torstaina, 10. lokakuuta 2019, klo 12.43

Planeetat Uranus ja Neptunus ovat nuoria

Pekka Reinikainen

Ne ovat jäätyneitä jättiläisiä toisin kuin Jupiter ja Saturnus, jotka ovat jättimäisiä kaasupalloja, 90-prosenttisesti vetyä ja heliumia, jotka pysyvät kaasuina vielä suuressa kylmyydessäkin. Jäätyneissä jättiläisissä sen sijaan on runsaasti raskaita alkuaineita, kuten happea, hiiltä, typpeä ja rikkiä. Ne muodostavat kaikki yhdisteitä vedyn kanssa: vettä, metaania, ammoniakkia ja rikkivetyä. Uranuksen ja Neptunuksen kylmällä pinnalla kaikki nämä aineet ovat jäässä.

Lähes 9 vuoden ajan avaruudessa matkattuaan Voyager2 -luotain lähestyi Uranusta, jonka pinnalla vallitsee hyytävä, - 224 celsiusasteen lämpötila.

Mikä pitää Uranuksen renkaita paikoillaan?

Uranuksella on renkaat, jotka ovat äärimmäisen hauraat ja ohuet. Ei tiedetä, miksi renkaiden hiukkaset eivät törmää toisiinsa ja hajota renkaita. Jonkin täytyy pitää niitä paikoillaan. Kaksi Uranuksen kuista, Cordelia ja Ophelia, pitävät painovoimallaan yhden renkaan hiukkasia paikoillaan. Entä muut renkaat? Niiden ”paimentajia” ei tunneta. Tämä viittaa siihen, että renkaat eivät ole ehtineet hajota, koska aurinkokunta ei ole vuosimiljardeja vanha, vaan nuori.

Miksi Uranus pyörii väärään suuntaan?

Uranus pyörii akselinsa ympäri eri suuntaan kuin muut planeetat, Venusta lukuun ottamatta. Mistä tämä johtuu, jos kaikki planeetat ovat muodostuneet samalla tavalla? Väite, jonka mukaan planeetat olisivat muodostuneet painovoiman kokoamasta kaasusta tai kivikokoelmasta (nebulaarihypoteesi), on täysin järjenvastainen. Uranuksen pyörimissuunta osoittaa nebulaarihypoteesin vääräksi ja Venus on toinen todistaja, joka varmistaa asian. Hypoteesia pidetään voimassa vain Luojan torjumiseksi.

Miksi Uranus loikoilee kyljellään?

Kuka sen työnsi kumoon kuineen ja renkaineen? Jumalattomat viisastelijat väittävät, että maapallon kokoinen kappale olisi törmännyt siihen, mutta onko tästä mitään todisteita? Uranus on yli 14 kertaa maapalloa massiivisempi ja sen vuorokausi on vain 17 tunnin mittainen. Törmäysväite on varsin epäuskottava. Suuremmastakaan törmääjästä ei ole mitään todistusaineistoa. Uranuksen kiertorata on lähes täydellinen ympyrä. Tämä sulkee pois tyrmäysteorian.

Uranuksella on 27 kuuta, jotka kaikki kiertävät sen päiväntasaajan tasossa. Mistä ne tulivat? Törmäys olisi singonnut ne erilleen ja toisaalta törmäys ei olisi synnyttänyt niitä samaan tasoon ja ne olisivat myös lähempänä Uranusta. On uskottavampaa, että järjestelmä on suunniteltu - - miksi? Yksinkertaisesta siitä syystä, että sattuma suljetaan pois ja Jumalan ”sormi” voidaan nähdä, jos niin halutaan.

Uranus vastaanottaa auringosta enemmän energiaa

kuin mitä se säteilee. Muut suuret planeetat, Jupiter, Saturnus ja Neptunus säteilevät enemmän kuin vastaanottavat energiaa auringosta. Nebulaarihypoteesi ei tarjoa selitystä tälle tosiasialle.

