torstaina, 10. maaliskuuta 2022, klo 5.40

Ristin kilta -luento

Pekka Reinikainen

Mikä on elämän tarkoitus?

Tämä on maailmassa eniten kysytty kysymys. Aika ajoin viisailta ja kirkonmiehiltä kysytään vastauksia. Heidän vastauksensa ovat toinen toistaan tyhjempiä. Kysyin elämän tarkoitusta, jo vuosia sitten, minua 40 vuotta vanhemmalta uskovalta, kansakoulun käyneeltä naiselta. Hän vastasi: ”Elämän tarkoitus on tulla tuntemaan Jeesus”. Vuosia myöhemmin olin hänen kuolinvuoteensa äärellä. Hän oli jo tajuton ja liikuntakyvytön. Huone oli hämärä. Yhtäkkiä se kirkastui, nainen nousi puoliksi istumaan. Vanhuksen kasvot loistivat ja silmät olivat peilikirkkaat, kasvot ikään kuin nuortuivat. Hän katsoi minusta ohi ja hymyili, ikään kuin olisi kohdannut tutun henkilön. Sekunnin kuluttua kaikki oli ohi ja sängyllä makasi kuihtunut vanhus. Myös vainotut kristityt tietävät elämän tarkoituksen. Katsoin ohjelman Iranin maanalaisista seurakunnista. Iranissa et koskaan voi tietää, oletko vielä huomenna hengissä. Seurakunnan pastori totesi rauhallisesti, ”jos kuolen, on se sama kuin siirtyisin viereiseen huoneeseen”.

Maailmassa ei ole mitään järkeä ilman Raamatun kolmea ”L-kirjainta”

Ilman LUOMISTA ei ole elämää:10 milj. dollarin palkinto Royal Societystä elämän selittäjälle: Origin Of Life: $10 Million Prize at the Royal Society

Ilman LANKEEMUSTA ei ole kuolemaa, vain lankeemus selittää pahan alkuperän ja Jeesuksen tehtävän

Ilman LUNASTUSTA ei ole iankaikkista elämää

TIETÄMISEMME ON VAJAVAISTA – kunnes tulee se, mikä on täydellistä (1.Kor.13:9-10)

Ihminen on oppinut vasta silloin kun hän ymmärtää, miten vähän tietää

Käsitystä maailmasta pitää saada arvioida kriittisesti. Yliopistoissa, korkeakouluissa ja Venäjällä kuitenkin määrätään mitä saa ajatella, tutkia ja julkaista. Tieteessä mitään ei kuitenkaan saisi pitää ”ilmoitettuna totuutena”, kun puhutaan maailman ja elämän alkuperästä. Alkuräjähdyksen, alkuliemen, alkusolun ja mutaatio-valinta -teorian opettaminen elämän synnyttäjänä ja ylläpitäjänä on filosofinen valinta, kyseessä ei ole kokeellisen tieteen tutkimustulos. Akateeminen luomiskertomus on langennutta ihmistä miellyttävä marxilainen myytti maailmasta, josta Jumala on poistettu. Raamattu kuvaakin langennutta ihmistä sattuvasti. ”Ihmiset, kuinka kauan minun kunniaani loukataan? Te rakastatte turhuutta, etsitte valhetta” (Ps.4:3.)

Kritiikin salliminen ja ennakkoluuloton keskustelu maailmankäsityksestä on välttämätöntä,

koska ”kehitysoppi” vaikuttaa kaikilla yhteiskuntamme alueilla. Kyseessä on näkemys, jonka mukaan jokin teoria tai käsitteellinen viitekehys voidaan palauttaa johonkin toiseen, alati yksinkertaisempaan, kaiken perustana pidettyyn teoriaan tai viitekehykseen. Se vaikuttaa kaikkeen ajatteluumme. Jos tällainen yksinkertaistaminen, reduktionismi, osoittautuu lopulta pelkäksi ateismin pönkittäjäksi ja Raamatussa ilmoitettu totuus havaitaan oikeaksi, on tällä valtava vaikutus yhteiskuntaan ja ihmisen iankaikkiseen kohtaloon.

MITÄ ELÄMÄ ON? - OVATKO MAAILMANKAIKKEUS JA ELÄMÄ VAIN KASA KVARKKEJA?

