perjantaina, 30. syyskuuta 2022, klo 6.59

Evoluutio ja uskomuslääkintä: Teams -luento Joensuussa 8.9.2022 2. osa

Pekka Reinikainen

MITEN DIAGNOSOIT VAIHTOEHTOHOIDON?

Tämä taito on aivan välttämätön nykykristitylle, sillä uusia ”vaihtoehtoisia” hoitomuotoja tai ”uskomushoitoja” nousee kuin sieniä sateella, sitä mukaa kun entisten lume- eli plasebovaikutus on väljähtynyt! Lumevaikutusta käsittelen perinpohjaisesti kirjassani Noituuden paluu lääketieteeseen. Lumevaikutuksen tunteminen on oleellisen tärkeä asia, sillä siihen perustuu paljolti sekä vaihtoehtohoitojen teho että hoitoihin syntyvä riippuvuus, jonka aivokemiallista perustaa avaan TV7 sarjan ”Herra käyttää lääkäriä” jaksoissa 126-129. Ne voi katsoa kanavan ”arkista”.

Riippuvuus voi tietenkin olla myös sen ”toisen Herran” aikaansaamaa. Tämä ”toinen Herra” pystyy myös tekemään ihmeitä ja lumoamaan sielullisten elämysten avulla ja näin saattamaan hyväuskoisia ihmisiä vaikutuspiiriinsä erilaisten ”kokemusten ja elämysten” kautta. Tästä Raamattu varoittaa selkokielellä:

Vakava varoitus nykyajan hyväuskoisille uskoville

Raamattu varoittaa vakavasti vääristä profeetoista ja eksyttäjistä. ”Jos keskuudestanne nousee profeetta tai unennäkijä, joka lupaa teille tunnusteon tai ihmeen, ja jos tuo tunnusteko tai ihme tapahtuu ja hän sanoo teille vielä: ’Lähtekäämme seuraamaan ja palvelemaan muita jumalia, joita te ette tunne’, niin älkää kuunnelko sen profeetan puhetta tai sitä unennäkijää. Herra, teidän Jumalanne, näet koettelee teitä saadakseen tietää, rakastatteko te Herraa, teidän Jumalaanne, koko sydämestänne ja sielustanne (5. Moos. 13:2-4). On erittäin tärkeää muistaa, että meitä koetellaan ja kaiken maailman taivasmatkat ja enkelikokemukset voivat viedä harhaan. Muista, että langenneita enkeleitä on peräti kolmasosa kaikista enkeleistä, joten muodikas ”enkelien palvonta” on äärettömän vaarallista! Enkelit ovat valitettavasti tämän päivän Suomessa suositumpia kuin Jeesus, koska niiden yhteydessä vaietaan synnin olemassaolosta!

Saulille kävi huonosti, kun hän otti yhteyttä naiseen, jolla oli vainajahenki vallassaan (1. Sam. 28:7). Naistenlehdet ovat täynnä juttuja kuuluisuuksista, jotka pitävät yhteyttä kuolleisiin eli ilmiö ei ole kadonnut mihinkään. Ilmestyskirjassa (13:13) kerrotaan ”pedosta lampaiden vaatteissa”, joka ”tekee suuria tunnustekoja, joilla se eksyttää maan päällä asuvia”. Tähän eksytykseen ovat vaarassa langeta kaikki, joilla ei ole Pyhää Henkeä. Nykyään valitettavasti ei lueta Raamattua ja tällöin ihmisiä on todella helppo huijata. On äärimmäisen tärkeää – nykyisessä valetiedon tulvassa on ehkä tärkeämpää kuin koskaan – ajatella itse ja tutkia Raamattua luotettavien julistajien kanssa. 1. Tessalonikalaiskirje: 5:21 muistuttaa: ”mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on”.

Nykyihmisille on helppo uskotella mitä tahansa humpuukia!

Ihmiset uskovat kehittyneensä mutalammikosta, johon iski salama. Toisin sanoen - mitä valtavampi vale, sen helpommin se uppoaa… Ennen Darwinia ihmiset etsivät järkeviä selityksiä, Darwinin kirjassa sen sijaan oletetaan ja spekuloidaan yli 666 kertaa! Darwinin jälkeen alkuperätieteessä heitettiin hyvästit terveelle järjelle! Tästä kerroin aikaisemmissa blogeissani.

