maanantaina, 30. maaliskuuta 2020, klo 10.40

Onko ihmisten ja eläinten välimuotoja olemassa?

Pekka Reinikainen

Luonnontieteen museoissa on tyypillisesti esillä välimuotojen sarja, joka yhdistäisi sukupuuttoon kuolleita apinoita ihmisiin. Niitä pidetään kiistattomina tieteellisinä tosiasioina. Paleoantropologit ja evoluutiobiologit ovat rakentaneet lukuisia ihmisen lajinkehityksen malleja. Ne osoittautuvat lähemmässä tarkastelussa keskenään epäjohdonmukaisiksi eivätkä näin ollen täytä tieteellisen teorian vaatimuksia. Jotkut tutkijat jopa myöntävät, että heidän kehityskulkueissaan on paljon kysymysmerkkejä. Vuonna 2018 julkaistu DNA-tutkimus osoitti myös lopullisesti, että eläinkunnan eri rakennetyyppien välillä ei ole välimuotoja.

Myytti 98,5% samankaltaisuudesta

on osoitettu jo kauan sitten epätieteelliseksi, mutta oppikirjoissa ei tätä tosiasiaa haluta huomioida. Todellinen ero on 84,4% eli 450 miljoonaa geneettisen koodin symbolia. Eroa on myös käyttöjärjestelmässä. Ymmärrys DNA:sta on lisääntynyt ja se on osoittautunut monikerroksiseksi tietopankiksi, joka ei voi muuttua muuksi mutaatioiden avulla. DNA:ssa on myös epigeneettinen ja histonikoodi. Lisäksi DNA:n kolmiulotteinen muoto sisältää sähköistä tietoa. Periytyminen on lisäksi solullista soluelinten ja solukalvojen osalta, joten pelkkä oppikirjojen ”molekyylisukupuiden tarkastelu” on auttamattomasti eilispäivää.

Mikä pitää paleoantropologeja pinnalla?

Kyseessä on Wikipedian mukaan ”tieteenala, joka tutkii ihmisen evoluutiota fossiilien kautta. Paleoantropologia hyödyntää useita tieteenaloja kuten perinnöllisyystiedettä, ekologiaa ja paleoekologiaa sekä etologiaa. Fossiileita saadaan arkeologisista kaivauksista ja niitä ajoitetaan geokemiallisilla iänmääritysmenetelmillä. Fossiileista pystytään määrittelemään lajit, asuinpaikat ja elinaikakaudet. Ihmislajien elintavoista, sukupuuttoon kuolinajasta tai muuntumisesta toiseksi lajiksi saadaan tietoa fossiilien löytöpaikoista saatujen tietojen perusteella”.

Määritelmä on melko optimistinen, sillä luunsiruja kerätään usein monien neliökilometrien alueelta ja yhdistellään mielivaltaisesti. Geokemiassa selvitetään Wikipedian mukaan ”eri alkuaineiden jakautumista ja kiertoa maapallon kivi-, vesi- ja ilmakehän sekä elollisen luonnon välillä”. Miten tästä päästäisiin kiinni fossiilin ikään - - jää varsin epämääräiseksi.

Paleoantropologien eloonjäämisstrategia on kaksiosainen 

Ensin väitetään, että oma löytö on mitä ilmeisimmin suora välimuoto, joka johtaa nykyihmiseen ja se kumoaa kaikki aikaisemmat varmaksi väitetyt välimuodot. - - Miksi näin? Koska tutkijan ”tieteellinen maine asetetaan vaakakuppiin”.

Puuttuvan välimuodon löytäminen”

Saa aikaan valtavan mediahuomion, joka on aivan toista luokkaa kuin jos löydettäisiin luunpala, joka osoittaa evoluutiopolun päätyneen umpikujaan. Kuuluisuuden kutsumus on kaikkien tutkijoiden tavoite.

Mediahuomion saaminen on keskiössä

Tiedelehtien myynti, luontodokumenttien menestys ja tietokirjojen tuputtaminen on miljardiliiketoimintaa ja tuotto on suurin, jos kyseessä on tarina ihmisen alkuperästä. Kehityspolun mutkia myös oikaistaan sensaation aikaansaamiseksi ja suuren yleisön mielenkiinnon herättämiseksi.

Tutkimusrahan tavoittelulla

on tärkeä rooli tässä teatterissa. Rahoittajat avaavat lompakkonsa ammolleen, kun kyseessä on väitetty ihmisen välimuoto.

Paleoantropologia panostaa

parhaan pakinan punomiseen, sillä sen elinehto on materialistisen maailmankäsityksen pönkittäminen. Jos ihminen ei ole kehittynyt itsestään alkuräjähdyksen vetykaasusta, hänet on luotu, ja tällainen ajatus on kauhistus akateemiselle ateistille. Paleoantropologia ei ole toistettavaa ja vakavasti otettavaa tieteellistä tutkimusta, joka noudattaisi pelisääntöjä, vaan yritys todistaa, että Luojaa ei ole.

