpaisumuksesta kertova tarina muutettiin satojen miljoonien vuosien aikana tapahtuneeksi eläinten hautautumiseksi. Tuntemattomia elämän muotoja sisältävät fossiilikerrostumat tulkittiin muinaisuuden historiasta kertoviksi. Tämä nakersi vähitellen uskoa luomiskertomuksen historiallisuuteen, siitä huolimatta, että fossiileja ei havaita syntyvän nykymaailmassa läheskään samassa määrin, tai tuskin lainkaan, ja on enemmän kuin ilmeistä, että kerrostumat kertovat vedenpaisumuksesta. Jos vedenpaisumus on planeetanlaajuisesti riehunut, kilometrien paksuiset vesimassat olisivat jättäneet kilometrien paksuisia kerrostumia, jotka ovat täynnä äkisti hautautuneita merieläimiä, paitsi jääkauden peittämillä alueilla. Tämä on juuri sitä, mitä voidaan myöskin todeta maastossa. Maata ei kerrostu senttimetrin vauhdilla vuosituhannessa, vaan se madaltuu eroosion vaikutuksesta 6 kilometrin paksuudelta jo 10 vuosimiljoonassa! Lisätietoa on kirjassa Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta.

Toinen hyökkäys oli Darwinin teorian esiin tunkeutuminen

Darwin ei keksinyt evoluutioteoriaa Beagle-laivamatkansa aikana, vaan lähti tutkimusmatkalle todistaakseen teoriansa, sillä teoria oli jo rakentumassa fossiilien ja uuden poliittisen geologian perusteella! Darwinin teoria oli häikäilemättömän suora hyökkäys luomiskertomusta vastaan ja sai aikaan paljon muutakin pahaa, kuten rotuerottelun ja tapporahan maksamisen aboriginaaleista.

Kolmannen hyökkäyksen aiheuttivat Lähi-Idän muinaiset tarinat

Enuma Elish ja Gilgames-eepos saivat aikaan, että Raamatun luomiskertomus alennettiin vain yhdeksi samanlaiseksi kertomukseksi muiden joukkoon.

Neljäs hyökkäys oli historiallis-kriittinen raamatuntutkimus

ja erityisesti redaktiokriittinen eli redaktiohistoriallinen lukutapa, joka tutkii, miten teksti on päätynyt lopulliseen muotoonsa.

Nämä neljä hyökkäystä tekivät Raamatusta ihmisten kirjoittaman tarinan ja muuttivat ihmisen eläimeksi

Ne tuhosivat kristillisen kulttuurin ytimen ja tietoisuuden Raamatusta Pyhän Hengen ohjauksessa kirjoitettuna kirjana. Läntisen maailman ajattelun ja kulttuurin kulmakivi kaatui. Kysymys maailmankaikkeuden iästä liittyy kaikkiin yllä mainittuihin hyökkäyksiin.

Jos maailmankaikkeus näyttää vanhalta - kuinka vanha se sinun mielestäsi on?

Ihmisten mielissä ikä on pidentynyt sitä mukaa, kun maailma on irrotettu Raamatussa kuvatusta historian kulusta. Samoin on käynyt maapallon iälle. Maailma on tämän hetkisen akateemisen mielipiteen mukaisesti 13,8 ja maapallo 4,5 miljardin vuoden ikäinen. Jälkimmäinen ikä on ”mitattu” meteoriiteista, ei maapallosta. Juutalaiskristillinen näkemys, jonka mukaan kosmos kaikkineen on hyvin nuori, vain noin 6 000 vuoden ikäinen, perustuu luomiskertomukseen ja sukuluetteloihin ja myös 95 % tieteellisestä todistusaineistosta vahvistaa nuoren iän! Katso esimerkiksi artikkeli merten suolapitoisuudesta. Ero 13,8 miljardin ja 6 000 vuoden välillä on melkoinen.

