maanantaina, 10. lokakuuta 2022, klo 19.50

Evoluutio ja uskomuslääkintä: Teams -luento Joensuussa 8.9.2022 3. osa

Pekka Reinikainen

Tunnusmerkkejä, jotka voivat liittyä okkultismin harrastamiseen

On olemassa melkoinen määrä oireita, jotka saattavat olla merkkejä okkulttisesta vaikutuksesta. “Oireista” puhuessamme on kuitenkin syytä painokkaasti alleviivata, että sairaudet eivät yleensä johdu okkultismista vaan siitä, että elämme langenneessa maailmassa.

Seuraavassa kuvatut oireet saattavat olla merkkejä okkulttisesta vaikutuksesta

Muitakin syitä niiden esiintymiseen voi olla, mutta jos näistä oireista yksi tai useampi esiintyy jollakulla henkilöllä, se voi olla merkki pimeyden voimien vaikutuksesta ja samalla tarpeesta niistä vapautumiseen.

Tällaisia varoittavia oireita ovat pitkäaikainen masennus tai synkkämielisyys, apatia, vastuuttomuus, arvaamaton käytös, hillitsemättömät himot tai halut, sukupuoliset poikkeavuudet, huume- tai alkoholiriippuvuus, hallitsemattoman kiivas luonne, viha ja muut psykoottiset taipumukset.

Muita vastaavanlaisia oireita ovat esimerkiksi jatkuva pelkotila, liioiteltu tuska, hermostuneisuus tai neuroottinen käyttäytyminen, alemmuuden tunne tai itsesääli, äärimmäisen kielteinen persoonallisuus, pakkotoiminnot (sairaalloinen varasteleminen tai valehtelu, pelihimo…), ahdistuneisuus, kuolemanpelko, kateellisuus tai itsemurha-ajatukset.

Luetteloon voidaan lisätä myös erilaiset harhat, esimerkiksi aaveiden näkeminen, äänten, koputusten tai melun kuuleminen, joka usein liittyy välinpitämättömyyteen tai vihamielisyyteen hengellisiä asioita tai Raamattua kohtaan. Tämä ei tarkoita, että ääniä kuulevat olisivat kaikki okkultismin ansassa. On syytä muistaa, että jopa 20 % ihmisistä kuulee tai on kuullut ääniä. Psykiatriset sairaudet ovat sairauksia muiden sairauksien joukossa, niitä sairastavista ”ei pidä ajaa ulos demoneja”. Tätä ei muutenkaan ole syytä itse tehdä, vaan sen sijaan rukouksessa pyytää Jeesusta tekemään se.

Tyypillisiä tunnusmerkkejä ovat myös rukouselämän niukkuus, vaikeudet uskoa, alituiset epäilykset, herjaavat ajatukset Jumalaa kohtaan ja viha Jeesuksen veren tuottamaa sovitusta kohtaan.

Samoin epänormaali puheliaisuus, äänekkyys, itsekseen mumiseminen, ihmisten välttely, hoitamaton olemus, vakavat ongelmat ihmissuhteissa tai epäsopu seurakunnassa.

Monet kristityt kärsivät syvästä masennuksesta, jolla myös voi olla yhteyttä aikaisemmin harjoitettuun okkultismiin. Jos he itse ovat harjoittaneet okkultismia joko ennen kääntymistään tai sen jälkeen, he voivat tuntea itsensä lamaantuneiksi, pettyneiksi, sidotuiksi ja ahdistuneiksi.

Tästä aiheesta puhuttaessa on hyvä tutustua myös seuraaviin Raamatun kohtiin: Luuk. 13:11, 22:31-32; 2. Kor. 12:7; 1.Tess. 2:18; 1 Piet. 5:8-9; Ef. 6:11-12.

Tottelemattomuutta Jumalan Sanalle

Raamattu kieltää ehdottomasti kaikki ennustamisen muodot, spiritismin, noituuden, okkultismin sekä näihin kuuluvien oppien hyväksymisen.

Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, tahi joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta, joka lukee loitsuja, kysyy vainaja- tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajahenkien puoleen.

