keskiviikkona, 10. lokakuuta 2018, klo 17.01

Luotu liikkumaan

Pekka Reinikainen

Ihminen on erittäin taitavasti ja monipuolisesti suunniteltu liikkumaan. Kahdella raajalla liikkuminen edellyttää monta yhteensopivaa rakenteellista ratkaisua. On naurettavaa väittää, että kävelemisestä kiinnostuneen kalan evät olisivat kehittyneet ihmisen alaraajoiksi tai peräti, että Jumalaa ei ole, koska ihmisen anatomiset ratkaisut olisivat huonoja ja ihminen voi siksi kärsiä selkävaivoista, kuten Suomen suosituin tiedemies, avaruustähtitieteen professori EV on väittänyt.

Nerokkaasti liikkumista varten suunnitellut alaraajamme on varustettu jousimaisesti energiaa varastoivilla jänteillä, nivelsiteillä ja lihaksilla. Nilkan lukuisat luut eivät ole "tarpeettomia", kuten evolutionistit väittävät, vaan niiden väliset nivelet mahdollistavat monipuoliset suoritukset erilaisilla alustoilla ilman rasitusmurtuman riskiä. Meillä on upeat, 500 kilon vetoa kestävät, akillesjänteet, jollaisia väitetyllä etelänapina -esi-isällämme ei ollut. Moderni kerroskuvaustekniikka on myös paljastanut, että kyseisellä Australopithecuksella ei myöskään ollut tasapainoelimessään pystykävelyn edellyttämiä suuria, pystysuoran tason kaarikäytäviä, vaan ne olivat etelänapinalla samanlaiset kuin simpansseilla nykyään. Evolutionistit väittävät, että akillesjänteet ”kehittyivät” kaksi miljoonaa vuotta sitten kun pystyihminen ilmestyi kuin taikaiskusta!

Pakaralihaksemme ovat kooltaan täysin eri luokkaa kuin pääasiassa neljällä raajallaan ja rystysillään kömpivillä simpanssilla. Ihmisen jalkaterä on suunniteltu yksityiskohtaisesti kahdella jalalla liikkumiseen, simpanssin jalkaterä sen sijaan muistuttaa vahvaa kättä, jolla voi roikkua puissa. Polvemme ja lonkkamme on suunniteltu pystyasentoon, selässä on neljä kaarta ja kaularanka on siirretty kallon pohjaan. Jotta näkisimme eteemme, ihmisen ilmeikkäät kasvot on vedetty suoriksi eli meillä ei ole samanlaista ”hyppyrimäkeä” naamassa kuin simpansseilla. Lihastemme solut on suunniteltu kestämään pitkäaikaista kuormitusta. Ihminen pystyy hikoilemalla välttämään kehon kuumenemisesta seuraavaa hengenvaarallista lämpöhalvausta, johon tosin joskus kuolee yli-innokkaita maratoonareita, jotka riskeeraavat henkensä palkkiorahojen, kunnian ja mitalin toivossa.

Simpanssit eivät juokse maratonia - ihminen sen sijaan juoksee loppusuoralla kiinni sekä hevosen että antiloopin

Kun ihminen ja hevonen ryhtyivät ensimmäistä kertaa juoksemaan kilpaa maratonia, pelkkää ajatustakin pidettiin täysin järjettömänä. Vuonna 2004 britti Huw Lobb päihitti hevosen maratonilla ja saksalainen Florian Holzinger ja muutama muukin teki saman kolme vuotta myöhemmin.

Pahimmat kilpailijamme pitkän matkan juoksussa ovat kavioeläimiä, kuten hevoset ja gnuantiloopit ja toisaalta koirat tai vaikkapa hyeenat. Ne voittavat ihmisen helposti alkulaukassa, mutta laukka kuumentaa niiden kehon, jota jäähdytetään läähättämällä. Läähätys ei kuitenkaan onnistu laukatessa sillä se edellyttää huohottamalla hengittämistä ja laukka vaatii syvään hengittämistä, jotta lihakset eivät mene hapoille hapen puutteen vuoksi. Koira pystyy laukkaamaan vain 10 – 15 minuuttia, jonka jälkeen se ryhtyy jolkottelemaan, jolloin sen pitkänmatkan juoksunopeus putoaa 3,8 metriin sekunnissa. Hevosten keskimääräinen pitkänmatkan juoksunopeus on 5,8 metriä sekunnissa, gnulla 5,1 metriä.

