lauantaina, 20. lokakuuta 2018, klo 9.50

Espoon piispan valinta

Pekka Reinikainen

Espoon piispan valinta kertoo kristinuskon nykyisestä raamattunäkemyksestä. Kaksi ehdokasta on tätä kirjoitettaessa vielä jäljellä. Ehdokkaiden ensi kierrosta edeltäneestä palaverista Espoossa raportoi Helsingin Raamattukoulun toiminnanjohtaja, pastori Jari A. Jolkkonen Viesti -lehdessä (5/2018): ”Näkemyserojakin oli ehdokkaiden välillä. Esimerkiksi Jeesuksen ruokkimisihme jakoi näkemyksiä. Eräs ehdokkaista ei uskonut siihen. Sammeli Juntunen ehdotti (vitsinä), että viisi leipää ja kaksi kalaa pitäisi lukea viisi leipää ja kaks’ si-kalaa. (Melkoisen vahvaa Jumalan ja sianlihaa karttavien juutalaisten pilkkaamista kirkkoherralta). Yllätys oli myös, että eräs ehdokkaista ei uskonut lainkaan Jeesuksen neitseestä syntymiseen”.

Darvinistista kristinuskoa kannattavan piispan tilalle

Espooseen on ehdolla kaksi pappia, joista toinen on tähän maailmanaikaan mukautunut (Room.12:2). Hän kokee kirkolliskokouksen maallikot ”edistyksen esteiksi”, varmaan siksi, että he jarruttavat hänen, ajan hengen mukaista avioliittonäkemystään. Ehdokkaan näkemys ei ole 1. Kor. 6:9-10 mukainen.

Mikä tämä merkillinen kirkolliskokous oikein on, kun siellä jotkut maallikot uskaltavat vastustaa ”maailmaan mukautumista”?

Istuin siellä itse 16 vuotta, joten tiedän asiasta jotakin. Kyseessä ei ole mikään teologisen viisauden ylin konklaavi, vaan paljolti poliittisten pyrkyreiden palaveri. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään ”kirkon parlamentti”, sillä siellä on vahva pappisedustus. Maallikkoedustajista hädin tuskin 25% edustaa Raamattua ylimpänä auktoriteettina pitäviä kristittyjä. Tämä selittää kirkolliskokouksessa taannoin tehdyn yrityksen heikentää vähemmistön veto-oikeutta oppia koskeviin päätöksiin.

Pappisedustuksen häilyvä usko Jumalan sanan merkitykseen ratkaisee kirkon tulevaisuuden

Vielä vuonna 2002 vain 12% papeista poikkesi Raamatun mukaisesta avioliittokäsityksestä, nyt maailmaan mukautunutta avioliittonäkemystä uskaltaa vastustaa enää vain 15% papeista. Tämä osoittaa, kuinka Raamatusta viis veisataan ja pappien enemmistön maailmankuva lepää tukevasti kulloisenkin jumalattoman muodin juoksuhiekalla. Kysymys on Raamatun arvovallasta moraalioppaana ja historiallisena dokumenttina.

Pappien lisääntyvä ateismi on keskeisin kirkon kohtalon kysymyksistä

Dosentti Mikko K. Heikkilä kirjoittaa kirkon tulevaisuuden kohtalonkysymyksistä. Suurin uhka on hänen mukaansa se, että kasvava osa nykyihmisistä ‒ papisto mukaan lukien ‒ ei usko mihinkään jumalaan vaan ihmisen kaikkivoipaisuuteen: ”Kristuksen kirkko on nyt 2000-luvulla jKr. kaksituhatvuotisen historiansa suurimman haasteen edessä. Haasteen nimi on ateismi … ’Viholliset ovat oman talon väkeä’ (Matt. 10:36; jo Miika 7:6). Usko täydellisen Jumalan kaltaisuuteen antoi ihmiselle arvon, syntiinlankeemus erotti pahan hyvästä synnyttäen ihmistä eläimistä erottavan moraalin, mutta ihmisen asettaminen kaiken mittariksi karkotti lopulta Jumalan (vrt. Jer. 31:37 (VT 1933))”.

Heikkilä muotoilee nykytilanteen osuvasti: ”Kristinuskon nopeasti leviävää kevytmuotoa, yhteiskuntakriitikko-Jeesuksen inspiroimaa ateistista filosofiaa ‒ keskiössään ihmisusko ja lemmenleikki ‒ ei voi uskottavasti julistaa teistisenä uskontona. Papin oman uskon tilan kyllä huomaa. Papiston ateistisoituessa henki katoaa kirkosta … Kirkko toimii Mestarinsa käskyä vastaan, jos se antaa itseensä kielteisesti suhtautuvien tahojen päättää näkemyksistään”. Heikkilän blogi on erinomainen ja virkistävä analyysi, joka kannattaa ehdottomasti lukea kokonaisuudessaan, sillä hän esittää myös ratkaisun kirkon kriisiin: Dosentti Mikko K. Heikkilä: Kirkon tulevaisuuden kohtalonkysymyksistä Blogia voi tulkita siten, että Raamatun arvovallan palauttamisessa uskovilla luonnontieteilijöillä on keskeinen rooli. He voivat osoittaa, että luominen, lankeemus ja vedenpaisumus ovat historiallisia tosiasioita. Teologeilla näyttää olevan vaikeuksia tällä alueella.

