Kategoria

Luominen-tiedelehden numero 9 (15)

Luominen-tiedelehden numeroon 9 liittyvät artikkelit.

Monilla ihmisillä on vaikeuksia hyväksyä Jeesuksen neitseellisen sikiämisen ihme. Se hylätään usein biologisena mahdottomuutena – myyttinä joka kuuluu tiedettä edeltäneelle aikakaudelle.

13-vuotiaana Jean Lightner halusi tulla eläinlääkäriksi. Hän menestyi hyvin lukiossa, hän otti jopa joitain korkeakoulun kursseja (3. asteen kursseja) muiden opintojensa ohella.

Vuosi vuodelta sade, tuuli, routa ja aallot kuluttavat maaperää ja kalliota mantereiltamme ja kasaavat sitä valtamereen. Rotkot, solat ja kanjonit kasvavat. Rantaviivat ovat katoamassa.

Canyon Lake Gorgesta Texasissa, Yhdysvalloissa, on kehkeytynyt turisteja houkutteleva nähtävyys – miksi? Ihmiset hämmästelevät sitä, miten vähän aikaa näin suuren kanjonin syntyminen vaati – vain muutaman päivän.

Monet tiedemiehet eivät voi hyväksyä dinosaurusten jäänteistä tehtyjä pehmytkudos- ja proteiinilöydöksiä. Tämä johtuu siitä, että jos dinosaurukset ovat kuolleet sukupuuttoon 65 miljoonaa vuotta sitten, evoluutio-opin mukaisesti, niin solujen ja jopa proteiinien olisi pitänyt hajota jo aikoja sitten.

Kuulin ensimmäistä kertaa Dr Robert McCabesta nähtyäni hänen hyvin perusteellisen puolustuksensa 1. Mooseksen kirjan suoraviivaisesta ymmärtämisestä, johon sisältyi syvällistä alkuperäisen hepreankielen tutkimusta.

Valitessaan lemmikkiä, monet ihmiset päätyvät puhdasrotuiseen kantakirjakoiraan. Vaikka ne ovat kalliita, niiden lopullinen koko, temperamentti ja tarpeet on helpompi ennakoida, kuin sekarotuisen ”piskin”.

Raamattu kertoo meille, että luomisviikon seitsemäntenä päivänä Jumala lepäsi: ”Niin tulivat valmiiksi taivas ja maa kaikkine joukkoinensa. Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt.” (1. Moos. 2:1–2)

Ensimmäisen Mooseksen kirjan silminnäkijälausunnon mukaan Jumala loi maan ensimmäisenä päivänä, ja kuun ja auringon neljäntenä päivänä, mitä todennäköisimmin muiden planeettojen ohessa. Evoluutioon uskovat hylkäävät kuitenkin Luojan a priori [edeltä käsin], ja siten tarvitsevat toisen selityksen.

Lumikiteet ovat eräitä kaikkein kauneimpia muotoja, joita luonto tarjoaa, eikä ole olemassa kahta samanlaista hiutaletta.

Eräät akasiapuut (Acacia) tunnetaan siitä, että niissä on asukkaina muurahaisia. Meksikossa näyttää kuitenkin siltä, että muurahaiset (Pseudomyrmex) joutuvat jakamaan puuasuntonsa kilpailevan kasvinsyöjän kanssa, nimittäin hämähäkin.

Olemme menettämässä lapsemme! Tutkimukset osoittavat, että 70 % seurakunnan nuorisotoimintaan osallistuvista teini-ikäisistä lakkaa käymästä kirkossa muutettuaan omilleen.

Tutustu tähän asti julkaistuihin Luominen-tiedelehtiin. Täältä näet upeasti kuvitettujen numeroiden kannet sisällysluetteloineen.

Luominen-tiedelehden numero 9

Eikö Pietarin toisen kirjeen kohta 3:8 ilmaise, että luomispäivät eivät välttämättä olleet kirjaimellisia päiviä, vaan ne saattoivat olla tuhansien vuosien pituisia?