Teologiset seuraamukset ikäkysymyksestä ovat valtavia

Pitkä ikä perustui pelkkään poliittisesti tarkoitushakuiseen aivovoimisteluun. Poliitikko ja lakimies Charles Lyellin tavoite oli ”vapauttaa tiede Mooseksesta”, jotta Ranskan vallankumouksen tapainen majesteetin mestaus voitaisiin toteuttaa myös Englannissa. Temppu toteutettiin väittämällä, että ”kaikki geologiset tapahtumat ovat toimineet samalla nopeudella ’luomakunnan’ alusta tähän päivään” (Pietari profetoi, että juuri näin myös tapahtuu viimeisinä päivinä! 2.Piet.3:3-4). Näin saatiin 1700-luvun tiedemiesten silmät sokeutetuiksi fossiilien ja vedenpaisumuksen ilmiselville todisteille (jakeet 5 ja 6). Tämä ei perustunut tieteelliseen todistusaineistoon, vaan oli poliittisesti korrekti silmänkääntötemppu, jolla Jumalasta päästiin eroon.

Taistelu kovenee

Raamattuunsa luottavia pidetään nykyään ”kulttiuskonnon” edustajina, sekä maailman että useimpien kirkkojen taholta. Kultti tarkoittaa uskonnollista ryhmää, jonka uskomuksia ja palvontamenoja ympäröivä yhteiskunta pitää poikkeavina. Väitetään, että Raamatun ilmoitukseen luottavat hylkäävät modernin tieteen ”varmat tulokset”. Nykyihmisten mielikuva maailmasta perustuu sen väitettyyn 13,8 miljardin vuoden ikään. Richard Dawkins totesi, että darvinismi auttoi häntä valitsemaan älyllisesti tyydyttävän ateismin. Dawkinsin mukaan evoluutio ei ole teoria vaan tosiasia, jota yksikään älykäs ihminen ei voi kyseenalaistaa. Evoluutio on uusateistien mukaan viimeinen naula Jumalaan uskomisen arkkuun.

Uskoviin kohdistuva vihapuhe yltyy

Kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo itseensä kohdistuneesta vihapuheesta: ”Turkulainen professori, kansainvälistä tunnustusta Thinkers 50 –listalla saanut ”ajattelija” kirjoittaa 6.6 julkisessa Facebook-päivityksessään: ”Olisiko mitenkään mahdollista, nyt kun Suomessakin kerran tehdään jotain, toteuttaa pari pakkopalautusta? Vaikkapa lähettämällä Räsänen hevon helvettiin?” ja ”Päivi Räsänen on helvetin huono ihminen jonka voisi vaikkapa lähettää kuuhun.” Sitä ennen hän oli toivonut uskonnollisten ihmisen ”järkeviksi” eheyttämistä verovaroin”. (seurakuntalainen.fi) Uskoviin saa ilmeisesti kohdistaa mielin määrin vihapuhetta. Tämä tietysti toteuttaa Jeesuksen sanat: ” Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä”. (Matt.5:11-12). Jokainen Raamattuaan lukeva ( = elossa pysyvä) uskova tietää kyllä, että ”viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja -- Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi” (2.Tim.3:1 – 12).

Evoluutio tuhoaa elämän tarkoituksen – ei siis pelkästään Raamatun uskottavuutta. Tämä murskaa varsinkin nuorten mielenterveyden ja lisää turvautumista päihteisiin ja elämyksiin, joilla haetaan sisältöä merkityksettömään ja pinnalliseksi muuttuneeseen elämään.

Mitä uskova voi tehdä?

Tulkintamahdollisuuksia maailman iästä on neljä:

  1. Luomisen päivät olivat 24 tunnin mittaisia vuorokausia. Raamattuun Pyhän Hengen johdatuksessa kirjattu selkeä ilmoitus luomisviikon tapahtumista on paras vaihtoehto. Ilta, aamu, päivien numerointi, tekstityyli ja terve järki - kaikki vahvistavat, että kyseessä oli viikko. On johdonmukaista, että luomakunnan viljelijäksi ja varjelijaksi luodaan lopuksi jumalan kuva – ihminen.
  2. Päivä-aikakausi -teoria perustuu väitteeseen, jonka mukaan heprean sana yom ei aina tarkoita vuorokautta. Näin tietysti on, mutta väite kaatuu siihen tosiasiaan, että aina kun sanaan yom liittyy maininta vuorokauden ajasta ja luku, kyseessä on 24 tunnin jakso. Tällä tavoin yom-sanaa käytetään yli 400 kertaa Raamatussa.
  3. Kolmas on niin kutsuttu Kehyshypoteesi, jonka mukaan luomiskertomus on runoutta/vertauskuvallista esitystä tai teologista pohdintaa, eikä siksi historiallinen.
  4. Neljäs vaihtoehto on pitää luomiskertomusta vain yhtenä Lähi-Idän tarinana muiden kaltaistensa joukossa. Kyseessä olisi pelkkä muinaisten heprealaisten luomismyytti.

