maanantaina, 30. lokakuuta 2017, klo 12.44

Mihin uskomme

Pekka Reinikainen

Historiassa tapahtuneen luomisen tieteellinen vahvistaminen on tärkeää. Jumala ei luonut ihmisiä kvintiljoonien kuolemien kautta neljässä vuosimiljardissa, vaan Sanallaan 6. luomispäivänä. Tätäkin tärkeämpää on julistaa evankeliumia Jeesuksesta, joka on Luoja, Pelastaja ja Tuomari. Jumalan Sana on kokonaisuus. Evankeliumia ei voi ymmärtää, jos 1. Mooseksen kirja ei ole totta.

Raamatun 66 kirjaa ovat kirjallinen viesti Jumalalta
Raamattu on kirjoitettu Pyhän Hengen ohjauksessa. Siinä kerrotaan historiassa tapahtuneista asioista, jotka ovat kokeellisen tieteellisen tutkimuksen ulottumattomissa.

Raamattu on totta
Ilman uskoa on mahdotonta olla kelvollinen Jumalalle (Hepr.11:6). Raamatussa on silminnäkijän selonteko asioista, joita emme muuten voisi tietää. Siihen perustuu uskomme. Jumalan Sana opettaa meitä myös elämään oikein. Luottamus Raamattuun avaa silmämme näkemään Jumalan käden jäljet luonnossa. Tieteellinen tutkimus vahvistaa, että luomakunta on suunniteltu.

Raamattua voidaan tulkita vain Raamatulla
Raamatun luomiskertomus on ymmärrettävä ja ytimekäs selonteko historiallisista tapahtumista. Siksi se muodostaa toimivan kehyksen myös tieteelliselle tutkimukselle, joka selvittää maailmankaikkeuden, maapallon, ihmiskunnan ja elämän alkuperää. Raamattuun perustuva kristinusko on ainoa järkevä valinta. Muut uskonnot ovat täysin älyvapaita. Ateistit eivät koskaan löydä Totuutta, jos he etsivät vain jumalattomia selityksiä luomakunnalle.

Raamatussa ilmoitetun historian hylkääminen johtaa järjettömiin ratkaisuihin ja mieltä vailla olevaan puuhasteluun, kuten esimerkiksi ”Helsingin yliopiston Järki ja uskonnollinen hyväksyminen huippuyksikköön”, jota johtaa ”ekumeniikan professori” R.S, jota haastateltiin äskettäin turvapaikanhakijoiden tilanteesta. R.S. ei kuitenkaan halua ottaa kantaa yksittäisten turvapaikanhakijoiden kristityksi kääntymiseen (Kirkko ja kaupunki 19.10.2017). Hänen mukaansa ”sellaista asiaa ei ole kuin uskonnollinen usko yleensä”. On mielenkiintoista, että alituista rahapulaa valittavalla yliopistolla on voimavaroja ylläpitää tällaisen akateemisen aivovoimistelun yksikköä!

Jumala suunnitteli ja loi Sanallaan kaikki lajityypit ja ihmisen
Alkuperäisten luotujen lajityyppien nykyiset jälkeläiset ovat lajiutuneet sadoiksi lajeiksi, ihmistä lukuun ottamatta. Tämä vahvistaa tapahtuneen luomisen, sillä jälkeläisissä havaitaan tarkoin määrätyissä rajoissa tapahtunutta muuntelua ja mutaatioiden aiheuttamaa rappeutumista. Kanalintujen, sorsalintujen, koiraeläinten jne. lahkoista tarvitsi ottaa vain uros ja naaras arkkiin, minne ne mahtuivat hyvin.

Vedenpaisumus on historiassa tapahtunut valtava mullistus, joka tuhosi myös maapallon pinnan. Teistiset evolutionistit kieltävät maailmanlaajuisen vedenpaisumuksen. He edustavat Pietarin profetoimia, ”viimeisinä päivinä” esiin työntäytyviä ”pilkkaajia” (2.Piet.3:2-6).

Jumala loi ensimmäisen miehen ja naisen, Aadamin ja Eevan. He lankesivat syntiin ja siksi ihmiskunta tarvitsee Lunastajan, koska synti toi sekä ruumiillisen että hengellisen kuoleman maailmaan. Teistinen evolutionisti joutuu järkeilemään, minkä apinaihmisen Jumala julisti Aadamiksi. Jos kuolema ei tullut syntiinlankeemuksen seurauksena, vaan olisi ollut Jumalan käyttämä ”luomisen työkalu”, mihin kuolemasta Vapahtajaa tarvittaisiin? Olisiko Jeesus valehdellut, kun hän sanoi, että mies ja nainen luotiin luomakunnan alussa (Mark.10:6)?

