lauantaina, 30. maaliskuuta 2019, klo 11.44

Kuinka selvitä hengissä koulun evoluutioaivopesusta?

Pekka Reinikainen

1. Muista, että sinulle kerrotaan tarinaa maailmasta, joka päätti luoda itse itsensä

Tiede perustuu toistettavissa oleviin tapahtumiin. Maailmanselityksiä on vain kaksi. Virheetön maailma on joko luotu noin 6000 vuotta sitten Jeesukselle tai kehittynyt itsestään nykyiselleen 13,8 miljardia vuotta sitten tapahtuneesta alkuräjähdyksestä ilman mitään tarkoitusta. Kumpaakaan väitettä ei voi toistaa laboratoriossa.

2. Olemassa olevasta todistusaineistosta voi tehdä johtopäätöksiä

Ja arvioida kumpi selityksistä on totta. On ilmeistä, että maailma on joskus ollut virheetön, koska elämä perustuu tietopankkeihin ja niitä ohjaaviin käyttöjärjestelmiin. Koodaaminen vaatii aina älyä. Elämän käyttöjärjestelmät alkoivat rappeutua 6000 vuotta sitten, ihmisen syntiinlankeemuksen takia, ja niihin kertyvät virheet (piilevät mutaatiot, joita luonnon valinta "ei näe", ja joita ihmiskunnan perimässä on jo satoja tuhansia) vievät kaiken monisoluisen elämän kohti sukupuuttoa. Tämä koskee kaikkea suvullisesti lisääntyvää elämää. Mutaatiot saavat aikaan perimän etenevää rappeutumista sukupolvesta toiseen. Mutaatiot eivät tuota uusia rakenteita ja käyttöjärjestelmiä tai ”monimutkaisempia” eliöitä. Tämä sopii 6000 vuotta sitten tapahtuneeseen virheettömään luomiseen, koska tiedämme vaurioiden määrän ja niiden kertymisnopeuden. Väite, jonka mukaan olisimme olleet täällä satoja tuhansia vuosia on epätieteellinen, sillä tuona aikana olisimme kuolleet virheiden aiheuttamaan katastrofiin jo monta kertaa.

3. Maailma on kuolleiden eliöiden hautausmaa

Kilometrien paksuiset maakerrostumat alueilla, joilla ei ole ollut jääkautta, ovat usein täynnä pääasiassa merieläinten fossiileja. Vain vedenpaisumukseen liittyvät tapahtumat voivat selittää jääkauden uskottavasti. Fossiileissa voi olla pehmytkudoksia ja proteiineja. Tämä sopii 4 500 vuotta sitten tapahtuneeseen valtavaan luonnonmullistukseen. Mikään nykyinen luonnon tapahtuma ei tuota fossiileja sisältäviä maakerrostumia tällaisessa mittakaavassa.

4. Koululaisen ei tarvitse todistaa, että luominen on totta

Mutta perusteltuja kysymyksiä saa tehdä. Opettajan täytyy sen sijaan pystyä todistamaan, että uusdarvinismi on totta. Ennen keskustelua on hyvä kysyä, miten opettaja määrittelee evoluution? Suden kaltaisen eläimen lajiutuminen luonnossa ketuiksi, kojooteiksi jne. ja kennelissä 500 koiraroduksi ei ole uusdarvinistista evoluutiota vaan muuntelua, jolla ei ole mitään yhteistä alkusolusta ihmiseksi -evoluution eli uusdarvinismin kanssa. Huomaat, että opettaja ei pysty uskottavasti todistamaan uusdarvinismia vaan kertoo pelkän tarinan kalan evistä, jotka muuttuvat käsiksi ja jaloiksi ja uimarakoista, jotka muuttuvat keuhkoiksi ym.

5. Huomaat, että akateeminen luomiskertomus on pelkkää näennäistiedettä, kuten

-Olemattomuudesta ilmestyi ilman syytä vetykaasua?

-Kaasu tiivistyi taivaankappaleiksi?

-Miksi galaksit pysyvät koossa mutta loittonevat samalla toisistaan? - pimeä aine ja energia?

-Miksi maapallo sattui olemaan elämälle sopiva - matemaattinen todennäköisyys?

-Miten alkuliemeen kehittyi itsestään solu?

-Miten alkusolu kehittyi 2 miljoonaksi lajiksi mutaatioiden avulla, jotka rappeuttavat?