Kukaan ei tiedä, mitä elämä oikeastaan pohjimmiltaan on ”an sich”. Samaan tapaan ei myöskään tiedetä mitä aine tai energia pohjimmiltaan on. Kvarkit ovat alkeishiukkasia, joita ei voida jakaa enää pienempiin hiukkasiin. Kvarkilla ei ole tilavuutta. Kaiken väitetään syntyneen alussa kvarkkigluonipuurosta. Gluoni on alkeishiukkanen, joka välittää vahvaa voimaa, joka pitää kvarkit kiinni toisissaan, jolloin niistä voi muodostua esimerkiksi protoneita ja neutroneita. ”Myös ihmisen tietoisuus on alkeishiukkasten liikettä”, toteaa kosmologi Kari Enqvist ja jatkaa: ”Uskonto on alkukantainen yritys selittää maailman tosiseikkoja (!).” Kosmologi Kari Enqvist keräsi koulussa uskonnosta kymppejä: "Uskonnollisuus on tavattoman kiinnostavaa"

Jos elämän synnyn tutkimus muistuttaa alkemiaa, kosmologiaa voi verrata astrologiaan, jossa kerrotaan 5 -prosenttinen totuus ja 95 % jää tuntemattomaksi pimeäksi aineeksi ja energiaksi.

LANKEEMUS: Syntiinlankeemuksessa Jumalan kuva halusi tulla Jumalaksi

Jumalan sanan epäileminen:Onko Jumala todella sanonut?” (1.Moos.3:1)

Houkutus:Teistä tulee Jumalan kaltaisia” (1. Moos.3:5)

Lopputulos: Perisynti, kuolema ja toisten tuomitseminen (1.Moo.3:12,19)

Nooan päivät – perisynti riehuu!

Herra näki, että Ihmisen pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki hänen sydämensä ajatukset ja taipumukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat” (1.Moos.6:5). Vedenpaisumus näkyy DNA:ssa, sillä 100 000 eläimen mitokondrioiden DNA tutkimus osoitti joukkotuhon noin 5 000 v sitten ja kaikkien polveutumisen muutamasta yksilöstä. Mitokondrioiden DNA:han ei kohdistu tekijäinvaihduntaa eli geenien vaihduntaa (crossing over) ja ne periytyvät yksinomaan munasolun kautta! Far from special: Humanity's tiny DNA differences are 'average' in animal kingdom Lisätietoja kirjassani Dinosaurukset (Kuva ja Sana).

Baabelin torni - perisynti ei hukkunut vedenpaisumukseen!

Baabelin torni oli yritys päästä omin töin ylös taivaaseen. Jumala totesi siitä: ”Nyt mikään ei estä heitä tekemästä, mitä ikinä aikovatkin - Herra sekoitti siellä koko maan kielen ja hajotti sieltä ihmiset kaikkialle maailmaan” (1.Moos.11:6,9). Olemme nyt tavallaan palanneet Baabelin: ”Maailmankylä ja internet”

Edellä kolme vakavaa rikkomusta, joiden vuoksi liberaaliteologit ovat muuttaneet 1.Mooseksen kirjan 11 alkulukua myyteiksi, jotta synnin alkuperä, synnin seuraukset ja koko syntikäsite saadaan poistetuksi ennen Jeesuksen paluuta; silmiemme edessä toteutuvien Lootin päivien (Luuk.17:28) mahdollistamista varten. (Lääkäri Luukas kirjasi (luku 17) luopumuksen, Nooan päivät ja Lootin päivät)

Langennut ihminen on erittäin helppo aivopestä, akateeminen koulutus ei anna suojaa!

Siksi langennut ihminen on hyvin vaarallinen. Arvellaan, että venäläisistä 70 % kannattaa Ukrainan sotaa. Satojatuhansia kansalaisiaan surmauttanut Syyrian Assad on silmälääkäri. Natsit saivat ainakin 50 lääkäriä toteuttamaan hirmutöitään. Efraim Zuroff kertoo eurooppalaisesta antisemitismista kirjassaan Viimeinen mahdollisuus. Leon Uris dokumentoi kirjassaan Mila 18, kuinka päivittäin Varsovassa tapettujen juutalaisten määrä annettiin tiedoksi myös jesuiitoille. ”Kristityt” korvausteologit levittävät antisemitismiä. Kirkon ulkomaanapu lähettää eappi-tarkkailijoita kirjaamaan ylös juutalaisten ”rikoksia” Israelissa: Eappi … Liberaaliteologit tuhosivat messiaanisen juutalaisen, Karl Marxin uskon ja teologian ylioppilas Charles Darwin Josif Stalinin pappisuran. Koronarokotetta vastustavia palvelimia on Venäjällä, ja Convoy -liikettä masinoidaan Kauko-Idästä käsin. Disinformaation avulla synnytetty koronakaaos ja vahinko länsimaissa maksaa tuhansia ihmishenkiä rokottamattomien kuolemina ja miljardeja euroja ja dollareita taloudellisina vahinkoina. Elämme valetieteen valtakautta.