Vain ensimmäiseen vaihtoehtoon sisältyy nuori maailmankaikkeus

Muiden vaihtoehtojen ongelmia käsitellään laajemmin Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta -kirjassa. Ne on syytä hylätä myös siksi, että ne ovat Jumalan luotettavan ilmoituksen vastaisia ja myös kokeellisen tieteen vastaisia ja pelkkiä ateistien, ja heidän tekopyhien mielistelijöidensä, filosofisia olettamuksia.

On perusteltua myös kysyä, miksi Jumalan ilmoitus sisältää tarkassa aikajärjestyksessä niin paljon yksityiskohtia (esim. siemenet 1.Moos.1:11) jos kyseessä on pelkkä ”teologinen” pohdinta? Terve järki antaa ymmärtää, että luomiskertomuksessa kerrotaan tapahtumat yksityiskohtaisesti ja aikajärjestyksessä.

Kyseessä on Raamatun uskottavuus

Teologinen hinta 13,8 miljardin vuoden ikäisestä maailmasta on aivan liian kallis. Eksegeettiset ongelmat ovat todellisia. Lutherin ja uskonpuhdistuksen kanta on selkeä – kyseessä on luomisviikko, jonka vuorokaudet olivat 24 tunnin mittaisia. Jumala puhuu ihmisille Sanassaan, Raamatussa – näin uskomme. Evankeliumia ei voida ymmärtää ilman luomista, lankeemusta, vedenpaisumuksessa annettua rangaistusta, joka on tulella myöhemmin annettavan rangaistuksen esikuva (2.Piet.3:6-7), lunastusta ja nykyisen maailmanajan loppumista ja uusien taivaiden ja maan luomista. Kyseessä on täydellinen pelastushistoria, josta ei voi poistaa mitään. Luomisen tarkoitus ja maailmankaikkeuden olemassaolon syy ilmoitetaan. Jumala tulee esiin sekä Luojana että Lunastajana. Näitä kahta seikkaa ei voida erottaa toisistaan! Jumala kertoo, kuinka ja miksi maailmankaikkeus luotiin.

Lankeemus on luovuttamaton historiallinen tapahtuma

Ilman sitä on mahdotonta ymmärtää, miksi maailma on paha ja kuinka se muuttui pahaksi. Jo ennen maailman luomista Jumala tiesi, että joutuisi lunastamaan ihmisiä Poikansa verellä. Raamattu ei ilmoita vain tätä, vaan kertoo myös maailmanajan loppumisesta, viimeisestä tuomiosta ja uudesta Jerusalemista. Kun maailman historia päättyy, ihmiset siirtyvät joko Jumalan hallitsemaan iankaikkiseen valtakuntaan tai iankaikkiseen kadotukseen, jonka osa ihmisistä on tietoisesti valinnut kohtalokseen hylkäämällä Jeesuksen ilmaiseksi tarjoaman pelastuksen.

Aadamin historiallisuus on välttämätöntä

Niin kuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, samoin kuolema on tullut kaikkiin ihmisiin, koska kaikki ovat syntiä tehneet” (Room.5:12). Historiallinen Aadam ja historiassa tapahtunut luominen ja lankeemus ovat välttämättömiä, jotta synti voidaan ymmärtää. Miljardien vuosien ikäinen luomakunta tuhoaa syntikäsityksen, mutta se lienee evoluutiofilosofian tyrkyttäjien tavoitekin. Vedenpaisumuksen hylkäävät teologit tulkitsevat, että fossiilit kertovat kuoleman riehuneen planeetalla lähes 4 miljardin vuoden ajan ennen ”Aadamia”! ”Aadamin” erilaisia, enemmän tai vähemmän apinamaisia esi-isiä olisi ollut miljoonia. Evoluutioon uskovien on määriteltävä Aadam uudelleen.