Sillä jokainen, joka senkaltaista tekee, on kauhistus Herralle, ja sellaisten kauhistusten tähden Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa heidät sinun tieltäsi. (5. Moos. 18:10-12)

Sairauksien syistä tiedetään loppujen lopuksi varsin vähän, kyseessä ovat usein langenneen maailman aiheuttamat geenivauriot, jotka eivät kuitenkaan ole pääroolissa, vaan sairauksista valtaosa on elintapasairauksia. Tästä syystä väestön yleinen geenitestaus on lähes hyödytöntä, sillä useimmiten geenivaurio aiheuttaa sairauden vasta sitten, kun siihen liittyvät holtittomat elintavat.

Lääketieteellinen tutkimus on kuitenkin auttanut ihmiskuntaa tavattoman paljon ja lähes tuplannut odotettavissa olevan eliniän. Rokotukset, lääkkeet ja ravitsemus ovat avainasemassa. On järkevää nojautua tutkittuihin ja koeteltuihin hoitoihin, eikä hoitaa sairauksia idän opeilla tai homeopatialla. Jeesus suositteli lääkäriin turvautumista: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat” (Luuk. 5:31). Lääkäri Luukas seurasi sairasta Paavalia hänen matkoillaan.

IDÄN OPIT TYÖNTYVÄT KRISTINUSKON TILALLE

Sairaudet ovat hyvin monimutkaisia ja niiden osittainenkin ymmärtäminen edellyttää pitkiä ja vaivalloisia opintoja. Ihmiset muodostavat tästä syystä herkästi omia käsityksiään sairauksien syistä ja niiden hoitokeinoista. Usein etsitään yhtä ”maagista” viisasten kiveä (vaikkapa D-vitamiinia), joka selittäisi kaiken yksinkertaisella tavalla, parantaisi kaikki sairaudet ja antaisi ihmiselle autuaallisen sielunrauhan ja mielenterveyden. Muutama esimerkki kauppamiesten myyntipuheista seuraavassa:

Joogaa mainostetaan esimerkiksi seuraavaan tapaan:

Jooga on luonnollinen, kokonaisvaltainen, tuhansia vuosia vanha harjoitusmuoto. Säännöllinen joogaharjoitus tuottaa lääketieteellisten tutkimusten mukaan useita terveys- ja hyvinvointivaikutuksia. Joogan on todettu auttavan muun muassa stressin hallinnassa, sekä astma- ja sydänpotilaiden hoidossa.

Jooga, hengitysharjoitukset ja meditaatio ovat tehokkaita työkaluja kiireisen elämänrytmin vastapainoksi. Joogassa ei ole kilpailua, odotuksia tai vaatimuksia, ja tunnilta lähtiessä on usein suorastaan autuas olo.”

Mindfulnessia (= buddhismia) puolestaan markkinoidaan näin:

Mindfulnessissa on kyse mielemme, ajatustemme sekä tunteidemme rauhoittamisesta erilaisin yksinkertaisin harjoituksin. Mindfulness, suomennettuna hyväksyvä tietoinen läsnäolo tai tietoisuustaidot, on taito, jota voi harjoitella ja kehittää.

Opimme harjoitteiden myötä hyväksymään ajatuksemme ja tunteemme sekä olemaan enemmän tietoisesti läsnä elämässämme. Harjoittelun myötä mielemme selkenee, kehomme rentoutuu sekä terveytemme ja hyvinvointimme paranee.

Opimme hallitsemaan stressiä paremmin sekä helpottamaan mahdollista ahdistusta. Harjoitukset parantavat myös keskittymiskykyä sekä kehittävät sosiaalisia taitoja. Opimme myös hyväksymään itsemme sellaisina kuin olemme, ilman arvostelua tai tuomitsemista. Mindfulnessia ei voi oppia pelkästään lukemalla, vaan se avautuu oman kokemuksen kautta. Siksi suosittelemme, että tulet kurssille, jolla opit parhaiten, mistä on kyse ja miten menetelmä voisi auttaa sinua vahvistamaan omaa hyvinvointiasi.”

Luonnollisella, sielullisella ihmisellä ei kuitenkaan ole rauhaa,

todetaan Raamatussa: ”Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo Herra” (Jes. 48:22). Yhä useampi nimikristitty hakee Jumalan antaman rauhan tilalle rauhaa elämänsä ahdistukseen vaihtoehtohoidoista, joogasta, meditaatiosta ja mindfulnessista.

Kaupan päälle tulee kuitenkin sidos itämaiseen uskontoon, sillä sitä ei voi karistaa pois idän opeista, vaikka kauppamiehet näin innokkaasti väittävät, jotta kristittyjä olisi helpompi saalistaa mukaan! Huomaa mindfulness-mainoksesta, että pitää tulla paikan päälle saamaan ”oma kokemus”!