6. Raamatusta sinun ei kannata puhua mitään, koska tällöin sinut leimataan ”uskonnolliseksi” 

Uusdarvinismi pitää upottaa tieteellisin perustein. Pitää vaatia uskottavia todisteita uusdarvinismista, eikä tyytyä pelkkiin tarinoihin virtahevon kaltaisista eläimistä, jotka olisivat kehittyneet valaiksi. Miksi munia muniva nisäkäs olisi kehittänyt kohdun sisällä tapahtuvan lisääntymistavan? Keksit varmasti itsekin kiperiä kysymyksiä, kuten miksi evoluutio olisi tuottanut eliöitä, jotka on tuomittu sukupuuttoon väistämättä kertyvien mutaatioiden takia, vaikka soluihin on asennettu niitä korjaava järjestelmä. Mistä tämä koneisto tuli ensimmäiseen soluun? Pekka Reinikainen: Darwinismi tyrmätty Nobelin arvoisesti Opettajan selitysyrityksistä voi helposti todeta, että ne eivät ole vakuuttavia, koska jää epäselväksi, kuinka monta mutaatiota "kalan evästä ihmisen kädeksi" -muutokseen tarvitaan. Näin otat aloitteen käsiisi.

7. Seulo jyvät akanoista

Sinulle kerrotaan paljon evoluutiotarinoita, mutta myös paljon oikeaa asiaa. Ei kaikki ole väärää mitä koulussa opetetaan. Opettele erottamaan jyvät akanoista. Tähän hyviä apuvälineitä ovat BIOS-1 Evoluutio-osion analyysi ja Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta -kirjat. Kun sinulle kerrotaan, kuinka kalat lähtivät kävelemään, kysy miksi varsieväkala ei ole muuttunut miksikään ”65 miljoonan” vuoden aikana. Evoluutionhan pitäisi olla jatkuvaa muutosta. Kun opettajasi sanoo, että sen elinpiirissä mikään ei olisi muuttunut kymmenien vuosimiljoonien aikana, tämä ei ole uskottavaa. Koska varsieväkala on uusdarvinismin mukaan elänyt viimeiset 65 miljoonaa vuotta, miksi siitä ei tänä aikana ole muodostunut fossiileja? Miksi valaan ja varsieväkalan fossiileja ei ole samoissa kerrostumissa, koska molempia ui meressä nykyään? Miten kalan uimarakko muuttuisi keuhkoiksi ja mistä se sai pallean hengitystä varten ja silmäluomet sarveiskalvon kuivumista estämään. Keksit varmasti itse lisää kysymyksiä, joihin uusdarvinismin pitää pystyä vastaamaan uskottavasti. On tärkeää saada tieteellisiä vastauksia. Tarinat eivät kelpaa. Kysymyksesi osoittavat, että olet kiinnostunut asiasta.

8. Huomaat nopeasti, että selitykset ontuvat pahasti

On erittäin tärkeää, että ryhdyt ajattelemaan itse. Tieteessä teoriat muuttuvat nopeasti. Jos maailmaa tutkitaan vain siitä näkökulmasta, että ”sokea kelloseppä” on sen rakentanut, ja kielletään perusteettomasti siellä havaittava ilmeinen suunnittelu, päädytään umpikujaan. Kannattaa siis kysyä, millä perusteella maailman älykästä suunnittelua ei saa ottaa huomioon. Onko kyseessä "tunnustuksellisen" ateismin opetus?

Kysy myös miksi maailma on olemassa? Itsestään ilmestyneiden atomien päämäärätön törmäily vailla tarkoitusta olevassa maailmankaikkeudessa ei tyydytä maailmanselityksenä. Älä usko, kun sinulle sanotaan: "Maailmankuva on 'tiedettä' ja maailmankatsomus on 'uskontoa'! Kyseessä on vain leikittely samaa asiaa tarkoittavilla sanoilla. Huomaat nopeasti, että sinulle opetetaan ateismi -nimistä uskontoa. Alla tuore esimerkki siitä, mihin tällainen syrjintä johtaa:

