perjantaina, 20. lokakuuta 2023, klo 15.04

Juutalaisten olemassaolo osoittaa, että Raamattu on totta

Pekka Reinikainen

Juutalaiset ovat kovassa ahdingossa ja kaikki ovat heidän kimpussaan. Kyseessä on kuitenkin Jumalan valittu kansa ja pelastuksemme on juutalaisista (Joh.4:22).

Näin sanoo Herra: Jos minun liittoni päivän ja yön kanssa on olematon, jos en ole säätänyt taivaan ja maan lakeja, niin minä myös hylkään Jaakobin (Jer.33:25,26).

Juutalaisen kansan monituhatvuotinen olemassaolo osoittaa vakuuttavalla tavalla, että Raamattu on totta. Tämä kiusaa Raamatun arvovaltaa väheksyviä ja on ollut merkittävä syy juutalaisten syrjintään kautta aikojen.

Juutalaisia on aina syytetty milloin mistäkin ja antisemitismi lisääntyy maailmassa kiihtyvällä vauhdilla nyt kun toinen holokausti käynnistyi 7. lokakuuta 2023. Syrjinnällä on monia muotoja. Jopa Suomessa synagogien suojelua on pitänyt tehostaa. Tätäkin eräät tahot vastustivat! Yllättävän monet tahot suhtautuvat juutalaisiin suvaitsemattomasti. Ihmiset jakautuvat kahteen leiriin.

Hämmästystä herättää myös joidenkin kirkkojen ja kristillisten järjestöjen piirissä esiintyvä juutalaisvastaisuus

Tämä ei kuitenkaan ole uutta kirkon historiassa. Sitä on esiintynyt aina - jo ennen Lutheriakin.

Euroopassa innokkaimpia juutalaisten keskitysleireille kuljettaneita eivät yllättäen olleetkaan natsit. Tämä selviää natsirikollisten metsästäjän, Efraim Zuroffin tärkeästä kirjasta Viimeinen mahdollisuus.

Otan muutamia esimerkkejä kotimaisen lähihistorian juutalaisvastaisuudesta

Tammikuun 27. päivää – Auschwitchin vapautumisen päivää – on vuodesta 2001 alkaen vietetty Suomessa virallisesti kansallisena uhrien muistopäivänä. Muistotilaisuuksissa Helsingissä ei juurikaan ole kirkon virallista edustusta nähty. Kun pääministeri Paavo Lipponen puhui muistotilaisuudessa Yliopiston suuressa juhlasalissa, Helsingin piispa Eero Huovinen ei vaivautunut paikalle. Nykyinen piispa Teemu Laajasalo sen sijaan on erityisen kunniamaininnan arvoinen, sillä hän puolusti juutalaisia HS:n mielipidekirjoituksessaan 15.10.2023: Hamasin terroriteot pitää tuomita ilman selityksiä

Pääministeri Paavo Lipponen pyysi marraskuussa 2000 Suomen valtion ja kaikkien suomalaisten puolesta anteeksi juutalaisten luovuttamista Gestapolle. Helsingin juutalainen seurakunta paljasti tuolloin muistomerkin Tähtitorninmäellä Helsingissä. Samaan aikaan Suomen evankelisluterilaisen kirkon kirkolliskokous pyysi juutalaisilta anteeksi sitä, että kirkko oli 1930- ja 1940-luvuilla vaiennut Natsi-Saksan rikoksista juutalaisia kohtaan, eikä ollut puuttunut juutalaispakolaisten luovuttamiseen Suomesta Saksaan.

