sunnuntaina, 30. heinäkuuta 2023, klo 21.37

Luonnonvalinta vähentää - ei lisää

Pekka Reinikainen

Tämän perusasian ymmärtäminen on oleellista 

Luonnonvalinnan käsitettä pidetään Darwinin kuningasajatuksena. Se tarjosi eliöiden kehitykselle mekanismin, joka pintapuolisesti näytti uskottavalta ja selitti evoluution luonnon lakien ohjaamana, automaattisena tapahtumasarjana: A New Look at Natural Selection Evoluutioon oli uskottu tätä ennen jo puoli vuosisataa fossiililöytöjen perusteella.

Luonnonvalinnan merkitys lyötiin lukkoon

Lähes kaikki 1900-luvun biologit omaksuivat luonnonvalinnan käsitteen evoluution selittäjänä. Se kiehtoo luonnon lakien luomisvoimaan uskovia, koska se näyttäisi selittävän eliöissä havaittavan ilmeisen "suunnittelun ilman Suunnittelijan olemassaoloa". Darwin oli myös vihjannut muutosten periytyvän sukupolvesta toiseen. Ne tuottaisivat eliöiden kirjon, josta luonnonvalinta voisi poimia uutta.

Puoli vuosisataa myöhemmin näyttämölle astui genetiikka, joka tarjosi näennäisen biokemiallisen perustan Darwinin oivallukselle lajien periytyvän muuntelun mekanismista.

Totta, mutta eri tavalla

Luonnonvalinta on tietysti totta, mutta ei toimi Darwinin näkemyksen mukaisesti. On ilmeistä, että ympäristö asettaa tiukat rajat ja vaatimukset eliöiden selviytymiselle. Luonnossa kaikkien on tultava toimeen omassa ekologisessa lokerossaan. Jääkarhut eivät viihdy helteessä eivätkä iguaanit jäätiköllä. Eliömaailman uskomaton hienous on eläinten fysiologian ällistyttävä yhteensopivuus elinympäristöihinsä. Tämä on paljon ihmeellisempää, kuin se tosiasia, että valaat eivät hengitä suun kautta. Valaiden olemassaolo perustuu ekolokaatioon. Veden alla on kuitenkin vaikea kuulla, mutta ongelman ratkaisee valaiden välikorva, joka on ainutlaatuinen nisäkkäiden joukossa. Se mahdollistaa valaiden vedenalaisen elämän ja yhteydenpidon. 

Pingviinien luut ovat tiheämpiä kuin norsuilla. Vaikka ne ovat lintuja, luut poikkeavat täysin muiden lintujen ontoista luista. Pingviinit tarvitsevat raudanlujia luitaan, pystyäkseen sukeltamaan syvyyksiin kaloja saalistamaan. Tämä on välttämätöntä, koska niiden muu keho on lähes pelkkää, vettä kevyempää höyhenpukua ja rasvaa, joka puolestaan on välttämätöntä lämpöeristystä varten.

Ympäristöt ovat tietoisesti suunniteltuja

Ekologiset ympäristöt ja lokerot ovat biologisia kokonaisuuksia, joissa eliöt toimivat yhteistyössä. Kaikille luonnon tuotteille on olemassa tehdasasennettu kierrätys. Ympäristöt eivät aiheuta uusdarvinistien ehdottamia "valintapaineita", jotka passiivisesti painostaisivat luonnonvalintaa. Nykyään tiedetään myös, että luonnossa tapahtuvan nopean sopeutumismuuntelun mahdollisuus on tehdasasennettu alkuperäisen, luodun perimän, epigeneettisiin mekanismeihin: Epigeneettinen informaatio ja kadonnut evoluutio Sopeutumismuuntelu ei ole tulosta sattumanvaraisista mutaatioista ja luonnonvalinnasta, koska tällainen mekanismi olisi aivan liian hidas elossa pysymistä ajatellen.