Poikkeavaan tarinaan uskominen on eräänlaista uusgnostilaista narsismia. Ihminen samaistuu mielellään konsensuskerhoon, johon vihkiytyneet ovat muita ”valistuneempia”. Akateeminen luomiskertomus ja kirkon opettama teistinen evoluutio ovat hyviä esimerkkejä uusgnostilaisuudesta. Gnostilaisuuden todellisuuskäsitys on jyrkän kaksijakoinen. Luominen kuvataan gnostilaisissa myyteissä usein hyvän ja pahan voimien taistelun tai jumalallisen lankeamisen lopputuloksena. Gnostilaiset pitivät aineellista maailmaa toisarvoisena tai pahana, mutta koska ihmisen sielun alkuperä on kuitenkin jumalallisessa todellisuudessa, kaikkein korkeimman jumalan luona, on aineesta vapautuminen mahdollista gnostilaisten välittämän salaisen, pelastavan tiedon avulla. Pelastavaan tietoon kuului tieto siitä, mistä ihminen on peräisin, missä tilassa hän on nyt, ja mihin hän voi päästä. Kirkkohan luopui jo 1880-luvulla, parikymmentä vuotta Darwinin kirjan julkaisemisen jälkeen, Raamatun kuvaamasta luomisesta ja lankeemuksesta, eikä nyt osaa selittää pahan alkuperää ja kyhäilee erilaisia ”raamatunlukuoppaita”. Mitä tästä seuraa kristinuskolle, siitä kerron laajemmin kirjassani Kuusi päivää jakaa kristityt (TV7 kustannus).

Mistä oikein on kysymys?

Kyseessä on addiktio massojen hallintaan – langenneelle ihmiselle luontainen vallanhimo! Meillähän on kaikilla jokin ”riippuvuussairaus”, joka tulee patologiseksi silloin kun siitä tulee elämän pääsisältö! Aine- ja toiminnalliset riippuvuudet

Haemme, tieten tai tietämättämme, pahimmassa tapauksessa mistään piittaamatta, päivittäistä aivojemme ”mielihyväkoneiston” (aivojemme keskeinen mielihyvän tuottaja on ns. mesolimbinen dopamiinirata) antamaa, dopamiiniannosta, aivan kuin heroinisti. Putinin käytös esimerkkinä täyttää addiktion tunnusmerkit – vallassa pysyttävä hinnalla millä hyvänsä! Riippuvuuden synnystä minulla on luento TV7:ssa Herra käyttää lääkäriä -ohjelmasarjassa, katsottavissa ”arkista”: Riippuvuudet

DNA VAHVISTAA HISTORIALLISEN LUOMISEN JA LANKEEMUKSEN (JA IHMISKUNNAN HISTORIAN PIKAISEN PÄÄTTYMISEN) – toisin sanoen: DNA:ssa ON YLLÄTTÄEN RAAMATTUSinun sanasi on kokonaan totuus” (Ps.119:160)

Elämän määrittely ei ole yksinkertaista. Tietoisuuden olemuksesta ei kukaan tiedä yhtään mitään. Aivojen rakenne tunnetaan melko hyvin, mutta kukaan ei tiedä miten ne toimivat! Aivoissasi on miljoona miljardia synapsia. Niitä voi verrata mikroprosessoreihin. Tällaisia ”mikroprosessoreja” aivoissasi on enemmän kuin vastaavia laitteita kaikissa maailman tietokoneissa… Aivojesi ”muistia” et pysty täyttämään elämäsi aikana, mutta et myöskään saa sieltä kaikkea ulos, koska mutaatiot tekevät meitä jatkuvasti tyhmemmiksi! Tätä koskeva tutkimus julkaistiin 8.3.2022: Mutations Degrade Inherited Intelligence

MITEN LANKEEMUS NÄKYY DNA:ssa: Ihmiskunnan perimässä on 1,1 miljoonaa piilevää mutaatiota

Syntyvällä lapsella niitä on aina noin 100-300 enemmän kuin vanhemmillaan. Ihmisen sukupuutto voi olla jo 6 sukupolven päässä. On varmaa, että meitä ei ole tällä ”miljoonan vuoden” kuluttua, kuten science-fiction evolutionistit kynäilevät. What will humans look like in a million years?

