keskiviikkona, 20. maaliskuuta 2019, klo 15.45

Kosmos kriisissä

Pekka Reinikainen

Maailmankaikkeus laajenee, mutta rikkooko se jo nopeusrajoituksia?

Kosmologit ovat joutuneet keskelle kriisiä. Maailmankaikkeus laajenee liian nopeasti joidenkin kosmologien mielestä.

Parin sukupolven ajan voimassa ollut kuva maailmankaikkeudesta on kaatumassa

Maailmankaikkeuden koko on määritetty Hubblen vakion avulla. Sen arvo ei kuitenkaan ole vakio, vaan näyttäisi heittävän peräti 9 prosenttia. Ongelma liittyy maailmankaikkeuden laajenemisnopeuteen. Hubble huomasi, että kaukaiset kohteet loittonevat meistä sitä nopeammin mitä kauempana ne ovat. Pakonopeuden ja etäisyyden välistä riippuvuutta kuvaa Hubblen vakio H. Jos kohteen etäisyys on r, sen pakonopeus on v=Hr.

Hubblen vakion arvon määrittäminen on ollut erittäin vaikea ongelma, koska se ei ole vakio

Sen on toistaiseksi arveltu olevan välillä 50-70 km/s/Mpc. Tämä tarkoittaa, että etäisyyden kasvaessa miljoonalla parsekilla, pakonopeus kasvaa 50-70 km/s. Parsek eli parallaksisekunti (pc) on tähtitieteessä käytetty matkan mittayksikkö. Yksi valovuosi eli valon vuodessa kulkema matka on noin 0,3066 parsekia.

Mitä suurempi Hubblen vakion arvo on, sitä nopeampaa on laajeneminen ja sitä vähemmän aikaa on kulunut alkuräjähdyksestä. Mikäli laajeneminen on jatkunut koko ajan vakionopeudella, maailmankaikkeuden ikä on 1/H. Jos Hubblen vakion arvo on 60 km/s/Mpc, maailmankaikkeuden iäksi saadaan noin 16 miljardia vuotta.

Kuinka hyvin tunnemme kosmoksen, kysyvät monet kosmologit nykyään?

”Jos havainnot pitävät paikkansa, opimme uutta fysiikkaa”, toteaa Chicagon yliopiston Wendy Freeman, joka on kartoittanut kosmoksen kokoa ja kasvua koko uransa ajan.

Hubblen vakion avulla

on siis päätelty, että mitä kauempana kohde on, sitä nopeammin se loittonee. Vakio osoittaisi, että laajenemisnopeus kiihtyy. Vakion suuruuden mittaaminen edellyttää, että tiedetään kuinka kaukana valon lähteet ovat. Tämä vie oletusten ynnä yritysten ja erehdysten viidakkoon ja ongelmaksi muodostuu, kuinka paljon esimerkiksi avaruuspöly vaikuttaa tuloksiin. Kun tekijöitä ja ennalta lukkoon lyötyjä ”oppilauseita” on paljon, virhearviot voivat saada suuret mittasuhteet. Vielä kolme vuosikymmentä sitten kiisteltiin, onko maailmankaikkeus 10 vai 20 miljardin vuoden ikäinen. Nykyään sen arvioidaan olevan 13,8 miljardin vuoden ikäinen.

Pimeä energia

kiihdyttäisi kosmoksen laajenemista. Nykyään katsotaan, että maailmankaikkeus koostuu 68 prosenttisesti pimeästä energiasta ja 27 % kosmoksesta olisi tuntematonta pimeää ainetta. Ilman näitä meriselityksiä kosmologien maailma ei toimi. He loihtivat medialle ja maallikoille maailman, jonka energiasta ja aineesta he eivät tiedä tuon taivaallista, sillä vain 5% siitä on ”tunnettua”! Tuntemattomasta he rakentavat teorioitaan, joilla jumalatonta maailmankuvaa kudotaan kokoon. Tuntemattoman avulla sepitetään ”uskottava” satu siitä, kuinka kosmos kehittyi nykyiselleen alkaen hetkestä, jolloin se oli alle sekunnin ikäinen. Jumalaa tämä varmasti huvittaa. Hän kysyy Jobilta (38:33): ”Tunnetko taivaan lait? Sinäkö säädät, miten se maata hallitsee?”

