sunnuntaina, 19. elokuuta 2018, klo 18.48

Elämän ihmeellinen automatiikka

Pekka Reinikainen

Oletko tullut ajatelleeksi, että hengität automaattisesti sen mukaan, mitä elimistösi kunakin hetkenä tarvitsee. Yölläkään ei tarvitse herätä hengittämään! Myös sydämesi kierrättää verta juuri sinne, missä happea ja ravinteita tarvitaan. Munuaisesi pitävät veren koostumuksen vakiona, riippumatta siitä mitä syöt tai juot.

Kaikki on automaattista

Elämäsi sai alkunsa yhdestä solusta, joka muodostui äidistäsi ja isästäsi. Se jakautui automaattisesti sinuksi, joka sisällät 37000 miljardia solua. Joka solussasi on tietopankki, jonka tekstimäärä vastaa sataa hyllymetriä kirjoja. Niistä poimitaan automaattisesti ohjekirjat, joiden mukaan rakennetaan erilaisia elimiä, tuhansia pieniä pyörintä-, kävely- ja aineenvaihduntakoneita ja 300 eri tehtäviin suunniteltua solua ja kaiken tämän ohjausjärjestelmät, jotka muodostuvat miljoonien kytkinten kontrollipaneelista.

Syömäsi ruoka otetaan taitavasti talteen ja poltetaan hallitusti elimistössä energiaksi

Palamiseen tarvitaan happea. Jumala on suunnitellut hapen talteenottoa varten hengityselimet. Ne rakentuvat 300 miljoonasta keuhkorakkulasta, joita ympäröi tiheä hiussuonten verkko. Sama järjestelmä huolehtii palamistuotteiden poistosta. Hapen kuljetus ja hiilidioksidin poisto eivät onnistuisi ilman mykistävän monimutkaisia järjestelmiä. Keuhkojesi 300 miljoonan rakkulan pinta-ala on 70 neliömetriä ja desilitran verran verta syöksyy niiden läpi joka sekunti, ja tänä aikana kaikki tapahtuu!

Happi on hyvä, ilmansaasteet uhkaavat terveyttäsi

Veren ja hengittämäsi ilman välissä on kalvo, jonka paksuus on vähemmän kuin metrin miljoonasosa! Tästä seuraa, että ilman epäpuhtaudet, kuten tupakansavun haitalliset aineet, myös sähkötupakasta, painelevat suoraan verenkiertoon nopeammin kuin suoraan suoneen ruiskuttamalla. Pelkästään ilman epäpuhtaudet tappavat tuhat suomalaista vuosittain ja tupakointi lyhentää elinikää 10 vuodella. Sähkötupakan liuokset vaurioittavat erityisesti verisuonten ja sydämen sisäpintaa. Keuhkoahtaumatauti voi pienentää kaasuja vaihtavan pinnan 20 neliömetriin. Voit kokeilla miltä taudin loppuvaiheessa tuntuu hengittämällä mehupillin läpi!

Miten keuhkot pysyvät auki?

Jos puhallat ilmapalloon, ilma pakenee sieltä helposti. Keuhkoissa on vastaava tilanne, sillä sisäänhengityksen jälkeen henkitorvea ei voi sitoa solmuun. Tämä on ratkaistu kudoksiin tuotetulla alipaineella ja imusuonistolla, joka pitää keuhkoja auki. Keuhkorakkuloiden soluista merkittävä osa tuottaa lisäksi pintajännitystä vähentävää monimutkaista aineiden seosta, jota ilman emme voisi elää.

Miten keuhkot pysyvät puhtaina?

Keuhkoputkissa on tuhansia puhtaanapitoa varten suunniteltua solua, joissa on siivousta varten karvat, jotka lakaisevat 20 kertaa sekunnissa roskia suuhun. Keuhkoputkissa on myös limaa erittäviä soluja, joihin roskat tarttuvat. Nenässä on myös innokkaasti harjaavia soluja, jotka harjaavat vastakkaiseen suuntaan, jotta lima ja roskat voidaan niellä tai yskäistä pois. Nenässä ilma esilämmitetään, kostutetaan ja siellä on erityiset kuorikkorakenteet, jotka aiheuttavat ilmavirtaan pyörteitä. Pyörteet paiskaavat roskat sivuun ja ne tarttuvat näin nenään erittyvään limaan eivätkä kulje keuhkoihin. Tämän vuoksi nenän kautta hengittäminen on suositeltavaa. Vaarallisimpia ovat metrin miljoonasosan kokoiset hiukkaset, jotka leijuvat keuhkorakkuloihin asti, mutta siellä päivystävät valkosolut onneksi tekevät useimmista selvää. Keuhkoista kerron lisää syksyllä jatkuvassa TV7:n Herra käyttää lääkäriä sarjassa tiistaisin kello 18:30.