Kirkolliskokouksen anteeksipyyntö ei ollut itsestäänselvyys

Siellä käsiteltiin Kristalliyön tapahtumien muistopäivänä Porvoon hiippakunnan edustajien aloitetta, jonka mukaan kirkon tulisi pyytää juutalaiselta yhteisöltä anteeksi sitä, että kirkko ei tuolloin tuominnut voimakkaasti tuhansien juutalaisten pahoinpitelyä ja heidän omaisuutensa silmitöntä tuhoamista. Kotimaa – lehdessä ei marraskuussa 1938 esiintynyt mitään merkittävää protestointia. Tällainen asenne tietysti rohkaisi Hitleriä. Kristalliyön tai oikeammin -viikon vainoissa tuhottiin yli 1 300 synagogaa, monia juutalaisia hautausmaita, lähes 7 000 liikettä ja kotia. Yli 30 000 juutalaista vietiin keskitysleireihin. Arvio kuoliaaksi hakattujen määrästä vaihtelee 36:sta 91:een.

Aloitetta käsitellyt Kirkolliskokouksen valiokunta päätti, että anteeksipyyntöön ei ole aihetta. Tällöin tein kokouksessa vastaehdotuksen, jonka mukaan anteeksi tulee pyytää. Esitystä kannatti ainoana Oulun piispa Olavi Rimpiläinen. Tilanne oli jännittävä. Kannatettu vastaehdotus pakottaisi äänestämään anteeksipyynnöstä. Tämä olisi tietysti ollut skandaali.

Puheenjohtajana toiminut arkkipiispa Jukka Paarma reagoi tilanteeseen nuijankopautuksella ja keskeytti kirkolliskokouksen! Päätösehdotuksen kannattajat kävivät sanan säilällä kimppuuni vaatien minua vetämään vastaehdotuksen pois. Päätösehdotuksen muotoiluun osallistunut Eero Junkkaala oli tässä erityisen aktiivinen. En tietenkään suostunut vetämään vastaehdotustani takaisin. Asia ratkaistiin siten, että valiokunta piti uuden kokouksen ja muotoili anteeksipyynnön, joka hyväksyttiin yksimielisesti, kun kokous jatkui myöhemmin.

Mielenkiintoista tässä episodissa oli, että kristilliset viikkolehdet vaikenivat asiasta visusti

Tapahtuneesta ei myöskään ole mitään mainintaa myöhemmin ilmestyneessä Kirkolliskokouksen historiassa. Kyseinen ”historiateos” on muutenkin yhtä inspiroiva kuin Kim Jong-unin tilaama selonteko pohjois-Korean hallinnosta. Anteeksipyyntö juutalaisilta oli kuitenkin ainoa asia, josta STT samana päivänä uutisoi, muttei kertonut miten päätös syntyi, koska Kirkon tiedotuskeskus ei siitä tiedottanut.

Kirkon ulkomaanapu, jonne lahjoitettuja varoja ei käytetä lainkaan lähetystyöhön,

on kunnostautunut lähettämällä palestiinalaisalueelle ”ihmisoikeustarkkailijoita”, jotka EAPPI-ohjelman kautta heiluttelevat ”lopettakaa miehitys” kylttejä. Eräs osallistuja toteaa: ”Arki Israelin miehittämillä palestiinalaisalueilla on sietämätöntä ja ihmisoikeusrikkomukset jokapäiväisiä”. Toisin sanoen on lähdetty tarkkailemaan ja arvostelemaan juutalaisia, jotka kuitenkin edustavat ainoata demokraattista oikeusvaltiota lähi-Idässä. Palestiinalaiset juhlivat ja riemuitsevat Hamasin hirmutöistä sekä Länsirannalla että Gazassa, he eivät ole mitään "puhtaita pulmusia" enkä ole huomannut heidän kirkkonsa erityisemmin kauhistelleen Hamasin suorittamaa modernia holokaustia.

Monet maallistuneet suomalaistahot vaativat israelilaisten boikottia

Monet tahot ovat vaatineet myös ”miehitettyjen alueiden” tuotteiden boikottia ikään kuin olisi joskus ollut olemassa joku Palestiinan valtio, joka olisi nyt miehitetty. Tässä voisi perustellusti kysyä, ketkä olivat tämän myyttisen Palestiinan presidentit ennen sen ”miehitystä”? Tämä on yhtä outoa kuin ajatus fiktiivisen palestiinalaisvaltion tunnustamisesta.