Älykäs suunnittelu on ilmeistä

Solu on hienoin tuntemamme kyberneettinen järjestelmä. Kybernetiikka on tieteenala, joka tutkii erilaisten järjestelmien säätö- ja viestintätapahtumia. Ihmisten rakentamien järjestelmien automatiikka on hyvin alkukantaista soluun verrattuna. Tämän lisäksi tarvitaan ihmisen tiedostava toiminta, mielikuvitus, havainnointikyky, äly, viisaus ja mieli samanaikaisesti. Vähitellen tapahtunut kehitys ihmiseksi miljardien mutaatioiden ja luonnonvalinnan avulla on näennäistieteellistä mielikuvitusta, jolla perustellaan materialismia. Kokeellinen tiede ei vahvista tällaista tapahtumaa. On ilmeistä, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja antoi ihmiselle vapaan tahdon myös torjua Hänet.

PHILLIP E. JOHNSONIN HAASTATTELU

Meillä on kaikilla, koulutuksesta riippumatta, oikeus ja velvollisuus olla kriittisiä. Lakimies Phillip E. Johnson kertoo, miksi hän kritisoi uusdarvinismia: Focus on Darwinism

YKSI MAAILMANUSKONTO

Olemmeko siirtymässä yhteen uskontoon? Pekka Sartolan luento: Yksi yhteinen uskonto vuonna 2030

AALTO-YLIOPISTOSSA TUTKITAAN ILMATARTUNTAA

Apulaisprofessori Ville Vuorinen kertoo oheisessa linkissä erittäin tärkeitä asioita. Yleisesti puhutaan 2 metrin turvavälistä, mutta hämmästyttävä totuus on, että tätä asiaa ei ole toistaiseksi kunnolla tutkittu. On helppo ymmärtää, että raskas pisara lentää aivastuksen jälkeen 2 metriä ennen putoamistaan, mutta mitä muuta tapahtuu - - siitä ei tiedetä suinkaan kaikkea! Pieniä pisaroita syntyy tietysti myös, ja ne liitävät pilvenä ilmavirtojen vietävinä. Vuorisen työryhmä tutkii tätä ilmiötä. Apulaisprofessori sanoo suoraan ja selkeästi, että hän ei pidä kahden metrin etäisyyttä riittävänä ja pysyy muista ihmisistä niin kaukana kuin mahdollista ja toteaa, että tärkeintä on "pysyä kotona".

Leviääkö korona "puhumalla"?

Vuorinen ei sulje tätä mahdollisuutta pois. Ajatusta tukee tutkimustulos, jonka mukaan 79% tartunnoista saatiin oireettomilta tai vähäoireisilta tartuttajilta.

Mitä tapahtuu kun puhut?

Sanotaan, että joku puhuu, niin että "sylki roiskuu". Tämä on tietysti aivan totta. Vokaaleja muodostettaessa lähinnä vain pyöritellään kieltä suussa, mutta konsonantit tuottavat pienen "pärskeen" ja pieniä pisaroita jotka poistuvat suun kautta. Tätä voi myös verrata ulos puhalletun tupakansavupilven käyttäytymiseen. Puhuessa erittyvä aerosoli leijuu samaan tapaan ja tätä ilmiötä tutkitaan nyt.

Ilmatartunta on tosiasia, kunnes toisin todistetaan

Koronaviruksen räjähdysmäinen leviäminen viittaa vahvasti ilmatartunnan mahdollisuuteen. Tämän pitäisi olla lähtökohta ja jos varovaisuus osoitetaan turhaksi, siitä ei ketään syytetä. Sen sijaan tämän mahdollisuuden laiminlyönnistä voi tulla moitteita päättäjille, jotka eivät ole suojanneet henkilökuntaansa ilmatartunnalta.

Mitä tehdä kaupassa?

Kaupassa on käytävä. Kassoja ja muuta palvelevaa henkilökuntaa on suojattava. Pulinat pois kassalla! Soisin, että työnantaja varustaisi kassat FFP2 maskeilla ja suojalaseilla. Desinfioi kätesi ennen kauppaan menoa. Osta muovipussissa olevia tuotteita, pese pussi saippuavedellä kotona ja samalla kätesi. Hedelmät pese myös. Jos ostat irtosalaattia tms. huuhtele se huolellisesti juoksevassa vedessä. Jos olet ostanut jotakin pahvirasiassa, älä laita sitä jääkaappiin vaan poista sisältö pakkauksesta ja hävitä pakkaus sekajätteen mukana. Käytä itsekin maskia, ja jos sinulla ei ole suojalaseja (sukelluslasit ovat varsin hyvät) laita aurinkolasit, jos et muuten käytä laseja. Maskin voi tehdä itse ompelemalla taskun esimerkiksi vanhasta T-paidasta ja sen sisälle pölynimurin suodatinta. Desinfioidaan laittamalla 30 minuutiksi uuniin 75° lämpötilaan, niin ei tarvitse heti tehdä uutta.

Suomalaistutkijalta kylmäävä arvio koronan tarttumisesta: Edes 2 metriä ei riitä turvaetäisyydeksiPEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.
Lisää samasta kategoriasta « Koronaviruksen salamavauhti Miksi maski? »