lauantaina, 10. kesäkuuta 2023, klo 12.44

Läntinen maailma hylkää Luojan

Pekka Reinikainen

Tämän ennusti venäläinen nobelisti Aleksandr Solzhenitsyn, joka kirjoitti vuonna 1973 kuuluisan Vankileirien saaristo -kirjan. Suomessa kirjaa ei Neuvostoliiton aikana uskallettu julkaista. Tammi joutui painostuksen alaiseksi ja luopui hankkeesta. Tuolloinen pääministeri Kalevi Sorsa oli ruotsalaisen Wahlström & Widstandin  kustantajan Per Gdinin muistelmien Förläggarliv mukaan sanonut Tammen Jarl Hellemanille : "Tämä ei tietenkään ole painostusta, vaan kustantaja päättää itse julkaistako vai ei". Hän antoi myös ymmärtää, ettei tätä keskustelua heidän välillään ollut koskaan käyty.

Solzhenitsynin profeetallinen puhe 10.5.1983

Stephen Meyer analysoi puheen (englanniksi): Has Humanity Forgotten God? Teemana oli lännen ja idän katastrofaalinen luisu ateismiin, joka tapahtui samanaikaisesti, mutta eri tavalla:

"Tiedämme kaikki, että kulttuurimme on vakavassa hajoamisvaarassa. Tuho voi tapahtua jo tänä vuonna, jolloin Solzhenitsynin erittäin merkittävästä 'Ihmiset ovat unohtaneet Jumalan' -puheesta on kulunut tasan 40 vuotta. Puheessa kerrotaan bolshevikkien vallankumouksen aikana Venäjällä käydystä keskustelusta. Varttuneet ihmiset sanoivat Solzhenitsynille usein: 'Nämä valtavat Venäjää kohdanneet onnettomuudet tapahtuvat, koska ihmiset ovat unohtaneet Jumalan'. Solzhenitsyn toteaa: 'Kun olin vielä lapsi, kuulin vanhempien ihmisten selittävän onnettomuudet näin'".

"Nyt kukaan ei voi olla näkemättä monia Amerikkaa kohdanneita onnettomuuksia. Maassa vallitsee teinien itsemurha-epidemia. Meillä on ahdistusepidemia. Meillä ammutaan joukoittain ihmisiä. Perheet hajoavat. Eri sukupuolten olemassaolosta kiistellään ja poikia leikellään tytöiksi ja päinvastoin. Uskollisuutta parisuhteessa ei enää ole, aborttien saantia helpotetaan. Tilanne on kerta kaikkiaan masentava, nuorten huumekuolemat ja rikokset lisääntyvät. Onnettomuudet ovat iskeneet Amerikkaan. Nyt on syytä pohtia - johtuuko tämä siitä, että olemme unohtaneet Jumalan?"

Täytyy olla tieten tahtoen sokea tai elää erakkona, jos ei huomaa kaikkein ilmeisimpiä hengellisen kriisin merkkejä. On perusteltua kysyä, miksi vallassa olevat eivät tee ongelmille mitään. Solzhenitsyn tiesti ongelmien syyn.

Jotakin on tehtävissä Stephen Meyerin mielestä

Darvinistinen alkusolusta-ihmiseksi -näennäistiede on tuhonnut perinteistä kristillistä uskoa tehokkaasti ja riistänyt ihmisten elämästä toivon. Tämä toivottomuus näkyy kaikkialla yhteiskunnassamme. Maallistuneet tiedotusvälineet eivät taatusti toivottomuuden todellisesta aiheuttajasta puhu.

Toivo voidaan kuitenkin palauttaa modernin tieteen keinoin, sillä ateismi on suurissa ongelmissa. Meyer toteaa:

"Tieteen ja filosofian korkeimmalla tasolla on tapahtumassa valtava muutos. Siitä kiistellään ja se on täynnä vastakkainasettelua, mutta suuri muutos filosofiassa ajaa muutosta eteenpäin ja muutosta vauhdittavat merkittävät tieteen tutkimustulokset. Otan kolme esimerkkiä": 

"Aineellisella maailmankaikkeudella oli alku. Maailmankaikkeus on heti alussa hienosäädetty elämää varten. Elämä on ilmeisen suunniteltua eli siinä on valtava määrä digitaalista informaatiota. Eräs tieteen historioitsija totesi, että ajatus Jumalan luomasta maailmasta on nyt paljon uskottavampi kuin koskaan viimeksi kuluneen sadan vuoden aikana. Itse menisin vielä pidemmälle ja totean, että maailmankaikkeuden ulkopuolinen, älykäs, aktiivinen Luoja, jonka kaltainen kuvataan juutalais-kristillisissä kirjoituksissa, on paras vastaus kysymykseen biologian ja kosmoksen alkuperästä."

