torstaina, 20. kesäkuuta 2019, klo 10.30

Tuhoaako asteroidin törmäys meidät?

Pekka Reinikainen

On arvioitu, että kuluvalla vuosisadalla lähes tuhat asteroidia voi törmätä Maahan. Ensimmäinen uhkaava asteroidi voi iskeä jo 9.9.2019. Törmäyksen todennäköisyys on yksi mahdollisuus 7299:stä. Todennäköisyys veikata oikea rivi Lotossa on yksi mahdollisuus 16 miljoonasta.

Voit kuolla sydänpysähdykseen seuraavan minuutin aikana,

jos yksi kuudestakymmenestä seuraavasta sydämesi lyönnistä on kammiovärinä. Tämä on asteroidihysteriaa tärkeämpi asia. Kuoleman rajan ylitys on turvallista vain, jos Jeesus on asianajajasi tuonpuoleisessa. Jeesus ei halua sinun joutuvan helvettiin. Siksi Hänen puheidensa pääasiallinen sisältö oli varoitus kadotuksesta. Miksi Hän varoitti helvetistä niin paljon? Koska Hän maksoi sinun lunastamisestasi niin kovan hinnan!

Jeesuksen ystävän ei tarvitse pelätä asteroideja eikä kuolemaa

Asteroideja on iskeytynyt Maahan kymmenittäin. Myös Kuun pinnasta näkyy, että asteroideja on joskus iskenyt sen pintaan paljon.

Muutaman kymmenen metrin mittainen asteroidi voi aiheuttaa Maassa atomipommiakin suuremman tuhon. Yli kolmensadan metrin mittainen Apophis -asteroidi tulee ohittamaan Maan vuonna 2029 hyvin läheltä, vain 31 000 kilometrin etäisyydeltä! Tämän kokoinen asteroidi tuhoaisi suurkaupunkiakin suuremman alueen ja kylmentäisi ilmaston vuosikausiksi mantereelle osuessaan.

Etelä-Afrikassa on suunnattoman asteroidin törmäysjälki

josta kerromme enemmän Luominen -lehdessä. Tämä asteroidi iski maapalloon vedenpaisumuksen aikana. Vuonna 2005 asteroidin tekemä Vredefort-kraatteri luokiteltiin maailmanperintökohteeksi maailman suurimpana törmäyksen aiheuttamana rakenteena. Kraatterin arvioidaan syntyneen, kun yli 10 kilometrin läpimittainen kappale iski maapalloon.

Kyseessä oli geologinen katastrofi

Yli sadan kilometrin läpimittainen ja 20 kilometrin syvyinen törmäyskuoppa syntyi muutamassa sekunnissa. Pari sekuntia tämän jälkeen maankuori ponnahti takaisin ylös ja kallisti kilometrien paksuiset sedimentit kohtisuoriksi kerroksiksi, ylös ponnahtaneen kupolimaisen keskushuipun ympärille. Sitten kupoli luhistui, ja koko kolmensadan kilometrin läpimittainen kraatteri syntyi noin kymmenessä minuutissa.

Pitkiin ajanjaksoihin uskovat geologit ovat ajoittaneet törmäyksen 2 023 miljoonaa vuotta sitten tapahtuneeksi. Iän he päättelivät pseudotakyliitistä ja granofyyriojista kerättyjen zirkonikiteiden sisältämien uraanin ja lyijyn isotooppien perusteella. Isotooppeihin perustuvista iänmääritysmenetelmistä saadut ”kiistattomat” iät eivät ole lopullisia. Ne perustuvat lukuisiin oletuksiin muun muassa näytteiden isotooppien alkuperäisistä pitoisuuksista ja monien myöhempien geologisten tapahtumien vaikutuksiin. Kaikkien näiden häiriöiden vaikutuksen selvittäminen kunkin zirkonin sisältämien isotooppien suhteisiin on pelkkää olettamusta. Eri näytteistä saadut erilaiset lukemat ”tulkitaan” jälkikäteen niin, että saadaan tarina, joka sopii kenttätutkimuksen tuloksiin ja maapallon oletettuun pitkien aikakausien historiaan.