Tällaisen ”kätten päällepanemisen” jälkeen rukouselämäsi kuivuu kokoon ja Raamatun tutkiminen loppuu vähitellen.

Tästä seurakunnan sympaattinen ja maailmoja syleilevä sateenkaaripastorisi ei tietenkään osaa varoittaa. Päinvastoin.

He usein suosittelevat mitä tahansa mystiikkaa ja jotkut katsovat joogan tuovan lisää maksavia jäseniä seurakuntaan!

Mikä ratkaisuksi? – On aina viisainta kysyä

luotettavalta kristityltä asiantuntijalta. Totuus idän oppien oheisvaikutuksista selviää muun muassa Gurun kuolema -kirjasta, jonka entinen guru Rabi R. Maharaj on kirjoittanut.

Se on vaikuttava tosikertomus hindun tiestä vapauteen Kristuksessa. Kun kirjan kirjoittaja vieraili Suomessa, kysyin häneltä ”kristillisestä joogasta ja meditaatiosta”. Asioista perillä oleva entinen guru suorastaan suuttui ja sanoi, että tämä ei käy missään tapauksessa kristitylle, sillä jooga ja meditaatio ovat hindun ”Kristus” eli keino muuttua palvottavaksi ”zombiksi” ja vapautua jälleensyntymiskierteestä! Ruotsalainen lääkäri Sven Reichmann on kuvannut meditoinutta potilasta, joka joutui vaikeahoitoiseen meditaatiopsykoosiin kutsuttuaan mantroja hokemalla hinduhenkivaltoja sisäänsä.

Jos guru vaivoin pääsee vapaaksi idän oppien synkästä kuilusta, onko se enää mahdollista kristinuskoaan väheksyvälle tai sen hylänneelle?

Paluu voi olla huomattavasti vaikeampi prosessi. Tästä syystä kristityn tulee karttaa idän oppeja kuin ruttoa. On aina syytä tutkia, mitkä ovat kunkin parantamistoiminnan juuretNoituuden paluu lääketieteeseen -kirjan 4. painos auttaa uskovaa ymmärtämään näiden ilmiöiden uskonnollista luonnetta ja vahvaa otetta, millä ne sitovat ihmiset vieraista opeista ja rituaaleista riippuvaisiksi, sekä henkisellä että myös hermoston välittäjäaineiden tasolla. Miksi mennä mukaan mystiikkaan, kun meillä on Kristus? Osoittaa epäluottamusta Kristusta kohtaan, jos osallistut vieraiden uskontojen menoihin, ja on naiivia ajatella, että ne olisivat ”uskonnollisesti neutraaleja”.

Suomi on maailman eniten joogaava maa

Esikristillinen Suomi oli shamanismin temmellyskenttä. Siksi sen tilalle ovat jälkikristilliseen maahamme tulleet idän opit helposti. Jooga on shamanismiperinteestämme johtuen täyttänyt elävästä kristillisyydestä luopuneen maamme.

Joogakursseja on miltei kaikkien lähes kahdensadan kansalais- ja työväenopiston ohjelmistossa, ja kurssit ovat tupaten täynnä. On äijäjoogaa, äitijoogaa, lapsijoogaa ja jopa kissajoogaa! Lajin nousu näkyy myös yksityisellä puolella. Raha vaihtaa omistajaa. Kurssit ja harrastus maksavat tuhansia euroja sen lisäksi, että ne saastuttavat sielusi. Mindfulnesskurssit maksavat tuhansia euroja.

Käsittelin erilaisia New Age -ilmiöitä jo Noituuden paluu lääketieteeseen -kirjan kolmessa ensimmäisessä painoksessa, joissa varoitin ilmiöstä ja ennakoin sen leviämistä. Suomesta onkin tullut maailman eniten joogaava maa, jossa myös mindfulness eli buddhismi, joka on uskonto ilman Jumalaa, tarttuu kansaan kuin korona konsanaan.

Sekä jooga, meditaatio, että mindfulness ovat viime vuosina rantautuneet myös kirkon sisälle ja seurakuntiin. Mindfulness on siis buddhismin peitenimi. Tämä on hyvä pitää mielessä. Siinä torjutaan selkokielellä parannuksen teon tarpeellisuus eli kyseessä on sataprosenttisesti antikristillinen oppi! Näitä opetetaan myös seurakuntien työntekijöille.