EVOLUUTION KULTAINEN VASIKKA

Onko uusdarvinismi tiedettä vai filosofiaa? On tärkeää tiedostaa, että alkuperätiede on aina filosofiaa. Tämän huomaa siitä, että darvinfundamentalistit väittävät teoriansa olevan "totta". Heidän tarinansa muuttuu samalla sekunnilla filosofiaksi, sillä tieteellinen teoria ei koskaan ole "totta", vaan sen saa aina osoittaa vääräksi. Uusdarvinismi näyttää kehittyneen evolutionisteille oppilauseeksi, jonka kriittinen arviointi on kielletty. Kun lääkäreiden ammattilehdessä (Duodecim 5/2019) kerrotaan, että ”selkäranka on perintöä lähes 500 miljoonaa vuotta sitten meressä eläneiltä esivanhemmilta, joilla oli sauvamainen selkäjänne pitkulaista vartaloa tukemassa - - ihmisselkä on toimiva ratkaisu kaksijalkaiselle - - evoluutiohistoria selittää selän rakenteen”, nämä väitteet hyväksytään ilmoitettuna totuutena, jota ei sovi kyseenalaistaa, kuten seuraavasta ilmenee. Evolutionistien aivot on lukittu, kuten huomaat.

Kun kirjoitin alla olevan kommentin lehden päätoimittajalle, hän kieltäytyi julkaisemasta sitä. Suvi Viranta-Kovasen teksti lihavoitu. Kommenttini oli tämä ”Suvi Viranta-Kovanen kirjoittaa selän evoluutiosta 5/2019. Hän toteaa, että selän tehtävänä on ’joustaa ja tasapainottaa energiatehokasta kävelyä ja juoksua’. Ihminen juoksee antiloopin kiinni, voittaa hevosen maratonilla ja saa karanneen koiran kiinni 2 kilometrin kohdalla. Pystyssä liikkuminen on kuitenkin 'kaikki tai ei mitään' -kokonaisuus, joka edellyttää selän kaarten ja nikamien lisäksi muutoksia jalkaterään, nilkkaan, polveen, lonkan niveltymiseen ja lonkkaluun asentoon. Tarvitaan myös ainutlaatuinen akillesjänne, joka palauttaa noin 35% energiaa askelluksessa. Lisäksi kaularangan yläpään on siirryttävä niskasta kallonpohjaan. Tästä seuraa, että kasvot on oikaistava, jotta voi nähdä jalkateränsä. Piste i:n päällä on tasapainoelimen pystysuorien kaarikäytävien koon suurentaminen. Olisi mielenkiintoista kuulla kirjoittajalta tämän kokonaisuuden evoluutiopolku. Ihmisen selkä on hyödytön ilman kaikkien muutosten samanaikaista kehittymistä”.

Jokainen voi itse päätellä selittääkö evoluutiohistoria selän rakenteen”. Selkä on ”toimiva ratkaisu kaksijalkaiselle”, koska se on suunniteltu. Esimerkiksi neljän liikeakselin yhteistoimintana taipuva polvi on suunnittelun mestarinäyte, jota keinonivelten rakentajat tavoittelevat. On perusteltua kysyä, rakensivatko mutaatiot ja luonnonvalinta sen muutamassa vuosimiljoonassa? Minkälaiset olivat välivaiheet ja montako mutaatiota tarvittiin? Evoluutioteoria on eristetty kritiikiltä. Tämä osoittaa, että kyseessä ei ole rehellinen tiede, vaan parhaan jumalattoman sadun sommittelu. Laita siis huuhaasuodatin päälle, kun luet näitä evolutionistien "kehityskertomuksia".

PUUKOTUKSET HUMALASSA LISÄÄNTYIVÄT 30%

Kirjoitin blogissani 28.2 hallituksen katastrofaalisesta alkoholipolitiikasta, joka viisinkertaisti viime vuonna Long drink -juomien myynnin elintarvikeliikkeissä, huoltoasemilla ja kioskeissa, joissa hintaetu Alkoon nähden on jopa 8%. Tämä takaa väestön alkoholisoitumisen, sillä lonkeroita juodaan lähinnä vain päihtymistarkoituksessa. Seuraukset ovat nyt kaikkien nähtävissä, kun puukotettujen määrä lisääntyi kolmanneksella, kun 5,5% lonkerot päästettiin myyntiin. Tästä seuraa myös, että alkoholi- ja maksasairaudet varaavat sairaaloissa joka neljännen vuodepaikan ja alkoholidementiaan sairastuneiden, ympärivuorokautista valvontaa tarvitsevien, hoidokkien määrä lisääntyy kymmenillä tuhansilla.

