maanantaina, 30. syyskuuta 2019, klo 13.07

Viisi uskon tuhoavaa asiaa

Pekka Reinikainen

Nuorten keskuudessa tehty tutkimus paljasti 5 tärkeintä asiaa, jotka saivat heidät luopumaan kristinuskosta. Ilmiö on nykyään jokapäiväinen. Jopa rippikoululeirien isosistakin joka toinen on ateisti ja vuonna 2019 rippikoulunsa päättäneistä 65% ei usko, että Jumala on olemassa. Uskon jättäminen tapahtuu modernien oppilaitosten ilmapiirissä, joka on avoimesti vihamielinen Raamattua totena pitäviä kohtaan.

Miksi näin on?

Kriittisen ajattelun kukistaminen on helpompaa ja ihmisten aivopesu aukotonta, kun vain yksi maailmankäsitys julistetaan totuudeksi ja sen arvostelua pidetään pyhäinhäväistyksenä. Massoja on helpompi hallita kun tiedotusvälineet tarjoavat samaa totuutta ja seurakunnat ”tulkaa kaikki” -ideologiaa. Näin saadaan myös kallioperälle kylvetyt kirkon miehet ja naiset vedetyiksi mukaan nykymaailman menoon.

Evoluution todisteet kuitenkin yllättäen vahvistavat luomisen tarkemmassa tarkastelussa

Monille voi olla yllätys, että oppimateriaaleissa esille otetut uusdarvinismin todisteet osoittavat, että vain luominen voi selittää nämä luonnosta tehdyt havainnot. Raamatun mukainen käsitys maailmasta ei myöskään tee tieteellistä tutkimusta mahdottomaksi, vaan päinvastoin auttaa ymmärtämään luomakuntaa ja hyödyntämään sen nerokasta suunnittelua ihmisen parhaaksi. Uusi tieteenala, biomimetiikka, on tämän kiistattomasti osoittanut, sillä Jumalan tekemä tuote ylittää poikkeuksetta insinöörien innovaatiot.

Ateismilla ryyditetty opetus tuhoaa uskon

Tämä koskee kaikkea opetusta päivähoidosta alkaen, ja mukaan voi lukea myös useimpien nykyseurakuntien julistustyön. Katastrofi voidaan torjua vain tilanteen analyysilla ja osoittamalla uskoa tuhoavat ateistiset väitteet vääriksi jo ennen kuin niitä tuputetaan. Näin toimimalla varmistetaan, että lapset ja nuoret eivät joudu susien suupaloiksi. Viisi tärkeintä väärää väitettä ja niiden torjuntakeinot seuraavassa:

1. Fossiilit todistaisivat, että on tapahtunut maailmanlaajuinen mullistus

Fossiileja ei muodostu nykyään, koska niiden synty edellyttää hyvin nopeata hautautumista kymmenien metrien paksuisten maakerrostumien alle. Tämä on selvinnyt vuonna 2019 tehdyissä kokeellisissa tutkimuksissa. Lisätietoja asiasta kerron uutuuskirjassani Mikä on totuus? (Kuva ja Sana 2019) sekä uudessa TV7:n ja luominen ry:n tuottamassa 10-osaisessa Fossiilit-katastrofin todistajat -sarjassa, joka käynnistyi 29.9.2019. DNA-tutkimus vahvisti vuonna 2018, että elämänmuotojen välimuodot puuttuvat, mikä oli tiedossa jo Darwinin päivistäkin lähtien, sillä hänkin jo havaitsi, että kaikki eläinten rakennetyypit ilmestyivät samassa ”geologisessa silmänräpäyksessä”. Viimeiset naulat uusdarvinismin arkkuun ovat elävät fossiilit, jotka osoittavat, että mitään ”kehitystä” ei tapahdu. Valistuneet ateistit eivät enää käytäkään fossiileja evoluution todisteina, koska ne todistavat luomisesta! Vedenpaisumus on kiistaton tieteellinen johtopäätös olemassa olevasta aineistosta, kuten selviää maan sedimenteistä. Nykygeologia on samankaltaisessa kriisissä kuin uusdarvinismi. Jobin kirjassa (12:8) todetaan: Tutkistele maata, niin se opettaa sinua”.

