perjantaina, 10. helmikuuta 2023, klo 7.14

Yritys, erehdys ja evoluutio

Pekka Reinikainen

Evoluutio perustuu "kehitykseen yrityksen ja erehdyksen avulla". Tätä voisi verrata tehdaslaitoksen kaatopaikkaan, missä ruuvit ja mutterit yhdistyvät vailla päämäärää, kun kasaan kipataan lisää romua. Jos sattumalta näin syntynyt tekele onnistuu kopioimaan itsensä, kaksoiskappaleet jatkavat tarkoituksetonta elämäänsä ja lopulta hajoavat, kun ruuvit ja mutterit ruostuvat. Jos tekele sattuu koostumaan ruostumattomasta teräksestä, se hajoaa hitaammin.

Evoluutio on filosofiaa

Filosofia tarkoittaa viisauden rakastamista. Kyseessä on noin 600–400 eKr. välisenä aikana antiikin Kreikassa syntynyt ajatteluperinne, joka tutkii muun muassa todellisuuden luonnetta. Evoluutio on filosofinen tarina yrityksestä ja erehdyksestä. Se lumoaa ne kuulijat, jotka eivät halua uskoa Luojaan, joka vaatii heitä tilille tekemisistään.

Evoluutio ei ole insinööritiedettä

Yksikään insinööri ei rakentaisi yrityksen ja erehdyksen avulla mitään laitetta, varsinkaan sellaista, jonka käyttötarkoitusta hän ei tiedä. Yritys ja erehdys on hitain mahdollinen tuotantotapa. Mutta, onhan evoluutiolla aikaa, sanot. 

Aika on evoluution vihollinen

Jokaisessa lapsessa on vähintään sata perimän kopiointivirhettä, joita vanhemmilla ei ollut. Mutta nämä mutaatiothan voivat olla edullisia ja viedä ajan saatossa evoluutiota eteenpäin, sanot. Vaikka yksi miljoonasta olisikin hyödyllinen, jopa 999 999 jäljelle jäänyttä piilevää virhettä voi jäädä kuormittamaan tietopankkia. Vain vallitsevat ja tappavat mutaatiot karsiutuvat varmuudella pois perimästä.

Evoluution mukaan ihminen kehittyi yrityksen ja erehdyksen avulla

Ihmisessä ei kuitenkaan ole yhtään tärkeää toimintoa tai elintä, joka voisi syntyä yrityksen ja erehdyksen avulla. Yksittäinen elin olisi kuitenkin hyödytön. Munuaiset tarvitsevat maksaa ja kumpikaan ei toimi ilman sydäntä ja keuhkoja.

Alkusolusta ihmiseksi evoluutiolla ei ole mekanismia

Kyseessä on kuitenkin suosittu tarina, joka vaikuttaa yhteiskunnassamme aivan kaikkeen. Tämä tosiasia on tänä päivänä ilmeinen kaikille, jotka haluavat ottaa faktat vastaan. 

Valtava paradigman muutos voi olla oven edessä

Mikäli akatemia, papisto ja media eivät estä muutoksen esiin murtautumista. Muutos tuhoaisi heidän ylpeän asemansa. Voit perehtyä ilmeisiin luomista tukeviin tosiasioihin, aina tuoreesta Luominen -lehdestä ja nyt erikoistarjouksena kirjapaketistani, jossa suomenkielisten kirjojen lisäksi on kattava tietopankki ihmeellisestä ihmisestä englanniksi: Reinikaisen kirjapakettiPEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.