tiistaina, 30. huhtikuuta 2019, klo 11.36

Materialismi ei ole tiedettä

Pekka Reinikainen

Esimerkkinä uusdarvinismi

Materialistin mukaan on olemassa vain ainetta ja energiaa, joista koko maailma on syntynyt itsestään. Vapaa tahto, mieli, henki ja Jumala olisivat vain harhoja. Luonnossa havaittavan älykkään suunnittelun täytyy materialistin mukaan olla pelkkää kuvittelua. Siitä ei voi, eikä saa olla olemassa todisteita, koska kaikki on syntynyt luonnon neljän perusvuorovaikutuksen toiminnan tuloksena. Yksikin todiste suunnittelusta olisi kauhistus materialistille, koska se kaataisi hänen maailmansa.

Fysiikan perusvuorovaikutusten keskinäinen säätö elämälle sopivaksi olisi sekin vain sattumaa materialistille tai sitten erilaisia maailmankaikkeuksia olisi 10^500, ja tämä olisi se meille sopiva. Fysiikan matemaattisuus on hänelle vain harhaa, toisin kuin Einsteinille.

Materialismi on verhottu tieteen valepukuun

Kun maailmaa pidetään aineen ja energian luomuksena ja väitetään, että kyseessä on kokemusperäisen tieteen tulos, siirrytään näennäistieteen alueelle. Tämän ymmärtäminen on tärkeä asia jokaiselle, joka pyrkii itse ajattelemaan kriittisesti eikä halua ajelehtia virran mukana. Valetiedon maailmassa purjehtiminen edellyttää, että ryhdyt tekemään johtopäätöksiä itse. Jos olet vilpitön totuuden etsijä, tarvitset diagnostisia taitoja, joiden avulla havaitset näennäistieteelliset väittämät.

Samanmielisten sopulilauma

joka hokee, että tiedemiesten enemmistö on juuri nyt jotakin mieltä, unohtaa aina, että on olemassa vähemmistö, joka on perustellusti toista mieltä. Ryntäävä sopulilauma syöksyy lopulta alas jyrkänteeltä, toisinajattelijat sen sijaan ovat aina vieneet tiedettä eteenpäin. Konsensussopulit, vertaisarvioijat ja teistiset evolutionistit ovat aina toimineet kehityksen jarruina.

Onko ”evoluutio” näennäistiedettä?

Kukaan ei kyseenalaista luonnossa tapahtuvia muutoksia, kulttuurien kehittymistä, parempien tuotteiden suunnittelua jne. Eliöt sopeutuvat erilaisiin ympäristöihin ja niitä voidaan jalostaa erilaisiin tarpeisiin. Tällaista ”evoluutiota”, joka tosiasiassa on vain muuntelua, ei kukaan kiistä, vaikka evolutionistit yrittävät innokkaasti toisin väittää puhuessaan ”tieteen vastustajista”. Uusdarvinismi edellyttää uusien rakenteiden ja toimintojen syntyä. Se ei onnistu mutaatioiden ja luonnonvalinnan avulla.

Darwin ajatteli,

että luonto valitsee sopeutuneista eliöistä parhaat yksilöt. Näin kehittyisi vähitellen uusia elimiä ja kehoja. Sattuma tuottaisi uutta, josta luonnonvalinta poimisi parhaat. Tämä toimisi yhtä varmasti kuin tuuli humisee ja aallot pauhaavat. Näennäistiede on Darwinin tapauksessa helppo diagnosoida, koska uskottava mekanismi täysin uusien elinten kehittymiselle puuttuu. Kuinka esimerkiksi uimarakosta saataisiin keuhkot tai uimaan lähtenyt karhu saisi valaan ominaisuudet, kuten Darwin arveli? Hänen kirjassaan sanat ”voidaan olettaa tms.” esiintyvät 696 kertaa ja ”uskotaan” 61 kertaa eli Darwinin kirja on pelkkää ”olettamista” eikä amebasta Aadamiksi kehityksen mekanismia edelleenkään tunneta. Keuhkojen rakenteesta ja toiminnasta kerron lisää tässä: Ihmeelliset keuhkot

Uusdarvinismin mukaan suunnittelu ei selitä luontoa

Darwin ei hyväksynyt suunnittelua ja uusdarvinismin mukaan sattuma ja luonnonvalinta selittäisivät luonnon paremmin kuin suunnittelu. Darwinin mielestä suunnittelun havaitseminen ei ole tiedettä.

Tässä voidaan jälleen kerran diagnosoida näennäistiede, sillä suunnittelun havaitseminen on tiedettä. Ilman suunnittelun havaitsemista arkeologia ei nimittäin olisi mahdollista. On mielenkiintoista, että Darwinin teoria hyväksyttiin, vaikka hän ei esittänyt yhtään tieteellistä todistetta teoriaansa tukemaan, vaan kaikki oli vain ”ehkä, mahdollisesti, voidaan arvella ym.” – tyyppisiä ilmaisuja Lajien synty -kirjan tekstissä. Vieläkin mielenkiintoisempaa on, että uusdarvinismia pidetään tieteenä, vaikka modernin tieteen tutkimustulokset tosiasiallisesti osoittavat, että eliöt eivät kehity, vaan rappeutuvat. Uusdarvinismi on siis "totta todistusaineistosta piittaamatta". Aiheesta voi lukea lisää J.C Sanfordin kirjasta Eliömaailma rappeutuu (Datakirjat).