Jooga, meditaatio ja mindfulness täyttävät uskonnollisen tyhjiön”

Nykyajan henkisyystarjonta on runsasta ja ulottuu monelle eri elämänalueelle liikunnasta ja lääkinnästä jopa sisustukseen ja selvänäköön. Kun ihminen hakee hyvää oloa, tarjolla on kokonainen valintatalo, sadoittain uskonnollisia vaihtoehtoja – jokaiselle jotakin.

Ilmiöissä käytetään hämäyksen vuoksi, tietoisesti tai tiedostamattomasti, ”kristillistä” sanastoa, kuten valo, enkelit, hyvyys tai rukous. Tämän vuoksi niitä ei ole aina helppo arvioida hengellisesti. Tällainen uusvanha henkisyys näyttää kiehtovan erityisesti akateemisia feministejä, joissa paratiisin Eevan tottelemattomuus ja Jumalan sanan epäily puhkeavat uudelleen kukkaan ja epärationaaliset antroposofiset steinerkoulut leviävät kaikkialle.

Meediokurssit villitsevät ihmisiä, internet on täynnä astrologisia palveluita ja tv:ssä ennustetaan reaaliaikaisesti. On hämmästyttävää, että rationaalisia raamatullisia uskovia pilkataan kiihtyvällä innolla, mutta tämän uushenkisen humpuukin harrastajat saavat olla rauhassa, sillä he ovat näennäisesti ”ekologisia”, ”välttävät kemikaaleja” ja ylpeilevät joogallaan ja homeopatiallaan!

Elämme luopuneessa Suomessa

Vain 5 prosenttia alle 30-vuotiaista suomalaisista ja hädin tuskin neljäsosa vanhemmasta väestä uskoo enää Raamatun mukaiseen kristinuskoon. Jooga on etenkin nuoremman sukupolven suosiossa.

Uskonnollista tyhjiötä ei maailmassa ole, koska ihminen on Homo religiosus – uskonnollinen ihminen. Ihmisellä on iankaikkisuus sydämessään (Saarnaaja 3:11). Kun kristinuskosta luovutaan, jooga ym. täyttävät sen jälkeisen tyhjiön. Nyt on oleellisen tärkeää ymmärtää, missä ajassa elämme. Tämän vuoksi Noituuden paluu lääketieteeseen -kirjasta julkaistiin 4., uudistettu painos.

Iso-Britanniassa suunnitellaan julkaistavaksi kymmeniä näitä asioita käsitteleviä lehtiä, aikakauskirjoja tai kirjasarjoja. Näin laajaan julkaisutoimintaan on lähdetty siitä syystä, että pelkästään Brittein saarilla arvioidaan 15 miljoonalla ihmisellä olevan suunnaton tarve etsiä yhteyksiä henkimaailmaan. Ja kun tämä henkimaailma murtautuu television kautta heidän koteihinsa tuntikausia joka yö seitsemänä yönä viikossa, niin katsojien odotetaan alkavan janota lisää tietoa. Tämä tiedonjanopuolestaan saa heidät lukemaan, katselemaan kuvia, ostamaan videoita…

Valtaisa kaupallinen koneisto on lähdössä liikkeelle

Arvioidaan, että esimerkiksi Euroopassa tulee 100 miljoonaa ihmistä kääntymään okkulttisiin uskontoihin tämän uusimman televisiotarjonnan ja sen synnyttämien painotuotteiden kautta.

Meidän on todellakin syystä muistaa, miten Jeesus meitä varoitti puhuessaan paluutaan edeltävästä ajasta. “Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.” (Matt. 24:4).

Varoituksia

Okkultismi on tavalla tai toisella osallistumista tai sekaantumista ennustamiseen tai yhteydenottoa kaukoparantajaan. Se on noituuden, spiritismin tai väärien uskonnollisten oppien tai kulttien harrastamista. Raamattu varoittaa, että viimeisinä aikoina ennen Kristuksen paluuta okkulttinen toiminta lisääntyy merkittävästi.

Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja (1. Tim. 4:1).

MITÄ TEHDÄ?

Tunnusta hairahdus Jeesukselle, pyydä anteeksi, sanoudu irti ja pyydä Jeesusta vapauttamaan sinut (Mark. 7:24. = kreikkalaisen naisen riivattu tytär ja Jeesus). Pyydä myös luotettavia uskovia rukoilemaan, että Jeesus vapauttaa sinut okkultismin pauloista.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.