torstaina, 30. tammikuuta 2020, klo 19.02

Johdatusta

Pekka Reinikainen

Kuinka Totuus murtautuu esiin

Kristuksen omalle selviää Jumalan johdatus, kun hän muistelee elettyä elämäänsä. Kirurgi Mikko Tuuliranta, joka on tärkeä yhteistyökumppanimme Luominen ry:ssä, kulki osittain samaa polkua Jeesuksen luo kuin allekirjoittanut. Pyrimme molemmat Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan vuonna 1969. Pääsyvaatimuksiin kuului biologian koe. Itse en ollut lukenut koulussa ollenkaan biologiaa, vaan ylipitkän matematiikan. Luimme molemmat kokeita varten biologian kirjan, mutta yksi kohta jäi molemmilta lukematta. Se oli ”Ihmisen sukupuu Kurténin mukaan”. Itse olin tuolloin vielä ateisti, mutta pidin tätä kohtaa kirjassa äärimmäisen typeränä, koska sukupuu vaihtuu jopa vuosittain. Sitä tietysti kysyttiin ja lähdimme molemmat Ranskaan opiskelemaan, koska reputimme biologian kokeen. Suomen valtio tarjosi tuolloin opiskelupaikkaa vaille jääneille valtion takaaman opintolainan ulkomailla opiskelua varten, sillä kotimaisia tiedekuntia oli vain kolme ja politiikkana oli, että 20% lääkäreistä koulutettiin ulkomailla.

Ranskassa asiat selkenivät

Minulle käänteentekeväksi muodostui anatomian opetus. Uskova professorini totesi ihmisen kädestä, että tällaista robottikättä eivät insinöörit pysty tekemään. Mikon neuroanatomian professori totesi hermoista, että ne on ”nerokkaasti suunniteltu”. Tämä sai pohtimaan, kuka ne on tehnyt. On täysin epätieteellistä väittää niitä sattuman ja valinnan aikaansaannoksiksi, sillä muun muassa professori Michael Behe on osoittanut, että eliöön ei voi kertyä kahta samaan lopputulokseen matkaavaa mutaatiota enempää (The Edge of Evolution).

Suomessa sen sijaan joka rakoon työnnetään hyödytöntä darvinliturgiaa

ja onpa meillä yritetty saada opiskelijoita vannomaan uskollisuutta Darwinille ennen kuin saisi luvan opiskella lääketiedettä! Anatomian professorini, tiedekunnan kunniadekaani Pierre Rabischong on kirjoittanut kirjan Le Programme Homme, missä hän toteaa, että jos pystymme purkamaan ihmisen osiinsa niin kuin jonkun koneen, se ei tarkoita, että voisimme väittää sen koonneen itse itsensä. Alkusolun, jonka synnyn luonnon perusvuorovaikutukset sekä kemian ja fysiikan lait estävät, pitäisi kerryttää itseensä monituhatkertainen uusi ja ennen näkemätön informaatio. Rakennumme 37 000 miljardista solusta. Erilaisia soluja on 300 ja elimiä kymmeniä. On täysin järjetöntä näennäistiedettä väittää, että tämän informaatio olisi syntynyt sattumanvaraisten mutaatioiden ja luonnonvalinnan avulla. Ja väite, jonka mukaan biologiaa ei voisi ymmärtää ilman uusdarvinismia on pelkkää ateistista filosofiaa, jonka avulla kunnia luomakunnan nerokkaasta suunnittelusta riistetään Luojalta. Biologiaa voi ymmärtää vain Älykkään suunnittelun näkökulmasta.

KIRURGI MIKKO TUULIRANNAN TÄRKEÄ TODISTUSPUHEENVUORO

Mikko on kirjoittanut äärimmäisen tärkeän kirjan, Paljon melua tyhjästä, jossa hän kumoaa Juha Valsteen tuoreessa kirjassa esitetyt väitteet ihmisen evoluutiosta. Mikon todistuspuheenvuoro on katsottavissa tästä:

Koputus: vieraana kirurgi Mikko Tuuliranta

Miksi asia on äärimmäisen tärkeä

Luominen vai evoluutio? 3/11, koulubiologia

ESIMERKKI EPÄTIETEELLISESTÄ EVOLUUTIOLITURGIASTA

Valtalehtemme kirjoittaa ”kananlihasta” (HS 4.1.)

Jutussa viitataan talven kylmyyteen: Järjen valon ohella kylmyys nostaa esiin myös jotain äärimmäisen alkukantaista: kananlihan. Reaktio on täysin hyödytön, mutta se periytyykin karvaisilta esi-isiltä, joille pörhistyvä turkki toi lämmittävän ilmakerroksen tai uhittelevan olemuksen. Samalla lailla ihon saavat nypyille voimakkaat tunne-elämykset, kuten pakahduttava vihkiseremonia, urheilukisoissa kajahtava kansallishymni tai kauhuelokuvan karmivin kohtaus. Syy on se, että aivot tulkitsevat kylmyyden ja tunnekuohut potentiaaliseksi uhaksi. Verenkiertoon vapautuu stressihormoni adrenaliinia, joka saa pikkuruiset karvankohottajalihakset supistumaan ja ihokarvat nousemaan pystyyn. Kananliha on siis kehon valmistautumista primitiiviseen taistele tai pakene -reaktioon. Ajatelkaa vaikka koiran säikäyttämää kissaa.