Hyvin harjoitellut maratoonari voi ylläpitää 6,5 metrin sekuntinopeutta. Keskivertohölkkääjäkin päihittää koiran 2 kilometrin kohdalla. Afrikkalaiset villikoirat juoksevat tyypillisesti päivän aikana 10 kilometriä, sudet ja hyeenat 14 ja 19 kilometriä ja hevoset 20 kilometriä. Ihminen sen sijaan pystyy juoksemaan 42,2 kilometrin mittaisen maratonin parissa tunnissa ja jotkut jopa yli 100 kilometrin mittaisen ultramaratonin päivässä! Vetokoirat voivat usutettuina juosta arktisessa kylmyydessä myös 100 kilometriä, mutta eivät pystyisi siihen savannilla.

Miksi tällainen liikkumiskyky olisi ”kehittynyt” evolutionistien mielestä?

Evolutionistit järkeilevät, että vasta myöhemmin ”kehittynyt” Homo sapiens pystyi valmistamaan metsästykseen tarvittavia jousipyssyjä ja sitä ennen lihaa olisi pitänyt hankkia juoksemalla. Juoksemalla saadun lihan syönti olisi sitten tuplannut aivojen koon, he tarinoivat hyväuskoisen hölmön yleisönsä mieliksi. Maailman johtava ateisti Richard Dawkins puolestaan on sanaillut, että kahdella jalalla keikarointi kehittyi, kun urosapinat halusivat esitellä sukukalleuksiaan.

On täysin naurettavaa, että oppikirjoissa edelleen valehdellaan, että ihmisen ja simpanssin ero olisi vain 1% luokkaa

Näiden ”tiedemiesten” hölmöys huipentuu väitteeseen, jonka mukaan ”evoluutio olisi kehittänyt", yrityksen ja erehdyksen kautta, kaikki ihmisen liikkumiseen liittyvät yhteensovitetut rakenteet ja toiminnot kehitysopillisessa silmänräpäyksessä – muutamassa vuosimiljoonassa. Olisivatko kymmenet tuhannet samansuuntaiset mutaatiot vakiintuneet populaatioon tässä ajassa? - - Väite on 100% epätieteellinen! HS:n tyrivä tiedetoimituskin työntää lusikkansa tähän soppaan sommittelemalla seuraavan sisältöisen sadun: ”Evoluutiobiologien mukaan esi-isämme sopeutuivat pitkänmatkanjuoksijoiksi: heidän jalkansa pitenivät, suuri osa ihokarvoituksesta hävisi ja iholle kehittyi valtavasti hikirauhasia. Sitten tapahtui Cmah -geenin mutaatio 2–3 miljoonaa vuotta sitten, samoihin aikoihin kun esi-isiemme oli pakko muuttaa elämäntapansa savannille sopivaksi. Nyt uudessa tutkimuksessaan tutkija Varki kollegoineen huomasi, että Cmah-geenin toimimattomuus lisää juoksukestävyyttä ja vähentää lihasten uupumista”. Miten niin? Selitys kuuluu: ”Yksi onnekas mutaatio aiheutti ilmeisesti näin suuret muutokset. Tutkijat eivät kuitenkaan ymmärrä, miten sokerimolekyyligeenin toimimattomuus solutasolla kaiken tämän aiheuttaa”. Evoluutiobiologien sekoilusta kannattaa lukea lisää kirurgi Mikko Tuulirannan kirjasta BIOS 1 - Evoluutio-osion analyysi

Raamatussa todetaan näistä evolutionistitomppeleista, jotka ovat muuttaneet ihmisen eläimeksi: ”Kehuessaan viisaita olevansa, he ovat tyhmiksi tulleet” (Room.1:22). Nämä typerät, satuja sepittävät ja ortopediasta mitään ymmärtämättömät evoluutiobiologit ja heidän hyväuskoiset hännystelijänsä pitävät ”totuutta vääryyden vallassa” aivan kuten Raamatussa ennakoidaan tapahtuvan (Room.1:18). Jumala nauraa heille. 1.Korinttolaiskirjeessä todetaan: ” Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?” (1:20).

