maanantaina, 6. marraskuuta 2017, klo 11.03

Raamatussa on maailman ihmeellisin lause ja kertomus

Pekka Reinikainen

Täydellinen kertomus sisältää tapahtumahetken, tekijän, työsuorituksen, tapahtumapaikan ja tuloksen

Raamatun ensimmäinen lause kattaa kaiken: ”Alussa Jumala loi taivaat ja maan”. Raamattu alkaa täydellisellä lauseella. Tällaista ilmaisua ei ole missään ihmisen keksimässä uskonnossa. Jumalan kirjallinen viesti ihmisille alkaa nerokkaalla lauseella, joka sisältää lyhimmässä mahdollisessa muodossa kaiken tarvittavan tiedon maailman alkuperästä. Se on myös muotoiltu niin, että jokainen voi ymmärtää asian!

Pimeys ei luonut maailmaa, vaan alussa ”tuli valkeus” (1.Moos.1:3). Kolmiyhteinen Jumala loi maailman. Jumalaa tarkoittava heprean sana Elohim on monikkomuoto eli Isä Jumala, Poika Jumala ja Pyhä Henki Jumala. ”Jumala on valo, hänessä ei ole mitään pimeyttä” (1.Joh.1:5). Luodut valot eli aurinko, kuu ja tähdet tehtiin vasta neljäntenä luomispäivänä. Kun uusi taivas ja uusi maa luodaan, nykyisten kadottua, Uusi Jerusalem ei tarvitse valokseen aurinkoa eikä kuuta, sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppuna on Karitsa (Ilm.21:1,23).

Luomiskertomuksessa määritellään aineen ominaisuudet, tapahtumien keskipiste sekä tapa, jolla aine on järjestetty ja miten se toimii. Aine ja luonnon vakiot on nerokkaalla matemaattisella tarkkuudella suunniteltu elämää varten (lähde).

Albert Einstein totesi, että maailma on nerokkaan matemaatikon luoma ja hänen mukaansa muita vaihtoehtoja atomeiksi ja luonnon perusvuorovaikutuksiksi ei ole, jos halutaan luoda elämää.

Maapallo on tapahtumien keskipiste. Tähdet mainitaan vain sivumennen: ”sekä tähdet”. Toista elämälle suotuisaa taivaankappaletta ei ole, koska kyseessä olisi tilastomatemaattinen mahdottomuus, kuten totean kirjassani Onko Jumala olemassa? (TV7 kustannus) ja tässä ohjelmajaksossa.

Aine on järjestetty kasveiksi ja eläimiksi. Luonnon neljä perusvuorovaikutusta sekä fysiikan ja kemian lait estävät elämän itsestään tapahtuvan synnyn aineesta (lähde). Sen jälkeen, kun Jumala oli luonut eliöt, ne kuitenkin toimivat luotujen lakien ehdoilla. Elämän synty aineesta on samanlainen mysteeri kuin aineen synty olemattomuudesta. Vain Jumala pystyy luomaan ainetta ja aineesta elämää.

Aikaa ei ole ilman ainetta

Kun maailma loppuu, myös aika loppuu. Lopussa alkuaineet hajoavat kuumuudesta ja taivaat katoavat pauhinalla (2.Piet.3:10). Tämän jälkeen ei enää ole oleva aikaa (Ilm.10:6). Iankaikkisuudessa ei ole kelloja.

Luominen on maailman suurin ihme. Sitä ei voi selittää tieteellisesti, koska tiede luotiin luomisessa. Haudassa mädäntyvän Lasaruksen henkiin herättämistä ei myöskään voi selittää tieteellisesti, kuten ei Jeesuksen kuolleen ruumiin ylösnousemustakaan. ”Turhaa on niiden usko, jotka eivät usko kuolleiden ylösnousemukseen” (1.Kor.15:12-14). Jos uskot, että kuolleet herätetään, millä perusteella et usko Jumalan ilmoitukseen luomisesta?

Filosofointi ilman Luojaa itsestään syntyneestä luomakunnasta eli alkuräjähdyksestä, alkumaapallosta, alkuliemestä ja alkusolusta, on vastoin kaikkia luonnon lakeja. Ateismi on edustaa epätieteellistä uskoa. Luominen sen sijaan on tieteellinen johtopäätös, koska sekä maailmankaikkeus että elämä on täynnä älykästä suunnittelua. Suunnittelu on aina peräisin älykkäästä lähteestä. Aineella ei ole älyä.