Neptunus, mystinen kahdeksas planeetta

muistuttaa Uranusta ja on 17 kertaa maapalloa massiivisempi. Sen maapallon kokoinen kiinteä ydin on vesi-, ammoniakki-. ja metaanijääseoksen peittämä. Sen kaasukehä koostuu vedystä, heliumista ja metaanista.

Neptunuksen arvoitukselliset jättimyrskyt

Valkoiset metaanipilvet riehuvat sen pinnalla yli 2 000 kilometrin tuntinopeudella. Tämä on suurin mitattu tuulen nopeus aurinkokunnassa. Ei tiedetä mikä energia pitää näitä jättimyrskyjä käynnissä.

Neptunuksen mystinen lämpö

Voyager2 -luotain teki muitakin hämmästyttäviä havaintoja. Neptunus on Uranusta lämpimämpi, vaikka se on kauempana auringosta. Lämmön lähde on arvoitus. Neptunus säteilee yli 2,5 kertaa enemmän lämpöä kuin se vastaanottaa auringosta. Tämä sisäinen lämpö voi osaksi selittää myrskytuulet. Koska vuoristoja ei ole, tuulet pääsevät riehumaan yliääninopeudella.

Jos Neptunus olisi väitettyjen vuosimiljardien ikäinen, siellä ei olisi enää lämmön lähdettä. Havainnot sopivat näkemykseen, jonka mukaan se on luotu ja jäähtyy edelleen tuhansia vuosia sitten tapahtuneen luomisen jälkeen.

Nebulaarihypoteesi ei selitä Uranuksen ja Neptunuksen olemassaoloa

Hypoteesin mukaan, mitä kauempana planeetta on aurinkokuntaa synnyttävän kaasu- ja pölykiekon keskuksesta, sitä hitaammin se syntyy. 4,5 vuosimiljardia ei riittäisi Uranuksen ja Neptunuksen syntyyn, joten ne kumoavat teorian. Toisin sanoen, niitä ei pitäisi olla olemassa, jos vallitseva aurinkokunnan syntyteoria on totta!

Neptunuksen mystinen Triton -kuu

Neptunuksella on 14 kuuta, joista Triton on suurin ja sen massa käsittää 99,5% Neptunusta kiertävien kappaleiden massasta. Triton on kylmä ja pimeä, jäätyneen metaanin peittämä maailma. Siellä on kuitenkin geysireitä, jotka ruiskuttavat 8 kilometrin korkeuteen. Kaikista muista aurinkokunnan kuista poiketen, Triton kiertää planeettaansa päinvastaiseen suuntaan kuin mitä planeetta pyörii akselinsa ympäri. Ne eivät ole voineet syntyä samanaikaisesti. Ohi purjehtivan taivaankappaleen kaappaus ei voi olla selitys, koska Tritonin kiertorata on lähes täydellinen ympyrä. Kuinka geysirien toiminta olisi jatkunut vuosimiljardien ajan? The planets are young: 5 Uranus and Neptune

OLEMMEKO VAIN SIELUTONTA TÄHTIPÖLYÄ?

Tämä on yliopistomaailman julistama totuus,

joka olisi yhtä kiistaton luonnon laki kuin painovoima. Tätä akateemista oppilausetta ei ole lupa kyseenalaistaa. Tietoisuutemme perustuisi aineeseen, eikä mitään muuta olisi olemassa. Mutta mitä olemassaolo oikein on?

Todellisuus on taruakin oudompaa

Olemme oikeastaan olemattomia, sillä todellisuudessa olemme lähes aineettomia eli pelkkää tyhjää! Koostumme atomeista, jotka ovat arvoituksellisia sillä ne koostuvat kvarkeista, joiden massasta ja olemuksesta kiistellään. Atomin keskustaa pitää koossa mahtava ydinvoima ja ympärillä on pilvi pieniä hiukkasia. Olemme 65% happea, 18% hiiltä ja 10% vetyä. Atomit ovat niin etäällä toistaan, että olemme todellisuudessa 99,99 prosenttisesti tyhjää täynnä. Atomien sähkömagneettinen varaus estää meitä kuitenkin kävelemästä seinien läpi. Mielenkiintoista on, että ylösnoussut Jeesus tuli tervehtimään opetuslapsia, kun nämä olivat lukittujen ovien takana (Joh. 20:19). Hän ei enää ollut tätä maailmaa, vaan ylösnousemusruumiissa, jollainen on varattu myös Hänen omilleen (1.Kor.15:52-54).