Samalla tavalla suvullisesti lisääntyvä eläinkunta kulkee kohti vääjäämätöntä sukupuuttoa, ihmiskunta kuitenkin nopeammin, josta on ”syytetty lääkäreitä”, jotka hoitavat kaikki sairaat. Eläinten ajautuminen sukupuuttoon etenee kiihtyvällä vauhdilla, koska soluihin "tehdasasennettu" monimutkainen kopiointivirheiden korjauskoneistokin vääjäämättä vaurioituu sukupolvesta toiseen.

Solujen DNA ja RNA rakentuvat emäksistä, sokerista ja fosfaatista. Niiden havaitsijat, myöhemmät nobelistit James Watson ja Francis Crick ryntäsivät paikalliseen pubiin ja uhosivat löytäneensä ”elämän salaisuuden”. The Secret of Life -- Discovery of DNA Structure

MITEN LUOMINEN NÄKYY DNA:ssa: se on tietopankki,

joka varastoi sukupolvesta toiseen siirtyvän rakenne- ja toimintatiedon. Tieto on aina peräisin älykkäästä lähteestä. Elämän tiedostot on pakattu päällekkäin, jopa 12–20 kerrokseen. (Selitän asiaa lisää luennossani Pekka Reinikainen: Ihmeellinen ihminen osa 1/2 alkaen kohdasta 30:40.). Ihmisen perimää voidaan kuvata kirjahyllynä, jossa on 3 500 kirjaa ja kussakin miljoona kirjainta. Kielioppi muodostuu kolmikirjaimisista sanoista. Kirjaimia on neljä. Kun kolmikirjaimisten sanojen muodostaminen aloitetaan ensimmäisestä kirjaimesta, saadaan 1. tietopankki. Kun lukeminen aloitetaan toisesta kirjaimesta, saadaan 2. tietopankki ja kolmannesta kirjaimesta 3. tietopankki. Kun kirjoja sitten luetaan heprean tavoin oikealta vasemmalle, saadaan tietopankit 4,5 ja 6. DNA on kuitenkin kaksoiskierre eli aivan kuin vetoketju, jossa molemmin puolin on koodi. Näin saadaan tietopankit 7,8,9,10,11 ja 12. Nyt meillä on 42 000 kirjan kirjasto. DNA-nauhalta puretaan tiedostoja monimutkaisella spliseosomi -nimisellä valtavalla molekyylilaitteella. Aivotoimintaan liittyvistä 13 000 geenistä tuotetaan noin 30 000 proteiinia mRNA:ta eri tavoin muokkaamalla, mitä ei vielä vajaa vuosi sitten pidetty edes mahdollisena (Leung, S.K. et al., Full-length transcript sequencing of human and mouse cerebral cortec, Cell Reports 37(7):110022, 16 Nov 2021).Tästä tulee artikkeli Luominen -lehden toukokuun 2022 numeroon.

DNA-kirjasto on lisäksi elävä tietopankki, joka reagoi ympäristön muutoksiin epigeneettisellä mekanismilla, joka ei kuitenkaan muuta kirjainten järjestystä. Isovanhempiemme huonot kokemukset voivat näkyä geenitasolla epigeneettisinä vaikutuksina jopa kolmanteen sukupolveen saakka: Isovanhempiemme huonot kokemukset voivat näkyä geenitasolla epigeneettisinä vaikutuksina jopa kolmanteen sukupolveen saakka

On muistettava myös, että tietoa on varastoitu myös kolmiulotteisesti siten, että tietyt DNA-jaksot ovat kromosomeissa tarkoin määrätyissä ”mutkissa” toisiinsa nähden. On ilmeistä, että aineen ulkopuolinen superäly on tallentanut tiedon DNA:han ja DNA:n sattumanvaraiset vauriot ja kopiointivirheet (mutaatiot) eivät voi tällaista perimää parantaa. Alkuperäinen luomakunta on ollut erittäin hyvä (1.Moos.1:31). Lisätietoja kirjassani Kuusi päivää jakaa kristityt (TV7 kustannus).