Uskoa koetellaan

”Ilman uskoa on mahdotonta olla kelvollinen, sillä sen, joka tulee Jumalan luo, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät” (Hepr.11:6; Dan.12:10; 1.Piet.1:5-7).

Suurin uskon koetus on Raamatun ensimmäinen lause ja sitä seuraava Jumalan ilmoitus luomisen tapahtumista. Jos uskot tähän maailman suurimpaan ihmeesen, olet kelvollinen ja voit luottaa Raamattuun kokonaisuudessaan. Jos et usko, mistä voit tietää, mikä lopusta Raamatun tekstistä on totta ja mikä tarua? Jumala kysyy Jobin kirjassa (38:4): ”Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää.”

Ateistit eivät tajua, että he tekevät itsensä jumaliksi kieltäessään Jumalan. He eivät etsi totuutta, vaan parasta jumalatonta selitystä. Hyväntahtoiset ylipapit ja kirjanoppineet julistavat kehitysoppia yhdessä ateistien kanssa. Nämä tomppelit eivät tajua, että ”alkuräjähdyksestä Aadamiksi” on filosofinen maailmanselitys, joka on ateistien ainoa perustelu Luojan torjumiseksi. Näin tehdessään he lujittavat ateistien uskonnollista järjestelmää ja estävät heitä tuntemasta Totuutta, jonka kautta kaikki on luotu (Kol.1:16). Tällaisten uskonnollisten johtajien neronleimaus: ”Jumala loi evoluution”, on täysin mieletön ajatus.

Kun ihmistä ei enää pidetä Jumalan kuvana, kulttuurimme romahtaa lopullisesti. Jos Jumalaa ei ole, kaikki on sallittua, koska mitään viimeistä tuomiota ei ole. Kehitysoppi keksittiin siksi, että Raamatun Jumala saataisiin hengiltä. Darwinilla ei ollut esittää väitteidensä tueksi ainoatakaan tieteellistä todistetta ja hänen Lajien synty -kirjassaan ”oletetaan” asioita peräti 666 kertaa!

Darwinin maailma on julma ja välinpitämätön, vailla tarkoitusta eikä ihmisellä ole mitään erityistä arvoa eläimiin varrattuna. Darwinin opetuslasten maailmassa kaikki perustuu itsekkäiden geenien veriseen olemassaolon taisteluun. Sattuma tuottaisi yhä julmemman geenin.

Sattumaa ei kuitenkaan ole olemassa. Sattuma ei ”tee” mitään. Koko käsite on tyhjä. Jumalalta saatu järki ja kokeellinen tiede todistavat, että sattuma ei ole evoluution moottori. Vain syntiinsä korviaan myöten rakastunut voi uskotella itselleen, että maailma syntyi sattumalta. Tällainen henkilö on tehnyt sattumasta itselleen jumalan. Sattuma ja Jumala ovat toisensa poissulkevia asioita. Kuulostaako ”alussa sattuma loi …” järkevältä? Tyhjästä on paha nyhjäistä mitään. Luonnon valinta on darvinistin jumala, mutta se voi valita vain sattuman tuloksena ilmestyneistä vaihtoehdoista, eikä sillä ole mitään päämäärää, jota kohti se etenisi.

Jumalan loi maailman rakkaudella

Hän valmisti omalle kuvalleen paratiisin, mutta ihminen lankesi koetuksen hetkellä syntiin. Ihmistä ei luotu eläimeksi eikä ”robotiksi”. Ihmisen ikuisuusarvo perustuu siihen, että hän on elävä sielu. Siksi Ihmisen lunastuksesta piti maksaa kallein kuviteltavissa oleva hinta. Elävää sielua ei voi tappaa edes armomurhalla. Mikä on sielun kohtalo, jos ihminen tietoisesti luopuu Jumalasta, selviää kirjastani ”Eutanasia – lopullinen ratkaisu?” (TV7 kustannus). Ihminen ei muutu kompostiksi kuoleman jälkeen. Lisää aiheesta (englanniksi): https://www.youtube.com/watch?v=NvcEUhlYz9g

Luominen on maailman suurin ihme, kehitys alkuräjähdyksestä Aadamiksi on maailman suurin valhe

Darwin kirjoitti kirjeenvaihdossaan, että hän haluaa päästä persoonallisesta Jumalasta eroon hinnalla millä hyvänsä! Eräässä kirjeessään Darwin puhui kehitysopista ”paholaisen evankeliumina”.