166 MILJOONAA KANKKULAN KAIVOON

Luterilainen maailmanliitto uudistaa rakennettaan ja hyväksyi vuoden 2020 budjetiksi 166 miljoonaa euroa. Sen 148 jäsenkirkosta vain Missouri-synodi on sitoutunut Raamattuun.

TEOLOGIAN PROFESSORI TORJUU FUNDAMENTALISMIN

Fundamentalisti puolustaa Raamatun arvovaltaa teologisten tiedekuntien kirjanoppineiden ja ylipappien harrastamaa historiallis-tieteellistä arvostelua vastaan. Tunnettuja fundamentalisteja olivat muiden muassa Mooses, profeetat, Jeesus ja apostolit. Professori Veli-Matti Kärkkäinen esittää (Lähde 3/2019) että kirkon pitäisi ”porautua oman uskonsa perusteisiin ja miettiä, mikä olisi juuri tähän aikaan sopiva radikaali ja ajankohtainen sanoma”. Kolmesta esittämästään vaihtoehdosta hän tyrmää ”dogmaattisen fundamentalismin” koska ”fundamentalismi ei pärjää aatteiden markkinoilla ja uskontojen joukossa”. Hänen mielestään ”vakaumuksellinen pluralismi” olisi hyvä strategia. Tämä apokryfinen käsitehirviö tarkoittanee ”vakaata käsitystä jostakin perusluonteisesta asiasta, joka on vaikeasti yleispäteväksi todistettavissa ja pluralismi puolestaan merkitsee sitä, että on useampi kuin yksi perusta tiedolle tai todellisuuden selittämiselle”. Tällaisella kyykäärmeen työkalupakilla ei ole mitään tekemistä Raamatun mukaisen kristinuskon kanssa, mutta se sopii hyvin tähän maailmanaikaan mukautuneelle teologian opettajalle.

DINOSAURUKSISTA VENÄJÄKSI TEKSTITETTYNÄ

Pekka Reinikainen: Dinosaurukset ja vedenpaisumus

KUUTAMOHAAVEILUA

Näennäistieteen kukkasia

Harvardin yliopiston professori Abraham Loeb unelmoi Maan ulkopuolisen elämän merkkien löytämisestä kuusta (MTV uutiset 7.10). Kuu olisi kerännyt pinnalleen avaruusromua, joka ei palaisi poroksi kuun olemattomassa ilmakehässä. Romussa saattaisi olla merkkejä "elämän rakennusaineista - - matka lähimpään tähtijärjestelmään, Alfa Centauriin, veisi rakettimoottoreilla Loebin arvion mukaan 100 000 vuotta ja paluu valonnopeudella 9 vuotta".

Missä vika?

Elämän biomolekyylit, jotka perustuvat hiileen (pii ei toimi), hajoaisivat kosmisen säteilyn vaikutuksesta. Paluumatka valonnopeudella pysähtyisi heti ensimmäiseen törmäykseen avaruuspölyyn, joka tuhoaisi aluksen.

TODISTAAKO LOISPISTIÄINEN, ETTÄ JUMALAA EI OLE?

Niko Kettunen kertoo suurimman päivälehtemme kolumnissa (7.10), että "loispistiäisen tarkkailu sai Darwinin toisiin aatoksiin hyväntahtoisen Jumalan olemassaolosta". Loispistiäinen päinvastoin vahvistaa Raamatun kertomuksen todeksi. Sen tapa syödä toisten hyönteisten toukkia kertoo langenneesta maailmasta. Ihminen ei totellut Jumalan sanaa paratiisissa, kuten ei tottele tänäkään päivänä, ja aiheutti kuoleman tunkeutumisen koko luomakuntaan, joka "on alistettu katoavaisuuden alle - ei omasta tahdostaan, vaan alistajan - kuitenkin toivon varaan, koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen. Sillä me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa hamaan tähän asti (Room.8:20-22).