Oliko Aadam iso ihmisapina, jonka Jumala adoptoi, kuten eräät tekopyhät Raamatun ”selittäjät” sanailevat? – Vai olisiko Jumala puhaltanut henkeään valitsemaansa ”hurskaaseen” Homo Sapiensiin? Kummasta ja missä vaiheessa tuli Jumalan kuva ja miten niille kävi, joita ei valittu? Teistinen evolutionisti Dennis Alexander kirjoittaa, että Jumala armossaan valitsi kaksi ”nuoremman kivikauden” maanviljelijää ja esitteli itsensä heille! Paavalin kertomus Aadamista menee näin näiden ”teologien” silppuriin. Heillä on röyhkeyttä pitää Jeesusta ja apostoleja ”aikansa ymmärtämättöminä lapsina” ja sanoa, että ”ensimmäisen Aadamin hylkääminen ei olisi pelastuskysymys!” Heidän uusgnostilainen teologiansa on saanut aikaan sen, että yhdessä sukupolvessa on maassamme Jeesuksen ylösnousemukseen uskovien kirkollisveron maksajien määrä romahtanut 70 prosentista runsaaseen kolmeenkymmeneen. Ateistien älyllinen eliitti nauraa partaansa nurkan takana sen jälkeen, kun ovat nyökkäilleet ”hyväksyvästi” tällaisille ”evoluutiota pönkittäville” tomppeleille, joille he ovat myös, kieli poskessa, vannoneet, että uskon ja tieteen välillä ”ei vallitse ristiriitaa”. Tällaisella ”teistisen evoluution avulla evankelioinnilla” vain lisätään luopumusta, sillä nuoret ovat älykkäitä ja halveksivat tällaista kahdella tuolilla istumista. Valtava herätys käynnistyisi vuorokaudessa, jos ihmisille kerrottaisiin saarnastuoleista ja yliopistojen katedereilta, että Raamattu on totta myös historiallisesti. Ylipapit ja kirjanoppineet ovat herätyksen pahin este, vain uskovat luonnontieteilijät voivat murtaa tämän rautaesiripun! Tähän työhön luominen.fi on juuri julkaissut lisätyökaluina Kaksi kirjaa, jotka opetushallitus ja kirkkohallitus mielellään polttaisivat roviolla. Ensimmäinen niistä, BIOS 1 – Elämä ja evoluutio – Evoluutio-osion analyysi, leikkaa kirurgin veitsen tarkkuudella evoluutiosyöpäkasvaimen irti koulussa käytetystä oppikirjasta, ja toinen, lapsityöhön suunnattu vihkonen, Tositarina maailmasta – Alusta loppuun, kertoo lapsille elämän tarkoituksen, jonka pakanallinen opetushallitus on varastanut heiltä.

Lankeemus on toinen luovuttamaton historiallinen tapahtuma

Ensimmäisen Mooseksen kirjan 3. luku ja Roomalaiskirjeen 8. luku selvittävät miksi maailmassa on luonnonmullistuksia, onnettomuuksia, kipua, kuolemaa, petoeläimiä ja väkivaltaa. Historiallista lankeemusta on mahdotonta sovittaa 13,8 miljardin vuoden ikäiseen maailmaan. Tämä selviää, kun tarkastellaan Aadamin syntiä. Paavali sanoo kuoleman tulleen synnin seurauksena. Teistisen evoluution mukaan synnin seuraukset olisivat vaikuttaneet maailmassa miljardien vuosien ajan ennen kuin Aadam ”ilmestyi näyttämölle”. Nämä uusgnostilaiset, teologisten tiedekuntien valmentamat harhaopettajat väittävät, että kyse olisi ”hengellisestä kuolemasta”. Tämä tulkinta on täysin kestämätön. Tavallinen Raamattua lukeva ihminen ei ikinä tekisi tällaista ”ylipappien ja kirjanoppineiden” johtopäätöstä selkeästä Jumalan ilmoituksesta! Tämän maailmanajan jälkeen leijona ja lammas käyvät sovussa samalla laitumella samaan tapaan kuin ennen syntiinlankeemusta. ”Silloin susi asuu karitsan kanssa, ja pantteri makaa vohlan vieressä; vasikka ja nuori leijona ja syöttöhärkä ovat yhdessä, ja pieni poikanen niitä paimentaa. Lehmä ja karhu käyvät laitumella, niiden vasikat ja pennut yhdessä makaavat, ja jalopeura syö rehua kuin raavas” (Jes.11:6-7).

