keskiviikkona, 15. marraskuuta 2017, klo 9.12

Eutanasia ja eletty elämä

Pekka Reinikainen

Hollannin Radboudin yliopiston tanatologian professori Eric Venbrux puhui Helsingin yliopistolla eutanasiasta 31.10.2017. Venbrux on antropologi, joka pohti esitelmässään myös, miksi kaikki tapahtuu juuri Hollannissa.

Asia on Suomessa erittäin ajankohtainen, sillä eduskunta käsittelee parhaillaan eutanasiasta tehtyä lakialoitetta. Mielenkiintoista on, että myös Hollannissa on juuri nyt käynnissä vilkas keskustelu eutanasiasta. Mielenkiintoista on myös, että saamattomat suomalaiset toimittajat loistivat poissaolollaan tästä hyvin ajankohtaisesta tilaisuudesta. No – toimittajathan ovat pelkkä samanmielisten sopulilauma, joka myötäilee kadun miehen, täyteen tietämättömyyteen perustuvaa, eutanasiaa kannattavaa mielipidettä. Suomalaiset toimittajat eivät ole myöskään kyenneet taustoittamaan Jokelan kouluampujan motiiveja, joista puhuin edellisessä blogissani. Onneksi käytettävissä on tämä Luominen-blogi, missä kiinnostuneille voidaan kertoa, mitä maailmassa tapahtuu!

Hollannissa kiistellään eutanasiasta

Monet asiantuntijat sanovat, että Tuhannen ja yhden yön tarinoiden ”Aladdinin lampun henki on päässyt irti”! Useat eutanasian mukanaan tuomat ilmiöt ovat herättäneet hollantilaisten asiantuntijoiden pelon irti päässeestä kuoleman kulttuurin lampun hengestä. Nyt on myös näytetty toteen, että niin sanottu kalteva pinta eli liukuminen kuoleman kulttuuriin on tapahtunut. Jos joku vielä väittää, että eutanasian perusteluja ei, lain säätämisen jälkeen, jatkuvasti laajennettaisi, hän ei todellakaan tiedä mitä parhaillaan tapahtuu! Tapahtunut osoittaa myös, että ”aukottoman” eutanasialain kirjoittaminen on täysin mahdoton tehtävä!

Helmikuussa 2017 yli 200 lääkäriä julkaisi Hollannin suurimmissa lehdissä etusivun kirjoituksen irti päässeestä muistihäiriöisten murhaamiskäytännöstä. Keskustelua on herättänyt kumipyörillä liikkuvan, vuonna 2012 perustetun, ”end of life clinic’in” toiminta. Tämä klinikka on ryhtynyt ”hoitamaan erityistapauksia” eli he surmaavat merkittävän osan dementiapotilaista ja eutanasiaa haluavista psyykepotilaista, joita heidän omat lääkärinsä eivät suostu murhaamaan. Tämän pyörillä liikkuvan ”elämänlopetusklinikan” palveluita jonotetaan. Toiminta rahoitetaan sairausvakuutuksen kautta verovaroilla!

Eräs hollantilainen eutanasiaa ajava järjestö tarjoaa jäsenmaksunsa maksaneille myrkyllisen edun. Yli puoli vuotta jäsenenä olleet 18 vuotta täyttäneet saavat ”jäsenetuna”, niin halutessaan, tappavan lääkityksen sisältävän tablettipurkin!

Piiloeutanasiasta on tullut käytäntö

Hollannissa yli 6 000 murhataan vuosittain eutanasialla ja noin tuhat kuolee avustettuun itsemurhaan. Jälkimmäisiä on vähemmän, koska ihmiset siirtävät miellään ”Älä tapa” -käskyn rikkomisen lääkäreiden niskaan!

