perjantaina, 24. marraskuuta 2017, klo 15.52

Tietoisuus on ja pysyy tieteen ratkaisemattomana ongelmana

Pekka Reinikainen

Luonnontiede ei voi koskaan selittää tietoisuutta, koska se etsii vain parasta jumalatonta selitystä ja on sokea suunnittelulle. Monille on yllätys, että media ja tiedeyhteisö, joille vain aine on todellista, on lukinnut ihmisten mielet totuudelta.

Ihmiset eivät enää osaa ajatella, että olisi muutakin kuin ainetta

Ihminen on tosin aina paennut totuutta. Jeremia toteaa: ”Totuus on hävinnyt heidän suustaan” (Jer.7:28). ”Alkuperätiede” muuttuu pelkäksi filosofoinniksi, kun se ylimielisesti poistaa Älykkään suunnittelun työkalupakistaan. Tämä filosofointi tarjoillaan suurelle yleisölle samalta lautaselta kuin insinööritieteen tulokset. Huijaus onnistuu täydellisesti!

Ihmiset on aivopesty uskomaan, että on ”tieteellistä” uskoa, että vain ainetta on olemassa

Uskonasiat eristetään mielikuvitusmaailmaan. Muuta ei olisi olemassa kuin ainetta, energiaa ja neljä luonnon perusvuorovaikutusta eli painovoima, elektromagneettinen-, vahva- ja heikko vuorovaikutus. Ne selittäisivät kaiken ja olisivat luoneet kaiken. Yliopistoista on tullut materialististen alkuperätarinoiden sommittelun korkeakouluja.

Totuuden puhujia on toki aina vihattu, eikä kukaan saa nykyään enää edes väittää puhuvansa totuutta. Moderni tiede perustuu Luojan täydelliseen poissulkemiseen ihmisten mielistä. Raamatun luomiskertomuksen historiallisuuteen luottamista pidetään naurettavana sokeana uskona, alkuperätieteeseen uskomista sen sijaan järkevänä tieteenä. On kuitenkin ilmeistä, että totuus on täysin päinvastainen.

Useimmat ihmiset eivät yleensä ole koko aiheesta kiinnostuneita tai ovat jopa tyytyväisiä, kun saavat rauhassa tehdä mitä haluavat, eikä valintojen iankaikkisia seuraamuksia tarvitse ajatella.

Nykyinen "Jumalasta vapautettu” kulttuuri on ilmeisellä tuhon tiellä, koska sillä ei ole pysyvää moraalista perustaa. Kaikki käy, kunhan et ”haittaa muita”. Tämä typerä ajatus on tietysti täysin kestämätön ja juuri siksi niin suosittu. Näin ajatteleva yhteiskunta ei kovin pitkää aikaa pysy pystyssä.

Sanavapaus ei kuulu Jumalan luomistyön puolustajille

Jos erehdyt puhumaan siitä, kaikki pilkkaavat sinua ja saat potkut, kuten selviää Ben Steinin erinomaisesta elokuvasta, jonka voi kokonaisuudessaan katsoa tästä.

Nykytilanne on älyllisesti epärehellinen, sillä ajatus itse itsensä luoneesta maailmasta on vastoin kaikkia tunnettuja luonnon lakeja eli 100% epätieteellinen tarina. Tieteellinen vapaus on teljetty tyrmään ja ääritapauksissa tuomioistuimet päättävät totuudesta, tuomarien täydellisen luonnontieteellisen tietämättömyyden suomalla varmuudella.

Fysiikka kyllä tottelee täysin aineetonta matematiikkaa, mutta biologian uusdarvinismi ei, vaikka sen sanotaan olevan yhtä varma tieteellinen totuus kuin painovoima! Insinööritiede ja alkuperätiede ovat yhtä kaukana toisistaan kuin itä lännestä.

Kun totuus työnnetään tietoisuuden ulkopuolelle, luonnontieteet eivät voi koskaan ratkaista tietoisuuden ongelmaa, eivätkä tiedemiehet rakentaa tietoista tekoälyä.

JUMALA ANTOI MEILLE TIETOISUUDEN JA HÄNEN POIKANSA ON TOTUUS

Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi. Jumala muovasi ihmisen maan tomusta ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen. ”Näin ihmisestä tuli elävä sielu” (1.Moos.2:7). Tietoisuutemme on peräisin tästä historiallisesta tapahtumasta! Uusdarvinistit kieltävät sielun olemassaolon, mutta tietoisuudesta heidän on pakko olla tietoisia.