2. Dinosaurukset ovat vaihtaneet puolta

Ne eivät ole enää kehitysopin kulmakiviä, vaan niistä on tullut luomisen mannekiineja! Nykyään niiden fossiileista löydetään rutiininomaisesti pehmytkudoksia, kuten aitoa nahkaa, taipuisia verisuonia, puna- ja luusoluja sekä proteiineja.

3. Luonnonvalinta

Sitä pidetään uusdarvinismissa ”luojana”. Voit itse päättää, tuottivatko sattumanvaraiset DNA:n kopiointivirheet aineiston, jonka avulla edellisessä blogissani kuvatut kampasimpukan, sirkkaäyriäisen ja trilobiittien silmät sommiteltiin luonnonvalinnan suosiollisella myötävaikutuksella, vai onko uusdarvinistien ”tieto” täydellistä typeryyttä. Totta kai luonnonvalinta toimii, mutta vain muuntelun tasolla. Se ei luo mitään uutta. Muuntelun mahdollisuus on ilmiselvästi ohjelmoitu valmiiksi Jumalan luomiin lajityyppeihin, jotta eläimet selviävät langenneen maailman muuttuvissa ja ankarissakin oloissa. Uusdarvinistit eivät sen sijaan ymmärrä, tai ”halua ymmärtää”, että monisoluisten suvullinen tapa lisääntyä ajaa ne kaikki, kopiointivirheiden väistämättömän kertymisen takia, sukupuuttoon aikataululla, joka on tuhansia, ei miljoonia, vuosia. Tämän ymmärtää koululainenkin helposti ja myös jokainen ennakkokäsityksistä vapaa ihminen, joka vaivautuu ajattelemaan itse.

4. Mutaatiot

ovat joko kopiointivirheitä tai ulkopuolisten tekijöiden kuten vaikkapa alkoholin aiheuttamia. Alkoholi aiheuttaakin joka neljännen maha-suolikanavan syövän. Joka neljännellä suomalaisella on rasvamaksa ja heistä 70% saa tappavan maksakirroosin jo muutaman päivittäisen keskioluen kumoamisella. Jos vyötärösi ympärys on yli metrin, sinun ei pidä juoda alkoholia lainkaan.

Miksi miljoonasta mutaatiosta korkeintaan yksi voi olla ”hyödyllinen”? Nykyään tiedetään, että DNA:ssa voi olla 12-20 tiedostoa päällekkäin. On enemmän kuin ilmeistä, että tällainen käyttöjärjestelmä on alun perin ohjelmoitu, koska tämän tason ohjelmointi on ihmisjärjelle mahdottomuus. Jos yksi tiedostoista ”paranee sattumamutaation ansiosta”, on perusteltua pohtia paranevatko myös muutkin samasta mutaatiosta riippuvat tiedostot - - koululainenkin ymmärtää helposti, että se ei ole mahdollista! Tämä ”paraneminen” tarkoittaa yleensä vain ohimenevää etua tietyissä olosuhteissa, kuten vaikkapa vastustuskykyä antibiootille tai mutaation johdosta aikaisemmin menetetyn toiminnon palautumista. Mutaatiot eivät ole tuottaneet luomakunnan tuhansia erilaisia DNA:n käyttöjärjestelmiä edes vuosimiljoonissa, jotka päinvastoin takaavat kaiken informaation rappeutumisen. Jos et ole ennalta sitoutunut evoluutiouskovaiseksi, ymmärrät helposti, että ääretön Äly on ohjelmoinut käyttöjärjestelmät ja niiden sattumanvarainen vaurioituminen saa aikaan vain toimintahäiriöitä, sairauksia ja syöpää. Informaatio tulee aineeseen aina sen ulkopuolelta. Kyseessä on itsestäänselvä asia, jonka voi helposti osoittaa matematiikan avulla. Tietokoneesi on täynnä ohjelmia, Jos deletoit ne, koneesi ei kevene, sillä tieto ei ole ainetta.