Boikotti vahingoittaisi tietysti eniten alueen palestiinalaisia työntekijöitä. Toisaalta, jos boikotoidaan, ei sitten boikotoida pelkkiä appelsiineja tai limonadintekokoneita:

Entä jos kiellettäisiinkin myös seuraavat juutalaiskeksinnöt: Farkut, kuulakärkikynä, pikakahvi, huulipuna, taittuva juomapilli, laskukone, kaukosäädin, toimiva mikrofoni, gramofoni ja telefoni, LP-levy, telefaksi, videonauhuri, holografia, optinen kaapeli, laser, pikakamera, sydäntahdistin, defibrillaattori, poliorokote, neomysiini, strepromysiini, vitamiinit A-D, käytetyin mikroprosessorisiru, mammografia, veriryhmäluokitus, ruostumaton teräs, liikennevalot, bensiinin tislaus ja kaasutin. Itse asiassa saisi boikotoida koko automobiilia, joskaan auton juutalaisen keksijän Siegfrid Marcusin mainetta ei koskaan palautettu sen jälkeen kun natsit hävittivät dokumentit hänen olemassaolostansa.

Juutalaisten kehittämä savuton ruuti ja ydinvoima nyt ainakin pitäisi kieltää. Googlen, Facebookin ja Oracle-tietokantojen edessä voisi antaa periksi. Mutta entäpä 31% lääketieteen nobel-löydöistä tuolle kansanosalle, joka kattaa vain 0,25 % maailman väkiluvusta? Nobeleitahan annetaan määritelmän mukaan ”henkilöille jotka ovat tehneet suurimmat palvelukset ihmiskunnalle”. Entä 27 % etnisen identiteettinsä tähden tuomittavista Oscar-elokuvaohjaajista? Tai 51 % juutalaisen identiteettinsä takia tuomittavista Pulitzer-kirjailijoista? Pitäisikö Suomen kieltäytyä myös niistä 31 % suurimmista hyväntekeväisyyslahjoituksista, joita ovat tehneet juutalaiset?

Keitä ovat ne ihmiset, jotka eivät suvaitse juutalaisia?

Enimmäkseen liberaaleja vihervasemmistolaisia, monikulttuurisuutta ajavia ”tulkaa kaikki” -ihmisiä ynnä ”korvausteologeja”. Tällaiset ”korvausteologit” ovat niitä henkilöitä kirkossamme, jotka katsovat, että kristityt ovat ”valittu kansa”, eivät ”enää” juutalaiset. Tämä edustaa sekä ylimielistä ylpeyttä että on vastoin Jumalan sanaa.

Mitä Raamattu sitten sanoo juutalaisista?

5 Moos.14:2: ”Sillä sinä olet Herralle, sinun Jumalallesi, pyhitetty kansa, ja Herra on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on”. Jeremia 31:37: ”Näin sanoo Herra: Jos voidaan mitata taivaat ylhäällä ja tutkia maan perustukset alhaalla, silloin vasta minä hylkään Israelin jälkeläiset kaikki, kaiken sen tähden, mitä he ovat tehneet, sanoo Herra.” Roomalaiskirje 11:25,26: ”Sillä minä en tahdo, veljet – ettette olisi oman viisautenne varassa – pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus – hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut, ja niin kaikki Israel on pelastuva, niin kuin kirjoitettu on.

Juutalaiset tietävät, että jos uudelleen alkanutta holokaustia ei pysäytetä, heidän olemassaolonsa on vakavasti uhattuna. Siksi he eivät voi jättää nykyistä operaatiotaan kesken, sillä muuten juutalaisten surmaaminen jatkuu pelkästään siitä syystä, että he ovat juutalaisia.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.