On itsestään selvä asia, että aine ei voi tulla tietoiseksi itsestään. Eläimet eivät myöskään filosofoi tietoisuuden alkuperästä. Raamatussa ilmoitettu ihmisen alkuperä selittää, Keneltä tietoisuus on saatu.

Ihmisen aivot ovat supertietokone, jonka Jumala on suunnitellut elävän sielun käyttöön

Ihmisillä on kieli, eläimillä ei. Luettaessa jopa 25% aivokuoresta on käytössä. Viestinnästä 25% tapahtuu puheen avulla. Ihmisen motorinen, lihaksia ohjaava aivokuori, on kytketty puhutun kielen avulla tapahtuvaa viestintää varten. Puhuminen toteutuu sadan lihaksen motorisen kytkennän avulla. Viittomien käyttöä ja kirjoittamista varten 25% motorisesta aivokuoresta on kytketty yläraajojen lihasten yhteensä 116 liikeakselin käyttöön. Ihminen voi tämän lisäksi viestiä tuhansilla ilmeillä, joiden tuottamiseksi kymmenten kasvolihastemme hallintaa ohjataan motorisen aivokuoren mittavilla kytkennöillä. Yhteensä 75% motorisesta aivokuoresta on kytketty tietoisen viestinnän käyttöön. Ihmisellä on aivoissaan puhekeskus. ( lähde )

Ihmisen viestintään käyttämä kieli on ainutlaatuinen

Kyseessä on täydellinen ja lisäksi erittäin monimutkainen viestinnän järjestelmä. Vastaavaa ei ole eläinkunnassa. Eläimillä ei ole kielioppia. Kuilu eläinten ja ihmisten viestinnän välillä on ylittämätön, vaikka evolutionistit kuinka yrittävät väittää vastaan tai opettaa apinoita ”puhumaan”. Yritys on turha. Papukaijakin on apinaa älykkäämpi ja suoriutuu äänteiden matkimisesta simpanssia paremmin ja linnut osaavat laulaa moniäänisesti kuorossa, kuten Luominen-lehdestä selviää. Mitään ”alkukantaisia” kieliä ei ole, vaan mitä vanhempi kieli on, sen rikkaampi sanavarasto siinä on! Kaikki ihmiset käyttävät yleismaailmallista kielioppia, joka on samantyyppinen kaikissa ihmisten tuhansissa eri kielissä. Tämän vuoksi koko Raamattu on voitu kääntää jo 600 eri kielelle.

Ihminen voi viestinnässään käyttää käsitettä käsitteen sisällä

”Äiti kertoi, että kissa söi kesävoin”. Kesävoin syönti on tapahtuma toisen sisällä. Tämä menisi yli apinan ymmärryksen, mutta pieni lapsikin ymmärtää asian.

Viestintä on myös linkitettävä aivojen puhekeskukseen ja pikkuaivoihin lihasyhdistelmien käytön hallitsemiseksi. Puheen oppminen voi viedä vuosia ja vasta teini-iässä saavutetaan aikuisen puhetaito.

Ihmisen ainutlaatuisen pitkä lapsuus tarvitaan kaikkien motoristen taitojen oppimiseen ja aivojen hermoverkon rakentumiseen. Jos luonnonvalinta pitää pitkää lapsuutta ja lopputulosta edullisena, miksi vain ihmisellä on nämä taidot, hermokeskukset ja anatomiset rakenteet, joiden kaikkien on oltava läsnä, jotta viestintä toimii monipuolisesti. On myös mielenkiintoista, että ensi havainnot kielen avulla tapahtuvasta viestinnästä ovat vain noin 5 000 vuoden takaa. Olisiko ihminen, joka evolutionistien mukaan on ollut olemassa jo kauan, ollut viestintätaidoton tuppisuu satojatuhansia vuosia?

Aivojen evoluutio?

Tyypillisen evoluutiotarinan mukaan ihmisaivot olisivat kehittyneet, kun ihminen oppi kypsentämään lihaa. Tällainen typerä evoluutiosatuilu paljastaa, että ihmisaivojen alkuperästä ei tiedetä yhtään mitään! Olen aikaisemmin todennut, että yhden ihmisen aivoissa on enemmän mikroprosessorin kaltaisia synapseja, kuin kaikissa maailman tietokoneissa yhteensä mikroprosessoreja. Synapseja on miljoona miljardia kappaletta ja niissä on lisäksi erityisiä molekyylejä 100 miljardia miljardia kappaletta. Lisäksi aivoissa on 100 miljardia solua ja saman verran tukisoluja. Aivojen hermosolut on yhdistetty kaapeleilla, joiden yhteenlaskettu pituus on 2 000 kilometrin luokkaa. Kaapeleissa kulkee sähkövirta ja viesti kulkee synapsista eteenpäin erilaisten välittäjämolekyylien avulla.

