perjantaina, 20. syyskuuta 2019, klo 7.25

Totuutta pidetään vääryyden vallassa

Pekka Reinikainen

Luoja kielletään, vaikka Hänen olemassaolonsa on ilmeistä. Jokainen paatunutkin ihminen tietää syvällä sydämessään, että Jumala on olemassa, sillä Luoja on pannut iankaikkisuuden kaipuun ihmisten sydämiin. Humanistit, joille ihminen on kaiken mitta, eivät kuitenkaan kiitä Jumalaa eivätkä kunnioita Häntä.

Maallistuneet humanistit edustavat

maailmanlaajuista ajatussuuntaa, joka on varastanut totuuden ja miehittänyt median ajamaan omia poliittisia tarkoitusperiään.

Onko Jumalan olemassaolo ilmeistä?

Onko se peräti niin ilmeistä, että ateisteilla ei ole mitään sanottavaa puolustuksekseen? Osaat aivan varmasti tehdä tästä kysymyksestä oikeat johtopäätökset, kun tutustut tarkemmin Jumalan kätten töihin ja ateistien puolustautumisyrityksiin.

Onko totuus katsojan silmässä?

Ateistit rakastavat uusdarvinistista valetiedettä, joka antaa heille näennäisen mielenrauhan jumalattomasta maailmasta, jossa voi toteuttaa itseään ilman iankaikkisia seuraamuksia. On erittäin mielenkiintoista, että oikea tiede ei tue heidän haaveiluaan, vaan vahvistaa, että maailma on suunniteltu.

Pienikin näyttö suunnittelusta

kaataisi maallistuneen humanismin. Tästä syystä ateisti ummistaa tietoisen harkitusti silmänsä suunnittelulta ja uskottelee muillekin, että maailmassa ei ole merkkejä yliluonnollisesta suunnittelusta.

Kampasimpukalla ei kuitenkaan ole varaa ummistaa silmiään,

joita sillä voi olla jopa 200 kappaletta. Sen silmät ovat todella ihmeelliset: Kampasimpukan silmät

Kameroissa, kiikareissa ja joissakin kaukoputkissa valo tarkennetaan yhden tai useamman linssin avulla. Suurimmat optiset tähtikaukoputket on kuitenkin varustettu kaarevilla peileillä, jotka taittavat valoa heijastamalla sitä eli valo lähetetään taaksepäin ja se muodostaa kuvan kaukoputken sisälle.

Peilikaukoputken keksi kaikkien aikojen merkittävin tiedemies, joka oli myös kreationisti, Sir Isaac Newton (1642-1727).

Silmä vastaa kuitenkin näkemisestä vain ”puolittain”. Aivojen on purettava ja tulkittava niihin saapunut näkymä. Tämä aivotoiminta tapahtuu nopeammin kuin mihin paras ihmisen koskaan rakentama supertietokone pystyy! Ihmissilmän kaltainen ihme ei syntyisi sattumalta edes yhtä kertaa, koska sen on käsiteltävä joka sekunti avoimiin silmiin virtaava tuhat miljoonaa fotonia. Silmiesi tietojenkäsittelyteho on samaa luokkaa kuin miljoonan kannettavan tietokoneen. Silmäsi eivät ole kameroita, vaan kaksi ikkunaa, joista aivosi katsovat ulos. Niillä katseleminen kuluttaa 20% syömäsi ruuan energiasta. Energiankulutus on kuitenkin vain vaivaiset 4 wattia!

Jumala loi jokaiselle eläimelle sen tarvitsemat silmät

Useiden eläinten silmät ovat täysin erilaiset kuin meillä, mutta ne sopivat niiden tarpeisiin täydellisesti. Jumala varusti kärpäsen kaltaiset hyönteiset verkkosilmillä, joiden avulla se näkee moneen suuntaan samanaikaisesti. Sirkkaäyriäisen silmä näkee jopa läpinäkyvät katkaravut, joita se syö. Sillä on nykyisen eläinkunnan monipuolisimmat silmät.