Vuosimiljardit tuhoavat opin maailman viimeisistä tapahtumista

Lunastusta ei voi irrottaa historiallisesta luomistapahtumasta. Jumala on sekä Luoja että Lunastaja. Uskova on tilivelvollinen kahdelle kirjalle – Raamatulle ja ”luonnon kirjalle”, totesi jo Galileo Galilei. Tämä on Roomalaiskirjeen 1. luvun mukaista. Jumala on antanut meille kyvyn ajatella ja tehdä havaintoja luonnosta, eikä meillä ole mitään, millä puolustautua, jos tahallamme suljemme ymmärryksemme luonnon kertomukselle. Evoluutio on synnyttänyt maallistuneen mytologian Totuuden tilalle. Teistinen evoluutio on teorioiden Don Quijote.

Luomisen laiminlyönnin hintaa kirkolle eivät korvaisi edes koko maailman rikkaudet

Kun Raamatun uskottavuus on uhrattu näennäistieteen alttarilla, sielujen lunastusmahdollisuus paloi samalla poroksi. Ei kai kukaan kuvittele, että nuoret uskovat kirkkoon, joka häpeää Totuutta, joka on Jumalan Sana? Jos elät tällaisessa harhassa, tutustu eroamislukuihin. Suuri herätys voisi toteutua hetkessä, jos akateemisen eliitin edessä kumartava kirkko uskaltaisi julistaa, että Jumalan Sana on totta. Kun ”luonnon kirjalla” kumotaan Raamattu puhumalla miljardeista ja miljoonista vuosista ”tieteellisinä tosiasioina”, seurauksena on ollut läntistä maailmaa kohdannut ennen näkemättömän massiivinen luopumus. Ei tajuta, että alkuliemestä-Aadamiksi -evoluutio on pelkkää jumalatonta filosofiaa, jonka väitteitä ei oikean tieteen keinoin voida toistaa! Jos Raamattu on totta, silloin teistinen evoluutio on vale – totuuksia voi olla vain yksi! Nämä akateemiset älyniekat ovat susia lammasten vaatteissa. He ovat tuhonneet evankeliumin. Tämän päivän ”varmat tieteen tulokset” kertovat vuosittain aina uuden version tieteistarinastaan. Tämän huomaa myös siitä, että, ne eivät kerro nykyään enää samaa tarinaa kuin sukupolvi sitten. ”Tiede kertoo” meille nyt, että erilaisia sukupuolia muka olisi kymmenittäin ja Jumala olisi ”luonut” geeneihin nykyisten Lootin päivien seksuaalisen sekoilun ja muuta vastaavaa pseudotiedettä, joka paradoksaalisesti sotii heidän omaa teoriaansa vastaan, sillä evoluutiohan valitsisi vain eniten jälkeläisiä tuottavat geenit!  Opetushallitus kieltää kristinuskosta puhumisen, mutta sallii ateistisen aivopesun. Pitääkö kirkon alistua ”seksologien” sekoiluun ja kosmologien ”astrologiaan” ja kirjoittaa uusi uljas uusdarvinistinen Raamattu?

Raamatusta luopuminen johtaa taattuun tuhoon!