FOSSIILIT -KATASTROFIN TODISTAJAT

Kaksi ensimmäistä jaksoa

Miten fossiilit eli maakertymät syntyvät?

Miksi tämä aihe ja miksi lääkäri puhuu siitä?

LÄÄKETIETEEN 2019 NOBEL KERTOO LUOJAN NEROUDESTA

Emme voi elää ilman happea ja sopeudumme vaihtelevaan hapen määrään. Tämän mykistävän nerokkaan mekanismin löytäminen toi Nobelin kolmelle tutkijalle. Kyseessä on monimutkainen molekyylikoneisto, joka säätää geenien toimintaa hapen määrästä riippuen. Happea on ilmakehässä 21 prosenttia. Merien kasviplankton muodostaa noin 70 prosenttia planeetan hapesta. Kemiallisen evoluution kannattajat sanovat elämän syntyneen meressä, mutta happi estäisi sen. Jos kasviplankton tuhoutuisi, meiltä loppuisi happi noin 2 000 vuodessa.

Sinussa on sata miljoonaa miljardia ATPase dynamoa mitokondrio -nimisissä soluelimissäsi. Ne tuottavat syömästäsi ravinnosta hapen avulla ATP polttoainetta saman verran kuin painat. Tämä tapahtuu pienten koneiden avulla. Ne nopeuttavat aineenvaihduntaa monimiljoonakertaisesti.

Tutkijat antavat kunnian tästä mykistävän nerokkaasta järjestelmästä evoluutiolle!

Tämä on näennäistiedettä, sillä kyseessä on "kaikki tai ei mitään" koneisto, jonka eri osat on taitavasti suunniteltu. Järjestelmään kuuluu myös suurten kaulan suonten yhteyteen asennetut anturit, josta kerron enemmän kirjassani Image of God (Datakirjat). Antureihin on asennettu hapelle herkkiä soluja, jotka säätävät automaattisesti hengityksen tiheyttä aivoihin viestimällä. Kun hapen määrä vähenee, käynnistyy erytropoietiinin tuotanto, joka lisää sitä kuljettavien punasolujen määrää. Nyt DNA:sta löydettiin alue, joka kertoo EPO-geenille hapen olevan vähissä. Tieto siirtyy HIF-proteiinikompleksin avulla jne. Toiminnossa on paljon muitakin tekijöitä tämän lisäksi. Lisätietoja: Nobel Prize in Physiology or Medicine 2019: How cells sense and adapt to oxygen availability

Vain äärimmäisen nerokas suunnittelija pystyy luomaan tällaisen järjestelmän

Yhdenkin järjestelmän osan syntymisen mahdollisuus sattumalta vaatii 10 potenssiin 195 kokeilua (ykkösen perässä 195 nollaa) eli kyseinen käyttöjärjestelmä ei voi syntyä yrityksen ja erehdyksen kautta, ja vaikka syntyisikin, se ei toimisi kuin joitakin tuhansia vuosia, sillä sen edelleen monistamisessa tapahtuvat kopiointivirheet tuhoaisivat "kehittyvän" kokonaisuuden. Kunnia Nobelista kuuluu yksin Jumalalle, joka on suunnitellut järjestelmän ja sen lisäksi satoja tuhansia muita proteiinirakenteita, joiden avulla rappeutuva ihmiskunta pysyy elossa ehkä vielä seuraavat 6 sukupolvea.

TYPERYYDEN NOBEL

Raamatussa todetaan aina ajankohtaisesti: "Minä olen Herra, joka teen kaiken, joka yksinäni jännitin taivaan - - teen tyhjäksi valhettelijain merkit ja muutan heidän tietonsa typeryydeksi" (Jes.44:24-25). Dynamiittitehtailijan perikunnan palkinto myönnettiin alkuräjähdyksestä. Tästä lokakuun 8. päivänä myönnetystä, fysiikan lakeja räikeästi rikkovasta yllätyspaukusta pääsi nauttimaan James Peebles, jonka on "luonut perustan universumin kehityksen ymmärtämiselle. Maailmankaikkeuden taustasäteilyn lämpötilan pienet vaihtelut kantaisivat tietoa maailmankaikkeuden tapahtumista alkuräjähdyksestä asti". Näin paljastuisi "kuinka paljon ainetta alkuräjähdyksessä syntyi ja kuinka se on kerääntynyt galakseiksi ja galaksiryppäiksi".