Koska pitkien aikakausien ajoitukset perustuvat niin paljon omakohtaisiin tulkintoihin,

on mahdollista hahmotella toinen tarina, joka sopii Raamatun mukaiseen kertomukseen maapallon historiasta. Asteroidin törmäys olisi tapahtunut vedenpaisumuksen alkuvaiheessa. Se tapahtui vedenpaisumuksen eikä luomisviikon aikana, sillä alussa kaikki oli ”erittäin hyvää” (1. Moos. 1:21). Asteroidin törmäys olisi täyttänyt ilmakehän kuolettavalla tuhkalla ja tomulla, mikä ei olisi ollut hyvä asia. Tämä törmäys ei kuitenkaan olisi käynnistänyt vedenpaisumusta, sillä ennen törmäystä sedimentoituneet kivikerrokset olisivat myös kerrostuneet vedenpaisumuksen varhaisessa vaiheessa. Näihin kuuluu kilometrien paksuinen basalttilaavakerros sarjassa, jota kutsutaan Ventersdorpin superryhmäksi. Valtavat ryöpyt tuliperäistä laavaa olisivat saastuttaneet ilmakehän myrkyllisillä kaasuilla, mikä ei olisi myöskään ollut ”erittäin hyvää”. Itse asiassa nämä laavaryöpyt olivat liian suuria (paksuudessaan ja laajuudessaan), jotta ne olisivat tapahtuneet syntiinlankeemuksen ja vedenpaisumuksen välisenä aikana, sillä ihmiset eivät olisi selviytyneet niin mittavista tuliperäisistä saasteista ilman vedenpaisumuksen vesipeitteen tarjoamaa osittaista suojaa purkauksen vaikutuksista.

Törmäyksen jälkeen geologiset mullistukset jatkuivat ja synnyttivät Bushveld Complex-rakenteen sekä Capen ja Karoon superryhmät vedenpaisumuksen vesien noustessa. Tänä aikana kivet poimuttuivat ja rapautuivat useita kertoja.

Kun vedet lopulta peittivät koko mantereen, kiviä rapautui kilometrien syvyydeltä, kun vedet tämän jälkeen virtasivat meriin muodostaen Afrikan suuren eroosiopinnan, ja samalla paljastaen kraatterin. Vedenpaisumuksen loppuvesien virtaus meriin uursi erikoisia muotoja kraatterin ympäristöön, mukaan lukien useita virtausaukkoja kallistuneen vuorien renkaan läpi, ja joiden läpi Vaal-joki nykyään virtaa. Vuosimiljoonia jatkunut hidas rapautuminen ei selitä näitä rakenteita, mutta vedenpaisumuksen väistyvät vedet selittävät ne hyvin.

Vredefortin törmäyskraatteri ja sen sisempi kupolimainen osa syntyivät vedenpaisumuksen alkuvaiheessa. Törmäyksen suuruus tarjoaa esimerkin valtavista, katastrofaalisista voimista, jotka järisyttivät maata tuhon aikaan. Törmäyksen aiheuttama sedimenttien poimuttuminen ja kohoaminen tapahtui hyvin nopeasti, alle päivässä. Kun vedenpaisumuskatastrofi jatkui, se ei yksinomaan kerrostanut useita paksuja sedimentti- ja vulkaanisen laavan kerroksia törmäyskraatteriin, vaan myöhemmin rapautti niitä ja paljasti syvän törmäysrakenteen, pystysuoraan kallistuneet sedimentit ja kuuluisan, kultapitoisen Witwatersrandin superryhmän.

Vedenpaisumus on tapahtunut tosiasia

ja selittää geologiset kerrostumat, joita geologian hallitseva teoria, uniformitarianismi ei kykene selittämään. Miksi tutkijat ja teologit eivät tätä ilmiselvää todistusaineistoa näe ja miksi sekä maallistuneet geologit että liberaaliteologit pilkkaavat Raamattunsa todesta ottavia? - - Kun he eivät pysty selittämään sedimenttikerrostumia tieteellisesti, he pilkkaavat ja väheksyvät toisinajattelijoita ja estävät heidän pääsynsä tutkijoiksi. Raamatun kirjoitusten on myös toteuduttava ja he eivät tajua toteuttavansa niitä, koska eivät tiedä, mitä Raamatussa lukee (2.Piet.3:3-6)!