ÄÄRETÖNTÄ TYPERYYTTÄ

Viisivuotias poika kysyy suurimman päivälehden tiedepalstalla (22.3), onko jotain olemassa loputtomasti. Kosmologi SR vastaa: ”Ainetta luultavasti on äärettömästi, jos maailmankaikkeus on ääretön”.

Mikä tässä on ongelma?

Ainetta ei voi olla ääretöntä määrää. Jos olisi olemassa ääretön massa, sen painovoima olisi ääretön ja se vetäisi kaikki kappaleet puoleensa äärettömän suurella voimalla ja kiihtyvyydellä ja tätä ei voida havaita tapahtuvan. Wikipedia: Infinity

Kosmologikollega

KE tarinoi toisessa yhteydessä Tieteellinen maailmankuva: Kari Enqvistin alustus : ”Tiede on uskonnotonta. Se on metodi, joka ei piittaa Jumalan olemassaolosta - - uskonto kuitenkin rajaa itse itsensä tieteen ulkopuolelle - - lause ’Jumala on olemassa’ on eräänlainen mantra - - tämän vuoksi tieteen ja uskon välille ei voi syntyä mitään vuoropuhelua - - ’uskonnollinen fundamentalisti’ - - uskoo, että tieteen keinoin voimme löytää luonnosta evidenssiä jumalasta - - Emme esimerkiksi tiedä, onko maailmankaikkeudessa maapallon ulkopuolista elämää, mutta sen perusteella, mitä tiedämme maailmankaikkeudesta ja elämästä, voimme uskoa, että elämää löytyy muualtakin. Kyseessä on uskomus, joka perustuu tieteelliseen tietoon mutta ei ole ainakaan tällä hetkellä tieteellinen tosiseikka - - Ehkä olisi hyvä, että kuin AA-kerhon kokouksessa jokainen täälläkin mielessään aluksi tunnustaisi tämän totuuden: uskonnolliset uskomukset ovat molekyylien muodostamia konfiguraatioita aivoissa. Tietoisen elämyksen maailmassa ne ovat toki paljon muuta, mutta ne ovat myös molekyylien tapoja järjestäytyä - - Uskonnolliset uskomukset ovat molekyylien muodostamia konfiguraatioita aivoissa. Tämä on eräänlainen postapostolinen uskontunnustus - - Uskonto ei ole rationaalinen oppirakennelma - - Uskovalle lauseella ’Jumala on säätänyt universumin lait’ on voimakas tunnemerkitys, uskonnottomalle se ei merkitse mitään.

Tässä taustalla piilee ajatus, jonka mukaan kaikella pitää olla syynsä. Tiedämme kuitenkin, kiitos tieteen, että kvanttifysiikan maailmassa tapahtuu asioita täysin satunnaisesti - - Maailmankuva ei kuitenkaan ole sama asia kuin maailmankatsomus. Usein sanotaan, että maailmankatsomus on maailmankuva lisättynä etiikalla ja estetiikalla: käsityksillä siitä, mikä on oikein, mikä kaunista, mikä hyvää tai pahaa.

Koska tieteen keinoin lienee mahdotonta kertoa, mikä on moraalisesti oikein tai milloin maalaus on kaunis, on ehkä väärin puhua tieteellisestä maailmankatsomuksesta. Parempi termi olisi naturalistinen maailmankatsomus. Sen mukaan käsitykset oikeasta ja väärästä eivät ole ylimaallisia vaan luonnollisia; luonnollisia siinä mielessä, että ne ovat kehittyneet samaan tapaan kuin ihminen ylipäätään on evoluution kuluessa kehittynyt.

Uskonnollinen maailmankatsomus perustaa etiikkansa uskonnollisiksi julistettuihin arvoihin. Henkilöllä voi siis hyvin olla tieteellinen maailmankuva ja uskonnollinen maailmankatsomus.”

Mikä tässä on ongelma?

KE toteaa tässä, että ”sen perusteella, mitä tiedämme maailmankaikkeudesta ja elämästä, voimme uskoa, että elämää löytyy muualtakin”. Jokainen rehellinen biokemisti tietää, että aine ei muutu eläväksi itsestään, koska tapahtuma on fysiikan ja kemian lakien vastainen. Lihavoin sanan uskoa KE:n puheessa. Se paljastaa hänet tiedeuskovaiseksi eli hänellä on tieteiskatsomus, toisin sanoen tieteellinen maailmankuva. Muotiin on tullut sanojen merkityksellä puuhastelu, johon viittaisin edellä - - maailmankuva/maailmankatsomus -sanailu. Se liittyy yritykseen tehdä teistinen evoluutio hovikelpoiseksi. Tämä tarkoittaa, että vuosittain muuttuva kosmologinen totuus alkuperästämme (katso edellinen blogini) asetetaan aina Totuutta korkeammalle jalustalle ja Raamatun ilmoitus sovitetaan siihen samalta istumalta.