5. Radiometrinen iänmääritys

Yleinen harhaluulo maallikoiden keskuudessa on, että vuosimiljardit voidaan todistaa laboratoriossa suoritettujen mittausten avulla. Tämä on niin syvälle syöpynyt harhakäsitys, että sitä ei kyseenalaisteta juuri ollenkaan. Miljoonat vuodet taottiin tavallisten ihmisten tajuntaan, jotta ”tiede saataisiin vapautetuksi Mooseksesta” eli Raamatun arvovalta tuhotuksi. Tämä poliittinen geologia käänsi Darwinin pään ja tuotti lopulta uusdarvinismin, jonka tahdissa maailmamme marssii. Kuten edellä totesin, miljoonat vuodet tosiasiallisesti kumoavat uusdarvinismin, koska ne takaavat informaation tuhoutumisen. Lisäksi on surkuhupaisaa, että monet eivät ymmärrä, että ainoa todellinen radiometrinen kello, joka käy vain vaivaiset 0,1 miljoonaa vuotta, on radiohiili C-14, josta aina puolet muuttuu takaisin typeksi 5730 vuoden aikana. Siitä on tullut väkevä luomisen todiste, sillä se osoittaa, että dinosaurusten luut, timantit, raakaöljy, kivihiili ja maakaasu ovat kaikki tuhansien, ei miljoonien vuosien ikäisiä. Age of diamonds Näitä mittaustuloksia ei kukaan ole osoittanut vääriksi, mutta niistä ei tietenkään pahaa aavistamattomille maallikoille kerrota mitään.

Mitä uskova voi tehdä?

Velvollisuutemme on kertoa ihmisille nämä tosiasiat. Jokainen voi sen jälkeen itse päättää, mihin haluaa uskoa. Evoluution Akilleen kantapäät on mainio dvd elokuva, jonka katsomisesta voi aloittaa ateismin torjuntataistelun omalla kohdallaan ja läheisten iankaikkiseksi parhaaksi.

YALEN YLIOPISTON PROFESSORI HYLKÄSI DARVINISMIN

David Hillel Gelernter on tietotekniikan prosessori maailmankuulussa Yalen yliopistossa. Hän kertoo luopuneensa uskosta uusdarvinismiin, jota pitää korvaavana uskontona onnettomille sieluille, jotka epätoivoisesti haluavat jotakin Jumalan tilalle. Arvovaltaisen professorin päätöksestä hylätä ajatus aineen muuttumisesta miljooniksi eliöiksi, on seurannut melkoinen kohu, koska kyseessä ei ollut filosofinen syrjähyppy, vaan tieteellinen todistusaineisto sai hänet hylkäämään Darwinin materialistisen teorian. Mielenkiintoista on, että hänen kolme merkittävintä tieteellistä syytään hylätä uusdarvinismi olivat luonnonvalinta, mutaatiot ja fossiilit eli paradoksaalisesti juuri ne argumentit, joiden perusteella yliopisto-opiskelijat päinvastoin valitsevat uskon ”evoluutioon” ja hylkäävät uskon Jumalaan.

Gelernter painottaa evoluutiokritiikkissään matematiikan merkitystä

Todennäköisyyslaskenta todistaa Gelernterin mukaan, että uusdarvinismi on ihmeisiin uskomista. Erilaisia ”proteiiniperheitä” on nimittäin vain 50 000, mutta osa niistä on välttämättömiä kaikille elämän muodoille. Useimmat proteiinit rakentuvat muutaman sadan tai tuhannen aminohapon muodostamasta ”helminauhasta”. Otetaan esimerkiksi proteiini, joka toimii 150 aminohapon avulla. Millä todennäköisyydellä sellainen kehittyisi alkuliemessä? Koska elämä käyttää vain 20 aminohappoa, on mahdollista laskea, että ne voidaan järjestää 20^150 eri tavalla eli niistä voi rakentaa noin 10^195 erilaista proteiinia. Atomeja maailmankaikkeudessa on kuitenkin vain 10^80 kappaletta! On ilmeistä, että niitä ei ole ”valittu” yrityksen ja erehdyksen avulla. Tästä voit katsoa, miten monimutkaisista rakenteista on kyse: Enzyme