Miten kauniisti hytinä muistuttaakaan ihmislajin pohjimmaisesta olemuksesta: olemme vasta hiljattain metsistä keskuslämmitteisiin taloihin kömpineitä eläimiä.

Karvoja nostattava sydäntalvi

Vastauksemme edelliseen

Kreationistisen näkemyksen mukaan älykkäästi suunnitellut ihokarvat on tarkoituksella luotu, joten on odotettavaa, että niillä on käyttötarkoitus. Ihokarvoja on meillä yhtä paljon kuin väitetyillä esi-isillämme, mutta ne ovat vain pienempiä! Hiuksemme ovat hyödyksi eristeenä (suuri osa ruumiinlämmöstä haihtuu pään päältä) ja auringonvalolta suojautumisessa. Muissa kehon osissa karvoituksella on aistintoimintoja, sillä karvojen liike siirtyy ihon tuntohermoissa.

Lisäksi murrosiässä lisääntyvä karvoitus on tarpeellinen lämmönsäätelyä varten hikoilun tehostamiseksi. Suuremmassa vartalossa pinta-alan suhde ruumiinpainoon on pienempi. Tästä syystä suuremman vartalon täytyy hikoilla enemmän pysyäkseen samassa lämpötilassa. Suurempi vartalo tuottaa myös enemmän lämpöä.

Hikoilun jäähdyttävä vaikutus perustuu veden haihtumiseen, ja haihtumisen lisäämiseksi tarvitaan enemmän pinta-alaa, jota ihokarvat lisäävät. Karvat pitävät myös ihohuokosia avoinna ja terveinä, koska öljyt pääsevät niitä pitkin pois ihokarvojen juurissa olevista rauhasista. Ilman niitä iho kuivuisi, halkeilisi ja tulehtuisi.

Yksi syy on myös luonnollisten hajuviestien välittyminen hien hajun kautta toiselle sukupuolelle. Sukupuolielinten ympärillä karvoitus myös vähentää kitkaa ja hiertymiä. Karvojen ajaminen voi aiheuttaa vaarallisia tulehduksia! Näin ollen ihmisen ihokarvat ovat täysin yhteensopivia älykkään luomisen kanssa. On myös huomattava, että koska Jumala on luonut meidät omaksi kuvakseen, jotkin asiat ovat olemassa myös niiden kauneuden vuoksi.

Chicagon yliopistossa biologian professorina toimiva Jerry Coyne tarjoaa surkastumille määritelmää, jonka mukaan ne eivät enää palvele sitä tehtävää, jota varten ne ovat kehittyneet. Tällöin surkastumien ei välttämättä tarvitsisi olla hyödyttömiä. Tällä tavoin määriteltyjen surkastumien käyttö polveutumisopin todistamisessa vaatii kuitenkin jo valmiiksi polveutumisoppiin uskomista. Selitys vaatii, että kyseinen elin olisi jossain aiemmassa kehitysvaiheessa toiminut jossain toisessa tehtävässä. Esimerkiksi jos nyt ihmisen ihokarvojen oletetaan olevan surkastuma apinankaltaisen eläimen ihokarvoista, ja sen jälkeen tätä todistetta käytetään todistamaan ihmisen ja apinan yhteisestä polveutumisesta, kyseessä on kehäpäätelmä.

Kehäpäättelyltä voidaan kuitenkin välttyä muotoilemalla argumentti päättelyksi parhaaseen selitykseen. Tällöin vältytään kehäpäättelyltä, mutta surkastumista puhuminen ei tässäkään tapauksessa ole tarpeen evoluutioteorian ulkopuolella. Surkastuma-argumentin esittäjän tulisi sen sijaan osoittaa, että kyseisen rakenteen olemassaolo selittyy parhaiten silloin, kun sen oletetaan olevan surkastuma. Ihokarvat selittyvät kuitenkin yhtä hyvin myös tarpeellisiksi luotuina rakenteina.

KOLME PUHETTA LUOMAKUNNAN SUUNNITTELUN IHMEISTÄ

Pekka Reinikainen: Luomisen ihme - Osa 1

Pekka Reinikainen: Luomisen ihme - Osa 2

Pekka Reinikainen: Luomisen ihme - Osa 3

MYSTEERI KORONAVIRUKSEN YMPÄRILLÄ KIRISTYY

On esiintynyt epäilyjä, että tautia olisi ollut Kiinassa jo lokakuussa 2019. Kiina on mahdollisesti salaillut tautia ja estänyt tiedottamasta siitä, koska epidemia voi romahduttaa Kiinan talouskasvun. Salailun seurauksena kiinalaiset ovat menettäneet uskonsa maan virallisiin tiedotusvälineisiin. Ulkomaalaiset yhtiöt pohtivat tilannetta. McDonald's on sulkenut satoja pikaruokaloita. Ikea on sulkenut puolet myymälöistään.