AJASSA LIIKKUU -TAPAHTUMA HYVINKÄÄLLÄ JA PIISPAN PALKKASOTURIEN KOMMENTIT

Espoon piispa lähetti ajatuspoliisit Kansanlähetyksen Ajassa liikkuu -tapahtumaan. Onko nyt tullut aika, jolloin piispat ryhtyvät valvomaan, että heidän harhaoppejaan ei huojuteta. Ensimmäisessä osiossa kirkkoherra kommentoi, toisessa osiossa epäraamatullista harhaoppia varjelee piispan lähettämä tiedemiespastori.

Pekka Reinikainen Luominen, dinosaurukset ja vedenpaisumus

Pekka Reinikainen "Mikä on ihminen?"

PORVOON PIISPAN VAALI

On ilahduttavaa, että Porvoon hiippakunnassa on vielä jäljellä muutama valitsija ja pappi, jotka eivät siedä sitä, että piispat siunaavat syntiä. Kun molemmat piispaehdokkaat ilmoittivat kannattavansa samaa sukupuolta olevien vihkimistä avioliittoon, osa valitsijoista protestoi. Vaalin toisella äänestyskierroksella 34 jätti kokonaan äänestämättä, ja ensimmäisellä kierroksella 43 jätti tyhjän äänestyslipun. Näin ollen toisella kierroksella äänestysprosentti oli ensimmäistä kierrosta alhaisempi ja kaikkiaan toisella kierroksella protestoineiden määrä oli 77. ”Emme voineet tukea kumpaakaan ehdokasta”

”Kirkossa Raamattua ei kunnioiteta ja tämä näkyy monissa kysymyksissä. Kirkossa on jo pitkään ajettu linjaa, jossa konservatiivista näkemystä kristillisestä uskosta on sysitty marginaaliin”, toteaa yksi tyhjän äänestyslipun jättäneistä.

Porvoon hiippakunnalle näyttää kelpaavan vain kristinuskosta luopunut piispa

Porvoon piispana tähän asti toiminut Björn Vikström aloittaa Åbo Akademin teologisen etiikan ja uskonnonfilosofian opettajana 1.9.2019. Hän opettanee opiskelijaparoille kirjansa Monta rakkautta -mukaista LGBT-sekoilua.

KIRKKO JA KAUPUNKI HALLA-AHON KIMPUSSA

Kirkko ja kaupunki -lehti on liittynyt Halla-Ahosta vihapuhetta levittävän median yhteisrintamaan. Kolumnisti Samuli Suonpää on repäissyt vaatteensa, kun perussuomalaisten puheenjohtaja, Suomen äänikuningas, on pyydetty Kirkkopäiville. Hän tyhjentää sanaisen arkkunsa pajatson kauhistelemalla Halla-Ahon vanhoja blogikirjoituksia Halla-ahon kutsuminen Kirkkopäiville on vaarallista vallankäyttöä

LYHYITÄ ESITYKSIÄ LUONNON IHMEISTÄ ENGLANNIKSI

The John 10:10 Project

SYTTYYKÖ SOTA USA:N JA IRANIN VÄLILLÄ?

USA on siirtänyt kaksi lentotukialusta Persianlahdelle ja Välimerelle ja aikoo rangaista tahoja, jotka ostavat öljyä Iranista. Iranin budjetista 40% tulee öljyn myynnistä ja se on uhannut sulkea Hormuzin salmen, jonka kautta kulkee 30% maailman öljystä. Tämä olisi valtava isku maailmantaloudelle, eikä USA sallisi sitä. Öljyn hinta on jo nyt korkeimmillaan puoleen vuoteen.

USA on sijoittanut alueen tukikohtiin lisäksi F35 hävittäjiä ja sillä on sukellusveneitä alueella. USA on myös tuonut Israeliin ohjustorjuntajärjestelmän. Vuoden 2001 terrorismilain nojalla USA voi aloittaa sodan. Iran puolestaan on nimittänyt komentajaksi sotahaukka Hossein Salamin, joka on suurisuisin USA:n ja Israelin uhkaaja. Tämä lisää sodan vaaraa. Asiantuntijat ovat kuitenkin arvioineet, että USA:n ja sen liittolaisten ylivoima murskaisi Iranin sotakoneiston muutamassa päivässä. Analysis: Are Iran and the United States heading for war?

MIKSI TRUMP ON NIIN SUOSITTU ISRAELISSA?

-hän lakkasi kutsumasta palestiinalaisia pakolaisiksi

-hän totesi, että palestiinalaiskysymys ei ole lähi-Idän kaikkien ongelmien keskipiste

-hän lopetti rahallisen avun palestiinalaishallinnolle, joka palkitsee terroristeja

-hän kyseenalaisti kahden valtion ratkaisun elinkelpoisuuden

-hän tuhosi ISIS -järjestön Syyriassa ja Irakissa

-hän sanoutui irti ydinsopimuksesta Iranin kanssa ja työskentelee ydinpommin tuotannon estämiseksi

-hän tunnusti Israelin oikeuden asuttaa kotimaataan

-hän kumosi veto-oikeudellaan Israelin vastaisen päätöslauselman

-hän vetäytyi Israelin vastaisesta UNESCO:sta ja YK:n ihmisoikeuskomissiosta

-hän tuki Israelin oikeutta puolustautua

-hän siirsi USA:n lähetystön Jerusalemiin

-hän tunnusti Jerusalemin Israelin ikuiseksi pääkaupungiksi

-hän hyväksyi Golanin kukkuloiden liittämisen Israeliin

-hän tuomitsee kaiken juutalaisvihan

-hän totesi Pittsburghin synagogahyökkäyksen jälkeen, että tuhoamme juutalaisten tuhoajat

-hän tuomitsee Israelin vastaiset puheet USA:ssa

-hän on sekä Israelin kansan että sen pääministerin lämmin ystävä

The Trump "Dayenu"PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.
Lisää samasta kategoriasta « Tietoista tarinointia Väkevä eksytys »