Aivosi kytkentöjen asentamiseen, yksi kytkentä sekunnissa, kuluisi kymmeniä vuosimiljoonia

Asennustyön tekijän nimi kerrotaan Psalmissa 139: ”Sinä loit minut sisintäni myöten, sinä kudoit minut kokoon äitini kohdussa. Minä kiitän sinua siitä, että minut on tehty ylen ihmeellisesti. Ihmeelliset ovat sinun tekosi, sieluni tietää sen sangen hyvin”. On täysin järjetöntä opettaa, että ”evoluutio olisi luonut aivosi”, kun opit/ryhdyit käristämään lihaa! Kasvissyöjät kärsivät sitä paitsi vähemmän muistihäiriöistä, ovat terveempiä ja elävät pidempään. On Jumalan pilkkaamista saarnata ”teististä evoluutiota”, jonka mukaan ihmisaivot olisivat 4 miljardia vuotta kestäneen evoluutionäpertelyn tulos. Raamatussa todetaan terävästi: ”He väittävät olevansa viisaita mutta ovat tulleet tyhmiksi” (Room.1:22).

Päässäsi on sekä ”internet” että ”google”

Kukaan ei tiedä kuinka aivot voivat silmänräpäyksessä palauttaa tajuntaan jonkin lapsuuden muiston kaikkine tunnelmineen ja jopa tuoksuineen, ja miten tällainen hakukone olisi ”kehittynyt” ja kuka laittoi aivojesi kytkentäkaavion hedelmöityneeseen munasoluun, jollainen sinäkin olet joskus ollut! Aivojen kokokaan ei ratkaise arvoitusta, sillä monien eläinten aivot painavat ihmisaivoja enemmän. Kaskelotin aivot painavat lähes kahdeksan kiloa. Ihmisaivojen paino voi vaihdella lähes kilon verran, mutta tämä ei vaikuta älykkyyteen.

Tietoisuutta on tuloksetta yritetty etsiä jostakin tietystä aivorakenteesta. On joka tapauksessa enemmän kuin ilmeistä, että ihminen ei käytä päivitettyjä liskon tai apinan aivoja, kuten evolutionistit mielellään julistavat ja samalla väheksyvät omia aivojaan.

Tietoisuus ja sielu

Olisiko tietoisuus voinut ”kehittyä”? Onko se vain kemiallinen ja biologinen ilmiö vai jotakin aivan muuta? Jos se on biologiasta erillään oleva ilmiö, se ei ole voinut ”kehittyä” uusdarvinistisella mekanismilla. Jos näin on, uusdarvinistinen oppi ihmisen alkuperästä kumoutuu. Väite, jonka mukaan aine olisi kehittänyt tietoisuuden, osoittautuu harhakuvitelmaksi.

Tiedemiehet eivät tiedä tietoisuuden olemuksesta yhtään mitään

Tietoisuuden neurofysiologinen selitysyritys muistuttaa mustaa aukkoa. Hienoimmatkaan aivojen kuvantamisvälineet eivät kerro tietoisuudesta tuon taivaallista. Aivovaurion tai leikkausten aiheuttamien haittojen selvittely ei ole tuonut valoa vallitsevaan pimeyteen. Sielua ei ole paikallistettu mihinkään aivojen sopukkaan. Toisaalta, aineettoman sielun olemassaoloa ei myöskään ole pystytty poissulkemaan.

Jos vaihdelaatikossa on liikettä, autokin liikkuu. Jos sen rattaat eivät pyöri, autokaan ei liiku. Vaihdelaatikon olemassaolo ei kuitenkaan selitä kaikkea auton liikkumisesta. Jos vaihdelaatikko rikotaan, auto ei liiku. Tämäkään ei osoita, että vaihdelaatikko on ainoa auton liikkumiseen vaikuttava asia. Tästä syystä aivovaurioiden tutkimus ei ratkaise tietoisuuden mysteeriä. Tietoisuuden olemusta ei kuitenkaan voi sivuuttaa olankohautuksella.