Sirkkaäyriäisen silmät ovat varsien päässä

ja niissä on kummassakin noin 10 000 erillistä linssiä. Varret liikkuvat hyvin ja mahdollistavat laajan näkökentän. Ne liikkuvat lisäksi toisistaan riippumattomasti samaan tapaan kuin kameleonttien teleskooppisilmät. Kumpikin silmä jakautuu kolmeen toiminnalliseen osaan. Kapea keskiviiva jakaa silmät kahteen puoliskoon. Sirkkaäyriäisen syvyysnäkö on erinomainen jo yhdelläkin silmällä. Silmän ylä- ja alaosat ovat erikoistuneet liikkeen ja hahmojen havaitsemiseen. Keskijuova, joka jakaa silmän kahteen puoliskoon, koostuu kuudesta rivistä pitkälle erikoistuneita pieniä silmiä. Silmärivit 1 - 4 on suunniteltu värien näkemiseen. Ne kykenevät erottamaan aallonpituuksia ultravioletista infrapunaan. Muilla silmillä värinäköä ei ole. Silmärivit 5 - 6 puolestaan on asennettu polarisoituneen valon näkemistä varten. Joillakin sirkkaäyriäislajeilla on erilaisia valoherkkiä pigmenttejä 16 kappaletta. Ne aistivat eri värejä ja erilaista polarisoitunutta valoa. Tämän lisäksi erilaiset suodatinpigmentit tarkentavat aallonpituuksien erottelukykyä edelleen. How the mantis shrimp’s six-pupiled eyes put 20/20 vision to shame

Vertailun vuoksi voi todeta, että ihmisellä on vain 3 fotopigmenttiä. Toisin kuin ihmisillä, sirkkaäyriäisillä silmistä keskushermostoon kulkee suuri joukko rinnakkaisia hermoja. Tämä helpottaa silmien tuottaman monipuolisen tiedon käsittelyä. Äyriäisten erinomainen liikkeen, hahmojen, värien ja polarisoituneen valon havaintokyky auttaa näkemään sekä saalistajat että saaliin hyvissä ajoin. Polarisoidun valon avulla läpinäkyvät katkaravut on helpompi havaita.

Peilisilmiä luonnossa

Newton ei ollut ensimmäinen, joka käytti peilejä kuvan tarkennukseen peilikaukoputkessaan. Jumala rakensi peilisilmiä, kun hän loi hummereita ja kampasimpukoita. Jumala loi tämän lisäksi kalan nimeltä Dolichopteryx longipes, jolla on kummassakin silmässä sekä linssi että peili! Kala elää hyvin syvällä, kilometrin verran pinnan alla, ja siellä on hyvin vähän auringonvaloa. Tämän vuoksi kumpikin silmä tähyilee ylöspäin kaukoputken tavoin ja tarkentaa kuvan linssillä ja näin kala näkee, mitä sen yläpuolella tapahtuu. Silmissä on kuitenkin toinen osa, missä peili tarkentaa kalan alapuolella uivista meren eliöistä tulevan valon – sitä kutsutaan bioluminesenssiksi! Bioluminesenssi syntyy kemiallisessa reaktiossa, jossa lusiferiini-pigmentti hapettuu lusiferaasientsyymin katalysoimassa reaktiossa.

Kampasimpukan 200 silmää muodostavat uskomattoman laitteen

Ne ovat millimetrin läpimittaisia koveria peilisilmiä. Peilit keräävät enemmän valon aallonpituuksia ja näin tietoa saadaan enemmän. Kuva on myös terävämpi. Tutkijat toivovat pystyvänsä parantamaan peilikaukoputkia kampasimpukan silmistä oppimalla. Ne ovat kuin voimakkaimpien peilikaukoputkien pienoismalleja. Scallops use 200 eyes made of mirrors in order to see

Peili on paraboloidi ja toimii teleskoopin tavoin. Kaukana olevasta kohteesta paraboloidipinnan eri kohtiin osuvat säteet heijastuvat aina samaan pisteeseen, polttopisteeseen. The scallop’s eye—a concave mirror in the context of biology

Peilit rakentuvat 20-30 kerroksesta rakennetusta kidepinnasta. Guaniinikiteistä Light Manipulation by Guanine Crystals on rakennettu taitavasti tiivis mosaiikkipinta. Kidekerros toimii peilinä vain siksi, että kerrokset on oikealla tavalla aseteltu, muuten ne päästäisivät valon läpi. Jokainen peili on tarkkaan säädetty halutulle valon aallonpituudelle. Näin syntyy kirkas kuva.