RNA:ta on tähän asti pidetty pelkkänä proteiinien rakentamisohjeen viestinviejänä,

mutta nyt tiedetään, että se toteuttaa soluissa tuhansia toimintoja. Monen muun tehtävän ohella se toteuttaa perimään tallennettuja algoritmeja. Algoritmi on yksityiskohtainen kuvaus tai ohje siitä, miten tehtävä tai prosessi suoritetaan, ja jota seuraamalla voidaan toteuttaa tietty toimintakokonaisuus. Esimerkkinä tällaisesta toiminnasta voidaan ottaa vaikkapa matkijatursaan kyky naamioitua 15 eri eläimeksi: Eläimet opettavat: Matkijatursas

RNA:n rooli on elämän kannalta oleellinen,

sillä perimän DNA:sta vain 2 % tuottaa proteiinien rakentamisessa tarvittavaa lähetti- ja siirtäjä-RNA:ta. Niiden lisäksi puhutaan muun muassa lnc-, mi- ja ex-RNA:sta ja niin edelleen.1 RNA:ta tutkitaan syövän hoidossa ja rasvapalloon pakattua lähetti-RNA:ta käytetään uusissa koronavirusrokotteissa, välittämässä viruksen perimään pakattua tietoa.

RNA-tutkimus voi mullistaa lääketieteen lähivuosina

RNA voi laskostua moniin monimutkaisiin muotoihin. Tutkijat ovat löytäneet uuden menetelmän avulla toistaiseksi tunnistamattomia RNA-rakenteita solujen tuhansien RNA-molekyylien joukosta. He olettavat monien laskosten olevan toiminnallisia, aivan kuten esimerkiksi niiden proteiinientsyymien, jotka laskostetaan aminohappohelminauhoista erityisten kaperonimuottien avulla.2

VALLANKUMOUS ON TOSIASIA

”RNA-tietokoneet” ohjaavat eliöiden toimintoja.3, 4, 5, 6 DNA sen sijaan on muisti, johon Äly eli logos (Joh.1:1-3) on tallentanut elämän tarvitsemat tiedostot. Elämän älykäs suunnittelu ei koskaan ole ollut näin ilmiselvä asia.

Tuore RNA -tutkimus on verrattavissa biologiseen maanjäristykseen, joka seurasi DNA:n ja proteiinienvuorovaikutuksen havaitsemista vuonna 1953.

Evolutionistit menettivät pelin jo siinä vaiheessa, kun he ylimielisesti luokittelivat RNA:n, jonka toimintaa eivät ymmärtäneet, ”geneettiseksi roskaksi”. Nyt kun vuosien tutkimus on valaissut asiaa, he pystyvät ainoastaan spekuloimaan ”evoluution mahdollisesta roolista”. Älykkään suunnitelman havaitsevat tutkijat sen sijaan voivat ryhtyä lukemaan ja tulkitsemaan RNA:n viestejä. Usko Luojaan ei johda tutkimuslaboratorioiden lakkauttamiseen, vaan innostaa tekemään tieteellistä tutkimusta Jumalan nerokkaasta luomistyöstä!

Elämä ei kuitenkaan ole pelkkää DNA:ta ja RNA:ta

Vaan periytyminen on solullista. Raamatun mukaan Eevasta tuli kaiken elävän äiti (1.Moos.3:20). Asia on todellisuudessa juuri näin, sillä DNA ja RNA eivät tee yhtään mitään ilman solun koneistoa, soluelimiä ja solukalvoja, jotka periytyvät solun mukana sukupolvelta toiselle. Lisätietoa: Pekka Reinikainen: Elämän synty ja abiogeneesin ongelmat

Huima tosiasia on, että tyttövauvalla on munasarjoissaan munasolut seuraavaa sukupolvea varten valmiina. Ne eivät hänen elinaikanaan jakaudu, kuten siittiöt, jotka tuottavat miljoona kopiota päivässä, ja meitä erottaakin Eevasta vain muutama sata munasolusukupolvea. Kyseessä on selvästi suunniteltu asia, sillä muuten kopiointivirheet olisivat vieneet ihmiskunnan sukupuuttoon! Suvullinen lisääntyminen on tapahtuma, jonka ”kehittymiselle jakautumalla lisääntyvästä elämästä”, on äärimmäisen vaikea keksiä uskottavaa evoluutiopolkua! Elämän suunnittelu on ilmeistä joka tasolla. Ihminen on luotu mieheksi ja naiseksi. Toinen tuottaa siittiöitä, toisella on munasolut. Mitään ”muunsukupuolisia välimuotoja” ei kerta kaikkiaan ole ja on käsittämätöntä, että monet akateemisesti koulutetut ihmiset tuottavat ”lomakkeita”, joihin voi ruksata ”mies, nainen tai muu”.

