sunnuntaina, 20. maaliskuuta 2022, klo 18.04

Maailma on Jeesuksen käsialaa

Pekka Reinikainen

Se luotiin Hänelle. Ihmisestä tehtiin Jumalan kuva, ja meille annettiin vapaa tahto. Ihminen luotiin mieheksi ja naiseksi. Jeesus totesi: ”Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa ’loi heidät mieheksi ja naiseksi’” Kahta luomiskertomusta ei ole, sillä Jeesus viitasi yhtä aikaa Raamatun kahteen alkulukuun (Matt. 19:4). Ihminen ei kuitenkaan uskonut Jumalan Sanaan – eikä usko siihen nykyäänkään.

Koko luomakunta kärsii ihmisen lankeemuksesta,

mutta lupaus sen lunastamisesta tuli välittömästi lankeemuksen jälkeen (1. Moos. 3:15). Vaimon siemenestä Ihmisen Pojaksi syntynyt Jeesus rakasti langennutta maailmaa ja haluaa pelastaa sen. Hän on tämän vuoksi kärsinyt enemmän kuin kukaan ihminen. Hän kantoi ruumiissaan rangaistuksen kaikista synneistämme. Siksi Jeesuksen puheiden pääsisältö oli varoitus iankaikkisesta kadotuksesta, jos hylkäämme Hänen Golgatalla täytetyn työnsä. Sana rististä on valitettavasti hullutus useimmille ihmisille, sillä ylpeydessään he haluavat itse pelastaa itsensä.

Me, jotka tunnemme Jeesuksen ja uskomme Häneen,

olemme Hänen työnsä ansiosta etuoikeutetussa asemassa. Meidän ei tarvitse kuolla. Me emme kuole, sillä Jeesus lupaa: ”Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?” (Joh. 11:26). Olen itse sairasvuoteen äärellä nähnyt välähdyksen iankaikkisuudesta, kun uskova ihminen on noudettu taivaan kotiin silmänräpäystä ennen maallisen elämän sammumista.

Meidän tulee luottaa lupauksiin ja Jumalan ilmoitukseen, joka on meille annettu Raamatussa. Epäily ei ole Raamatun mukaista, vaan aivan päinvastoin! Jaakobin kirjeessä todetaan: ”Joka epäilee, on meren aallon kaltainen, jota tuuli ajaa ja heittelee. Älköön sellainen ihminen luulko Herralta mitään saavansa” (Jaak. 1:6, 7).

Raamatun ilmoituksessa on eräitä erityisen keskeisiä tekstejä,

joista todetaan, että ne olivat Jumalan itsensä tekemät ja ”kirjoitus oli Jumalan kirjoitusta, joka oli tauluihin kaiverrettu” (2. Moos. 32:16) ja ”kirjoitus oli Jumalan sormella kirjoitettu” (2. Moos. 31:18). Mikä on niin tärkeää, että se vahvistettiin Jumalan omalla sormella?

Jumalan omalla sormellaan kivitauluun kirjoittama teksti sisältää seuraavan lauseen: ”Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi ja hengähti”. Ei ole yllätys, että kysymys kuusi päivää kestäneestä luomistyöstä on yhä kiistelyn polttopisteessä, kun puhutaan Raamatun arvovallasta. Kuutena päivänä tapahtuneeseen luomiseen uskovia kohdellaan tylysti sekä tämän maailman viisaiden taholta että pilkataan jopa herätyskristillistenkin piirien taholta.

Luomistyö on kuitenkin Jumalan ilmoituksen ja koko Raamatun perusta

ja näin ollen luomisen todellisuuteen kohdistuu kaikkein voimakkain vihollisen hyökkäys. Jokainen ihminen voi käsittää saman, minkä uskova anatomian professorini totesi: ”Ihminen ei voi kehittyä vähitellen alkusolusta eli maksan ilmestymisen jälkeen munuaisia ei voi odottaa miljoonaa vuotta.” Ihminen pitää luoda yhdessä hetkessä tuhansine fysiologisine järjestelmineen ja anatomisine rakenteineen. Tietoisuutensa ja iankaikkisuuden kaipuunsa ihminen sai, kun Jumala puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen ja näin ihmisestä tuli elävä sielu (1. Moos. 2:7).

Loiko Jumala todella sanallaan taivaat, maan ja ihmisen?

Vai askarteliko Jeesus ihmisen murhaamalla erilaisia eliöitä 3 500 miljoonan vuoden ajan, kuten teistiset evolutionistit, liberaali luterilainen ja katolinen kirkko opettavat? Hedelmistään puu tunnetaan: heidän opetuksensa tuloksena enää 5 % nuorista pitää Raamattua arvovaltaisena Pyhän Hengen välityksellä annettuna ilmoituksena. Tämän opetuksen tuloksena 95 % ihmisistä menettää syntymälahjaksi saadun lapsenuskon. Tästä lisää julkaisemassamme lyhytelokuvassa Nuorisokato ja kirjastani Kuusi päivää (TV7 kustannus).