Olemme tulleet tilanteeseen, jonka Darwinin aikalainen, kuuluisa saarnaaja Charles Spurgeon ennakoi, kun hän näki kehitysopin vuosimiljoonien tuhoisan vaikutuksen ihmisiin ja kirkon järjettömän sopeutumisen ateistien uskonkappaleisiin. Spurgeon totesi, että tulee aika, jolloin paimenet eivät enää usko Raamattuun ja kaitse lampaita vaan klovnit viihdyttävät vuohia. Kirkon luopumus Raamatusta on vienyt sen takaisin luopumuksen ”Nooan päiviin”. Nykyisen kaaoksen ennalta kuvanneet kirjoitukset toteutuvat silmiemme edessä. Tästä kerron lisää Lootin päivät -kirjassani (Kuva ja Sana). Luopumuksen on kirjoitettu tapahtuvan ennen Herran päivää (2.Tess.2:3).

Jos maailman ja ihmisen luominen ei ole tapahtunut 6 000 vuotta sitten, jos ihminen ei ole langennut, ja jos jumalattomien maailma ei hukkunut vedenpaisumukseen, maailman historia hämärtyy. Uudelleen jumalattomaksi muuttuneen maailman lähestyvä tuho Herran päivänä muuttuu myös käsittämättömäksi. Usko Jumalan ilmoittamaan luomiskertomukseen, ihmisen lankeemukseen ja lunastukseen, jumalattoman maailman tuhoon, ensin veden ja myöhemmin tulen kautta, on ratkaisevan tärkeää sekä tieteelliseltä että teologiselta kannalta. Kyseessä ovat Jumalan Sanan kulmakivet, joita ilman ei voi ymmärtää, kuinka syntiin langennut ihminen voi palata takaisin paratiisiin – Aadamissa kuolleena, mutta Kristuksessa eläväksi tehtynä jumalan kuvana (1.Kor.15:22). Kyseessä on luomakunnan tarkoituksen ja ihmisen päämäärän ymmärtäminen. Jumalan meille antama kirjallinen ilmoitus on otettava vakavasti. Jos näin ei tehdä, Jumalan Sana muuttuu pelkäksi ”epähistoriallisia myyttejä” viliseväksi virikekirjaksi. Tällöin Raamattu irroitetaan todellisesta maailmasta, jota se kuitenkin kuvaa. Uskonto väännetään väkisin mystiikaksi.

Liberaaliteologit haluavat ”erottaa uskonnon ja tieteen”, toisin sanoen Jumalan Sanasta tehdään satu ja tieteestä totuus, joka kuitenkin muuttuu joka vuosi! Liberaaliteologit tuhosivat messiaanisen juutalaisen, Karl Marxin uskon ja Darwinin kirja antoi Marxille ”tieteellisen” perustan materialismille ja loppu on historiaa! Jos muutat 1. Mooseksen kirjan myytiksi, haukkaat pahan tiedon hedelmää ja syyllistyt elävän Jumalan antaman ilmoituksen vääristelyyn. Tällöin ”sinä totisesti kuolet” (1.Moos.2:17). Kun ruumiisi on kuollut, sielusi jää lopullisesti paratiisin ulkopuolelle. Vapahtaja sanoi, viereisellä ristillä riippuneelle ja Häneen turvanneelle murhaajalle: ”Tänä päivänä sinä olet minun kanssani paratiisissa” (Luuk.23:43). Tee siis parannus, niin Herra sanoo sinulle: ”Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa” (Ilm.2:5,7).


MARRASKUUN EVOLUUTIOKUKKANEN

Viisivuotias Kaius kysyy (HS 3.11) evoluutiopaleontologian professorilta, miksi ihminen kävelee kahdella jalalla? Vastauksen ensimmäinen rimanalitus on toteamus, että ”apinat ja ihmisapinat osaavat liikkua kahdella jalalla. Vain ihminen tekee sitä jatkuvasti”. Kyllähän sirkuskoiratkin osaavat temppuilla kahdella jalalla, mutta eläinten tempuilla ei ole mitään tekemistä kävelyn kanssa, joka edellyttää erityistä varpaiden rakennetta ja asentoa, nilkan ja polven rakenteita, muutoksia lonkan ja selkärangan rakenteissa, kaularangan yläpään siirtymistä kallon alle, erityisrakenteista tasapainoelintä ja suoria kasvoja, jotta voi nähdä eteensä!