MITÄ IHMETTÄ STI?!

Suomen teologisen instituutin viime viikkojen tarjonta on pitänyt sisällään pohdintaa mm. uskontunnustuksen uudistamisesta, jossa vierailevana tähtenä oli Olli Valtonen, joka on kanonisoinut epäilyn ja pyhittänyt enneagrammin. Uskontunnustuksesta pitäisi hänen mukaansa tehdä "toivontunnustus" ja synnintunnustus tarpeettomana poistaa. STI järjesti myös keskustelutilaisuuden, missä pohdittiin, voiko olla kristitty, jos ei usko iankaikkiseen kadotukseen? Tuoreimmassa STI:n tuumaustauossa pohdittiin, mitkä Jeesuksen sanat UT:ssa ovat aitoja? Viimeksi mainittu asia lienee jo selvitetty liberaaliteologien toimesta. He löysivät yhden, mahdollisesti aidon, Jeesuksen sitaatin UT:sta: ”Ei ole profeetta halveksittu muualla kuin kotikaupungissaan ja sukulaistensa kesken ja kodissaan”. (Mark.6:4) Jos Jeesuksen viittauksia mm. luomiseen ja vedenpaisumukseen ei uskota, Raamattu kaatuu kuin keila. Teologien kannattaisi tutustua tuoreeseen Usko ja tiede -kirjaan (TV7 kustannus).

YLE KIIHDYTTÄÄ JUMALANPILKKAA SINUN LASKUUSI

Perjantaina 12.10 toimittajat haastattelivat valtion näköradiossa veteraanipoliitikkoa ja ihmettelivät, miksei hän jätä jo tehtävää kesken. Ohjelma edusti tyypillistä, YLE:n meiltä pakolla ulosmittaamien, 500 miljoonan euron avulla tuotettua roskaa, mutta siihen sisältyi törkeää Jeesuksen pilkkaamista. Tunnuksena ohjelmassa käytettiin veristä ristiä, jolta Jeesus oli noussut ja Hänet kuvataan poistumassa takaoven kautta ja samalla Hän on heittänyt piikkikruununsa maahan ja näin ”toiminut esimerkkinä” työn kesken jättämisestä! Suomen nukkuvat nimikristityt eivät tietenkään tällaiseen reagoi, mutta piispojen tehtävä olisi puuttua näin räikeään Jeesuksen pilkkaamiseen. YLE voisi tasapainottaa yksipuolista ateismin ylläpitoa vaikkapa näyttämällä Evoluution Akilleen kantapäät -dokumentin.

Jeesus sanoi, että ihmiset Hänen tulemuksensa sukupolven aikana hylkäävät hänet (Luuk.17:25)

Herran tulemukseen liittyvistä ilmiöistä kerron lisään lähiviikkoina ilmestyvässä kirjassani Sukupolvi, joka hylkäsi Jeesuksen (Kuva ja Sana). Jeesus totesi paluustaan: ”Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?” (Luuk.18:8) On mielenkiintoista, että parituhatta vuotta sitten kirjoitettiin nykyajan tarkka kuvaus ja mainittiin jopa vedenpaisumuksen kieltäminen.

HS UPPOAA YHÄ SYVEMMÄLLE KAUPALLISUUTEEN JA SAASTAAN

Lokakuun 11. päivän lehdessä huomio kiinnittyy kolmeen asiaan sen lisäksi, että lehti suhtautuu pääkirjoituksessaan myönteisesti kaiken alkoholin myynnin vapauttamiseen, sosiaali- ja terveyshaitoista piittaamatta. Suomi on tällä hetkellä EU:n johtava maksakirroosimaa!

Pitäisikö uskonto kieltää? pohditaan lehden laajassa ”kulttuuriartikkelissa”, jossa haastateltu miespari kehottaa ”kieltämään uskonnon”. Muu osa artikkelista on sen tason saastaa, jota ei viitsi toistaa, mutta se osoittaa kuinka syvälle lehti on vajonnut.

