tiistaina, 30. toukota 2023, klo 20.53

Kammottava kopiointiongelma

Pekka Reinikainen

Solun alkuperä on arvoitus

Jokainen biokemisti tietää, miksi soluja ei voi syntyä itsestään. Pelkkä ajatuskin itsestään syntyvistä soluista on tieteellisesti järjetön. Se on vastoin kemian ja fysiikan lakeja. Tästä syystä elämää on myös turha etsiä muualta maailmankaikkeudesta, missä vallitsevat samat kemian ja fysiikan lait. Jos muualla olisi elämää, sekin olisi luotu. Huippubiokemisti James Tour selvittää tämän asian: Dr. Tour EXPOSES the False Science Behind Origin of Life Research. On täysin ällistyttävää, että akateemisesti koulutetut evoluutiobiologit eivät ymmärrä biokemiasta edes alkeita!

Solu täytyy luoda täysin valmiina

Se on suojattava erityisrakenteisella kalvolla, joka on täynnä koneita ja laitteita sekä tunnistimia. Solukalvo ei todellakaan ole mikään rasvakupla. Ilman kaikki-tai-ei-mitään -periaatteella toimivaa solukalvoa, solu tuhoutuu silmänräpäyksessä. Tämän on Marcos Eberlin osoittanut kirjassaan, jota kolme nobelistia suosittelee. Lisätietoja: Elämä kertoo nerokkaasta ennakoinnista ja viisaasta suunnittelusta

Mielikuvitussolun kohtalo

Vaikka ihme tapahtuisi ja solu ilmestyisi itsestään, täysin vastoin tunnettuja luonnonlakeja, sen pitäisi heti tuottaa itsestään kopioita. Tämä ongelma on aiheuttanut tutkijoille harmaita hiuksia vuosikymmeniä. Ongelma on erittäin kiusallinen, ja siksi vaiettu kuoliaaksi.

Nyt kuitenkin tutkijat ovat yrittäneet ratkaista ongelman yhdistelemällä keinotekoisesti biologisia kudoksia. Vermontin yliopiston tutkijat esittelivät tällaiset xenobotit ensimmäistä kertaa vuoden 2020 tammikuussa. Tutkijoiden mukaan nämä maailman ensimmäiset "elävät robotit" osaavat nyt myös lisääntyä. Team builds first living robots—that can reproduce

Onko kopioiden tuottamisen ongelma nyt ratkaistu?

Solubiologi John Timmer pudotti tutkijat takaisin maan pinnalle. Hän totesi, että tutkimus on mielenkiintoinen, mutta se ei tuottanut eläviä, itseään kopioivia robotteja. Interesting research, but no, we don’t have living, reproducing robots

Solun kopioituminen ei ole pelkkää DNA -tuotantoa

Soluelimet, kuten solukalvo on kopioitava myös. DNA:n kopiointi vaatii koneiston, joka kopioi koodia 1000 "kirjainta" sekunnissa. Lisäksi tarvitaan kone, joka estää pitkää DNA-nauhaa menemästä sykkyrälle, kun sitä avataan kopiointia varten. Tässä vauhdissa joka miljoonas kirjain kopioidaan väärin eli aina syntyy 3500 virhettä jokaista kopioitua ihmissolua kohden. Elämä loppuisi, ellei solussa olisi tehdasasennettua oikolukukonetta. Tämän jälkeen tarvitaan useita nanokoneita (entsyymejä) korjaamaan havaitut kopiointivirheet. Kaikki nämä koneet vaaditaan heti tehdasasennuksena ensimmäiseen soluun, muuten elämää ei voi olla! Joku voisi väittää, että tämä ei ole ongelma bakteereille, mutta häneltä kannattaa kysyä, miksi ja ennen kaikkea miten, 20 minuutin välein lisääntyvä bakteeri olisi halunnut muuttua 9 kuukauden välein lisääntyväksi mieheksi ja naiseksi. Evoluutiobiologeilla ei ole uskottavaa selitystä miehen ja naisen alkuperälle, Raamatussa sen sijaan on: "Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen - mieheksi ja naiseksi hän loi heidät" (1.Moos.1:27). Tämä on ainoa tieteellisesti uskottava selitys miehen ja naisen olemassaololle. Järkevä ihminen nimittäin tunnistaa tuotteesta heti, onko joku suunnitellut ja rakentanut sen. Järkevä ihminen ymmärtää myös, että muunsukupuolisia ei ole muualla kuin mielikuvituksessa, koska sellaiset eivät saisi jälkeläisiä!

Miksi pahaa aavistamattomille maallikoille opetetaan näennäistiedettä?

Saamme kerran viikossa lukea "tieteellisenä tosiasiana" kuinka "elämä alkoi maapallolla" pienessä lämpimässä lätäkössä, salamoiden iskiessä. Sattumalta syntynyt alkusolu päätti tämän jälkeen heti tuottaa varmuuskopioita itsestään. 