Kaiuksen olisi kannattanut kysyä kirurgilta, joka tietää mitä kaikkea kävely edellyttää. Kirurgi Mikko Tuuliranta yritti turhaan oikaista eräässä ammattilehdessä ollutta huvittavaa sanailua ”kävelyn evoluutiosta”. Näin pinttynyt evoluution ”totuus” on ajassamme. Vannoutuneet evolutionistit ovat sokeita vastaväitteille, koska heidän totuutensa on, että ”kaikki on kehittynyt”, ei suunniteltu. Professorimme myöntää vastauksessaan tosin, että ”emme tiedä varmasti, miksi ihmisen esimuodot nousivat pysyvästi kahdelle jalalle”. Tällainen ihme olisi tietysti vaatinut muutakin kuin alaraajoilla tasapainottelua, nimittäin tuhansia saman suuntaisia, samanaikaisia ja heti yhteen sopivia muutoksia perimään. Kaikki vaadittavat rakenteet ja toiminnot pitää ohjelmoida, jotta kävely voittaa neljällä raajalla etenemisen. Pelkästään polvi vaatii 16 välttämättömän rakenteen ilmestymistä. Polven kaksiakselisen saranatoiminnon ym. liikeratojen hallinnan matemaattiseen kuvaamiseen kului insinööreiltä pitkä aika. Se tiedetään myös, että kävely todella voittaa neljällä raajalla liikkumisen! Kyseessä ei ole kömpelö ratkaisu, sillä ihminen voi juosta kiinni antiloopin.

Professorimme loppuveto edustaa evoluutiohuumoria parhaimmillaan: ”Useimmat pystyssä kävelleistä muinaisista sukulaislajeistamme elivät kehittämättä ihmismäistä esinekulttuuria ja siihen liittyviä suuria aivoja”. ”Esinekulttuuri” eli ”kävelystä seurannut kännykän käyttö” juontaa professorimme harjoittaman, aikaisemman lasten aivopesun mukaan siitä, kun ”sormet kehittyivät kalan evän piikeistä”. Mutta eikö kalankin olisi kannattanut kehittää itselleen kädet, sillä niillä olisi ollut turvallista irrottaa mato koukusta!

Ihminen olisi professorimme mukaan ”kehittänyt itselleen myös aivot”. Meillä on kuitenkin aivoissamme miljoona miljardia mikroprosessorin kaltaista synapsia eli enemmän tietojenkäsittelykapasiteettia kuin kaikissa maailman tietokoneissa yhteensä. Supertietokoneelta meni 40 minuuttia, kun se yritti matkia, mitä 1%:ssa ihmisaivoja tapahtuu 1 sekunnin aikana. Jos yhden ihmisen synapsit suurennettaisiin muistitikun kokoisiksi, ja aivoistasi rakennettaisiin tietokonemalli tällaisella suurennuksella, aivokoneiston pyörittämiseen kuluisi 8 ydinvoimalan tuottama sähkö. Näin ovat IBM:n insinöörit laskeneet. On rikollista, että lapsille opetetaan edelleen koulukirjoissa ja pahaa-aavistamattomille aikuisille luonto-ohjelmissa, että eroamme simpansseista vain 1,5% verran. Kyseessä on sukupolvia jatkunut häikäilemätön valehtelu! On myös hämmästyttävää, että professorimme ei näytä tietävän kävelyn anatomiasta ja fysiologiasta ja sen hyödyistä yhtään mitään. Tilanne muistuttaa erään, ilmeisesti selkävaivoista kärsivän, avaruustähtitieteen professorin valitusta selän ”huonosta suunnittelusta”, joka hänen mukaansa osoittaisi, että ”Jumalaa ei ole”! Lisätietoja ihmisestä Jumalan kuvana löydät täältä. (Kävelystä kohdissa: 32:30-34; 39:10-45; 56-56:10 ja aivoista 60-66:20).