Myös proteiinien rakennuspalikat on huolella valittu: elämän käyttämät 20 aminohappoa on poimittu miljoonien molekyylien merestä.

KUINKA ELÄMÄN MOLEKYYLIEN VALINTA ON TAPAHTUNUT?

Pelkkä ajatuskin, että luonnonvalinta olisi poiminut rakennuspalikat miljoonien elämälle myrkyllisten rakennustarvikkeiden merestä, on matemaattinen mielettömyys. Kiistattomia suunnittelusignaaleja on myös DNA-kielessä, jolla on oma kielioppi ja joka rakentuu neljästä ”aakkosesta”. Kielioppeja ei kehity itsestään ja tutkimus on osoittanut, että elämän aakkoset ovat optimaaliset. Järjestelmä on valittu kestämään langenneessa maailmassa tapahtuvia vaurioita muutaman vuosituhannen ajan. Tämä toteutuu järjestelmässä olevan ”tiedon ylimäärän” avulla. Molekyylit A,T,G ja C kertovat myös, että tiedosto on ollut toiminnassa vain joitakin vuosituhansia! Aakkosia on neljä, koska kolme ei kestäisi rappeutuvassa luomakunnassamme tapahtuvia kopiointivirheitä ja tiedostot tuhoutuisivat nopeasti. Niiden tuhoutumista estää myös tehdasasennettu korjausjärjestelmä: Nobel darvinismin nollaamisesta

Solut on varustettu tehdasasennetulla ”virustorjunnalla”!

RAAMATUN AIKATAULU VAHVISTUU: Mutaatiot tappavat vuosituhansissa – suvullinen elämä ei voi olla vuosimiljoonia vanhaa!

DNA on kuin vetoketju, siinä vastinhampaiden pari on aina G vastaan C ja A vastaan T. Ne kiinnittyvät toisiinsa vetysidoksilla. Vetysidokset ovat hyvin tärkeitä biokemiassa. DNA-molekyylin puoliskot ovat kiinni toisissaan tarkalleen oikeissa paikoissa olevilla vetysidoksilla, jolloin molekyyli tarvittaessa myös avautuu kuin vetoketju. G ja C yhdistyvät kolmella vetysidoksella, A ja T kahdella. Sattumanvaraiset mutaatiot muuttavat jatkuvasti G-C: tä A-T:ksi, koska jälkimmäinen on yksinkertaisempi sidos ja nopeampi avata.

Miljoonat vuodet olisivat poistaneet GC:t. Väite, jonka mukaan valinta ylläpitäisi GC-pitoisuutta ei toimi, koska useimmat mutaatiot, vähäpätöisyydestään johtuen, jäävät valinnan ulkopuolelle, koska niillä ei ole vaikutusta eliön kelpoisuuteen. Useimmat mutaatiot ovat niin mitättömiä, että valinta ei vaikuta niihin, sillä se ”näkee” vain ne mutaatiot, jotka vaikuttavat eliön lisääntymiskykyyn. Mutaatiot ja keinotekoiset mutaatiokokeet auttavat ymmärtämään kelpoisuutta vain silloin, kun niiden vaikutukset ovat melko suuria. On myös ilmeistä, että luonnossa kelpoisuus vähenee vuosien myötä, kun haitallisia mutaatioita väistämättä kertyy. Tohtori John Sanfordin työryhmän kehittämä Mendel’s Accountant -ohjelma vahvistaa tämän. Hänen kirjansa Eliömaailma rappeutuu (Datakirjat 2015) selvittää, kuinka piilevät, haitalliset mutaatiot vievät suvullisesti lisääntyvän monisoluisen elämän sukupuuttoon noin 10 000 - 100 000 vuodessa. On ilmeistä, että eläimet eivät ole olleet täällä evoluution väitettyjä vuosimiljoonia! Evidence of Selection upon Genomic GC-Content in Bacteria

Mutaatioita on esimerkiksi ihmiskunnan perimään kertynyt luomisesta kuluneen 6 000 vuoden aikana jo edellä mainitut yli 1 100 000 kappaletta ja vauhti kiihtyy ja vie pikaista sukupuuttoa kohti! Tästä syystä sattumanvaraiset mutaatiot eivät ole ihmisen perimää myyttisestä alkusolusta voineet rakentaakaan! Elämän vuosimiljoonista puhuminen on nykytiedon valossa täysin epätieteellistä.