Ihmisen ylivertainen liikkumiskyky kertoo Luojan nerokkuudesta – ei onnekkaista mutaatioista!

Ihmisen motoriset taidot ovat käsittämättömän hienot. Ajatellaan vaikkapa jäätanssia tai olympialaisissa suoritettuja permanto- tai puomiliikesarjoja. Kahdella jalalla liikkuminen on kuninkaallinen taito. Siksi se on luotu, sillä apinoille sukua olevaa nelijalkaista Jeesusta ei voisi kuvitella.

Yksi pieni muutos teki meistä loistavia kestävyysjuoksijoita ja pelasti ehkä koko ihmislajin – esi-ihminen sai antiloopin saaliiksi väsyttämällä

KUKA OLI AADAM?

Ortodoksipappi Lars Ahlbäck siteeraa Suomen massiivisinta uusgnostilaista harhaopettajaa AL:ää seurakuntalainen.fi sivun kynäilyssään. Vanhan testamentin professori AL julistaa: ”Nykyisen tieteellisen näkemyksen valossa on mahdotonta tarkastella lukujen 1 Moos 1-11 kuvausta historiallisena - - Nykyisin 1. Mooseksen kirjan esittämää näkemystä maailman historian alkuvaiheista ei enää voida sovittaa yhteen luonnontieteissä ja historian alkuvaiheista saavutettuihin tuloksiin”. Jeesus oli asiasta eri mieltä, mutta se ei näitä uusgnostilaisia harhaopettajia näytä häiritsevän.

Tämä Raamatun repijä saa pian taisteluparikseen piispansauvansa pois paiskanneen BV:n, joka tulee samaan opinahjoon neuvomaan, kuinka kaikki alttarille astelevat voidaan vihkiä. Ortodoksipappimmekin innostuu opettamaan uusgnostilaista teologiaa: ”Kertomus Aadamista onkin sanaleikki - - Aadam on ihmisyyden hahmotelma, eikä niinkään joku yksilö jossain tuolla historian alkuhämärässä. Aadam on rikkinäisen ihmisyyden vertaus ja hän saa tulkintansa ja ratkaisunsa Jeesuksessa”. Ortodoksipappi kynäilee edelleen ja siteeraa lopuksi professori AL:a: ” Vaikka Jeesuksen vertaukset eivät ole historiallisia sisällöltään, niin tämä ei tee niistä vähemmän totta. Vastuullinen ratkaisu olisi hyväksyä tosiasiat.”

Puhuiko Jeesus siis palturia näiden herrojen mielestä? Tekisi mieli kysyä – onko ortodoksinen kirkko todella tätä mieltä ja sanooko arkkipiispa Leo ”aamen” tähän opetukseen? Seurakuntalainen.fi sivulla kynäilee nykyään myös katolilainen taikuri, mutta taikuri esiintyy myös Ilon aika -julkaisun paalupaikalla lokakuussa 2018. Raamatussa ei suositella noituutta tai taikuutta. (5.Moos.18:10).

Nämä uusgnostilaiset harhaopettajat ovat vaaraksi myös itselleen

Jaakobin kirjeessä (3:1) todetaan: ”Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö opettajiksi, sillä te tiedätte, että me saamme sitä kovemman tuomion”. Mitkä kristinuskon perustavat totuudet nämä harhaopettajat tuhoavat? Seuraavassa joitakin perusasioita, jotka romahduttavat Raamatun:

· Teistisen evoluution mukaan Luoja olisi kehittänyt ihmisen tappamalla elämää 3,5 miljardia vuotta!