Abortin puolustaminen saa lehdessä taas kerran palstatilaa. Nyt kerrotaan, kuinka Irlannissa päätetty, Suomeakin vapaampi aborttilaki ”on vaarassa”, jos terveydenhuoltohenkilökunnalle tulee oikeus kieltäytyä lasten murhaamisesta omantunnon syistä johtuen. Vain 5% irlantilaisesta terveydenhuoltohenkilökunnasta nimittäin haluaa ryhtyä pyöveleiksi. Suomessahan henkilökunta joutuu toimimaan murhaajina vastoin tahtoaan. Suomen kaltaisia holokaustivaltioita maailmassa on meidän lisäksemme vain Ruotsi ja Tsekin tasavalta. Jumalan "Älä tapa" -käsky on työnnetty syrjään. Kristityssä Afrikassa naiset eivät marssi vaatien aborttia. Mielenkiintoista on, että myös siellä paras elintaso ja hyvinvointi on alueilla, missä on paljon lapsia, aivan samoin kuin Suomessakin on asian laita. Jumala kehotti lisääntymään ja täyttämään maan. Ylikansoitus on epäraamatullinen myytti, sillä nykyään elävien ihmisten biomassa ei täyttäisi edes kuutiokilometrin suuruista astiaa. On myös hyvä miettiä, missä ovat aikaisemmin eläneiden ihmisten jäännökset, jos täällä on oltu evoluution mukaiset sadat vuosituhannet.

Tiedesatu öljyn alkuperästä kerrotaan 12.10. Geologian ja mineralogian professori JK kertoo, että kun kuolleita eliöitä vajoaa meren pohjalle, niitä kerrostuu sinne kivistä peräisin olevien mineraalien kanssa ja kun kerrostumien määrä kasvaa, lämpötila kohoaa miljoonien vuosien kuluessa 90-160 asteen välille, jolloin orgaaninen aines muuttuu vähitellen öljyksi ja maakaasuksi. Nykyisistäkin kuolleista eliöistä saattaisi professorin mukaan muodostua öljyä miljoonien vuosien kuluttua. Mikä on ongelma? Kerrostuminen on aivan liian hidasta, jotta näin voisi tapahtua. Raakaöljystä ja maakaasusta voidaan lisäksi eristää hiilen nuorta C-14 isotooppia, joka osoittaa sen iäksi tuhansia – ei miljoonia vuosia! Dinosaur proteins and radiocarbon wreak ‘Jurassic World’ havoc

NOITUUDEN PALUU LÄÄKETIETEESEEN

On totista totta! Maailman terveysjärjestö on ryhtynyt tukemaan puoskarointia. Lääkäriportaalissa todetaan: ”Järkyttävän epätieteellistä, ja tämän pitäisi olla skandaali, tykittää neurologi Steven Novella Science-Based Medicine -sivustolla. Maailman terveysjärjestön julkaisemaan ICD-11:een on nyt ensimmäisen kerran otettu mukaan perinteinen (kiinalainen) lääketiede.

Monet länsimaisen koulutuksen saaneet lääkärit ja biolääketieteen alan tutkijat ovat syvästi huolissaan, todetaan Nature-lehden artikkelissa.

Kyse on Maailman terveysjärjestön kesällä julkaisemasta ICD-11:stä (International Classification of Diseases), johon on nyt ensimmäisen kerran otettu mukaan perinteisen lääketieteen sarka - - Yksi syvästi huolestuneista on neurologi Steven Novella, joka työskentelee Yalen lääketieteellisessä yliopistossa ja on myös Science-Based Medicine -sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Hänen mielestään on epätieteellistä ja järkyttävää, että WHO tukee ja kannustaa kiinalaista lääketiedettä ja samalla “järjettömien maagisten hoitojen leviämistä todellisiin, vakaviin lääketieteellisiin tautitiloihin, joihin meillä on olemassa tehokkaita, tieteeseen pohjautuvia hoitoja”. Kirjoitan tästä ilmiöstä kirjassani Noituuden paluu lääketieteeseen. Kansanedustaja Päivi Räsänen on ryhtynyt ajamaan Suomeen puoskarien toimintaa rajoittavaa lakia. Vaihtoehtolääketieteen ongelmia kuvaa tämä surullinen potilaskertomus: ”Koko kroppani sanoi EI” – Maria kieltäytyi syöpähoidoista ja turvautui sen sijaan monenlaisiin vaihtoehtohoitoihin, kahviperäruiskeista aprikoosinsiemeniin

Tieteellisen tutkimuksen ilmapiiri on menossa epärationaaliseen suuntaan, kun usko luomakunnan järjestykseen horjuu. Käsitys miehen ja naisen biologisista eroista on poliittisista syistä hämärretty. Uskonpuhdistuksen jälkeen käynnistynyt tieteellinen tutkimus on länsimaiden hyvinvoinnin perusta. Kun sen tilalle otettiin epätieteellinen ja myyttinen maailmankuva eli alkuräjähdys, alkumaapallo, alkusynty, alkusolu, alkuihminen ja merkillinen kehitysoptimismi, joka on lämpöopin toisen pääsäännön vastainen, jne. seurauksena on ollut idän epärationaalisten oppien tunkeutuminen tieteeseen ja varsin kattavasti kaikille yhteiskunnan alueille, jota mystinen tarina kaiken "evoluutiosta" hallitsee. Ei ihme, että Suomi on maailman eniten joogaava maa.

KERRON PORVOON HELLUNTAISEURAKUNNASSA, MIKSI KRISTINUSKO ON TOTTA

Porvoon Helluntaiseurakunta: Live-streamPEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.