Oletko valmis vai yllätetäänkö sinut?

Toivo paremmasta perustuu jokaisen ihmisen halukkuuteen ottaa vastaan tieteellisen todistusaineiston julistus. Solzhenitsyn lainasi Dostojevskyä, kun hän painotti, kuinka tärkeää on olla älyllisesti varustautunut ateismia vastaan. Varustautuminen edellyttää valintaa.

"Dostojevsky varoitti, että 'merkittävät tapahtumat yllättävät meidät älyllisesti valmistautumattomina'. Juuri näin on tapahtunut. Hän ennusti, että 'maailma pelastuu vasta oltuaan ensin pahan kynsissä'. Pelastuuko se todella, sen aika näyttää, asia riippuu omatunnostamme, hengellisestä selkeydestä, yksilöiden ja yhteisöjen ponnistelusta vallitsevissa katastrofaalisissa oloissa. Mutta ilmeistä on, että pahuuden demoni on pyörremyrskyn tavoin ympäröinyt voitokkaasti kaikki maailman viisi mannerta."

"Maailman rappio toteutuu silmiemme edessä. Siihen on ajauduttu myös täysin tietoisesti. Koko viimeksi kulunut vuosisata oli itsetuhon ja ateismin hullunmylly. Tämä pimeyteen syöksyminen oli globaalia. Se ei riippunut poliittisesta tai talousjärjestelmästä eikä myöskään kansallisista erityispiirteistä. Nykyeurooppa, joka näyttää täysin erilaiselta kuin Venäjä vuonna 1913, on täysin samanlaisen romahduksen partaalla, mutta on kulkenut sinne eri polkua pitkin. Tänään koko maailma on saman tuhon kynnyksellä".

Elämän ja kuoleman välimaastossa

Nämä sanat olisi voitu kirjoittaa eilen. Solzhenitsyn olisi varmasti ollut samaa mieltä - että valinta elämän ja kuoleman välillä - on meidän itse ratkaistava. Näin hän sanoi 40 vuotta sitten:

"Kahden viime vuosisadan harhakuvitelmat ovat tehneet meidät voimattomiksi ja vieneet ydinsodan tai jonkin muun tuhon partaalle. Voimme enää vain päättäväisesti tarttua Jumalan lämpöiseen käteen. Käteen, jonka olemme niin röyhkeästi ja itsekkäästi torjuneet. Jos tämä tehtäisiin, silmämme avautuisivat onnettoman 1900-luvun erehdyksille ja kätemme voitaisiin ohjata asettamaan asiat kohdalleen. Ei ole mitään muuta mihin tarttua tässä maanvyöryssä, Valistuksen ajan ajattelijat eivät voi antaa meille mitään".

"Maailman viisi mannerta ovat pyörremyrskyn kourissa. Mutta juuri tällaisina koettelemusten aikoina ihmismielen parhaat lahjat tulevat esiin. Jos tuhoudumme ja menetämme tämän maailman, syy on yksin meidän"

LÄHDE: Solzhenitsyn’s Prophetic Warning — and Meyer’s Counterpoint of Hope

OPETUSHALLITUS AIVOPESEE PIENESTÄ PITÄEN

"Varhaiskasvatuksessa sukupuolen moninaisuutta voi pitää esillä esimerkiksi niin, että henkilöstö purkaa normeja siitä, että mielenkiinnon kohteet tai vaatteet määrittäisivät sukupuolta. Poika voi pukeutua hameeseen tai muunsukupuolinen lapsi rakastaa autoleikkejä, eivätkä nämä asiat määritä lapsen sukupuolta. Sukupuolen moninaisuudesta voi jakaa ikätasoisesti tietoa lapsille kertomalla esimerkiksi, että joillain pojilla on pimppi tai on mahdollista kasvaa aikuiseksi naiseksi, vaikka olisi syntymässä määritelty pojaksi". 

Nyt on perusteltua kysyä, kuka kantaa vastuun tällaisen disinformaation levittämisestä ja monien lasten elämän pilaamisesta, kun heille aikuisena selviää totuus. Lisätietoa: Pekka Reinikainen: Mies, nainen vai joku muu?

Opetushallitus: OsallisuusPEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.