· Kuolema ja kärsimys pannaan Luojan syyksi!

· Luoja olisi ylentänyt apinaihmisen Aadamiksi ja Jeesuksesta tulisi simpanssin serkku!

· Jos ei ole (peri)syntiä, mihin syntien sovittajaa tarvitaan?

· Jos ei ole ensimmäistä Aadamia, miksi on viimeinen Aadam?

· Miksi vedenpaisumus tuli? 1.Pietarin kirjeen 3. luku, jossa puhutaan vedenpaisumuksesta ja kasteesta muuttuu myös käsittämättömäksi.

· Heti luomakunnan alussa luotiin Aadam ja Eeva eli MIES JA NAINEN, ei Aatua ja Eetua!

· Luomiseen, lankeemukseen, vedenpaisumukseen ja lunastukseen viitataan satoja kertoja Raamatussa!

Mitä Luther totesi opinkohtien merkityksestä? - - Hän viittasi Jaakobin kirjeeseen (2:10): ”Joka siis rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin”. Luther lausuu: ”Yksi Jumalan sana on kaikki ja kaikki (Jumalan sanat) ovat yksi, ja he tietäisivät myös, että yksi uskonkohta on kaikki ja kaikki ovat yksi, ja että jos yhden menettää, menettää vähitellen kaikki, sillä ne ovat yhteydessä keskenään ja niitä pitää koossa yhdistävä side - - Kieltäessäsi siis Jumalan yhdessä opinkohdassa, jäät kieltäjäksi kaikissa kohdissa”. Ihmisoppi on epäjumalanpalvelusta, totesi Luther ja sanoi, että kyseessä on hengellinen noituus: ”Kaikki tekohurskaat pyrkivät noitumaan Jumalan sellaiseksi, millaiseksi he hänet omissa ajatuksissaan kuvittelevat.”

Aadam kuka sinä olet?

NOBEL 2018

Myönnettiin biotekniikasta. Sen yhteydessä ylistettiin kaikkivoipaa evoluutiota - - Mistä oikein on kysymys? Alan asiantuntija, Aalto-yliopiston bioprosessitekniikan emeritusprofessori Matti Leisola kertoo:

Evoluutio ei ole suunnattua

Olen tutkinut ja muokannut entsyymejä koko tutkijanurani ajan ja ilahduin kun vuoden 2018 Nobel-palkinto myönnettiin biotekniikan professori Frances H. Arnoldille. Hänen saavutuksensa ovat merkittäviä ja hän ansaitsee tulla palkituksi.

Valitettavasti suunnatun evoluution menetelmää verrataan julkisuudessa virheellisesti luonnossa tapahtuviin ilmiöihin ja evoluutioon, joka on sattumanvarainen päämäärätön prosessi. Yksinkertaiset matemaattiset laskelmat, tietomme luonnollisista mutaationopeuksista, mutaatioiden haitallisista vaikutuksista ja niiden leviämisestä populaatioihin osoittavat, että menetelmä ei suinkaan matki luonnossa tapahtuvia ilmiöitä.

Suunnatun evoluution menetelmässä käytetään valtavan suuria mutaationopeuksia, huolellisesti valittuja koeolosuhteita, modernin geenitekniikan työkaluja ja valintaa kohti toivottua päämäärää. Lähtökohtana on tunnettu proteiini ja sen geeni ja lopputuloksena on muunnelma alkuperäisestä proteiinista – ei suinkaan oleellisesti uusi rakenne. Suunnattu evoluutio on termi, jota käytetään tietynlaisesta älykkäästi ohjatusta proteiinien muokkausmenetelmästä.