Kosmos ylittää kattonopeuden

Sen laajeneminen rikkoo vallitsevan teorian raamit 9 prosentilla. Tämä osoittaa, että maailmankaikkeus ei ole jumalattoman ihmisjärkeilyn mukainen. Jo Einstein totesi, ettei Jumala meille kaikkia salaisuuksiaan paljasta. Tiedemaailmassa on epätoivoisesti pidetty työpajoja ja järjestetty konferensseja, toistaiseksi tuloksetta. Ongelmaa pohtinut Harvardin yliopiston teoreetikko Lisa Randall totesi: ”Jos otamme kosmologian vakavasti, meidän täytyy vakavasti syventyä tämän kaltaiseen asiaan”. Illinoisin Bataviassa sijaitsevan Fermi National Accelerator Laboratoryn teoreetikko Josh Frieman kyselee jo: ”Milloin toteamme, että uusi fysiikka on löytynyt?” Muitakin ongelmia toki on. Kosmologit ovat ”ratkaisseet” niin sanotun horisonttiongelman kiihdyttämällä valon nopeutta moninkertaisesti kosmoksen alussa sopivan hetken vain palauttaakseen sen sopivalla hetkellä nykyiselleen. He eivät kuitenkaan tiedä miksi se kiihtyi ja palautui nykyiselleen.

Missä on antiaine?

Kosmologien "luoja", tyhjiöenergia, synnyttäisi ainetta ja antiainetta yhtä suuren määrän. Missä ovat 200 miljardia antiaineesta muodostunutta galaksia ja miksi ainetta "jäi yli" jos ne kumosivat toisensa? Kuinka tyhjiöenergia synnyttäisi hiukkasia olemattomuudessa, missä ei ole aikaa, ainetta, energiaa, ulottuvuuksia eikä tyhjiöenergian toimintasääntöjä?

Lämpöopin pääsääntöjä rikotaan

Lämpöoppi on tärkein luonnonlaki. Sen mukaan energiaa ei voi luoda tyhjästä ja energia ei myöskään häviä. Epäjärjestys lisääntyy toisen pääsäännön mukaisesti. Alkuräjähdys ei synnytä järjestystä. Mistä havaitsemamme maailmankaikkeuden järjestys on peräisin?

On perusteltua puhua kosmologisesta korttitalosta, joka on kyhätty kasaan Luojan poissulkemiseksi

On surkuhupaisaa kuunnella kuinka kosmologit ivaavat Jumalan ilmoitukseen luottavia kysymällä, kuinka kaukaisten taivaankappaleiden valo saavutti meidät, jos Raamatun luomiskertomus on historian kuvausta. Heillä ei itsellään näytä olevan mitään ongelmaa ylittää moninkertaisesti valon nopeutta silloin, kun se heille sopii. Yksimielisyyttä Big Bangistä ei ole kosmologien keskuudessa, vaikka toisin väitetään, eikä Alkuräjähdystä voida myöskään liittää osaksi Raamattua: Can Christians add the big bang to the Bible?

Uusia ajatuksia kuplii jo

Johns Hopkinsin yliopiston tutkijat tarjoavat uusia energiakenttiä, toiset ehdottavat uusia, vielä tuntemattomia, atomia pienempiä alkeishiukkasia. Uudessa raportissa ehdotetaan, että pimeä energia voimistuu ja tihenee, josta seuraisi atomien rikkirepeytyminen ja ajan loppuminen. Raamatussa todetaan, että maailman loppuessa: ”Taivaat katoavat pauhinalla ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat” (2.Piet.3:10) ja ”enää ei ole oleva aikaa” (Ilm.10:6).

Voi olla, että kosmologit joutuvat kirjoittamaan uuden version maailman synnystä, kehityksestä ja lopusta. Have Dark Forces Been Messing With the Cosmos?