Lisää aiheesta Luominen lehdessä ja loppuvuonna 2019 TV7:ssä käynnistyvässä FOSSIILIT – KATASTROFIN TODISTAJAT -sarjassa.

EVOLUUTIOAIVOPESUA PIENESTÄ PITÄEN

Pikku Kakkonen -ohjelmassa TV2:lla siirryttiin ”aikakoneella” menneisyyteen 31.5.2019. Tämän jälkeen pöydältä löytyi musta linnunsulka. Juontaja sanoi sen olevan dinosauruksen sulka, joka on 100 miljoonaa vuotta vanha!

KAKSI MAITOHAMMASTA

Kaksi Siperiasta löytynyttä maitohammasta paljasti tutkijoille uuden ihmisryhmän,

julistaa suurimman päivälehtemme tiedesivu 7. kesäkuuta. Nämä ihmiset olivat merkittävä osa ihmisen historiaa, tanskalaisprofessori Eske Willerslev sanoo. Nämä löydökset ovat muuttaneet paljon sitä, mitä luulimme tietävämme Koillis-Siperian väestöhistoriasta mutta myös sitä, mitä tiedämme ihmisen muuttoliikkeen historiasta kokonaisuudessaan, sanoo tutkija Martin Sikora Kööpenhaminan yliopistosta. Kaksi Siperiasta löytynyttä maito­hammasta paljasti tutkijoille uuden ihmis­ryhmän

Paljon melua tyhjästä

Aihepiiristä voi lukea lisää uudesta kirurgi Mikko Tuulirannan kirjasta: Paljon melua tyhjästä. Se on analyysi tuoreesta Juha Valsteen evoluutio-oppiin aivopesevästä kirjasta "Evoluutio - Miten lajit kehittyvät?" Seuraavassa muutama maininta Tuulirannan uutuuskirjan sisällöstä.

Evoluution sanotaan olevan tosiasia. Ihmisen oletettua kehitystä mikrobista mikrobiologiksi pidetään ”tieteen suurena riemuvoittona”. Kun näitä evoluutiouskonnon opinkappaleita ryhtyy tutkimaan ja tutustuu asioihin edes hieman pintaa syvemmältä, huomaa että evoluutioteoria luhistuu omaan mahdottomuuteensa. Vain ateistisen tiede-eliitin sitoutuminen sattuman luomiskykyyn pitää tätä materialistista ajatusrakennelmaa kasassa. Tämä tiedemaailman äänekäs enemmistö ei suvaitse evoluutioon kriittisesti suhtautuvia.

Kaikkialta kuuluu kuitenkin yhä enemmän vastalauseita. Kuinka ihmeessä esimerkiksi aivoton, päämäärätön ja satunnainen evoluutioprosessi voisi saada aikaan kaikkialla ilmenevää täsmennettyä geneettistä informaatiota? Tai missä ovat nykyhetkessä tehtävät toistettavissa olevat havainnot eliötyypin muuttumisesta toiseksi? Miksi havainnot osoittavat biologisen maailman rappeutuvan? Rappeutuminenhan on kehittymisen täydellinen vastakohta!

Tässä kirjassa kirurgi Mikko Tuuliranta analysoi Juha Valsteen kirjan Evoluutio - Miten lajit kehittyvät? (SKS 2018). Hän osoittaa, miten evoluutiota pidetään kaiken selityksenä täysin uskon varaisesti. On hämmästyttävää miten vähin perusteluin Valsteen kirja on kirjoitettu. Tälle kirkkaana vastakohtana on Mikko Tuulirannan vankka asioiden tuntemus ja syvällinen perehtyminen eri aihepiireihin. Paikoin humoristisestikin kirjoitettu mielenkiintoinen kirja pitää otteessaan alusta loppuun.