Leisolan terävän ja laajemman analyysin voi lukea tästä englanniksi: How the 2018 Nobel Laureates in Chemistry Harnessed Intelligent Design

MUURAHAISET JA BAKTEERIT ”KEKSIVÄT” VILJELYN JA TUHOLAISTEN TORJUNNAN

Evolutionistien mukaan ihminen ”keksi” viljelyn vasta 5 000 vuotta sitten. Mutta muurahaiset olisivat perustaneet lääketeollisuuden yhteistyössä bakteerien kanssa jo 60 vuosimiljoonaa sitten! Tämä olisi moninkertaisen Nobel-palkinnon arvoinen keksintö! Viljelmiä piti myös suojata torjunta-aineilla jo tuolloin, sillä jos muurahaisten viljelemät sienet kuolevat, myös muurahaiset menehtyvät. Tautien torjuntatyössä muurahaiset tekevät yhteistyötä bakteerin kanssa, joka tuottaa taudinaiheuttajia tappavaa kemiallista yhdistettä. Evolutionistit väittävät, että tämä yhteistyö olisi toiminut jo kymmenien vuosimiljoonien ajan. Johtolangan he löysivät meripihkan sisälle 20 miljoonaa evoluutiovuotta sitten jääneistä muurahaisista, joilla oli erikoiset, kryptiksi kutsutut taskut päänsä päällä, samanlaiset kuin nykyisillä muurahaisillakin. Taskuissa majailee sieniviljelmää suojelevia aktinobakteereita. Eräällä toisella meripihkan sisälle jääneellä muurahaisella oli ruumiissan kuplia, jotka aktinobakteeri todennäköisesti oli tuottanut aineenvaihduntansa tuloksena. Eräs tutkijoista totesi, että ”muurahaiset muistuttavat käveleviä lääketehtaita - - Muurahaiset ”keksivät” sekä viljelyn että torjunta-aineiden tuotannon ennen meitä”. Torjunta-aineet olisi keksitty pian viljelyn keksimisen jälkeen väittävät tutkijat, sen jälkeen kun olivat rakentaneet hyönteisten ”sukupuun”.

Convergent evolution of complex structures for ant–bacterial defensive symbiosis in fungus-farming ants

An Ancient Ant-Bacteria Partnership to Protect Fungus 

How Ants Figured Out Farming Millions of Years Before Humans

Kuinka viljelmien lämpötila pidettiin vakiona hyönteisten rakentaman ilmalämpöpumpun avulla, ja kuinka millimetrin pituiseen suoleen mahtuu kolme perättäistä tuotantolaitosta, siitä kerron kirjassani Eläimet opettavat (TV7 kustannus). Jokainen voi ryhtyä ajattelemaan omilla aivoillaan ja tehdä johtopäätöksenä itse - - ovatko nämä toiminnot kehittyneet sattumanvaraisten mutaatioiden ja luonnonvalinnan avulla vai onko järjestelmä luotu? Huomaa myös, että evolutionistien mukaan kyseessä on lisäksi konvergentti evoluutio, eli järjestelmiä olisi ”kehittynyt toisistaan riippumattomasti useita kertoja eri hyönteisille! Jos uskot evoluutioon, sinun täytyy selittää, kuinka hyönteiset pysyivät hengissä ennen kuin järjestelmät toimivat moitteettomasti. Raamatussa todetaan: ”Mene, laiska, muurahaisen tykö, katso sen menoja ja viisastu. Vaikka sillä ei ole ruhtinasta, ei päällysmiestä eikä hallitsijaa, se kuitenkin hankkii leipänsä kesällä ja kokoaa varastoon ruokansa elonaikana” (Sananlaskut 6:6-8).