Bakteerinkaltainen alkusolu tarvitsee kuitenkin paljon proteiineja. Vaikka jo hyvin mitätön määrä eli 1340 riittäisi, sen kehittymisen todennäköisyys olisi 10^ miinus 167 500 eli yksi mahdollisuus luvusta, jossa ykkösen perässä on 167 500 nollaa.

On ilmeistä, että elämä ei ole ”kehittynyt”, vaan se on luotu, sillä solu tarvitsee samalla hetkellä kaikki nämä täsmäproteiinit toimiakseen.

Kemiallinen evoluutio eli astrobiologien askartelu on näin ollen hukkaan heitettyä harrastelua. Mutta tämä on vasta alkua.

Kehitystä kopiointivirheiden avulla?

Mutaatiot pystyvät aiheuttamaan vain pieniä muutoksia jo olemassa oleviin rakenteisiin, kuten kukan väriin tai linnun nokan muotoon. Tätä tapahtuu jatkuvasti eikä se yleensä ole haitallista. Kun Galapagossaarten suursäätila vaihtelee El nino -merivirran muutosten takia, vahvanokkaiset sirkut ovat enemmistönä, jos siemenet ovat kuivuuden takia kovempia. Hentonokkaiset puolestaan pärjäävät paremmin, kun sateet palaavat jne. Tällaisella muuntelulla ei tietenkään ole mitään tekemistä uusdarvinismin kanssa, sillä täysin uutta informaatiota ei "kehity", vaan "elämän valttikortit" vain jaetaan onnekkaalle samasta pakasta.

Varhaisalkiossa tapahtuvat mutaatiot voisivat muuttaa eliön rakennetta, mutta sellaisia ei tunneta ja ne johtaisivat todennäköisesti alkion tuhoutumiseen tai elinkyvyttömiin epämuodostuneisiin yksilöihin. Isäntägeenien tarjoaminen uusdarvinismin ”luojiksi” on turhaa, sillä ne ovat pelkkiä kytkimiä. Ne säätelevät muiden geenien toimintaa yksilönkehityksen aikana.

Evoluution alkuräjähdys

on tosiasia. Kaikki eläinten rakennetyypit ilmestyvät samassa geologisessa silmänräpäyksessä, uusdarvinistien ”kambrikaudella”. Silmänräpäys on vain 1% siitä ajasta, jolloin he väittävät elämää olleen maapallolla. Kyseessä on tieteellisesti vahvistettu tutkimustulos, toisin kuin niin sanottu maailman synnyn ”Big bang”, josta kaikki eivät suinkaan ole yhtä mieltä, koska se on tunnettujen fysiikan lakien vastainen ilmiö! Kambrin eläinten esi-isät ovat kirjaimellisesti hämärän peitossa ja eri eläinten ”välimuodot” loistavat poissaolollaan. Tämä sopii luomiseen ja DNA tutkimus vahvisti vuonna 2018, että 90% eläimistä on ollut olemassa yhtä kauan, kuten olen aikaisemmissa blogeissani todennut. ”Elämän puu” on kaatunut ja muuttunut pensaaksi. Tämän vahvistaa myös "proteiinien vertailu", jonka perusteella vielä muutama vuosi sitten rakennettiin "sukupuita".

Miten Gelernterille käy?