ARKKIPIISPAN REFORMAATIOSAARNA 5.11.2017

Odotin mielenkiinnolla arkkipiispan saarnaa uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlavuonna Turun tuomiokirkossa. Teksti oli Matt.16:1-4, missä puhutaan pahasta ja avion rikkovasta sukupolvesta, joka ei osaa arvioida aikojen merkkejä. Tästä arkkipiispa ei tietenkään puhunut mitään, koska hän on itse ollut edistämässä Lootin päivien tunkeutumista maahamme (lähde).

Väistyvä arkkipiispa katsoi sen sijaan asialliseksi verrata profeetta Joonaa Charles Chapliniin ja suositella kristityille Mr. Beanin elämäntyyliä. Mäkinen viihdytti väkeä kahden upporikkaan klovnin avulla. Arkkipiispa teki Raamatun profeetasta epäonnistumisen esikuvan ja ohitti hänen parannuksen tekonsa ja Herraan turvautumisensa kalan vatsassa, minkä ansiosta Joona pelastui eli oleellinen jäi sanomatta.

Miksi Lutherin oli puhdistettava usko, siitä ei kerrottu mitään. Eturivissä istunut Ruotsin arkkipiispa Antje Jackelén rasvasi antaumuksella huuliaan kesken uskontunnustuksen, jotta olisi saanut sen sanotuksi. Jackelén on lausunnoillaan vauhdittanut Lootin päivien toteutumista Ruotsissa.

Profeetta Joonan viesti on ylösnousemus. Siihen uskoo vain neljäsosa suomalaisista, vaikka 72% kansasta kuuluu kirkkoon. Saarnassa olisi pitänyt varoittaa luopumuksen seurauksista ja kehottaa parannuksen tekoon. Tällaista saarnaa en muista kirkossa koskaan kuulleeni.


JOKELAN KOULUSURMAT JA DARVINISMI

Marraskuun 7. päivänä 10 vuotta sitten Pekka-Eric Auvinen ampui 8 ihmistä ja itsensä. Miksi hän teki sen, on lakaistu maton alle, mutta selviää Auvisen julkaisemasta kirjoituksesta https://creation.com/inside-the-mind-of-a-killer joka tietysti poistettiin pikavauhtia. Se ehdittiin kuitenkin sitä ennen ottaa talteen. Seuraavassa muutamia otteita suomeksi:

  • Olen kyyninen eksistentialisti, ihmisvastainen humanisti, epäsosiaalinen sosiaalidarvinisti
  • Elämä on vain sattumaa … pitkän evoluutioprosessin tulosta
  • Evoluutio on sekä teoriaa että totta, kreationismi ei ole kumpaakaan
  • IHMISKUNTA ON YLIARVOSTETTU
  • Ihmiselämä ei ole pyhää. Ihminen on vain yksi eläinlaji eikä maailma ole yksinomaan heitä varten. Kuolema ei ole murhenäytelmä, sitä tapahtuu luonnossa koko ajan lajien välillä. Kaikkien ihmisten elämä ei ole tärkeää tai säästämisen arvoista
  • Nykymaailmassa luonnonvalinnan prosessi on täysin vääristynyt
  • Nyt on tullut aika laittaa LUONNONVALINTA & VAHVIMMAN ELOONJÄÄMINEN takaisin raiteilleen!
  • En voi sanoa kuuluvani tähän itsekkääseen, omahyväiseen ihmiskuntaan. Ei! Olen kehittynyt askeleen verran korkeammalle
  • Olen valmis taistelemaan ja kuolemaan asiani puolesta. Minä, luonnon valitsijana, tuhoan kaikki, joita pidän kelvottomina, ja jotka ovat häpeäksi ihmisrodulle, ja joita luonnonvalinta ei ole poistanut
  • Minä olen laki, tuomari ja teloittaja. Minua korkeampaa auktoriteettia ei ole

Lapsia ja nuoria ei pidä aivopestä epätieteellisen uusdarvinistisen filosofian saippualla

Eikö koulun tavoite ollutkaan kriittisen ajattelun opettaminen? Kehitysoppi kaatuu kuin keila tieteellisessä tarkastelussa. Todisteita sen tueksi ei ole nykyään, eikä niitä ollut Darwinillakaan. Mitä pidemmälle tieteellinen tutkimus etenee, sitä koomisemmalta ateistien tunnustuksellinen liturgia kuulostaa. Lapsilta ja nuorilta on ryöstetty sekä Totuus että tulevaisuuden toivo. Suomalaislapsilla ei ole koskaan ollut niin paljon mielenterveyden häiriöitä kuin nykyään.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.