Tämän peilisilmän verkkokalvossa on kaksi kerrosta – miksi? Kaksisataa silmää tarkkailee lähiympäristöä joka suunnalta vaanivien vaarojen varalta ja samalla yhtä aikaa ääriympäristöä tarkkaavat silmät auttavat purjehtimaan sameissa vesissä oikeaan suuntaan.

Miten ateistit näkevät nämä silmät?

Heidän vakioselityksensä on, että "sattumalla on ollut satoja vuosimiljoonia aikaa suunnitella tällaisia nerokkaita silmiä", joita eläimillä on ainakin 50-60 eri tyyppiä, eli jokaiselle täytyy kehittää oma evoluutiopolku. Heillä on kuitenkin oppikirjoissa tarjolla vain yksi evoluutiopolku valolle herkistä soluista, jotka painuvat kuopalle ja kehittävät eteensä linssin. Jokainen heidän evoluutiopolkunsa silmistä on kuitenkin paras mahdollinen kyseiselle eliölle, joten tarvetta "kehittää parempaa" ei kyseisellä eliöllä ole! Evoluutiolla ei tietenkään voi olla mitään "päämäärää", mihin se pyrkisi "askel askeleelta". Ateisteilla on myös, Jumalaan uskovien nujertamista varten, vakiopilkkapuhe, jonka perusteella he väittävät, että Jumalaa ei ole, koska he katsovat, että ihmissilmä on "väärin suunniteltu". Tämä todistaa vakuuttavasti, että nämä evoluutiodosentit eivät tiedä silmän toiminnasta tuon taivaallista.

Nämä tieteilijät ovat uskomattoman hyväuskoisia väittäessään, että sattuma ja luonnonvalinta olisivat rakentaneet kampasimpukan tai sirkkaäyriäisen silmät, sillä sattumanvaraisista DNA-tiedoston kopiointivirheistä (mutaatioista) enintään yksi miljoonasta voi olla ”hyödyllinen, mutta vain tarkoin määrätyissä olosuhteissa” eliölle, jolla on ”uusdarvinismin lähtökuopissa” vain valoa aistivia soluja. Lisäksi tulee muistaa, että jos eliö tulee toimeen valoa aistivilla soluilla, mikä "valintapaine" pakottaisi parantamaan tilannetta ja mitä luonnonvalinta lopulta ryhtyisi valitsemaan? Tällä tavalla ei saada 50-60 erilaista eläinsilmää, vaan ne 999 999 kopiointivirhettä tuhoavat kehittyvän silmänrakennushankkeen. Tämän ymmärtää peruskoululainenkin helposti, mutta kriittistä ajattelua ei koulussa saa opettaa, jos on kysymys uusdarvinismista. Vuosimiljoonat eivät ole akateemisen evoluutiokomedian sankareita, vaan konnia, ja ne varmistavat kaikkien suvullisesti lisääntyvien monisoluisten sukupuuton tuhansien - - ei miljoonien vuosien aikataululla!

Viimeinen naula uusdarvinistien arkkuun

on se tosiasia, että kaikkein monimutkaisimmat silmät ilmestyivät jo heidän evoluutionsa lähtötelineissä. Luomakunnan ihmeellisimmät silmät aukenivat jo muinaisuudessa. The Trilobite Eye

Sukupuuttoon kuolleilla trilobiiteilla oli eläinkunnan ihmeellisimmät silmät. Eikä tässä vielä kaikki. Fossiiliaineistosta tunnetaan kolme silmätyyppiä. Holokroaalinen: Suuri määrä (yli 10 000) pieniä linssejä, jotka ovat hitsautuneet yhteen (kaksoislinssejä). Terävä näkö ja liikkeen havaitseminen helppoa. Näkee vedessä yhtä hyvin kuin maallakin. Millään nykyisellä eläinlajilla ei ole yhtä hyvä näkö. Skitsokroaalinen: Pienehkö määrä (muutamia satoja) suuria erillisiä linssejä, vain lahkossa Phacopida. Hyvä näkö. Abathokroaalinen: Muutama kymmenen kappaletta pieniä kalsiittilinssejä, esiintyy vain alalahkossa Eodiscina. Jotkin trilobiitit olivat myös sokeita.

Näiden ihmesilmien rakenteelliset ratkaisut tarjosivat lisävalaistusta pallopoikkeaman ongelmaan, joka oli pitkään vaivannut linssien hiojia.