Reaktio on ollut raivoisan vihamielinen ja olisi epäilemättä ollut tätäkin aggressiivisempi, jos Gelernter olisi ollut biologi. Lynkkaus osoittaa, että kyseessä on tunnereaktio. Näin käy aina, kun ihmisten maailmankäsitykseen kosketaan. Silloin ihmisten olo muuttuu turvattomaksi. Yliopistomaailman viileys muuttuu hetkessä kuumaksi grilliksi, jossa ajattelun vapaus poltetaan tuhkaksi. Kyseessä ei enää ole tieteellinen keskustelu, vaan luonnossa havaittavan, kaikille ilmeisen, suunnittelun silmitön torjuminen. Ateismi perustuu uusdarvinismiin, ja sen hylkääminen on akateeminen itsemurha.

Aikamme tärkein puheenaihe

Gelernterin mukaan luonnon älykäs suunnittelu on aikamme polttavin kysymys ja jokaisella tulee olla oikeus, ja myös velvollisuus, tehdä johtopäätökset itse. Uusdarvinismin monopolin kyseenalaistaminen tulee sallia akateemisessa yliopistomaailmassa, josta on tullut ateistien leikkikehä. Valitettavasti myös monien seurakuntien saarnaajat ovat sokeita sokeiden taluttajia. Nykytilanne estää kriittisen pohdinnan maailman ja elämän mahdollisesta jumalallisesta alkuperästä ja muuttaa hiippakunnat hautaustoimistoiksi.

Mihin Gelernter nyt uskoo?

Hänen mukaansa suunniteltu maailmamme on rappiolla ja ihmisillä on taipumus tehdä pahoja asioita. Älykäs suunnittelija ei hänen mukaansa suunnittelisi tällaista maailmaa. Hänen tulkintansa on kuitenkin ilmeisen epäjohdonmukainen, koska hän sekä myöntää suunnittelun että samalla kutsuu evoluutiota ”kauniiksi teoriaksi”, vaikka se on itsekästä veristä tappamista ja vahvimman eloon jäämistä. Evoluutio eli muuntelu on tietysti totta ja toimii kauniisti eliöiden eduksi, mutta se on yhtä kaukana uusdarvinismista kuin itä on lännestä. Tästä tosiasiasta huolimatta yliopistot opettavat sinnikkäästi harhaoppiaan, jonka mukaan muuntelu todistaisi uusdarvinismin. Mutaatiot eivät rakenna uutta vaan tärvelevät täydellistä luomistyötä. Tästä todistaa lajien sukupuuttoon ajautuminen.

Johtopäätös: älykäs suunnittelu ei ratkaise pahuuden ongelmaa

Nyt kun uusdarvinismi on osoitettu tieteelliseksi mahdottomuudeksi, on syytä ottaa esiin tämän maailman ja ihmiselämän tarkoitus. Ihmistä ei luotu tappamalla koekappaleita 3,5 miljardin vuoden ajan, vaan hänet luotiin Raamatun aikataulun mukaisesti ja hänelle suotiin mahdollisuus vapaasti toteuttaa itseään. Ihminen valitsi Jumalan sanan hylkäämisen ja veti koko luomakunnan mukanaan kiroukseen (Room.8:19-22). Jumala kuitenkin ilmoitti ongelman ratkaisun välittömästi. Jeesus tulee polkemaan rikki käärmeen pään (1.Moos.3:15) ja uskomalla Häneen pelastumme. Kirjoitettu on myös, että Sana rististä on ateisteille hullutusta, meille se on Jumalan voima (1.Kor.1:18).

Yale university professor renounces Darwinism!

TÄYDELLINEN IHMISKEHO

Yle 1 ja BBC jatkavat yhdessä Jumalan pilkkaamista

Toinen jakso Täydellinen ihmiskeho -ohjelmasta näytettiin 25.9 kello 19. ”Idea” oli sama. Ohjelman alussa julistettiin, että ihmistä ei ole luotu, vaan evoluutio on hänet rakentanut vuosimiljoonien kuluessa ja siksi ihminen on ohjelman tekijöiden mielestä täynnä virheitä. Aikaisempaa jaksoa kommentoin edellisessä blogissani.