Vaihtoehtohoitojen tyypillisiä tunnusmerkkejä – usein kyseessä on väärennös Raamatun tekstistä – kyseessähän on korvaava uskonto!

Väitetään, että se parantaa kaikki sairaudet

Väitetään, että hoitomuoto, ”parantaa (melkein) kaikki sairaudet”. Tämä on ilmiselvä väärennös taivaallisen Jerusalemin elämän veden virran varrella olevista elämän puista, joiden ”lehdet ovat kansojen tervehtymiseksi” (Ilm.22:1-2).

Mekanismi on tuntematon tai mystinen

Se voi olla ”veden muisti” homeopatiassa, mystinen energiavirta kosmoksen ja ”äiti maan” välillä akupunktiossa, vaarattomalta kuulostava ”bioenergia” tai ”bakteereja tappava” muodikas hopeavesi, joka on ihmiselle todella myrkyllistä. Mekanismi naamioidaan usein tieteelliseltä kalskahtavaksi ja salaopillinen tausta häivytetään taka-alalle tai piilotetaan kokonaan ja uskotellaan, että menetelmän voi ”irrottaa” pakanallisista juuristaan ja sen jälkeen se muka muuttuisi vaarattomaksi.

Edellyttää usein vihkimystä

Esimerkiksi reikissä parantaja toimii ”reikienergiaa välittävänä kanavana”. Reikissä on kolme ”astetta”, joista viimeinen on ”opettaja-aste”. Menetelmä edellyttää initiaatioprosessia. Harjoituksissa käytetään useita keinoja, joita ovat mm. hengitys, keskittyminen, mietiskely, mantra, symbolit ja käsiasento. Reikin perustaja sai ”yhteyden reikienergiaan syvällisen meditaatiokokemuksen aikana”. Hän väitti keksineensä, miten tätä ”ki-energiaa” johdetaan suoraan ”universaalista ki:stä”.

Edellyttää hoidon ”kokeilua”

Mainos kuuluu: ”Tämä on ’koettava’ itse henkilökohtaisesti, sitä ei opi ’lukemalla’”. Näin kokeilija saadaan koukkuun!

Kyseessä on siis usein kristinuskoa korvaava uskonto

Esimerkiksi antroposofia, teosofia ja reiki ovat ”henkisiä elämänasenteita” eli uskontoja. Tämän vuoksi kristittyjen on pysyttävä visusti erossa niistä. Sielullinen ihminen ei tätä tajua, eikä voikaan tajuta, mutta Pyhän Hengen opetuksessa vaeltavalla ja Pyhän Hengen johdatusta rukoilevalla ihmisellä on henkien erottamisen lahja, eikä häntä ole helppo johtaa harhaan, varsikin jos hänellä on yhteys muihin samassa hengessä vaeltaviin uskoviin. Tämän vuoksi yhteys Raamatun mukaisesti opettavaan seurakuntaan tai rukouspiiriin on niin tärkeä asia.

Uskomushoitojen ongelma

Vaihtoehtoja harrastavat voivat sairauden sattuessa karttaa lääketieteellisiä hoitoja ja rokotuksia. Applen perustaja Steve Jobs, joka oli viettänyt aikaa Intiassa (missä koki buddhalaisen henkisen valaistumisen ja mm. kehui LSD:tä), kuoli 56-vuotiaana haimasyövän muotoon, jonka olisi voinut parantaa nykyhoidoilla; ”hän oli epäileväinen lääketiedettä kohtaan ja turvautui uskomushoitoihin syöpänsä hoidossa”.

Kysymys on myös uusgnostilaisuudesta ja narsismista – yllättäen myös evoluutioteoria ja erityisesti ns. teistinen evoluutio eli opetus, jonka mukaan Jumala olisi luonut darvinistisen evoluution avulla, on sekin eräs gnostilaisuuden muoto

Kristinuskon historia on aina ollut paljolti taistelua gnostilaisuutta vastaan. Gnostilaisuus on ”salaisen tiedon omistamista ja muiden ihmisten hallitsemista.”

Gnostilaisuudella viitataan yleensä sellaisiin uskonnollisiin oppijärjestelmiin ja myytteihin, joiden mukaan maailma on pahan tai tietämättömän alemman luojajumalan luomus, ja pelastus viittaa pelastavaan tietoon ihmisen jumalallisesta alkuperästä ja sielun vapautumiseen ruumiin vankilasta.