Teististä evoluutiota kiihkomielisesti tuputtavat eksyttäjät hokevat, että voit uskoa Raamatun yhdestätoista alkuluvusta mitä päähäsi vain pälkähtää. Kyseessä ei heidän mukaansa olisi ”pelastuskysymys”. He ottavat Jumalan roolin päättäessään, kuka pelastuu. Jos 95 % heidän kuulijoistaan menettää uskonsa Raamatun arvovaltaan, kyseessä on pelastuskysymys! Voit varjella lapsesi antamalla hänelle esimerkiksi Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta -kirjan. Luomismateriaali varjelee ja opettaa lapsesi diagnosoimaan ateistisen aivopesun. Enemmän tästä TV7 ohjelmassani ”Eläimet opettavat”, joka auttaa lapsia ajattelemaan omilla aivoillaan.

Miten Jeesus osoitti olevansa Kaikkivaltias Luoja?

Jeesus herätti haudassa mädäntyvän Lasaruksen kuolleista sanallaan. Hän sanoi: ”Lasarus, tule ulos”, ja näin meille näytettiin, kuinka ihmisen luominen elottomasta aineesta tapahtui silmänräpäyksessä, sillä Lasarus oli jo ehtinyt mädäntyä haudassa. Ihmisen luomiseen aineesta ei tarvita kehitysopin mukaisia vuosimiljardeja, Jeesuksen sanomat sanat riittivät.

Jumalan luovassa toiminnassa Hänen kätensä ja sormensa ovat Sanan lisäksi keskeisellä paikalla. Meidät on luotu Jumalan kuviksi. Meilläkin on kädet ja sormet, joilla voimme luoda esineitä. Olemme kaikki ainutkertaisia yksilöitä. Ei ole kahta ihmistä, joilla olisi samat sormenjäljet. Jumala tuntee meistä jokaisen sekä käsistämme että henkilökohtaisesti nimeltä.

Jumalan kuvaksi luodun ihmisen käsi on keskeinen tuntomerkki, joka erottaa meidät eläimistä. Maailman merkittävin tiedemies Isaac Newton katseli eräänä päivänä peukaloaan, pyöritti sitä sen kahdeksalla lihasmoottorilla ja totesi: ”Nyt tiedän, että Jumala on olemassa.”

Katso ihmeellistä kättäsi! Näet koko maailmankaikkeuden hienoimman instrumentin – siinä on 58 liikeakselia. Sillä voi soittaa Beethovenin kuutamosonaatin, tehdä aivoleikkauksia, pelata tennistä jne. Siinä on samanaikaisesti sekä tarkkuus- että voimaote. Ihmisen käden suorituskykyyn pystyvää robottikättä eivät insinöörit ole pystyneet tekemään.

Tässä langenneessa luomakunnassa ihmiskädellä voi myös tehdä pahaa ja vahinkoa. Psalmissa 144 (j. 7-8) varoitetaan: ”Ojenna kätesi korkeudesta, tempaa ja pelasta minut suurista vesistä, muukalaisten kädestä, joiden suu puhuu vilppiä ja joiden oikea käsi on valheen käsi!”

Käsi tai sormi tulevat esiin Raamatun tekstissä aina, kun Jumala itse puuttuu erityisen merkittävällä tavalla asioihin. Juutalaiset viettävät pääsiäistä orjuudesta vapautumisen muistojuhlana. Israel oli orjuudessa Egyptissä ja Mooses ja Aaron tekivät faaraon edessä ihmeitä, jotta faarao päästäisi juutalaiset Egyptin orjuudesta. Egyptin tietäjät toistivat kuitenkin samat ihmeet aina siihen asti, kunnes Aaron Jumalan käskystä löi sauvallaan maan tomua. Tapahtui luomisihme: kaikki maan tomu muuttui sääskiksi! Tätä tietäjät eivät pystyneet tekemään ja niin tietäjät sanoivat faaraolle: ”Tämä on Jumalan sormi” (2. Moos. 8:19).

Psalmissa 8 Daavid sanoo: ”Kun minä katselen sinun taivastasi, sinun sormiesi tekoa, kuuta ja tähtiä, jotka sinä olet luonut, niin mikä on ihminen, että sinä häntä muistat tai ihmislapsi, että pidät hänestä huolen? Ja kuitenkin sinä teit hänestä lähes jumal’olennon, sinä seppelöitsit hänet kunnialla ja kirkkaudella; panit hänet hallitsemaan kättesi tekoja, asetit kaikki hänen jalkainsa alle” (j. 4-7).