Tässä jaksossa haukutaan ensin keuhkojen suunnittelu. Niiden katsotaan periytyvän kalojen uimarakosta. Ongelmana on ilman liikkuminen edestakaisin ja ihmisen kohdalla lisäksi tukehtumisen mahdollisuus. Tämä ratkaistaisiin asentamalla ihmiselle linnun läpivirtauskeuhkot. Linnuilla on läpivirtauskeuhkot, jotta ne pystyvät lentämään yli 10 kilometrin korkeudessa. Tätä ominaisuutta ihminen ei kuitenkaan tarvitse. Hapenottokykymmekin riittää hevosen päihittämiseen juoksussa. Tukehtuminen ja kuorsaaminen ratkaistaisiin ylimääräisillä ”ohitusputkilla”, jotka olisivat välttämättömät ihmispuheen mahdollistamiseksi. Nämä ohuet putket umpeutuisivat joka flunssan aikana. On ällistyttävää, että ohjelman päätähti on anatomian professori, joka näyttää olevan onnellisen tietämätön ihmisen nielun kehityksestä ensimmäisen 10 elinvuoden aikana. Jos hän tietäisi, mistä puheessa on kysymys, hän ei suunnittelisi itselleen ”parempaa nielua”, sillä se jälkeen hänen puheestaan ei saisi kunnolla selvää.

Seuraavaksi professorimme osoittaa täydellisen tietämättömyytensä silmien toiminnasta ja pilkkaa niiden suunnittelijaa pitämällä ihmissilmiä ”naurettavina”. Mustekalan silmät olisivat ”paremmat” sillä niissä ei ole sokeaa pistettä. Voit lukea tästä, miksi silmämme on suunniteltu oikein. Professorimme mielestä silmämunaa pitäisi suurentaa 20% jotta näkisimme paremmin pimeässä. Tämä lisäisi häikäistymisen riskiä ja olisi varsin huono ”parannus”.

Seuraavaksi kerrotaan, kuinka kelvoton kuulo meillä on. Korvamme herkkyys kuitenkin mahdollistaa miljardikertaisen äänen voimakkuuden muuttumisen havaitsemisen. Ihmisen korvalehti on muotoiltu havaitsemaan äänen suunnan. Lisäksi se tehostaa puhetaajuudella kuulemista ja poistaa taustahälyn haittaa. Jäniksen korvat sopivat sen elämäntyyliin, mutta eivät meille.

Myös ihon väri osoitetaan vääräksi. Vakuuttavia perusteita väitteelle ei esitetä. Lisätietoja ihonvärin merkitysestä voit lukea Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta -kirjasta.

Tällaisissa tunnustuksellista ateismia ajavissa ohjelmissa pitäisi hyvän journalistisen tavan mukaan olla myös esitettyjen väitteiden kumoamisen mahdollisuus, sillä kyseessä on pelkkä näennäistieteellinen evoluutiopropaganda ja Luojan pilkkaaminen.

KIRURGI MIKKO TUULIRANNAN KOMMENTTI BBC:N OHJELMAAN:

Täydellinen ihmiskeho?

Yle-Prisman 18. ja 25.9. esittämä BBC:n ”dokumentti” tutkimusmatkasta täydelliseen ihmiskehoon oli fiasko: Anatomian professori Alice Roberts esitteli ”evolutiivista painolastiamme”, ”suunnittelun perusmokia” kuten selkävaivoja, tyriä ja silmiemme ”risukasoja”.

Selkä: Välilevyn rappeutumistaipumus ja muut vaivat alkoivat kehittyä 7 miljoonaa vuotta sitten, kun esi-isämme alkoivat harjoitella pystykävelyä. Entä mitä mieltä olette painonnostajien ja olympiatason voimistelijoiden selästä? Selkävaivojen syyt ovat muualla. Keskuudessamme on kuitenkin yhä jopa lääkäreitä, jotka uskovat tähän myyttiin.