Suomessa todettiin 29. tammikuuta ensimmäinen tautitapaus ja 15 henkilöä on seurannassa, Hieman ihmetyttää, että heitä ei ole laitettu karanteeniin, vaan "heille soitetaan seuraavana päivänä"! Kontaktihenkilö määritellään siten, että hän on ollut sairastuneen kanssa samassa tilassa 15 minuuttia, alkaen vuorokautta ennen kuin koronaviruspotilaalla oli sairaudestaan oireita. Saksassa todettiin henkilöstä toiseen tapahtunut tartunta. Lufthansa ja British Airways lopettivat lennot Kiinaan 29. tammikuuta. Satoja japanilaisia ja amerikkalaisia on evakuoitu Kiinasta ja myös EU käynnistää evakuointilennot 30. tammikuuta, sillä 600 eurooppalaista haluaa poistua Kiinasta, joukossa kymmenkunta suomalaista. Lennoilta tulleet joutuvat 2 viikon karanteeniin. Kaksisataa Kaliforniaan palannutta amerikkalaista on sotilaslentokentällä karanteenissa, Australiaan palanneet eristyksissä Joulusaarilla. Tokiossa 206 evakuoidusta 12 on siirretty sairaalaan.

Maailmanlaajuisesti kuolleita oli 29. tammikuuta 132; mutta 30. tammikuuta jo 170. 29. tammikuuta oli rekisteröity yli 6 000 tartuntaa; mutta 30. tammikuuta jo yli 7000, mikä ylittää 2002-2003 riehunneen Sars epidemian määrän. Sarsiin kuoli 774 henkilöä. Koronavirus on 70-prosenttisesti sama kuin Sarsin aiheuttanut virus, mutta epidemia etenee huomattavasti nopeammin kuin Sars, koska vuorokaudessa tuli taas 40 kuollutta lisää. Koronavirus on sairastuttanut myös nuoria aikuisia toisin kuin on pyritty väittämään. Se on tappanut alle kuukaudessa 170 ihmistä, Sarsiin kuoli ensimmäisen 1,5 kuukauden aikana vain 4 ihmistä! Kiina on käytännössä sulkenut karanteeniin 60 miljoonaa kansalaistaan, joten siellä on merkittävä epidemia. Tällä voi olla arvaamattomia seurauksia koko yhteiskuntajärjestykseen, sillä vastaavaa ei ole maailmassa koskaan koettu.

Taudin leviämisnopeudesta ja laajuudesta ei ole varmaa tietoa. Virushan voi levitä myös silmien sidekalvojen kautta ja siksi sairaaloissa käytetään visiirejä ja suojalaseja.

Maailman terveysjärjestö on kutsunut koolle 30. tammikuuta jo toisen hätäkokouksen muutaman päivän sisällä, koska ihmisten välisiä tartuntoja on todettu Kiinan ulkopuolella. 

Mielenkiintoista on, että Raamatussa kielletään tiettyjen eläinten syönti. Luettelossa on mm. lepakko (3.Moos.11:9), jota nyt epäillään tämän zoonoosin aiheuttajaksi. Raamatusta käy ilmi, että eläimet ovat tartuttavia vain tietyn ajan, eli selkeä viittaus siihen, että taudinaiheuttajat säilyvät kuolleissa eläimissä vain määräajan. Niistä todetaan, että ne: "olkoot teille saastaiset; jokainen, joka niiden raatoihin koskee, olkoon saastainen iltaan asti. Raamatusta selviää myös, miksi juutalaiset eivät ole kärsineet esimerkiksi koleraepidemioista, sillä 5. Mooseksen kirjassa (23:13) annetaan ohje tarpeille menosta, jolloin otettava mukaan: "pieni lapio, ja kun siellä ulkona istut tarpeellesi, kaiva sillä kuoppa ja peitä sitten ulostuksesi". Raamatussa on annettu selvä ennakkovaroitus tautia aiheuttavista mikrobeista, jotka havaittiin vasta 1800-luvulla jKr.

JUUTALAISEN NAISLÄÄKÄRIN TAPPAJAA EI TUOMITTU

Marihuanaa poltellut ja Allahia huutanut mies heitti naislääkärin kuolemaan 3. kerroksen ikkunasta Pariisissa. Vältti oikeudenkäynnin, koska hänen katsottiin olleen kannabiksen vaikutuksen alainen. Presidentti Macron on kauhistellut oikeuden päätöstä,

Macron under fire for criticizing decision not to hold trial for Jewish woman’s murderer

UUDELLAMAALLA 25% SYNTYNEISTÄ LAPSISTA ON ULKOMAALAISTAUSTAISIA

Vain 10%:lla alle kolmekymppisistä suomalaismiehistä on lapsia. Kokonaishedelmällisyysluku ei ole koskaan ollut näin alhainen Suomessa!PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.