Pallopoikkeama on yksikerroksiseen linssiin liittyvä ongelma. Yksikerroksisessa linssissä valo taittuu kaarevien reunapintojen läpi kulkiessaan eri lailla kuin linssin keskiosan kautta kulkeva valo. Tästä aiheutuu reunakuvan epätarkkuutta ja valon spektrin hajoamista. Linsseissä pallopoikkeamaa torjutaan käyttämällä paraabeliksi hiottua niin sanottua asfääristä linssiä tai lisäämällä objektiiviin toinen linssi. Trilobiittien linsseissä pallopoikkeaman ongelma oli jo ratkaistu näillä kahdella eri tavalla, jotka René Descartes ja Christian Huygens myöhemmin ratkaisivat. Crozonaspis -trilobiitilla on Descartesin linssi, ja Dalmanitinalla on Huygensin linssi. Trilobiitit näkivät silmillään tarkasti näistä nerokkaista optisista ratkaisuista johtuen.

Trilobiittien silmien linssien lukumäärä vaihteli muutamista kymmenistä useisiin tuhansiin. Tällaiset silmät on erityisesti suunniteltu havaitsemaan liikettä. Kun kukin linssi katsoo hieman eri suuntaan, aivot pystyvät nopeasti havaitsemaan saaliin tai uhkaajan liikkumisen näkökentästä toiseen. Tämän vuoksi saman tyyppisillä silmillä varustetun kärpäsen nappaaminen on niin haasteellista.

Miksi hyönteisten ja useimpien trilobiittienkaan silmien linssit eivät korjaa pallopoikkeamaa? Ne trilobiitit, joilla linssejä on vähemmän, korjaavat pallopoikkeaman. Toisaalta ne trilobiitit, joilla linssejä on tuhansittain, eivät tarvitse korjausta, sillä kuvan terävöittää suurempi kuvapisteiden määrä samaan tapaan kuin fullHD -televisiossa.

Trilobiittien silmät tarjosivat paremman näkymän myös merenpohjan hämärässä, sillä niiden silmät keräävät valoa koko näkökentästä eikä vain sen keskeltä. Ja koska jokainen linssi oli suurempi, se keräsi enemmän valoa samalla periaatteella kuin suurisilmäisen pöllön tai muiden yöeläinten silmät. Trilobiitit myös näkivät maailman kolmiulotteisena tavalla, mihin muunlaiset silmät eivät kykene. Ihminen näkee kolmiulotteisen maailman, koska silmiemme näkökentissä on päällekkäisyyttä. Jos menetämme toisen silmistämme, etäisyyden arviointi vaikeutuu. Trilobiitti kuitenkin näki kolmiulotteisen maailman yhdellä silmälläkin. Tämä oli mahdollista siksi, että linssit olivat hieman erillään toisistaan ja pullistuivat ulospäin. Näin niiden näkökentät menivät päällekkäin. Tämä päällekkäisyys toteutuu juuri niillä näkökenttien alueilla, missä trilobiittien erityinen pallopoikkeaman poistava linssi tuottaa terävän kuvan. Jumala on epäilemättä suunnitellut tämän kolmiulotteisen näkymän antavan silmän. Luonnonvalinnalle kyseessä on ylittämätön kuilu.

Tämä hämmästyttävä kolmiulotteisuus on joillakin trilobiiteilla vieläkin nerokkaampi. Niiden silmät pullistuvat siinä määrin, että näkökenttien päällekkäisyys lisääntyy ja kolmiulotteinen näkymä paranee samaan tapaan kuin ihmissilmissä. Tällainen kaksinkertainen 3D -näkökyky antoi trilobiiteille äärimmäisen hyvän saalistuskyvyn ja mahdollisuuden välttää saalistajia.