PIISPAN PALKKASOTURIT

Hyvinkään kirkossa oli 22-24.3.2019 Kansanlähetyksen tapahtuma ”Ajassa liikkuu”. Espoon uusi piispa oli komentanut paikalle ajatuspoliisit, koska teemana oli luominen. Kyseessä on uusi ilmiö, kun herätysliikkeen opetuksen sisältöön puututaan tällä tavoin. Omasta puolestani totean, että tavoitteeni on pysyä kirkon tunnustuksessa ja sitoutua uskontunnustukseen sekä toimia Kirkkolain edellyttämällä tavalla, jonka mukaan Raamattua tulee pitää ylimpänä auktoriteettina. Jokainen voi päätellä, ketkä tapahtumaan osallistuneista opettivat ja julistivat laillisesti ja ketkä tulkitsevat luomisen, lankeemuksen ja vedenpaisumuksen osalta Raamattua eri tavoin kuin Kristus, profeetat ja apostolit.

Rajoitetaanko kirkossa Sanan vapautta?

Onko kirkko muuttunut uusgnostilaiseksi perinneyhteisöksi, jolle Raamattu on vain virikekirja ja Darwin Jeesusta tärkeämpi profeetta? Diagnoosi on helppo, koska sudet eivät enää edes vaivaudu vetämään lammasturkkia niskaansa! ”Tulkaa kaikki, paitsi tosikristityt” -liikkeen hapatus on tärvellyt koko taikinan ja näiden ”valon enkeleiden” (2.Kor.11:14) tarjoamasta ”elämän leivästä” on tullut kuolemalla kuorrutettu kakku. Kutistuva kirkko on tätä menoa muuttumassa pelkäksi hautauskappeliksi. Jos saarnatuoleista sen sijaan sanottaisiin, että Pyhän Hengen meille välittämä Jumalan ilmoitus maailman historiasta, nykyajasta ja tulevaisuudesta on totta, valtavaa herätystä ei patoaisi mikään.

ABORTTI

Tähän asiaan piispat eivät puutu. Mitä he mahtavat sanoa tuonpuoleisessa, kun puoli miljoonaa abortoitua suomalaista kysyy heiltä – mitä teit asiassamme? Abortti on yksiselitteisesti murha. Kun tämän ymmärtää, tajuaa myös miksi kaikki vihaavat aborttia vastustavia poliitikkoja kuten Timo Soinia ja Donald Trumpia: Miksi kaikki vihaavat Trumpia? USA:ssa saa eräissä osavaltioissa abortteja tehdä tietyin perustein, jos sen ehtii tehdä ennen kuin vauva on tullut ulos synnytyskanavasta. Suurin päivälehtemme kirjoittaa tästä politisoituneesta aiheesta, johon papit eivät uskalla puuttua:

Yhdysvalloissa poliitikot puhuvat aborteista vauvojen tappamisena – osavaltiot uhmaavat joukolla perustuslakia yrittämällä kieltää abortteja

KANNABIS

Miksi ajatus kannabiksen viihdekäytöstä on mieletön ja selvästi poliittinen hanke selviää tästä englanninkielisestä kommentista:

Legalizing marijuana for non-medical use: A heaping pot of hypocrisy

USKONTO JA EVOLUUTIO

Suurin päivälehtemme taas vauhdissa. Uskontokin olisi evoluution tuote:

Tutkimus: Ihminen keksi jumalat vahtimaan moraalia, kun yhteiskunnat kasvoivat suuriksi

VIINIPULLO VIIKOSSA LISÄÄ SYÖPÄRISKIÄ

Saman verran kuin 10 viikottaista savuketta. Tämä tiedoksi kaikille, jotka haluavat saada viinin elintarvikemyymälöihin: Risk of getting cancer from drinking just one bottle of wine is the same as smoking up to 10 CIGARETTES a weekPEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.
Lisää samasta kategoriasta « Kosmos kriisissä Missä herätys viipyy? »