Jumala on kolmiyhteinen
Yksi Jumala, kolme persoonaa: Isä Jumala, Poika Jumala ja Pyhä Henki Jumala.

Kaikki ihmiset ovat syntisiä
Synti periytyy kaikille ihmisille Aadamilta, mutta kyseessä on myös jokaisen ihmisen valinta. Meille on annettu vapaa tahto (5.Moos.30:19), vaikka ateistit tekevät kaikkensa mitätöidäkseen syntikäsitteen. Jumala vihaa syntiä ja tuomitsee sen.

Synnin orjuudesta ja sen rangaistuksesta voi vapautua vain Jeesuksen ristillä vuodattaman veren kautta ja uskomalla Hänen kuolleen ruumiinsa ylösnousemukseen. Martti Lutherin mukaan: ”Yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden”.

Pelastava usko
Usko on lahja Jumalalta. Hän antaa Pyhän Hengen heille, jotka uskovat, että Jeesus on Hänen poikansa. Pyhä Henki osoittaa meille, että olemme syntisiä ja että omat työmme eivät meitä pelasta. Näin saamme pelastusvarmuuden. Pelastus ei riipu omista töistämme.  Jeesuksen lunastustyöhön ei saa eikä voi lisätä mitään. Tätä pelastusta ei voi meiltä riistää, ellemme tietoisesti itse luovu siitä. Pyhä Henki innostaa meitä tekemään uskon töitä ja avaa meille Raamatun tekstien aarreaitan.

Jeesus syntyi neitsyestä Pyhän Hengen vaikutuksesta. Hänen ruumiinsa nousi kuolleista ja nousi taivaaseen, missä Jeesus istuu tällä hetkellä Isä Jumalan oikealla puolella. Jeesus palaa takaisin elävien ja kuolleiden tuomarina.

Saatana on Jumalan ja ihmisen vastustaja
Ihmiset, jotka eivät usko Jeesukseen, joutuvat iankaikkiseen tietoiseen kadotukseen, uskovat otetaan iankaikkiseen elämään Jumalan luo.

Mitä Raamatussa kerrotaan maailman alkuperästä?
Raamatun mukaan luomakunta on nuori ja ihminen on ollut täällä vain lyhyen ajan. Luomisen päivät eivät ole geologisia aikakausia vaan kuusi 24 tunnin mittaista vuorokautta. On enemmän kuin ilmeistä, että ihminen on ollut täällä noin 6 000 vuotta, koska ihmiskunnan perimään on tässä ajassa kertynyt jo yli 200 000 enemmän tai vähemmän haitallista mutaatiota. Luomakunnan alussa oli mahdollista elää lähes 1 000 vuotta, koska tätä rappeutumista ei perimässä ollut. Lisätietoja tästä on kirjassa ”Eliömaailma rappeutuu”. Väite, jonka mukaan olisimme olleet täällä 100 000 vuotta, on epätieteellinen, koska olisimme tuona aikana ajautuneet mutaatiokuorman vuoksi sukupuuttoon jo monta kertaa! Jokainen ihminen voi helposti ymmärtää, että aineenvaihduntajärjestelmien kokonaisuus ei voi syntyä ilman suunnittelua: http://www.tv7.fi/vod/player/52798/     

Vedenpaisumus oli valtava geologinen mullistus ja lähes kaikki fossiileja sisältävät kerroskivilajit syntyivät sen tuloksena. Niitä ei juurikaan ole alueilla, mihin vedenpaisumuksen jälkikatastrofit synnyttivät jääkauden. Kuinka tämä tapahtui, selviää Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta -kirjasta. Siinä kumotaan myös seuraavat virheelliset tulkinnat, joita ei voi perustella Raamatulla: ”Aukkoteoria”, ”Päivä-aikakausi”-teoria (asteittainen luominen) ja ”teistinen”, vähittäin tapahtunut evoluutio.

Raamatun opetuksen seuraamuksia ja sen arvovaltaa yritetään mitätöidä väittämällä, että tieteellinen totuus voidaan ymmärtää joko ”maallistuneena” tai ”uskonnollisena”. Nämä selittelyt eivät sovi Raamattuun.
Tiedemiesten tieto rajoittuu heidän erikoisalaansa. Historiassa tapahtunutta ei voi osoittaa todeksi, jos se poikkeaa Jumalan Raamatussa meille ilmoittamasta historiasta.