Hyvä ystävä, nyt on aika päättää mihin haluat uskoa

Haluatko uskoa ilmeisiin tieteellisiin tosiasioihin vai ateistisen alkuperätieteen science-fiction -satuihin. Toivon, että et mene lauman mukana, vaan päätät mennä sinne, minne tieteellinen todistusaineisto vie. Näin teki maailmankuulu ateisti Antony Flew ja kääntyi Jumalaan uskovaksi, kun oli tutustunut moderniin tieteelliseen todistusaineistoon. Luonto on nimittäin täynnä Jumalan ohjelmoimia tietokoneita: Epigeneettinen informaatio – ja kadonnut evoluutio

Alussa oli informaatio (Sana), ei pientä lämmintä lätäkköä (Joh.1:1). Informaatio tulee aina aineen ulkopuolelta. Jumala on Henki (Joh.4:24).

KUMPI ON TIETEELLINEN TEORIA?

Luominen vai uusdarvinistinen evoluutio. Esitykseni aiheesta:

Pekka Reinikainen: Onko Jumalan Sana uskottava luonnontieteen näkökulmasta

BIG BANG ON KUOLLUT JA KUOPATTU

Näin toteaa "rivien välissä" jopa Helsingin Sanomat: Jättigalaksit horjuttavat käsitystä maailman­kaikkeudesta – Webbin kuvat haastavat vallitsevan teorian

KAKSI TÄRKEÄÄ KIRJA-ARVOSTELUA

Luominen -lehden tuoreessa numerossa (49) kirurgi Mikko Tuuliranta arvioi ajankohtaiset Matti Leisolan ja Tomi Aallon uutuuskirjat. Ne nollaavat uusdarvinismin lopullisesti ja osoittavat, että kaikki, mitä sinulle on opetettu biologiassa on nyt osoitettu virheelliseksi.

USKO TAI ÄLÄ

Lehtiruoka nosti esivanhemmat pystyyn?

HS tiedetoimittajan mukaan (31.5) ihminen ryhtyi liikkumaan alaraajoilla poimiakseen hedelmiä puiden yläoksista. Tämä kuulostaa oudolta, koska puussa kiipeillen olisi saanut hedelmiä vieläkin ylempää. 

Science -lehden tutkijat sanailevat, että "pystyasentoon nousseet apinat eivät eläneet tiheässä viidakossa, ja makeiden hedelmien sijasta tavoittelivat syötäväksi puiden lehtiä". Tämä olisi todettu tutkimalla varhaisten ihmisapinoiden fossiileja. Michiganin yliopiston tutkijat tarkastelivat "21 miljoonaa vuotta" vanhojen apinayksilöiden hammaskiilteeseen varastoituneita isotooppeja. 

"Yhdistämällä liikkumisen, ruokavalion ja ympäristön löysimme uuden mallin ihmisapinoiden alkuperälle. Tutkimus voi johtaa ajattelemaan myös ihmisen kaksijalkaisuuden kehitystä uudella tavalla".

Missä on ongelma?

Kiille sisältää eloperäisen soluväliaineen, joka koostuu proteiineista ja glykoproteiineista: Enamelum. Tästä syystä bakteerit tekevät reikiä hampaisiin. 21 miljoonaa vuotta maaperän bakteerien seurassa viihtynyt kiille herättää ihmetystä.

Muutos puussa kiipeilevän esi-isän oksiin tarrautuvista alaraajoista ihmisen kävelyyn edellyttää niin massiivisen määrän täysin uutta, samaan lopputulokseen kuljettavaa, geneettistä informaatiota, että sen on matemaattisesti täysin mahdotonta kertyä 21 miljoonassa vuodessa. Uusdarvinismiltahan puuttuu uusia anatomisia ja toiminnallisia kokonaisuuksia rakentava mekanismi, sillä se ei pyri mihinkään tiettyyn lopputulokseen, vaan mahdollistaa vain kullakin hetkellä kelpoisimman eloon jäämisen.

Vuosimiljoonat eivät kehitä apinaoliosta uutta uljasta ihmistä, vaan varmistavat oletetun "kehityslinjan" sukupuuton, koska jokaisella jälkeläisellä on aina satoja sattumanvaraisia perimän kopiointivirheitä. Piilevinä ne jatkavat etenemistään sukulinjoissa. Tästä syystä on täysin epätieteellistä ehdottaa näin kaukaisiin esi-isiin ulottuvaa sukupuuta. Virhekatastrofi olisi matkan varrella vienyt sukupuuttoon satoja kertoja.

On helppo todeta, että tällaiset tarinat ihmisen alkuperästä ovat tavanomaista uusdarvinistista taikauskoa.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.