KIVESSYÖPÄ

Kivessyöpä on yleistynyt länsimaissa vuosikymmenten ajan. Se on erityisesti kehittyneiden maiden miesten pahanlaatuinen kasvain. Neljäkymmentä vuotta sitten Suomessa tapauksia oli 45 vuodessa, nyt neljä kertaa enemmän. Kivessyöpä lisääntyy vauhdilla - 5 oiretta, joiden takia on syytä mennä lääkäriin

Asiantuntijat ovat ymmällään. He eivät tajua, että tämä johtuu länsimaissa yleisestä teinijuopottelusta. Juotu alkoholi muuttuu kehittyvissä kiveksissä asetaldehydiksi, joka on erittäin syöpävaarallinen aine. Tästä olen huomauttanut jo monta kertaa, mutta alkoholin mainonnasta saadut tulot estävät lehtiä kiinnostumasta asiasta. Tietysti myös yliopistot varjelevat rahoitustaan. Tilanne pahenee taas, kun Viro lähes poisti alkoholiveronsa!

KRIITTISTÄ KESKUSTELUA EVOLUUTIOSTA

Erinomainen evoluutiokriittinen keskustelu, missä Martin Stenberg juontaa Matti Leisolan, Tapio Puolimatkan ja Juha Ahvion silmiä avaavan keskustelun. On perusteltua kysyä, miksi veronmaksajien rahoilla kustannetun YLE:n kanavilla ei kritiikkiä nähdä eikä kuulla! Usko & tiede: jakso 1

ALKOHOLIA VIELÄ YKSI KIERROS

Alkoholiteollisuuden kustantama ja vuosikymmeniä jatkunut ”tieteellinen toitotus” alkoholin ”terveellisyydestä” on lopultakin tullut tiensä päähän.

Suuri tutkimus kumoaa kohtuulliseen alkoholinkäyttöön liitetyn terveysmyytin

HÖLYNPÖLYÄ AIVOISTA

Filosofi Frank Martela sanailee suurimman päivälehtemme tiedepalstalla (14.6), kuinka: Parissa miljoonassa vuodessa aivomme paisuivat 500 kuutiosenttimetrin kokoisista 1200–1300 kuutiosenttiin". Martela uskottelee lukijoilleen myös, että eroamme lähisukulaisistamme myös siksi, että olemme karvattomia ja kävelemme kahdella jalalla.

Mikä Martelan kirjoituksessa on järjenvastaista?

Ihmisen aivot eivät ”paisu” kahdessa miljoonassa vuodessa nykyisiin mittoihinsa. Niissä on miljoona miljardia mikroprosessorin tavoin toimivaa synapsia eli enemmän tiedonkäsittelyvoimaa kuin kaikissa maailman kannettavissa yhteensä. Pelkästään niiden kytkeminen, yksi synapsi sekunnissa, veisi aikaa yli 30 miljoonaa vuotta. Mutaatiot eivät ole kytkentäkaaviota tehneet edes luonnonvalinnan avustuksella, sillä parissa miljoonassa vuodessa olisimme kuolleet sukupuuttoon DNA:han joka sukupolvi kertyvän sadan kopiointivirheen takia, koska luonnonvalinta ei poista piileviä mutaatioita.

Martela ei myöskään näytä tietävän, että ihminen on täysin karvojen peittämä - - jos näin ei olisi - - ihomme kuivuisi nopeasti pilalle. Tämä selviää kirurgi Mikko Tuulirannan kirjasta BIOS 1 - Evoluutio-osion analyysi. Siirtyminen kahdelle jalalle on myös tavattoman monimutkainen prosessi, joka ei voi tapahtua perimän painovirheiden ja luonnonvalinnan avulla. Tämä tulee ilmeiseksi, kun tutustuu pystykävelyyn liittyviin yksityiskohtiin. Design näkyy detaljeissa.