Gnostilaisuuden todellisuuskäsitys on jyrkän kaksijakoinen. Luominen kuvataan gnostilaisissa myyteissä usein hyvän ja pahan voimien taistelun tai jumalallisen lankeamisen lopputuloksena. Käsitys maailman luomisesta sisältää useampia jumaluuksia. Aineellisen todellisuuden luoja oli alempi jumalolento, demiurgi, joka on syntyisin jumalallisessa maailmassa tapahtuneesta häiriöstä. Tämä luojajumala halusi luoda täydellisen maailman, mutta epäonnistui. Luojajumalan täydellinen maailma olisi ollut kuolematon ja katoamaton. Luomisen epäonnistumisen vuoksi gnostilaiset pitivät aineellista maailmaa toisarvoisena tai pahana, mutta koska ihmisen sielun alkuperä on kuitenkin jumalallisessa todellisuudessa, kaikkein korkeimman jumalan luona, on aineesta vapautuminen mahdollista gnostilaisten välittämän salaisen, pelastavan tiedon avulla. Pelastavaan tietoon kuului tieto siitä, mistä ihminen on peräisin, missä tilassa hän on nyt, ja mihin hän voi päästä. Vaihtoehtohoidossa on kyse uusgnostilaisuudesta ja narsismista. Narsistisia piirteitä ovat esimerkiksi itsekkyys, vahva ihailuntarve ja ylemmyydentunto. Kunnioitetun parantajan mystinen olemus, ihmisten manipulointi ja usein myös hyvät ansiot ovat narsistille mannaa.

Monille nykysaarnaajille pahan alkuperän selittäminen tuottaa usein suuria vaikeuksia, koska he eivät oikeasti usko syntiinlankeemukseen ja Raamatun 11 alkuluvun historiallisuuteen.

Tuskin koskaan historian aikana varoitukset okkultismista ovat olleet niin tarpeellisia ja ajankohtaisia kuin näinä päivinä

Tuhannet kristityt ja ei-kristityt kärsivät henkisestä, hengellisestä ja jopa fyysisestä sidonnaisuudesta. Vain harvat ymmärtävät tämän mahdollisesti johtuvan siitä, että he ovat tieten tai tietämättään kietoutuneet pimeyden voimien verkkoon.

Teologian tohtori H. E. Freeman on laatinut ansiokkaan okkultismia käsittelevän koosteen, jota on tässä kohtaa hyvä referoida. Seuraavassa muutamia Freemanin esittämiä kysymyksiä, joita jokaisen lukijan on syytä miettiä ja vastata niihin omaa elämäänsä ajatellen

Mieti, oletko joskus sekaantunut vaikkapa vain viattomalta tuntuvaan okkultismiin.

Oletko joskus ottanut yhteyttä ennustajaan?

Onko joku ennustanut sinulle kädestä tai povannut korteista, kahvinporoista, kristallipallosta, liikkuvasta lasista tai heilurista tai jollakin muulla vastaavalla tavalla?

Oletko uteliaisuudesta tai vakavissasi kysynyt neuvoa liikkuvalta lasilta tai tarot-korteilta tai pelannut okkulttisia pelejä?

Oletko kysynyt neuvoa meediolta tai selvänäkijältä?

Oletko osallistunut spiritistiseen istuntoon tai kokoukseen tai yrittänyt saada yhteyttä kuolleisiin?

Oletko harjoittanut tai kokeillut telepatiaa, automaattikirjoitusta, joogaa, bahai-uskontoa tai itsehypnoosia?

Onko sinut hypnotisoitu?

Oletko osallistunut steinerilaisen kristiyhteisön toimintaan?

Oletko sairastuessasi yrittänyt parantua taudeista taikuuden, “poppamiesten”, spiritualismin tai okkultismia harjoittaneiden parantajien avulla? Parantajasi on saattanut käyttää heiluria tai transsia taudin määrittämisessä. Oletko lapsena joutunut tällaiselle käsittelylle alttiiksi?

Luetko horoskooppeja tai oletko kiinnostunut astrologiasta?

Onko kirjahyllyssäsi okkulttista kirjallisuutta tai luetko sitä?

Oletko osallistunut ruusuristiläisten, teosofien tai Jehovan todistajien kokouksiin tai hyväksytkö heidän oppinsa?