Filosofinen ongelma

Aivojen olemassaolo ei selitä tietoisuuden olemassaoloa. Aivot ovat tietysti mukana tietoisessa toiminnassa, mutta ne eivät selitä tietoisuuden koko olemusta. Jo ”tietoisuuden” määritteleminenkin on ongelmallista. Siksi asia on jaettu ”kahteen osa-alueeseen” eli ”helppoon” ja ”vaikeaan”. ”Helppo” alue olisi tietoisuuden selittäminen pelkkänä neurofysiologisena tapahtumana, joka selittäisi sekä ihmisten että eläinten käyttäytymisen pelkkänä aivoissa tapahtuvana monimutkaisena tietojenkäsittelynä. ”Vaikea” alue olisi vaatimus, jonka mukaan aivotutkimus selittäisi henkilökohtaisen ajattelun ja oman olemassolon tajuamisen.

Ääriateistit pakenevat tietoisuutta väittämällä, että ihmisellä ei olisi ”vapaata tahtoa”. Vapaa tahto on kuitenkin jokaiselle ajattelevalle ihmiselle itsestään selvä asia ja myös Raamatun mukaista (5.Moos.30:19). Koska asia todetaan Raamatussa, ateistit haluavat kieltää sen olemassolon, koska näin he voisivat mitätöidä synnin todellisuuden. Synti olisi ateistin näkökulmasta vain evoluution tuottamaa ”vaistonvaraista käyttäytymistä”. Tällöin syntien sovittajaa ei tarvittaisi.

Tietoisuus jatkuu kuoleman jälkeen

Uskovat tietävät, että tietoisuus jatkuu ruumiin kuoleman jälkeen, sillä Jeesus kertoo, että näin tapahtuu (Luuk.16:19-31). Lasarus oli täysin tietoinen Abrahamin helmassa kuolemansa jälkeen ja samoin oli rikas mies tuonelassa. Ilmestyskirjan mukaan (6:9-10) marttyyrien sielut ovat täysin tietoisia.

Raamatussa tehdään selkeä ero hyvän ja pahan välillä

Kaikki, myös ateistit, ovat tästä erosta tietoisia Jumalan antaman omantunnon takia. Taivas ja maa ovat eri asioita samoin kuin tämä aika ja ajaton iankaikkisuus ovat eri asioita. Langenneet ihmiset kuolevat Aadamissa, mutta Jumalaan turvautuvat tehdään eläviksi Kristuksessa (1.Kor.15:22). Jumala antaa uskoville jo täällä Pyhän Hengen esikoislahjan (Room.8:23) ja myöhemmin kuolemattoman ylösnousemusruumiin (1.Kor.15:44). Uskovien sielut pelastuvat ikuisesta tietoisesta kadotuksesta Kristuksen työn tähden.

Nykykristittyjen enemmistö ja heidän ylipappinsa ynnä kirjanoppineensa yrittävät sovittaa jatkuvasti muuttuvaa alkuperätiedettä ja Raamattua. Raamattuaan he johdonmukaisesti häpeävät vaikuttaakseen ”akateemisesti hovikelpoisita”. Modernin tieteen antama valhekuva, jonka mukaan ”aivot selittävät tietoisuuden täydellisesti”, vaikka asiasta ei ole minkäänlaista näyttöä, saa aikaan sen, että tällaiset tekopyhät kristityt luopuvat aineettomasta sielusta, koska pelkäävät, että alkuperätiede kumoaisi Raamatun eräänä päivänä. Pelko on turha, sillä Raamattu kumoaa alkuperätieteen.

Lopullinen kuolinisku näille kahdella tuolilla istuville teistiseen eli ”jumalan ohjaamaan” evoluutioon uskoville, seurakuntia raateleville susille (Matt.7:15), annetaan uutuuskirjassa ”Theistic evolution” (Crossway, 2017). Suomeksi asia selviää, kun tutustut Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta -kirjaan ja ymmärrät, että alati muuttuva alkuperätiede ei koskaan voi kertoa sinulle Totuutta. Totuus on muuttumaton persoona. Isän tykö voi tulla vain Totuuden kautta (Joh.14:6).