Meidän vastuullamme on vastata kysymykseen, miksi maailmankaikkeus näyttää niin vanhalta. Maailmankaikkeus näyttää vanhalta, koska Jumala loi toimivan maailmankaikkeuden. Aadamia ei luotu alkioksi vaan mieheksi. Eedenin paratiisi ei ollut pussillinen siemeniä, vaan kukoistava puutarha. Jumala luo täydellisiä asioita. Maailmankaikkeus näyttää myös vanhalta, koska siinä näkyvät synnin seuraukset. Siinä nähdään vedenpaisumuksen ja lukemattomien luonnonmullistusten jäljet. Luomakunta näyttää vanhalta, koska Roomalaiskirjeen mukaan se ”huokaa ja on synnytystuskissa – mutta on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta” (8:19-22). Luomakunta osoittaa synnin todellisuuden. Luomiskertomuksessa Jumala kertoo, kuinka maailmankaikkeus syntyi, mitä siitä seurasi ja miksi asialla on merkitystä? Maailmankaikkeus julistaa Jumalan kunniaa. Vain Jumala, sen Luoja voi kertoa, miksi se näyttää silmissämme tällaiselta, näin on turvallista todeta. On turha kuvitella, että ihmisjärki pystyisi selvittämään, mitä luomisessa tapahtui, koska kyseessä oli luomisihme. Albert Mohlerin esityksen maailmankaikkeuden iästä, johon edellä kirjoittamani paljolti perustuu, voi katsoa englanniksi tästä.

Tekniikan tohtori, emeritusprofessori Matti Leisolan tuore evoluutiokriittinen esitys

On kuultavissa tästä. Hänen merkittävä kirjansa Evoluutiouskon ihmemaassa on käännetty sekä saksaksi että englanniksi.

Kanada laillisti kannabiksen viihdekäytön

Senaatti hyväksyi 7. kesäkuuta, äänin 56-30 käytännön, jonka mukaan yli 18 vuoden ikäinen saa pitää hallussaan 30 grammaa marihuanaa ”omaan käyttöön”. Sitä saa myös ryhtyä kasvattamaan kotona! Pääministeri haluaa käynnistää vähittäismyynnin vielä kesän 2018 aikana. Suunnitelma on järjetön ja tekee kansasta järjettömiä. On hyvin tiedossa, mitä kannabis tekee ihmisaivoille. Se lisää muun muassa skitsofreniaa. Elämme ajassa, missä asiantuntijoita ei kuunnella, vaan oma kanta muodostetaan sosiaalisen median hallitsevan kansalaismielipiteen mukaan. Siellä erilaiset lobbaajat muodostavat ihmisille valmiin mielipide-voileipäpöydän, jotta ei tarvitse vaivautua itse ajattelemaan.

On koomista, että Kanadassa laillistamista perustellaan kansanterveydellä! Alkoholi tietysti kutistaa aivoja, mutta miksi lisätä mielenterveysongelmia. Jotkut sanovat, että laiton huumekauppa vähenee. Se tulee kuitenkin todennäköisesti lisääntymään. Kun USA:n Coloradossa marihuana laillistettiin, rikolliset alkoivat myydä entistä enemmän kovia huumeita.

Suomessa eräät asiantuntijat ovat esittäneet, että huumeiden käytöstä ei enää rangaistaisi ja eräs poliitikko on esittänyt piikityshuoneiden perustamista. Suomessa amfetamiinia käyttävästä kuplettilaulajasta on tehty lähes kansallissankari, onko hänen kohdallaan vaikuttamassa joku ”lieventävä asianhaara”? Oikeuteen hän onneksi kuitenkin joutuu. Vaikea kuvitella, että vaikkapa joku oopperalaulajistamme olisi päässyt näin helpolla, mutta Lootin päivinä tapahtuu kaikenlaista, jos henkilön suuntautuminen miellyttää mediaa.

PERIMÄSTÄ LÖYDETTIIN POMMI JOKA VAHVISTAA VEDENPAISUMUKSEN – KYSEESSÄ ON SENSAATIO, JOTA VARMASTI EI TAJUTA EIKÄ TULKITA OIKEIN !!!

Evoluutiotutkijat ovat ilmeisen huomaamattaan vahingossa todistaneet, että vedenpaisumus totta! Noin 5 000 – 7 000 vuotta sitten on tapahtunut jotakin, joka näkyy geeneissä. ”On kuin 95 prosenttia miehistä olisi kadonnut jälkeläisiä jättämättä” (HS tiede 7.6). ”Miesten Y-kromosomien moninaisuus väestössä romahti, ja tuohon aikaan paikantuu hurja geneettinen pullonkaula.” (hs.fi).