Mahdollisia DNA-koodeja mistä valita, on 1,5x10 potenssiin 84. Siitä tuleva luku on suurempi kuin näkyvässä maailmankaikkeudessa olevien hiukkasten määrä! On matemaattisesti kestämätöntä, että luonnonvalinta olisi valinnut käytössä olevan koodikielen.

Koodikielen määrittelemät rakennustarvikkeet ovat aminohappoja. Kaikki elämä sinibakteereista sinivalaisiin käyttää samaa DNA-koodikieltä. Siinä kolmen koodimerkin ryhmä määrää, mitä aminohappoa kulloinkin käytetään elämän rakenneproteiineissa. Aminohapot kytketään molekyylikoneiden (entsyymien) avulla ketjuiksi. Tarvittavan energian tuottavat elimistössäsi pyörivät sata miljoonaa miljardia ATPase dynamoa. Polttoainetta kuluu 50 kiloa päivässä. Pyörintämoottorin synnyttäminen on päämäärättömälle evoluutiolle melkoinen haaste!

Rakenneproteiinia voi verrata satojen helmien pituiseen ”helminauhaan”, joka on sommiteltu käyttämällä 20 ”eriväristä rakennustarvikehelmeä” (aminohappoa). Jos helminauhassa on 150 helmeä, ne voidaan järjestää 20 potenssiin 150 eri tavalla. Jos tämä ilmaistaan kymmenen potensseina, erilaisten mahdollisten helminauhojen määrä on luku, jossa ykkösen perässä on 195 nollaa.

Kun Yalen yliopiston professori David Gelernter tajusi tarkoin määrätyn ketjun ilmestymiseen liittyvän matemaattisen mahdottomuuden, hän hylkäsi uusdarvinismin vuonna 2019. Tarkoin määrättyjä, elämälle sopivia ketjuja on eliömaailmassa vain noin 50 000 eri tyyppiä. Tällaisia täsmäketjuja täytyy kuitenkin olla eliössä samanaikaisesti paikalla yli kolme sataa erilasta. Tästä seuraa, että nykyisen tieteellisen tietämyksen valossa uusdarvinismiin uskominen on mieletöntä – kyseessä on tilastomatemaattinen mahdottomuus!7

MITKÄ TAHANSA AMINOHAPOT EIVÄT KÄY!

Aminohappojen täytyy täyttää tietyt, täsmälliset vaatimukset, jotta tarvittava proteiini voidaan laskostaa oikein aminohappojen helminauhasta. Mitkä tahansa sattuman varaisesti valitut helmet eivät voi rakentaa elämää!

Miksi mikä tahansa aminohappo ei käy? Proteiinit mahdollistavat elämän, koska ne nopeuttavat elämälle välttämättömiä tapahtumia miljoonakertaisesti. Ne ovat eräänlaisia täsmäkoneita, entsyymejä, joiden rakenne on tarkoin määrätty. Tämä edellyttää koneen osien rakenteelta tiettyjä täsmällisiä ominaisuuksia. Tässä tapauksessa niiden sivuketjujen täytyy täyttää hyvin tarkat vaatimukset.

Tokion teknillisen korkeakoulun Earth-Life Science -instituutti tutki äskettäin aminohappojen alkuperää. Niistä tehtiin tietokonemalli, joka selvitti, mitkä proteiinien rakennustarvikkeet ovat välttämättömiä elämän rakennuspalikoita. Tietokoneajot osoittivat kahdenkymmenen aminohapon kokoelman todennäköisesti parhaaksi mahdolliseksi. Ne ovat juuri ne 20 erilaista ”legopalikkaa”, joista meidät on rakennettu.

Mistä nämä 20 aminohappoa ovat peräisin? Vaihtoehtoja on tuhansia ja on matemaattisesti mieletöntä edes yrittää selittää, mistä alkuliemeen tulisi reseptin mukainen sekoitus. Asian tekee tämän lisäksi täysin mahdottomaksi lisävaatimus aminohappojen ”vasenkätisyydestä”. Jos nimittäin laitat aminohapon peilin eteen, peilistä kurkistaa peilikuva, joka ei käy ketjuun!