VIIKON KEHITYSOPPIKUKKANEN

Yksitoistavuotias Eveliina kysyy evoluutioekologian professorilta (HS 17.11) miksi on vain kaksi sukupuolta? Professori toistaa papukaijamaisesti vanhentunutta evoluutioliturgiaa: ”Suvullisen lisääntymisen etu on jälkeläisten monimuotoisuus”. Hän ei ilmeisesti tiedä, että kolibakteerin pangenomissa on enemmän geenejä kuin ihmisellä. Tämä selviää kirjasta Evoluutio ja biologinen informaatio. Lapsille ei kuitenkaan kerrota, että kahden eri sukupuolen olemassaolo on kehitysopin näkökulmasta mahdotonta selittää ja sen ”evoluutiosta” ei tiedetä tuon taivaallista. Jakautumalla lisääntyminen ei suinkaan estä jälkeläisten monimuotoisuutta ja on myös paljon tehokkaampaa, kun jälkeläisiä syntyy 20 minuutin välein! Kehitysopin näkökulmasta elämme bakteerien planeetalla, jolle sattumanvaraiset mutaatiot ja luonnon valinta eivät evoluution mukaan voi ”kehittää” suvullista lisääntymistä, koska se ei tuota suurempaa määrää jälkeläisiä. Tällaiset professorit ovat umpisokeita evoluution jättiongelmille. He siivilöivät hyttysiä, mutta nielevät kameleita (Matt.23:24)!

Sukusolujen synty edellyttää lisäksi solujen perimän kahtiajakoa vähennysjakautumisessa. Miten tämä mekanismi olisi ”kehittynyt” kun perimän kahdentumisen mekanismikin on hämärän peitossa!

Professorin vastaus on täysin kelvoton. Lisäksi se estää kriittistä ajattelua, koska todellisia ongelmia ei oteta esiin. Jos ne tuotaisiin lukijoille tiedoksi, vaarana olisi, että he huomaisivat kehitysoppikeisarin olevan alasti!

Jumala loi miehen ja naisen. Jeesus sanoi: ”Jo luomakunnan alussa Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi” (Mark.10:6). Tämä kumoaa sekä evoluutiosadun että transtörmäilyn ja nykyluopumuksen ”Lootin päivien” muunkinlaisen seksuaalisen sekoilun (Luuk.17:28). Nykyään on muotia silpoa kirurgisesti ja pahoinpidellä hormoneilla nuoria, jotka kuvittelevat olevansa vastakkaista sukupuolta. Mitään kiistattomia biologisia kriteereitä tämän järjettömyyden perustaksi ei ole, vaan muutama psykiatrin lausunto ”riittää” tällaisen villiintymisen vahvistamiseksi!

Nykyinen "Lootin päivien" ihminen (Luuk.17:28) hyökkää Raamattua vastaan, jossa mies ja nainen määritellään, ja järkeilee, että erilaisia sukupuolia olisi peräti 50!

Aivan vastaavan katastrofaalisen ongelman kehitysopin kannalta muodostavat siemenet

Luomiskertomuksessa todetaan, että ruohot ja puut tekivät siementä lajiensa mukaan (1.Moos.1:11-12). Millä mekanismilla ja missä aikataulussa ja miksi siemenet olisivat kehittyneet? ”Maakasvien evoluutiotarina” ei myöskään seiso vankalla maaperällä vaan on kokenut haaksirikon, kuten olemme aikaisemmin Luominen-lehdessä todenneet ligniiniä käsitelleessä artikkelissa.

VALHEIDEN VALTAOJA

Kerroin edellisessä blogissani Helsingin yliopistolla 6.11 käydystä keskustelusta Esko Valtaojan ja Miikka Ruokasen välillä. Tapasin 22.11 Kaivo -yhdistyksen tilaisuudessa henkilön, joka kertoi kysyneensä Valtaojalta seuraavan sisältöisen kysymyksen: ”Olen kuullut ja vähän lukenut, että dinosauruksista on löytynyt pehmytkudosta, ehkäpä jopa verisuonia. Miten se on mahdollista, että ne ovat niin vanhoja kuin väitetään?”

Valtaoja vastasi: ”Tämä johtuu siitä, että sä oot, jos nyt suoraan sanotaan, lukenut valheellista fundamentaalista kristillistä propagandaa. Eli asia ei ole näin. Mä en mene siihen mitä dinosauruksista on löytynyt. Se löytyy helposti asiallisista lehdistä ja kirjoista. Se ei löydy valitettavasti näiden kreationistien nimeltä mainitsemattomien herätysliikkeiden ja muiden näiden lahkoista ja dokumenteista. Tämä on mun mielestä hyvä esimerkki siitä, kuinka ihmiset, jotka omasta mielestä toimivat hyvässä uskossa saavat pahaa aikaan. Koettavat vääntää totuuden epätodeksi”.