Jumala tuomitsee Raamatussa okkultismin ja harhaopit. Ne ovat kauhistus Hänelle, ja ne lankeavat Hänen kirouksensa alle. Jokainen johonkin okkultismin muotoon osallistunut on avannut oven pimeyden voimien tulla elämäänsä. Tämä pitää paikkansa, vaikka olisi kysymys jostakin viattoman tuntuisesta okkultismin muodosta, ja vaikka okkultismiin sekaantuminen olisi tapahtunut vuosia sitten, jopa ennen uskoontuloa.

Siitä huolimatta okkultismiin langennut saattaa vieläkin olla okkulttisten voimien uhri.

Näihin asioihin ja edellä oleviin kysymyksiin on syytä paneutua erityisesti silloin, kun jollakin on ongelmia, joiden syystä ei ole mitään tietoa.

Kolmannessa osassa käsittelen oireita ja tunnusmerkkejä, jotka voivat viitata okkultismiin.

SUOMEN KORONAKUOLLEISUUS KOLMINKERTAINEN EU:N KESKIARVOON NÄHDEN

Suo­messa rapor­toitiin syys­kuun kolman­nella vii­kolla asu­kasta koh­den kol­me ker­taa enemmän koro­na­kuo­lemia EU:n kes­kiarvoon verrat­tuna.

"Lu­vut ovat huoles­tut­tavan kor­keita. Vii­me vii­kolla rapor­toitiin 90 koro­na­kuo­lemaa. Se tar­koittaa yli 4000 kuo­lemaa vuo­dessa. Mää­rä on hui­kea", kirjoittaa Hu­sin diagnos­tiik­ka­joh­taja Las­se Leh­tonen Potilaan lääkärilehdessä (Suomen koro­na­kuo­lemien tahti nyt kolmin­ker­tainen EU:n keskiarvoon nähden). Leh­tonen ker­toi Twit­te­rissä 19 syyskuuta, et­tä posi­tii­visten koro­na­näyt­teiden osuus oli vii­me vii­kolla sel­västi kas­vanut Hus Diagnos­tiik­ka­kes­kuksen tuotta­missa koro­na­tes­teis­sä. Viime vii­kolla posi­tii­visten näyt­teiden osuus oli 30,3 pro­senttia, kun se si­tä edel­li­sellä vii­kolla oli 23,9 pro­senttia. Val­taosa tauti­ta­pauk­sista ei näy viral­li­sissa lu­vuissa.

Teho­hoitoa tar­vitaan vä­hän, mut­ta kuo­lemien mää­rä on kor­kea. "Van­hemman väes­tön kuo­lemia on run­saasti, Eu­roopan mitta­kaa­vassa poikkeuk­sel­lisen pal­jon", toteaa Lehtonen. Hän nä­kee täl­le kak­si syy­tä. Van­husten tehos­te­ro­ko­tukset aloi­tettiin Suo­messa liian myö­hään, ja maa­liskuun jäl­keen riski­ryhmien suo­jelu on julki­suu­dessa unoh­dettu: "Suoja­toimet pi­täisi edelleen muis­taa: Hu­sin sairaa­loissa edelleen suosit­te­lemme poti­laille ja vierai­li­joille kasvo­maskia".

Väes­tön roko­te­suo­jasta huoleh­ti­minen vaa­tii muistut­telua: "Var­sinkin yli 60-vuo­tiaita pi­täisi kai­kin kei­noin kan­nustaa ot­tamaan ro­kotteet. Rokot­ta­mat­tomat ovat edelleen kuol­leiden jou­kossa vah­vasti ylie­dus­tet­tuina. Vaik­ka osa väes­töstä on kylläs­tynyt ko­ronaan ja roko­tus­kam­pan­joiden vies­tintä on haasteel­lista, on jat­kuva muistut­ta­minen roko­tuk­sista tär­keää", toteaa Lehtonen.

Mitä voit tehdä?

Huolehdi rokotuksista ja käytä FFP2 maskia suljetuissa tiloissa, kuten kaupassa ja liikennevälineissä. Jos olet pidempään suljetussa tilassa, käytä FFP2 tai FFP3 maskia, jossa on uloshengitysventtiili. Niitä saa rautakaupoista ja niiden kanssa on helpompi hengittää. Näin vältyt koronalta ja pitkittyneen koronan jälkioireilta ja kaupan päälle myös influenssalta, keuhkokuumeelta sekä nuhakuumeilta.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.