Professorin mukaan ”tyrä on suunnittelumoka!” Kirurgina tiedän, että näin ei ole; tyrillä (ja suonikohjuilla) ei ole mitään tekemistä evoluution kanssa.

Silmä: ”Mustekalan verkkokalvo on kytketty oikeinpäin. Mutta sitten evoluutio teki mokan: nisäkkäiden verkkokalvo kytkeytyi väärin päin.” Väite perustuu puutteelliseen kudosopin eli histologian tuntemukseen: Mustekalan näkösolujen valoa aistivat päät ovat suuntautuneet valoa kohti, mutta ihmisellä valosta poispäin. Miksi? Mm. siksi, että valo voi olla liian kirkasta ja näköpigmentti saattaisi hajota (esim. kirkkaat maaliskuun hanget). Mutta miten pimeän puolelle suunnatuilla sensoreilla voi nähdä? Ratkaisu: Müllerin solujen valokaapelit: nämä valoa kohti suunnatut ”lautaset” johtavat sopivan määrän valoa verkkokalvon läpi ja samalla eliminoivat valon sirontaa mahdollistaen tarkan kuvan syntymisen. Tällaisesta kytkennästä johtuen silmänpohjassamme on ns. sokea piste, jossa ”väärin kytketyt” hermosäikeet yhdistyvät näköhermoksi. Sokea piste ei ole suunnittelumoka: näkökentässämme ei ole sokeaa pistettä – paitsi jos toinen silmämme sokeutuu. Mustekala elää ympäristössä, jossa valon kirkkautta on jo suodattunut pois. Se ei tarvitse Müllerin soluja; riittää, että näkösolujen ”valopäät” suunnataan sinne, mistä valo tulee.

Mikko Tuuliranta, Jyväskylä

HOMOSEKSUAALISUUS EI OLE GEENEISSÄ

Puolen miljoonan ihmisen kattava geneettinen analyysi osoitti, että homoseksuaalisuutta määräävää geeniä ei löytynyt. Tutkimus julkaistiin arvovaltaisessa Science -tiedelehdessä (Science 2019;6456;869). Tämä oli tietysti itsestäänselvyys tutkimattakin, sillä tällaiset geenit eivät säilyisi, koska niiden kantajilla ei ole jälkeläisiä tai niitä on vähemmän.

LASTEN KIRJOITUSTAITO KATOAMASSA, MUTTA NOITAKOULUT KUKOISTAVAT

Kirjoittaminen sattuu peukaloon - - valittavat lapset Ranskassa. He eivät pysy kirjoittamaan muutamia rivejä enempää. Osa vain tikkukirjaimilla. Tässä on tulos tableteista ja älypuhelimista. Mais pourquoi nos enfants écrivent-ils si mal? Lapsille on maassamme aloitettu noitakouluja, joissa heille opetetaan loitsuja. Loitsuja ja taikajuomien valmistamista – lapsille suunnatut larpit ovat tämän syksyn hitti Saksassa noituudella leikittely on jo osa kouluopetusta. Harry Potterin ja metsässä noitumisen arvellaan innostavan lukemaan ja liikkumaan.

JOKA KOLMAS NUORI ON HARKINNUT ITSEMURHAA

Tämä kertoo, että nuoret ovat toivottomia. Heiltä on viety elämän tarkoitus opettamalla ”tieteellisenä tosiasiana”, että kaikki on sattumaa ja kuoleman jälkeen ei ole enää mitään.

USKOMATTOMAT ISOSET

Kirkolla on käytäntönä kehuskella rippikoulutyöllä. Vuoden 2019 rippikoulukyselystä selviää, että vain 51% isosista uskoo Jumalan olemassaoloon ja vain 43% heistä uskoo, että Jeesus on noussut kuolleista. On perusteltua kysyä, miksi puolet nuoria tukemaan haalituista henkilöistä on ateisteja ja 57% kieltää ylösnousemuksen? En ole koskaan kuullut yrityksestä, joka etsisi tuote-esittelijöitä edistämään olemattoman tuotteen myyntiä.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.