sunnuntaina, 28. helmikuuta 2021, klo 18.49

Kaksi uskontoa

Pekka Reinikainen

ATEISMI JA TEISMI

Uskonvaraisia käsityksiä maailmasta on lopulta vain kaksi. Molemmilla niistä on alku ja loppu. Niiden välillä vallitsee sovittamaton ristiriita, sillä ei ole mahdollista ratsastaa yhtä aikaa kahteen vastakkaiseen suuntaan laukkaavalla hevosella. Vain toinen vie perille.

Ateistit ovat kaapanneet tieteen uskontonsa perustaksi. Teistit uskovat Jumalan ilmoitukseen.

ALUSSA VETYATOMI LOI TAIVAAN JA MAAN - VAI OLIKO SE JUMALA?

Molemmilla uskonnoilla on alku. Kummankaan alkua ei ole voida todistaa tieteellisten kokeiden avulla.

LOPUSSA ATEISTIEN MAAILMANKAIKKEUDEN KOHTALONA ON LÄMPÖKUOLEMA - RAAMATUN MUKAAN LOPUSSA TAIVAAT HEHKUEN HAJOAVAT

Molemmat uskonnot toteavat, aivan oikein, että maailmamme ei toimi ikuisesti. Lämpöoppi on ohittamaton luonnonlaki. Kuoleman, synnin ja sairauksien kyllästämä kurja maailma ei jatku ikuisesti.

KEHITYIMMEKÖ ALKULIEMESTÄ 3,5 MRD V KULUESSA VAI LUOTIINKO MEIDÄT VIRHEETTÖMINÄ 6000 V SITTEN

Ei ole todistettu tieteellisesti, että elämää syntyisi itsestään. Tieteellinen tutkimus sen sijaan osoittaa, että lapsiin kertyy joka sukupolvi 100-300 DNA:n piilevää kopiointivirhettä, jotka vievät ihmiskunnan väistämättömään sukupuuttoon tuhansien vuosien aikataululla.

MISTÄ ELÄMÄN BIO-OHJELMAT OVAT PERÄISIN?

Sattuma ei tuota tietokoneohjelmia. Ohjelmointi edellyttää luovaa älyä, joka tulee aina aineen ulkopuolelta.

OVATKO MAAPALLON KERROSTUNEET KIVILAJIT SATOJEN VUOSIMILJOONIEN IKÄISIÄ?

Eroosio kuluttaa mantereet merenpinnan tasolle parissa kymmenessä vuosimiljoonassa. Maailmanlaajuinen vedenpaisumus kerrostaa ne vuodessa. 

KUINKA VANHOJA DINOSAURUSTEN FOSSIILIT OVAT?

Määrääkö evoluutioteoria niiden iän, vai arvioidaanko se niistä löydettyjen alkuperäisten pehmytkudosten perusteella. Edellinen perustuu ennalta lukkoon lyötyyn filosofiaan, jälkimmäinen fysiikkaan ja kemiaan ja vahvistaa niiden iäksi tuhansia, ei miljoonia vuosia.

MITÄ TIETOISUUS ON?

Maksa erittää sappea, mutta aivot eivät eritä ajatuksia. Laboratoriotiede ei selvitä sielun olemusta. Aine ei kykene käsitteelliseen pohdintaan.

KUMPI USKONTO ON ”TIETEELLISEMPI”?

Tämän osaat varmasti ratkaista itse. Jokaisen ihmisen on valittava tiensä. Yhteenkään ihmiseen ei pidä luottaa. Totuus on Persoona, joka loi maailman.

MIKÄ TEISMI ON OIKEA?

Se, jossa uskonnon Jumala on antanut kokeellisen tieteen kanssa sopusoinnussa olevan ilmoituksen maailman alusta, historian tapahtumista ja lopusta. Ilmoituksen, josta selviää, miksi pahuus vallitsee maailmassa. Jumala ei valehtele.

MISTÄ TIEDÄN, ETTÄ RAAMATTU EI OLE IHMISTEN KEKSINTÖÄ?

Ihminen ei keksi uskontoa, jonka Jumala tulee heidän keskelleen pilkattavaksi, pahoinpideltäväksi ja ihmisten surmattavaksi sen vuoksi, että voimme elää ikuisesti Hänen luonaan rakkauden maailmassa, jos valitsemme uskon Jeesukseen 

LISÄTIETOJA KIRJOISTA:

Syvän ajan petos (luominen.fi)

Kuusi päivää (TV7 kustannus)

Eliömaailma rappeutuu (Datakirjat)

KORONAKOMPASTELU JATKUU

Miksi korona kaatuu päälle?

Suomeen on päästetty, joka päivä ilman testausta koko alkuvuoden ajan, tuhansia ihmisiä alueilta, joissa tautia on kymmenkertainen määrä. Rokotuksista on syntymässä viime vuoden maskisekoilua vastaava katastrofi, sillä välineitä rokotteen antamista varten ei ole ennalta hankittu varastoon. Rokoteampullista menee hukkaan 1-2 annosta, kun se annetaan 2 millilitran ruiskulla. Yhden mililitran ruiskuja ei ole varastoitu rokottamista varten. Tätä voi verrata tilanteeseen, missä hankintaan riittävästi ampumatarvikkeita, mutta ne ovat väärää kaliiperia eivätkä käy tykkeihin.

Virus ei tottele poliitikkojen päähänpistoja, vaan muuntuu vauhdilla nopeammin leviäväksi. Tilanne karkaa käsistä, kun pääkaupunkiseudulla enää 10 % tartuntaketjuista pystytään jäljittämään. Poliitikkojen riittämättömät ja ristiriitaiset toimenpiteet toteutuvat vastuuttomalla viiveellä tilanteessa, missä jokainen tuntikin on tärkeä. Tästä ei suosituksilla selvitä. Presidentti Sauli Niinistön ehdottaman nyrkin puuttuminen tulee kaikessa kammottavuudessaan esille ja hintalappu tulee olemaan hirvittävä.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.