VAIN 3% SUOMALAISISTA VASTUSTAA ENÄÄ ABORTTIA

Abortti oli rikos vielä 1960-luvulla. Elämme parhaillaan Raamatussa ennalta ilmoitettua laittomuuden aikaa, joka edeltää Jeesuksen paluuta: ”Sillä se päivä ei tule, ennen kuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi” (2.Tess.2:3). Luopumuksesta kirjoitan lisää pian ilmestyvässä kirjassani, Sukupolvi, joka hylkäsi Jeesuksen (Kuva ja Sana). Nykyään lähes kaikki suomalaiset näyttävät hyväksyvän viattomien lasten harkitun murhaamisen. Nämä ihmiset joutuvat Taivaan portilla vastaamaan kysymykseen, miksi eivät protestoineet hedonismin alttarilla suoritettuja lapsiuhreja vastaan. Eräät yrittävät selvitä tilanteesta toteamalla entisen europarlamentaarikon, E-R K:n tavoin, joka julistaa: ”Kannatan oikeutta aborttiin, mutta vastustan aborttia”. Tämä edustaa jo kahdella tuolilla istumisen maailmanennätystä! Suomelle voi käydä samoin kuin muinaisille amorilaisille, sillä Herra ei katso henkilöön. Mitä abortissa tapahtuu, konkretisoituu, kun ajattelet, että jos se olisi ollut sallittu ja mahdollista 2 000 vuotta sitten Nasaretin juutalaisten keskuudessa, historian tärkein henkilö olisi mahdollisesti abortoitu au-lapsena. Asia ei ole muuttunut miksikään, vaan abortti on yhä keskeinen kiista maailman uutisissa tälläkin hetkellä, kuten vaikkapa USA:n Korkeimman oikeuden nimityskiista osoittaa. Merkille pantavaa on, että aborttikysymystä ei uskalleta käsitellä edes ”kristillisillä” foorumeilla. Kun alkuvuonna ehdotin asiaa Areiopagille, sain vastaani täystyrmäyksen.

LASTEN HUIJAAMINEN JATKUU

HS:n tiedepalstalla (5.10). Ilmatieteen laitoksen tutkija TL kertoo, että: ”Koko maailma ei mitenkään voi joutua veden valtaan, koska maailmassa ei ole niin paljon vettä”. ”Asiantuntijamme” ei näytä tietävän, että jos mantereet lapioitaisiin meren pohjaan, koko planeettaa peittäisi lähes 3 kilometrin paksuinen vesipeite. Tästä voit katsoa kuvaa maapallosta Tyynen valtameren kohdalta: Earth - Pacific Ocean Suurin ihme maapallolla on, että täällä on ollenkaan kuivaa maata näkyvissä. Vettä on lisäksi maan syvyyksissä vielä lisää monin verroin enemmän kuin sitä on merissä. There's a Huge Underground Ocean That Could Explain the Origin of Seas

HS on todella johdonmukaisesti antikristillinen lehti. Sitä ei peitellä, kuten esimerkiksi otsikosta ”Unohda Jeesus ja lue” käy selkokielellä ilmi (28.7). Siinä opastetaan, kuinka kristillistä kirjaa ”voi lukea vastakarvaan, Raamattu-viittaukset sivuuttaen. Ja se kannattaa.”

HS:n yksisilmäistä tiedettä edustaa myös artikkeli muistisairauksista (8.10). Siinä luetellaan riskitekijöiksi korkea verenpaine, rytmihäiriö, korkea kolesteroli ja kakkostyypin diabetes. Mitä luettelosta puuttuu ja miksi oleellisinta tekijää ei mainita? Kymmenes osa suomalaisista juo puolet maassa kulutetusta alkoholista. Heistä joka toinen tulee vähintäänkin lievästi dementiksi. Kun nämä tulevaisuuden 250 000 dementikkoa eivät enää löydä Alkon myymälää, he elävät muita muistisairaita pidempään ja vaativat hoitoa valvotussa yksikössä karkailutaipumuksen takia. Tämä tulee maksamaan maltaita. Lehti, joka elää mainoksilla ja julkaisee ”viinipalstoja” on valinnut linjansa.

USKONNOLLINEN VÄLIKOHTAUS VASEMMISTOLIITOSSA

Kansanedustaja Markus Mustajärvi kehotti Twitterissä presidentti Martti Ahtisaarta ”painumaan alimpaan helvettiin”. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson totesi, että kehotus oli ”asiaton eikä edusta puolueen linjaa”. Mietin - miksi ei? - - No tietysti siksi, että eiväthän nämä humanistit edes usko helvetin olemassaoloon.

Pekka Reinikaisen luento

Pekka Reinikainen Lappeenrannassa 4.10.2018PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.