Eutanasiaan liittyvä byrokratia on aiheuttanut sen kiertämisen. On ällistyttävää, että Hollannissa kuolemista tapahtuu 18%, eli 26 500 kuolemaa, palliatiivisessa sedaatiossa. Tätä äärimmäisen kovan kivun tai kärsimyksen viimesijaista hoitokeinoa, joka ei tapa ja jonka tarkoitus, oikein toteutettuna ei ole tappaa, tarvitaan Suomessa saattohoidossa vain noin 100 kertaa vuodessa. Väkilukuun suhteutettuna, lääketieteellisesti perusteltua, kivun takia tehtävää nukutusta tarvitsisi Hollannissa vain runsas 300 potilasta vuosittain. On enemmän kuin ilmeistä, että kyseessä on massiivinen piiloeutanasian muoto, joka on liukunut käytännöksi, kun lääkärit saivat ”luvan tappaa”.
 

Hollannin hallitus ehdottaa lakia avustetusta itsemurhasta

Tämä olisi kansalaisoikeus ihmisille, joka ovat ”väsyneet elämään”. Jotta tappaminen toteutuisi varmasti, siihen ei käytettäisi lääkäreitä, vaan koulutettuja pyöveleitä eli ”itsemurhaa avustavia assistentteja”. Tämä johtuu myös siitä, että monet lääkärit ovat saaneet tarpeekseen äänekkäistä, vaativista ja itsekkäistä potilaista. Kaikki lääkärit eivät halua langettaa murhatuomioita eli tehdä päätöksiä eutanasiasta ja sen jälkeen toimia pyöveleinä. Lääkärit eivät pidä ihmisten murhaamisesta ja näkevät painajaisia tekemistään eutanasioista. Tämä ei ole yllätys, sillä ihminen on elävä sielu, jolla on Jumalan antama omatunto, täysin siitä riippumatta, onko hän ”uskossa” vai ei.

On todennäköisesti vain ajan kysymys, milloin lääkäreille säädetään ”velvollisuus tappaa”. Äänekkäitä eutanasiajärjestöjä ja asiaa ajavia nuorisojärjestöjä on Hollannissa paljon ja niissä on jäseniä kuusi kertaa enemmän kuin suurimmassa poliittisessa puolueessa! Kuoleman kulttuurin lumoamassa Hollannissa 90% väestöstä kannattaa eutanasiaa.

Mielenkiintoinen on myös havainto, että itsemurhat ovat lisääntyneet rajusti eutanasialain säätämisen jälkeen, vaikka väitettiin, että itsemurhat vähenisivät lain säätämisen myötä. Itsemurhien lisääntyminen on tietysti luonnollinen seuraus, kun yhteiskunta hyväksyy kuoleman kulttuurin.

Hollantilainen "eletyn elämän" käsite

Eutanasiaa ei nykyään tarvita kivun hoitoon, sillä kipu voidaan poistaa palliatiivisella sedaatiolla eli ajoittaisella nukuttamisella, jolla ei ole mitään tekemistä eutanasian kanssa, sillä sitä ei tehdä murhaamistarkoituksessa ja oikein suoritettuna se ei tapa. Todellinen eutanasiapyynnön syy ei ole "kipu" vaan se, että ”elämästä ei enää voi nauttia kuten ennen”. Yksinäisyys ja masennus ovat myös usein eutanasiapyynnön takana. Kymmenesosa pyytää eutanasiaa siksi, etteivät halua omaisten näkevän heitä ”letkuissa”. Haetaan tyylikästä ja ”sivistynyttä tapaa” kuolla.

Moderni nautintoja metsästävä ja itsekäs sukupolvi on kiinnostunut vain kivuttomasta kuolemasta, joka tapahtuu itselle sopivaan aikaan. Sherrylasi kädessä ja Frank Sinatran ”I did it my way” musiikki taustalla! Hautajaisista on muodostunut persoonallinen seremonia, eletyn ”hyvän” elämän ylpeä muistelu ja ylistys!