Eräillä trilobiiteilla oli varsien päähän kiedotut silmät, jotka mahdollistivat 360 asteen näkökentän ja lisäksi näkyvyyden sekä ylös- että alaspäin. Millään muulla eliöllä ei ole näin nerokkaita optisia järjestelmiä. Tämän selittäminen on haasteellista uusdarvinisteille, jotka mielellään kertovat vakiotarinansa ”silmän evoluutiosta”. Se ei kuitenkaan selitä eläinkunnan näköaistinelinten alkuperää, sillä erilaisten silmien olisi pitänyt kulkea omia ”kehityspolkujaan” ainakin 50-60 eri kertaa! Lisäksi trilobiitit ovat uusdarvinismin mukaan ensimmäisten monisoluisten eläinten joukossa. Niiden esi-isät ovat hämärän peitossa. Kaikki eläinten rakennetyypit ilmestyvät uusdarvinismin näkökulmasta samassa silmänräpäyksessä, ja niillä on monenlaisia silmiä. Tässä kolme esimerkkiä: 1. Esimerkki 1 2. Esimerkki 2 3. Esimerkki 3. Lisää silmistä voit lukea kirjastani Eläimet opettavat (TV7 kustannus)

VALINTA ON SINUN

Muista päättää itse mihin uskot - - onko maailmalla Suunnittelija vai ei? Vai vaikuttaako kaikki sattuman ja valinnan tuloksena syntyneeltä? Usko ei ole sokea hyppy. Tee ratkaisusi myös tieteellisten tosiasioiden perusteella. Sen jälkeen kannattaa tutustua henkilökohtaisesti itse Luojaan, Jeesukseen. Se käy helposti. Avaat vain sydämesi Hänelle.

ONKO IHMINEN EPÄONNISTUNUT TEKELE?

TV1:ssä esitettiin 18.9 kello 19 -19:50 BBC:n tuottama ohjelma, jossa yritettiin todistaa, että "evoluutio on epäonnistunut" ihmisen kehittämisessä. Tämä paradoksaalisesti todistaisi samalla, että "evoluutio on totta" (koska älykästä suunnittelua ei voida havaita)! Alan professori suunnitteli ohjelmassa "paremman" ihmisen. Kaksiosaisesta ohjelmasta näytettiin ensimmäinen jakso.

Ohjelma pyrkii samalla piiloviestinä todistamaan, että Jumalaa ei ole (koska Hän ei tekisi niin "huonoa" ihmistä)! Koko ohjelma on toisin sanoen Luojan pilkkaamista!

Ensimmäinen "parannus" on lannelordoosin kaaren oikaisu ja yhden nikaman poisto

Tämän pitäisi poistaa välilevyn pullistumien aiheuttamat ongelmat. Se on kuitenkin toiveajattelua, sillä myös nelijalkaiset kärsivät niistä. Tuloksena tästä "korjauksesta" seuraa kankea kävely ja huomattava vaara raskaita esineitä nostettaessa, sillä lanteen seudun kaarisilta on vankka ja kuormitusta kestävä rakenne. Ihmisten selkävaivat johtuvat useimmiten huonosta lihaskunnosta. Simpanssin C-muotoinen selkäranka olisi ihmiselle täysin kelvoton ja aiheuttaisi huomattavaa haittaa päivittäisille toiminnoille.

Toinen "parannus" on alaraajojen muuttaminen strutsinkoiviksi

Tämä vähentäisi polven ristisiteen vammoja, kun polvesta tehtäisiin "sarana". Tuloksena olisi täydellinen katastrofi. Liikkuminen muuttuisi täysin yksipuoliseksi tepasteluksi. Muun muassa tenniksen pelaaminen ja vaikkapa jäätanssi jäisivät pois ohjelmasta.

Kolmas "parannus" on sepelvaltimoiden välisten yhteyksien luominen koirien tapaan

Pidentäisikö tämä ikäämme? Koirathan elävät jopa 20-vuotiaiksi. Parantaisiko se suorituskykyä? Ihminen juoksee koiran kiinni 2 kilometrin kohdalla. Sepelvaltimotauti on usein veitsen ja haarukan liikakäytöllä hankittu sairaus.

Neljäs "parannus" on kengurun pussi, jotta synnytys helpottuisi

Miksi ei saman tien munien muniminen kuten vesinokkaeläimillä?

Viides "parannus" on ylimääräiset sydämet alaraajojen laskimoihin suonikohjujen torjumiseksi

Tämä aiheuttaisi tappavia tulppia siinä vaiheessa kun laskimoiden läpät pettäisivät.

Odotan mielenkiinnolla seuraavaa jaksoa, missä ilmeisesti vaihdetaan silmämme mustekalan silmiksi ja ratkaistaan ihosairaudet.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.