Miten akateemiset älyniekat selittävät hengitysjärjestelmän alkuperän?

Jo Darwin arveli, että keuhkosi olisivat kehittyneet kalan uimarakosta! Samat darvinistiset tomppelit väittävät edelleen, että ihmisellä on kehityksensä varhaisvaiheessa kiduskaaret! Alan oppikirjat ovat myös aikaisemmin väittäneet, että ihminen olisi hengittänyt kohdussa kiduksilla!

Mistä pallea ja aivojen säätelykeskus, sekä erilaiset automatiikkaan liittyvät anturit ja takaisinkytkentäjärjestelmät ovat peräisin, sitä he eivät kerro. Mitä enemmän tästä monimutkaisesta järjestelmästä opitaan, sitä ilmeisempää on, että hengityksemme edustaa ihmisen ymmärryksen ylittävää nerokasta suunnittelua. Vaikka joskus ymmärtäisimme ihmisen automatiikasta kaiken, emme ikinä pystyisi laittamaan sen rakennus- ja toimintaohjeita millimetrin kokoiseen soluun, jollaisia kaikki olemme joskus olleet. Uusdarvinistiseen kehitysoppiin uskominen ei ole ainoastaan epätieteellistä vaan on täysin terveen järjen vastaista.

 

HELSINGIN SANOMAT JATKAA USKOLLISESTI ANTIKRISTILLISTÄ LINJAANSA

Elokuun 18. päivän lehdessä ”historioitsija” Yuval Noah Harari tietää kertoa, että ”vale-uutisilla ja Raamatun kertomuksilla on vain vähän eroa”. Mistä hän sen tietää, ei kuitenkaan selviä.

Harari jatkaa harhaista höpinäänsä: ”Vuonna 1969 Israelin pääministeri Golda Meir julisti, että palestiinalaisia ei ole olemassa. Näkemys elää edelleen – epäselvää on vain se, kenen kanssa Israel on ollut vuosikymmeniä kestävässä aseellisessa konfliktissa”. On hämmästyttävää, että juutalainen Harari ei käsitä, että Golda Meir oli oikeassa, sillä ”miehitetty palestiinalaisvaltio” ja sen "palestiinilainen kansa" on myytti. Osaatko luetella tämän valtion aikaisemmat presidentit ennen "miehitystä"?

Harari on populisti, joka on kunnostautunut kirjoittamalla ihmisen historiasta täysin päättömiä kirjoja - - valhe myy hyvin, koska ihmiset rakastavat jumalatonta tekstiä!

Artikkelissa todetaan myös, että ”homo sapiens on laji, joka ottaa sepitetyn tarinan usein todesta”. Valheeseen uskominen olisi evoluution tuottama taipumus, koska keksityt tarinat ”yhdistävät ihmisjoukkoja. Uskonnot ovat tästä loistava esimerkki, Harari sanoo. ’Kun miljardi ihmistä uskoo keksittyyn tarinaan tuhat vuotta, kutsutaan sitä uskonnoksi’, Harari kirjoittaa”.

Kumpi on keksitty tarina?

On aivan totta, että mitä valtavammasta valheesta on kysymys, sitä paremmin se uppoaa kansanjoukkoihin. Tämän tiesi jo Hitlerin propagandaministeri Göbbels. Monet ihmiset todella uskovat, että olemattomuudessa 13,8 miljardia vuotta sitten tuntemattomasta syystä tapahtunut kaasupäästö loi maailmankaikkeuden ja he itse ovat kehittyneet lämpimästä lihaliemestä, mihin ilmestyi uiskentelemaan kala, joka halusi muuttaa maalle ja sitä varten opetteli kävelemään takaevillään, kehitti etuevistään kädet ja uimarakostaan keuhkot. Vain tietämättömät evoluution tuotteet kertovat valetta, jonka mukaan alussa Jumala loi taivaat ja maan.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.