Jumala on elämän ja kuoleman Herra

Tämä on tosiasia, eikä ateismi vapauta sinua elämän ja kuoleman laista. Jumalan kanssa välit saadaan usein selviksi, kun elämästä on jäljellä enää huoneen katto ja päällä oleva peitto. Iso-Britanniassa, missä on pitkä saattohoidon perinne, kerrotaan että puolet ihmisistä sai välinsä kuntoon Jumalan kanssa viimeisinä elämänsä viikkoina.

Nykyihmistä ei enää kiinnosta, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu!

Kristinuskosta luopunut läntinen maailma, joka on työntänyt vanhuksensa kodeista laitoksiin, kauhistuu vanhusten hoidon kustannuksia. Hoitajia ei myöskään ole tarpeeksi, sillä väestö on vanhusvoittoinen, kiitos aborttilain! Aurinko laskee läntisen sivistyksen yllä, sillä ”parisuhdelait” deletoivat loputkin lapset, kun hedonistinen elämäntyyli saa ylivallan. Merkille pantavaa on, että kun Hollannissa murhataan eutanasialla yli 6 000 henkilöä vuosittain, yksikään heistä ei ole muslimi, joille myös abortti on kauhistus.

Miksi juuri Hollannissa tapahtuu tällaista?

Venbruxin mukaan Hollanti on erittäin liberaali yhteiskunta, jossa ihmiset saavat yhä enenevässä määrin tehdä sitä, minkä he itse kokevat oikeaksi ja oikeudekseen. Yhteiskunnan rappeutuminen alkoi prostituution laillistamisesta, jota seurasi huumeiden (kannabiksen) käytön laillistaminen ja samaa sukupuolta olevien avioliiton hyväksyminen. Kun abortti laillistettiin ja elämän alku alistettiin ihmisten päähänpistojen valtaan, oli vain ajan kysymys, milloin ihmiset halusivat määrätä myös kuolemasta. Eutanasiasta on tullut ”uusi normi” ja ”kansalaisoikeus”.

Uusdarvinismi on tehnyt ihmisestä eläimen ja tappanut Jumalan

Aikaisemmin sentään pelättiin Jumalaa, joka kuitenkaan ei ole poistunut mihinkään. Kun Jumala poistui mielestä, lääkäreitä ei myöskään haluttu enää kuunnella. Lääkäristä onkin nykyään tehty pelkkä konsultti ja yleisen mielipiteen renki, jonka on toteutettava kaikki ihmisten päähänpistot. Suomalainen lakialoite on erityisen vaarallinen, sillä se velvoittaisi tappamisesta kieltäytyvän lääkärin ohjaamaan potilaan tappajalääkärin vastaanotolle. Tämä tarkoittaisi käytännössä ”kuolema pyynnöstä” -järjestelmää!

Sanaleikkejä kuolemalla

Kun ”asiakas on aina oikeassa”, kaikki keinot otetaan käyttöön. Armomurhalle keksittiin myönteinen uudissana ”armollinen kuolinapu”. Eutanasiasta tehtiin Hollannissa yksi syövän hoidon toimenpide muiden joukossa. Kolmasosa loppuvaiheen syöpäpotilaista hoidetaan eutanasialla. Käsitys itsensä murhaamisesta piilotetaan sanoilla leikkimisen taakse ja lopulta eutanasiasta tulee jokaisen oikeus valita tämä ”hoitovaihtoehto”.

Joukossamme on myös aina megalomaaninen, haamuina kumpujen yöstä nouseva kaikkivoipa, ”sankarillisten ja rohkeiden” tohtori Mengeleiden joukko. Eutanasiakäytäntö alkoi Hollannissa vuonna 1973, kun ”reipas” lääkäri tappoi sairaan äitinsä. Hyvä esimerkki tästä ovat ”end of life” -klinikan lääkärit, joille sairausvakuutus maksaa eutanasian suorittamisesta. Kyseessä on räikeä intressiristiriita! Tällainen ”lääketieteellinen eliitti” on susi lammasten vaatteissa, pinnallisesti suosittu ja ”armollinen ja humanistinen” hahmo, joka lopulta hoitaa yhteiskunnan ”talouden kuntoon”, polkee heikot jalkoihinsa ja samalla rikastuu itse!