Taivaat ja maa ovat Jumalan sormien tekoa ja ihminen on luotu Jumalan kuvaksi, koska Jumala tiesi, että Hänen on tultava tänne Pojassaan Jeesuksessa lunastamaan meidät synnin orjuudesta.

Kuningas Belsassarin pidoissa häväistiin Jerusalemin temppelin astioita ja välittömästi ”sillä hetkellä ilmestyivät ihmiskäden sormet ja kirjoittivat kuninkaan palatsin kalkitulle seinälle” (Dan. 5:5). Kuninkaan viisaat eivät voineet lukea kirjoitusta tai sanoa sen merkitystä. Daniel ilmoitti, miksi käsi oli lähetetty Jumalan luota ja kirjoitus kirjoitettu ja ilmoitti sen sisältämän kuolemantuomion kuninkaalle.

Herran käsi on väärintekijöitä vastaan

Jumala edellyttää, että kuulemme Häntä. Ensimmäisessä Samuelin kirjassa todetaan (12:15): ”Mutta jollette kuule Herran ääntä, vaan niskoittelette hänen käskyjänsä vastaan, niin Herran käsi on oleva teitä vastaan, niinkuin oli myös teidän isiänne vastaan.” Emme voi palvella kahta herraa. Meidän on tässä elämässä tehtävä oikea valinta, niin saamme olla Jumalan käden suojeluksessa.

Jos valintamme on tuntea Jeesus, voimme olla varmoja, että Jumalan käsi on kanssamme, tapahtuipa sitten mitä tahansa. Psalmissa 118 todetaan: ”Riemun ja pelastuksen huuto kuuluu vanhurskaitten majoissa: Herran oikea käsi tekee väkeviä tekoja. Herran oikea käsi korottaa, Herran oikea käsi tekee väkeviä tekoja. En minä kuole, vaan elän ja julistan Herran töitä. Herra minua kyllä kuritti, mutta kuolemalle hän ei minua antanut” (j. 15-18).

Jumala ei sinua unhoita: Hän on piirtänyt meidät omien kättensä hipiään, kuten Jesajan kirjan ihana ja lohdullinen kohta kertoo (Jes. 49:15, 16). Vaikka me sitten iskimme naulat Jeesuksen kätten läpi ristillä, Jumala tästäkin huolimatta vielä armahtaa meitä, jos uskomme Hänen poikaansa Jeesukseen.

Pride = ylpeys

Raamatussa kerrotaan, miksi Jumala hylkää ihmiset kelvottoman mielensä valtaan – koska he ovat ylpeitä (Room. 1:28, 30). Ei ole yllätys, että maailmanlaajuisen sateenkaariliikkeen itselleen valitsema nimi on Pride (gay pride). Jumala on ylpeitä vastaan (Jaak. 4:6). Miksi Jumala hylkäsi? Siksi, että nämä ”ylpeät” muuttavat ihmisen, Jumalan kuvaksi luodun, eläimeksi eli uskovat uusdarvinismiin (Room. 1:23). Paavalin ennalta ilmoittaman evoluutioteorian esiin työntymisestä ja sen seuraamuksista, nykyisistä lopun ajan merkkinä toimivista Lootin päivistä (Luuk. 17:28), voit lukea Roomalaiskirjeen 1. luvun jakeista 24-32.

LÄHDE: Mikä on totuus, Pekka Reinikainen (Kuva ja Sana)

LIEVÄKIN KORONA VAIKUTTAA AIVOIHIN

Lievän infektion sairastaminen voi aiheuttaa aivoissa kudosvaurioita ja harmaan aineen menettämistä. Tämä todettiin laajassa brittiläisessä aivojen kuvaustutkimuksessa. (Mediuutiset 11.3). 

Koronavirusinfektion sairastaneiden keuhkojen toiminta on heikentynyt

Heikkeneminen on merkittävintä diffuusiokapasiteettimittauksissa. Muutoksia voi esiintyä kuukausia tai jopa vuosia keuhkojen toimintatutkimuksissa (Duodecim 9.3).

Korona ei ole ohi

Sairaalakuormitus lisääntyy ja kuolleisuus Suomessa on kaksinkertainen aikaisempaan epidemian huippuun verrattuna. FFP2 maskin käyttö on edelleen hyvin tärkeää. Kolmas rokotus suojaa erittäin hyvin vaikealta tautimuodolta, neljättä rokotuskertaa harkitaan. Täysin rokottamattomat, riskiryhmään kuuluvat ovat vaaravyöhykkeessä. PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.
Lisää samasta kategoriasta « Ristin kilta -luento Kyrkhelg syd »