Elämän merkitys Martelan mukaan

Elämä ja sen merkityksellisyys tapahtuvat siinä ainoassa paikassa, jossa ne voivat tapahtua: elävässä tämänhetkisessä kokemuksessamme. Siksi nykyhetken sivuuttaminen on koko elävän elämän sivuuttamista - - Pysähdymme, hengitämme sisään ja antaudumme kokemaan nykyhetken lämmön.. Kun ihmisen aivot kasvoivat, ne tajusivat, että on olemassa tulevaisuus Tätä Martela ei ole itse aivoitellut, vaan kyseessä on muodikas mindfulness-buddhismi.

ESPOON HARHAOPPINEN PIISPA

On perustanut kirkollisveron maksajia miellyttävän uususkonnon. Hän kertoo Lohkare -lehdessä 2/2019 kuinka hänen jumalakäsityksensä on muuttunut - - nyt hän uskoo hyväksyvään, sallivaan ja rakastavaan Jumalaan - - Kristus on vapauttanut ihmiset synnin orjuudesta ja syyllisyydestä. Raamatun Jumala on hyväksyvä ja salliva - - sanoin ennen ihmisille, että jos he evät usko Jumalaan, he joutuvat helvettiin. Nyt kadun puheitani.”

Piispan mukaan Raamatun tekstit on suhteutettava aina uusimpaan tietoon - - tietomme lisääntyy koko ajan esimerkiksi bioetiikasta ja seksuaalisuudesta - - uuden tiedon tuottaman ymmärryksen lisääntyminen Jumalan luomasta maailmasta vaikuttaa Raamatun tulkintaan. Samaa tekstiä voi tulkita eri tavoin.”

JÄMIJÄRVEN MIESTENPÄIVÄT

Pekka Reinikainen: Onko kehitysoppi komediaa?

LOOTIN PÄIVÄT ETENEVÄT NOPEALLA AIKATAULULLA

Kuka olisi uskonut sukupolvi sitten, että hallinto-oikeus mitätöisi tuomiokapitulin arvovallan nollaamalla sen antaman varoituksen? Maalliset oikeusistuimet päättävät jatkossa kirkon opista. Tämä oli tietysti vain ajan kysymys sen jälkeen, kun Suomi siirtyi eduskunnan päätöksellä Lootin päiviin kaksi vuotta sitten: Lootin päivät Jeesus sanoi, että paluu Lootin päiviin edeltää Hänen takaisin tuloaan. Raamattunsa tunteva kristitty tietää, että takaisin palaa Vihainen Karitsa: Karitsan viha

Tuomiokapituli valitti korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Ratkaisu siis venynee yli seuraavan kirkolliskokouksen (11/2019) ja kirkolliskokousvaalien, jotka ovat helmikuussa 2020. Hallinto-oikeuden päätöshän syntyi äänestämällä 2-1, joten hyvä että valittivat, sillä muussa tapauksessa yksi hallinto-oikeuden maallikko olisi päässyt päättämään kirkon opista.

Kirkko on joka tapauksessa umpikujassa,

sillä "jos ja kun" mahdollinen kirkon opin muutos menee äänestykseen kirkolliskokouksessa, on mahdotonta saada siellä 3/4 enemmistöä sellaisen tekstin taakse, jossa lukisi, että avioliitto on miehen ja naisen välinen tai että kirkko luopuisi vihkimisoikeudestaan eli "peli on pelattu" ja ev.lut. kirkko ei enää ole kristillinen kirkko.

Kirkko ei suinkaan helpota tilannettaan sillä, että kirkkohallituksen "johtoryhmä" päätti (18.6), arkkipiispan suosiollisella myötävaikutuksella, osallistua Setan järjestämään Pride-puuhasteluun. Papit, piispat ja nimikristityt vaikenevat ja Päivi Räsänen on ainoa tunnettu kirkon jäsen, joka protestoi. Päivi viittaa Roomalaiskirjeen 1. lukuun. Jokaisen kristityn pitäisi lukea se kokonaisuudessaan. Siinä ennustetaan kehitysopin tulo eli Jumalan kuvan muuttaminen eläimeksi ja tämän seuraukset eli LGBT -sekoilu (Room.1:23).PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.