Mikä avuksi?
Teologiset tiedekunnat, nykysaarnaajien enemmistö ja katolinen kirkko opettavat epätieteellistä harhaoppia - ”teististä evoluutiota” - joka torjuu Älykkään suunnittelun olemassaolon. Heillä ei kuitenkaan ole tieteellistä pätevyyttä ymmärtää luomakuntaa. He ovat ”sokeita sokeiden taluttajia”. Nämä ”pensät” luopiot ovat paljon vaarallisempia kuin ”kylmät” ateistit, koska he ovat luopuneet uskosta (1.Joh.2:19). Jeesus oksentaa heidät suustaan (Ilm.3:16). Röyhkeimmät ”ylipapit ja kirjanoppineet” sanailevat, että ”Jeesus ei ehtinyt” ottaa kantaa kaikkiin asioihin ja ryhtyvät tee-se-itse jeesuksina spekuloimaan uusia raamatuntulkintoja, jotka miellyttäisivät maailmaa: https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kalliala-avioliittoon-vihkimisista-teologiset-perusteet-kirjoitettava-auki/

Näiden väärien opettajien epätieteelliset harhat voidaan helposti kumota. Tähän on nyt työkalupakki tarjolla: Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta – kirjaa on myyty maailmanlaajuisesti yli puoli miljoonaa kappaletta ja siitä on tulossa myös vironkielinen painos. Tämän kirjan avulla voit puolustaa uskoasi tehokkaasti. Tämä on erityisen tärkeää lapsille ja nuorille, joista enää 10% uskoo Jumalan Sanaan. Hyvä esimerkki uskovien lasten törkeästä kohtelusta on neljäsluokkalaisen evoluutiokriittinen sarjakuva, jonka opettaja heitti roskiin! Luotan lasten ja nuorten älykkyyteen. He tulevat elämässään mitätöimään tällaisten opettajien sopulilauman saavutukset.

Mitä mieltä uskonpuhdistajat olivat luomisen aikataulusta
Voit katsoa selvityksen (englanniksi) tästä linkistä.

Raamattu julistaa
Alussa Jumala loi taivaat ja maan (1.Moos.1:1). Pyhä Henki vakuuttaa uskovan, että Raamatun ilmoitus on totta.

Jumala koettelee ihmisiä. Uskovatko he, että Raamattu on Hänen Sanaansa? Raamatun ensimmäinen jae ja sen ensimmäiset luvut ovat ensimmäinen uskon koetus. Joko uskot, että ne ovat totta, tai hylkäät Jumalan ilmoituksen kaiken alkuperästä ja maailman alun historiallisista tapahtumista. Valinta on sinun. Jos et läpäise tätä koetusta, Raamattu muuttuu pelkäksi virikekirjaksi ja kirkosta tulee kristillinen perinneyhdistys.

Viimeisenä aikana keskuuteemme luikerrelleilla pilkkajilla eli teistisillä evolutionisteilla ei ole Pyhää Henkeä. Heillä on röyhkeyttä opettaa, että Raamatun alkulukujen historiallisen totuuden mitätöinti ”ei ole pelastuskysymys”! Vain Jumala voi ratkaista, mikä on pelastuskysymys! Juuri nämä saavat aikaan hajaannusta. He ovat sielullisia, Henkeä heillä ei ole (Juud.1:19). Nämä julkeat jumalanpilkkaajat valistavat vuohilaumaansa opettamalla, että ”kaikkivaltias” keitti elämän kokoon alkuliemestä ja käytti ihmisen kyhäämiseen 4 miljardia vuotta. Nämä harhaopettajat ovat paljon vaarallisempia kuin ateistit, koska he mädättävät seurakunnat sisältäpäin. Opetuksen hedelmät ovat ilmeiset. Nuoret luopuvat uskosta ja jäsenet jättävät kirkon, joka ei enää usko Jumalan Sanaan. 


Tulevia tapahtumia - Pekka Reinikainen puhuu

  • Helsingin lähiradiossa Eutanasiasta tiistaina 31.10 kello 19, 100,3 MHz
  • Helsingin Munkkiniemen kirkossa Eutanasiasta tiistaina 7.11 kello 18
  • Munkkivuoren kirkon esirukousillassa tiistaina 14.11 kello 19
  • Espoon Helluntaiseurakunnassa, Merivirta 3 B, 3. kerros tiistaina 21.11 kello 18
  • Espoon Matinkylässä Kaivoyhdistyksessä yhdessä Martin Stenbergin kanssa, Matinkatu 22, lauantaina 25.11 kello 13


PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.