On tärkeää pysyä ajan tasalla

Historiasta tiedetään, että uudet ajatukset ja keksinnöt ovat aikansa tuotteita. Petrolista tuotettiin pelkkää kerosiinia aina vuoteen 1900 asti ja bensiini heitettiin pois. Nyt tilanne on päinvastainen. Höyryvetureita ei enää käytetä. Polttomoottoriautoista pyritään eroon. Darwinin aikaiset ajatukset sopivat menneeseen maailmaan, mutta melko harvat tieteelliset tulkinnat kestävät aikaa. Kun Darwin pohti luonnonvalintaa, se näytti järkevältä ja tarjosi äärimmäisen yksinkertaisen näkemyksen luonnon toiminnasta. Uusdarvinismin hyväksymisestä on nyt kulunut puoli vuosisataa. Edellä kuvatut esimerkit luonnon toiminnasta ja eliöiden uskomattoman upeasta sopeutumisesta ainutlaatuisiin ympäristöihin (valaat ja pingviinit) ovat vain vähäpätöisiä esimerkkejä, sillä paljon ällistyttävämpiä on kaikkien organismien eri elinten välisessä fysiologiassa ja biokemiassa. Ei ole mitään järjellistä syytä uskoa, että kyseiset lukemattomat toiminnot olisivat sattumanvaraisten mutaatioiden ja luonnonvalinnan tuottamia, eikä Suunnittelijaa tarvittaisi.

On syytä alleviivata yhä uudelleen

Luonnonvalinta ei luo mitään. Se ainoastaan poistaa. Oleellinen kysymys kuuluukin, mistä eliöiden ainutkertainen rakenne ja toiminta ovat peräisin?

LÄHDE: Natural Selection Subtracts, It Doesn’t Add — And That Matters

OPETUSHALLITUKSEN PÄIVÄKOTIKIRJE

Pikkupojille on tiedotettava, että "on mahdollista kasvaa aikuiseksi naiseksi, vaikka olisi syntymässä määritelty pojaksi". Opetushallitus ilmeisesti pystyy siirtämään pojille kohdun, munasarjat ja kyvyn rakentaa istukka.

Mitä tällaiseen biologian opetukseen voi sanoa?

Lääkintöhallitus lakkautettiin tarpeettomana. Nyt kun säästökohteita haetaan, Opetushallituksen kohdalla voisi tehdä samoin ja siirtää sen tehtävät Opetusministeriölle. Opetushallituksen harrastama biologian opetus on vaarallista. Suomessa syntyi vuoden 2023 ensimmäisen 6 kuukauden aikana vain 21 000 lasta, mikä on vähemmän kuin koskaan maamme historiassa. Opetushallituksen seksuaalipoliittinen puuhastelu ei syntyvyyttä edistä eikä eduskunnan tule myöntää 6-vuotiaille suvereenia oikeutta päättää sukupuolestaan.

"EVOLUUTIOTIEDETTÄ"

TV1:n Prisman dokumentissa 24.7.23 Kölnin yliopiston eläintieteilijä Brigitte Shoenemann kertoo kuinka evoluutio toimii eli miten silmät ilmestyivät samassa geologisessa silmänräpäyksessä eläinkunnan varhaisille edustajille "500 miljoonaa vuotta" sitten: "Pedon oli hyvä nähdä saaliinsa, ja saaliin kannatti nähdä peto. Silmä alkoi kehittyä".

Tällaisen sadunkerronnan ongelma kuitenkin on, että väitetyssä, äkkiä tapahtuneessa kaikkien eläinkunnan edustajien erilaisten perusrakennetyyppien esiinmarssissa, erilaisia silmiä ilmestyi välittömästi näköpiiriin kymmenittäin. Niiden joukossa oli myös kaikkein monimutkaisin koskaan nähty silmä: The Trilobite Eye Tällaisia ei satunnaisten mutaatioiden (DNA:n kopiointivirheiden) nopanheitto ikinä tuottaisi edes "luonnonvalinnan" avulla!PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.