Tämä, jo kolme vuotta sitten havaittu romahdus askarruttaa tutkijoita

Tutkimus osoittaa, että vain erittäin harva mies siirsi geenejään eteenpäin kyseisenä aikana. Yksinomaan äidiltä lapselle siirtyvässä mitokondrioiden DNA:ssa sen sijaan ei ole havaittu vastaavaa romahdusta. Pullonkaula eli joukkotuho näkyy vain Y-kromosomeissa.

Joukkotuholle on tarjottu monia selityksiä

Moniavioisuus ei selitä ilmiötä. Evoluutiotutkijat ehdottavat hätäpäissään, että miehet olisivat tappaneet toisensa keskinäisissä kahinoissa ja vain pieni joukko pääsi jatkamaan sukua. Y-kromosomin monimuotoisuudesta säilyi vain 5 prosenttia. Yhteisön miehet polveutuivat samasta esi-isästä ja vain harvojen miesten sukulinjat jäivät jäljelle, tutkijat analysoivat.

Vain yksi selitys on oikea!

Tutkimus vahvistaa, että vedenpaisumus on tapahtunut. Olemme Nooan ja hänen poikiensa jälkeläisiä. Myös heidän vaimonsa vahvistavat asian. Se selviää yksinomaan naisten kautta periytyvien mitokondrio-soluelinten DNA:sta. Tästä kirjoitin aikaisemmassa blogissani. Moderni tiede vahvistaa jälleen kerran, että Raamattu on luotettava historian kuvaus!

UNELMA AINEEN JA ENERGIAN ÄLYSTÄ ELÄÄ SITKEÄSTI vaikka jo Louis Pasteur osoitti, että elämää ei synny itsestään, eikä kukaan ole hänen tutkimustulostaan kumonnut. Ilmeisesti rahapulasta jälleen kärsivä NASA huijaa tapansa mukaan hyväuskoisia maallikoita tarinallaan Marsin metaanista ja ”orgaanisista” molekyyleistä, joiden mahdollinen selitys olisi pinnan alla piilevä elämä. ”Orgaanisia” yhdisteitä on kymmeniä miljoonia, eivätkä kaikki ole elämän tuottamia. Nyt ”sensaation” aiheutti kolmen Marsin maaperään hautautuneen yhdisteen löytyminen. Luulisi, että typerinkin tiedemies jo ymmärtäisi, että aine ja energia eivät aikansa kuluksi rakenna käyttöjärjestelmillä varustettuja soluja. Olen varma siitä, että tietokoneita ohjelmoiva nuori sukupolvi ennemmin tai myöhemmin oivaltaa, että tietokoneita ei synny itsestään ja vaikka syntyisikin, ne eivät toimi ennen kuin joku tekee niihin ohjelmat. Astrobiologia on yhtä tieteellistä kuin astrologia eli tähdistä ennustaminen. Älytön sanailu ”alkeellisesta elämästä” pitäisi myös haudata, koska kaikki elämä on monimutkaista ja ilmeisen älykkäästi suunniteltua. Vaikka Marsissa olisi elämää, se ei missään tapauksessa olisi kehittynyt sinne ”itsestään” (iltalehti.fi).

MIKÄ ON KIVISIN LÄHETYSKENTTÄ?

Pekka Reinikainen ja Erika Stigell keskustelevat loistoradiossa.

400 LASTENSUOJELUTAPAUSTA JOKA PÄIVÄ

Mihin Suomi on menossa? Vuonna 2017 lastensuojeluilmoituksia tehtiin 140 000 kappaletta. Olisiko aika tutkia miksi ilmoitusten vuosittainen kasvu on 15 % sen sijaan, että neuvotaan vähentämään ilmoitusten tekemistä!? Lapsilla ei ole turvallista kasvuympäristöä, kun aikuiset asettavat omat asiansa lasten hyvinvoinnin edelle. Lapsilta on varastettu elämän tarkoitus, kun heille ei enää saa kertoa miksi maailma ja he ovat olemassa, mikä on kaiken tarkoitus ja mitä tämän elämän jälkeen tapahtuu.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.