KOTIKUTOISTA KOSMOLOGIAA

Suomalainen kosmologian professori KE kertoo suurimmassa päivälehdessämme (8.3) viisivuotiaalle Viljamille mistä ja miten ensimmäiset aineet ovat muodostuneet: ”Aivan alussa avaruudessa oli vain hyvin kuumaa ja tiheää kaasua – se jäähtyi – muodostui heliumia ja vetyä – kaikki tämä tapahtui kolmen ensimmäisen minuutin aikana noin 14 miljardia vuotta sitten – tähdet syntyvät kun osa vetykaasusta puristui painovoimansa vetämänä niin tiheään tilaan, että ydinreaktiot käynnistyivät – tutut aineet syntyivät vasta miljardeja vuosia myöhemmin tähtien ytimissä”.

Jumala totesi Jobille: ”Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää”. Jokaisella on tietysti oikeus päättää, mihin uskoo. Meille on suotu vapaa tahto. On valitettavaa, että patologiset kristinuskon vihaajat ovat nykymedian suosikkeja ja ovat päässeet huolehtimaan siitä, että lapsille ja nuorille saa opettaa yksinomaan tieteen valepukuun verhottua tunnustuksellista ateismia, esimerkkinä kosmologien kertomus maailman synnystä.

AIVOTONTA TIEDETTÄ

Suurin päivälehtemme on älyvapaan tieteen korvaamaton arkisto, josta voi ammentaa yhä lisää koomisia kertomuksia, kuten (1.9.2017) kynäilty vastus lapselle, joka kysyy ”Miksi apinat eivät enää muutu ihmisiksi?” Kehitysbiologian dosentti SK vastaa: ”Ihmiset siis polveutuvat apinoista - - evoluutio - - tapahtuu niin hitaasti, että on hyvin vaikea sanoa, miten nykyiset apinalajit muovautuvat tulevina aikoina - - on kuitenkin enemmän todennäköistä - - että apinat kehittyvät hiljalleen ihmisen kaltaisiksi - - arviota tukee esimerkiksi se, että vielä vajaat 40 000 vuotta sitten eläneistä ihmislajeista on jäljellä enää yksi”.

Tähän voi todeta, että edes ateistit eivät väitä ihmisen polveutuvan apinasta. Dosenttimme arvelee, että nykyapinoista tulee jatkossa ihmisen kaltaisia. Hän ei näytä ymmärtäneen, että evoluutio on kelpoisimman eloonjäämistä, ei "monimutkaisemmaksi" kehittymistä. Mutaatiot ja luonnonvalinta eivät tuota täysin uusia rakenteita ja toimintoja, siitä nyt puhumattakaan, että ne selittäisivät kuinka aivojen tilavuus lisääntyisi puolesta litrasta puoleentoista kahdessa vuosimiljoonassa, kun "lihaa opittiin kypsentämään". Kahdessa vuosimiljoonassa perimään kertyneet, piilevinä korjaamatta jääneet kopiointivirheet, veisivät "kehittyvän ihmisen" takuuvarmasti toistasataa kertaa sukupuuttoon, kuten selviää genetiikan professori John Sanfordin kirjasta Eliömaailma rappeutuu. Evoluutio on mekanismi, joka kuljettaa kohti taattua sukupuuttoa. On käsittämätöntä, että kehitysbiologian dosentti ei tätä perusasiaa näytä ymmärtävän.

VOIKO RAAMATTUUN LUOTTAA?

Professori Matti Leisolan esitelmä: Matti Leisola "Voiko Raamattuun luottaa?"

KANNABIS KOLMINKERTAISTAA PSYKOOSIRISKIN

Aamu-uutisissa saimme kuulla (20.3 kello 8), että kannabiksen käyttö kolminkertaistaa riskin sairastua psykoosiin. On merkillistä, että kaikkialle maailmaan on levinnyt joukkoliike kannabiksen viihdekäytön laillistamiseksi. Tällainen puuhastelu on rikos lapsia ja nuoria kohtaan.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.