Tähtitieteilijä Valtaoja näyttää katselleen niin innokkaasti kaukoputken läpi, että hän ei ole huomannut, kuinka tiede edistyy. Joulukuun 1. päivänä vuonna 2015 julkaistu Pohjois-Carolinan yliopiston tutkimusraportti vahvisti pehmeiden ja taipuisien dinosaurusten verisuonten aitouden: linkki Science-julkaisuun.

Suomalaisten suosikkitiedemies ei jää ensimmäistä kertaa kiinni valehtelusta. Lisäksi hän harrastaa vihapuhetta herätysliikkeistä ja lahkoista, johon tietysti olemme tottuneet. Todellisten asiantuntijoiden, kuten vaikkapa emeritusprofessori Matti Leisolan kanssa Valtaoja ei suostu lähtemään kehään. Teologit ovat Valtaojalle pelkkä suupala, mutta asiantuntijoita hän näyttää pelkäävän.

LOOTIN PÄIVIEN ILMIÖITÄ

Valvovat kristityt, jotka osaavat arvioida aikojen merkkejä, toisin kuin nykyinen paha ja avion rikkova sukupolvi (Matt.16:3), tietävät, mitkä tulemustaan edeltävät merkit Jeesus luetteli. Lääkäri Luukas kirjasi Jeesuksen sanat tarkasti: ”Sillä niin kuin salama välähtää ja valaisee taivaan äärestä ääreen, niin on ihmisen poika päivänään oleva … Käy samoin kuin kävi Lootin päivinä … sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, taivaasta satoi tulta ja tulikiveä, ja se tuhosi heidät kaikki. Samoin käy sinä päivänä, jona ihmisen Poika ilmestyy” (Luuk.17:24,28-30). Jumala kuitenkin pelasti hurskaan Lootin, jota jumalattomien ihmisten irstas elämä vaivasi (2.Piet.2:7).

Umpisokeat ja tekopyhät, sokeita taluttavat fariseukset ja kirjanoppineet eivät kuitenkaan huomaa, että elämme taas Sodomassa ja Gomorrassa (Matt.15). Esimerkki ajan hengestä seuraavassa. Suomen kulttuuria edistävä Benelux-instituutti järjesti Suomi 100 -tapahtumana englanninkielisen kiroiluiltaman tunnetulle Beursschouburgin klubille, joka täyttyi äärimmilleen. Illan juonsi Maria Pettersson, joka on feministi, kirjoittaja ja europarlamentaarikko Miapetri Kumpula-Natrin avustaja. Feministisen kiroiluiltaman on keksinyt suomalainen ajatushautomo Hattu, ja tapahtumat ovat olleet suosittuja kotimaassakin. Brysseliläisklubi haluaa kiroiluiltoja lisää ja bulgarialaiset, espanjalaiset ja hollantilaiset haluavat viedä iltoja kotimaihinsa. ”Minusta on mahtavaa, että Suomen vientituote ovat kiroilevat feministit. Kiroiluilta on hyvin tehokas tapa nostaa Suomi-kuvaa”, Pettersson hehkuttaa (HS 17.11). ”Kyllä se on isänmaallinen tunne, kun 400 ihmistä huutaa yksissä suin perkele.”

Arkkipiispalta lienee turha odottaa kommenttia, mutta miten valvova kristitty voi diagnosoida tämän ilmiön merkityksen? Vastaus on Johanneksen evankeliumissa (8:43-44). Nämä isäänsä Perkelettä ylistävät kyykäärmeiden sikiöt (Matt.12:34) eivät siedä kuulla Jeesuksen sanoja, jotka paljastavat heidät: ”Te olette isästä Paholaisesta, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa”. Perkelettä avukseen huutavat kokevat eräänä päivänä iankaikkisen kauheuden (Matt.23:33), mutta sitä ennen Jumala voi kääntää selkänsä Suomelle, jos valtiovalta suosii ja rahoittaa tällaisia ”Baasanin lehmiä” (Aam.4:1s.).

Muutamia mielenkiintoisia videoita

LISÄTIETOA EUTANASIASTA: tuore radio-ohjelma (31.10), missä kerron uusimmat tiedot eutanasiasta maailmalla.

LUOMISNÄYTTELYN AVAUSLUENTO: Pidettiin Lohjalla 28.10.

PROFESSORI MATTI LEISOLAN LUENTO: Tieteiden talolla 19.10.

TAPAHTUMIA:

FT Martin Stenberg,dos. Lennart Saari ja LL Pekka Reinikainen puhuvat Espoon Matinkylässä, Kaivo Espoo ry -yhdistyksessä, osoite Matinkatu 22 lauantaina 25.11 kello 14 alkaen.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.