Eutanasia – lopullinen ratkaisu?

On ilmeistä, että ”suuri yleisö”, joka kannattaa eutanasiaa, ei ymmärrä alkuunkaan mistä on kysymys ja mitä siitä seuraa, kun annetaan ”lupa tappaa”. Kelvoton lehdistömme ja sen laiskat toimittajat eivät myöskään vaivaudu ottamaan asioista selvää, vaan tyytyvät tukemaan yleistä tietämättömyyttä. Mistä kuolemassa lopulta on kysymys – siitä kerron juuri ilmestyneessä kirjassani Eutanasia – lopullinen ratkaisu? (TV7 kustannus). Kirjasta selviää, mitä Raamatussa kerrotaan kuoleman jälkeisistä tapahtumista ja voiko ihminen tappaa Jumalalta saadun elävän sielun?

Eutanasialain säätämisellä on suuret seuraamukset koko yhteiskunnalle. Siinä Jumalan kymmenestä käskystä viimeinen, yhä voimassa oleva – Älä tapa – murretaan maallisella lainsäädännöllä. Jos näin tapahtuu, siirrymme Raamatussa kuvattuun ”laittomuuden aikaan”. Onko Jumala vielä tuolloin kansallemme armollinen, vai ottaako Hän tämän jälkeen varjelevan kätensä pois satavuotiaan Suomen yltä?


AJAAKO VERITAS FORUM TOTUUDEN ASIAA?

Tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja ja dogmatiikan professori Miikka Ruokanen keskustelivat Helsingin yliopistolla 6.11 siitä, miksi ihmiset yhä uskovat Jumalaan. Tilaisuus oli Veritas Forum Finlandin ja OPKO:n järjestämä.

Valtaojan mielestä Jumalaan uskominen on vaikeaa, koska Jumalasta ei ole näyttöä. Hän "näkee uskonnon enemmän tunteen kuin järjen asiana". Uskominen Jumalaan olisi toisin sanoen järjetöntä.

Ruokasen mielestä vastapuolen paras argumentti oli se, ettei ole olemassa mitään näyttöä siitä, että olisi olemassa Jumala. Hän on asiasta samaa mieltä, joskaan se ei hänen mielestään kerro siitä, etteikö Jumalaa ole olemassa.

Mitä mieltä Raamattu on? Paavali toteaa Roomalaiskirjeen 1. luvussa, että: "Se, mitä Jumalasta voidaan tietää, on kuitenkin ilmeistä heidän keskuudessaan. Onhan Jumala ilmoittanut sen heille, sillä hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja ymmärrettävissä hänen teoissaan. Siksi he eivät voi mitenkään puolustautua."

Valtaoja pyyhkii parkettia dogmatiikan professorilla, joka ei näytä huomanneen mitä Raamatussa lukee. Asia ei ole yhdentekevä. Ateistit pitävät totuutta vääryyden vallassa (Room.1:18) ja teologit tyytyvät taputtamaan käsiään sen sijaan, että vaivautuisivat ottamaan asioista selvää, vaikkapa lukemalla Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta -kirjan. Jumalan olemassaolo on aina ollut kaikille ilmeistä, mutta kun se kielletään ja "väitetään, että ollaan viisaita, tullaankin tyhmiksi" (Room.1:22-23). Katoamaton Jumalan kirkkaus muutetaan katoavaisen ihmisen, lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuvan kaltaiseksi. Tässä Paavali profetoi uusdarvinismin, joka muutti ihmisen eläimeksi. Tästä on enää askel Lootin päiviin eli ympärillämme olevaan Sodomaan ja Gomorraan (Room.1:24-32), josta kirjoitan Lootin päivät -kirjassani (Kuva ja Sana).PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.