Missä vika?

Maailmankaikkeuden taustasäteily on pari astetta absoluuttisen nollan yläpuolella. Se voi luonnollisesti johtua muistakin syistä kuin Big Bangistä. Se on liian tasaista ja aiheuttaa niin sanotun horisonttiongelman eli kuinka lämpötila olisi ehtinyt tasoittua. Ongelmaa on yritetty ratkaista tekemällä fysiikalle väkivaltaa eli ylittämällä valon nopeus ja sen jälkeen säätämällä se nykyiselleen.

Tuntemaamme ainetta ei myöskään pitäisi olla olemassa, jos kvanttimekaniikka on totta. Riesana on myös pimeä aine, jota pitäisi olla kuusi kertaa enemmän kuin ainetta, jotta tähdet pysyisivät galakseissa, mutta sitä ei valitettavasti ole havaittu. Galakseja kiihtyvällä vauhdilla toisistaan erottava pimeä energia on lisäksi täysi arvoitus. Tässä vain muutamia ongelmia.

Maailma tietysti palkitsee tutkijan, jonka mukaan Luojaa ei tarvittaisi, vaan maailmankaikkeus päätti kehittää kvanttimekaniikan ja loi itsensä olemattomuudesta ilman tarkoitusta. Roomalaiskirjeessä todetaan: "Kehuessaan viisaita olevansa, he ovat tyhmiksi tulleet" (1:22). Jobin kirjassa Jumala toteaa: "Taidatko solmia Otavan siteet tahi irroittaa kahleista Kalevanmiekan. Voitko tuoda esiin eläinradan tähdet aikanansa ja johdattaa Seulaset lapsinensa? Tunnetko taivaan lait, tahi sinäkö säädät, miten se maata vallitsee?" (38:32-33).

Suomalainen sattumaprofessori kommentoi

Sattuman luomisvoimaan uskova Kari Enqvist innostuu fysiikan Nobelista (HS 10.10) ja maalailee: "Taustasäteily on hirvittävän voimakas todiste alkuräjähdyksen puolesta. Muuta selitystä ei ole". Kaikki eivät kuitenkaan ole samaa mieltä tämän militantin kristinuskon pilkkaajan kanssa. Näkyvässä maailmankaikkeudessa on 200 000 miljoonaa galaksia, joissa on 200 000 miljoonaa aurinkoa kussakin. Ei yllätä, että lämpötila on pari astetta absoluuttisen nollan yläpuolella. Enqvist jatkaa: "Myös universumin laajenemisen nopeus voidaan laskea suhteellisuusteorian pohjalta, kun tiedetään maailmankaikkeuden sisältämä massa ja energia". - - Mutta onko tässä huomioitu pimeä aine ja energia, jotka muodostavat 95% kokonaisuudesta ja joista kukaan ei ymmärrä tuon taivaallista? Hän keittää kokoon universumin: "Alkeishiukkaset syntyivät tästä kvarkkigluonipuurosta universumin ensimmäisen sekunnin aikana - - silloin syntyivät myös luonnon perusvoimat, jotka erkaantuivat yhdestä ja samasta voimasta". Tämä on kuitenkin pelkkä sadun kerrontaa, sillä painovoimaa ja kolmea muuta luonnon perusvuorovaikutusta ei kytke mikään yhteen. Sattumaprofessorin selitys muistuttaa lottoa, missä on 10 potenssiin viisisataa erilaista riviä, joista vain yksi voittaa ja lisänumeroina tarvitaan tyhjästä nyhjäisty pimeä energia ja aine.



PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.
Lisää samasta kategoriasta « Viisi uskon tuhoavaa asiaa Vangittu äly »