Koottuja selityksiä

Tutkijoiden oli pakko tässä vaiheessa yrittää selittää elämän rakennustarvikkeiden alkuperä evoluution avulla. He olettivat, että alkuvalikoima lukittiin evoluution käynnistyessä – eli jo ennen alkusolun ilmestymistä. He tuumivat, että ”elämän aakkosia lisättiin vähitellen, sitä mukaa kun elämä ’tarvitsi uusia toimintoja’. Tämä olisi tapahtunut samanaikaisesti DNA-koodin kehittymisen kanssa ja samalla kun kopiointijärjestelmään olisi ilmestynyt elämälle välttämätön, elämää tuhoavien, kopiointivirheiden (mutaatioiden) korjauskoneisto.” Scientists find biology's optimal 'molecular alphabet' may be preordained

SATUJA VAI SELITYKSIÄ?

Tutkijoilla ei ole mitään uskottavaa selitystä tälle ainutkertaiselle kallisarvoisten helmien kokoelmalle. Syynä on muun muassa se, että matematiikka ei myönnä mitään mahdollisuuksia – se ei tunne armoa! Eikä sattuma voi valita ”tarvittavia uusia toimintoja” edes luonnonvalinnan avulla, jos ei ole mitään, mistä valita!

Tarjolla on vain pakollinen evoluutioliturgia – onttoja oletuksia ja perusteettomia päätelmiä.

Väite, jonka mukaan aminohapot valittiin, jos ne laskostivat proteiineja paremmin, menee täysin myttyyn, sillä eivät yksittäiset aminohapot muotoile proteiineja, vaan kaperonit laskostavat aminohappoketjun, kuten jo aikaisemmin todettiin. Proteiinit eivät nimittäin laskostu itsestään kolmiulotteiseen muotoonsa, vaan laskostumista ohjaavat kaperoniproteiinit, jotka sitoutuvat aminohappohelminauhoihin estäen niitä menemästä umpisolmuun.

On täysin perusteetonta väittää, että yrityksen ja erehdyksen kautta valittaisiin tuhansista tarjokkaista kulloinkin hivenen parempi aminohappo, sillä silloin DNA:n koodikieltä ja ribosomissa tapahtuvaa proteiinien kokoonpanoa (lähetti-RNA, siirtäjä-RNA, ym.) pitäisi myös samalla aina muuttaa uuteen ”parempaan” aminohappoon sopiviksi.

JUMALA ON VARANNUT ITSELLEEN YKSINOIKEUDEN LUODA ELÄMÄÄ: Mutaatio-valinta ei voi olla luoja

Artikkelissaan ”Evoluution hyvin säilytetty salaisuus: Mutaatiot eivät ole sattumanvaraisia!” Paul Price kertoo, mitä tunnettu evoluution kannattaja, professori Stephen Jay Gould, lausui ennen kuolemaansa.

Professori Gouldin mukaan ”Oppikirjoissa evoluutiota pidetään ’satunnaisena’ muunteluna. Tämä on helppo osoittaa harhaksi, mutta väärän väitteen käyttöä jatketaan, koska siihen on totuttu. Darvinismi ei koskaan ole perustunut ’nopan heittoon’ eli mahdollisiin muutoksiin mihin tahansa suuntaan. Väite, jonka mukaan sattuman täytyy olla täysin riippumaton kehityksen suunnasta, tai että mutaatioiden tuottama raaka-aine ei mitenkään suuntaisi eliötä kohti parempaa sopeutumista, edustaa sattumakäsitteen huolimatonta käyttöä.”8

Paul Pricen mukaan tiedetoimittaja Kevin Kelly ehdotti vuonna 2014, että sattumanvaraisten mutaatioiden käsitteestä luovuttaisiin: ”Enää ei voida väittää, että mutaatiot ovat sattumanvaraisia, vaikka niihin liittyykin kaaoksen kaltainen ominaisuus. Tilanne muistuttaa uhkapeluria, joka heittää väärennettyjä noppia.

Väärennettyjä noppia ei kuitenkaan voi verrata sattumaan – koska pitkän päälle – aikahan on evoluution ydintekijä – päämäärähakuisuus tulee ilmi.”

Miksi sattumakäsitettä yhä väärinkäytetään? Kelly vastaa yllättävän rehellisesti: ”Perusteetonta sattumakäsitettä käytetään edelleen monesta syystä, vaikka se on osoitettu virheelliseksi. Jos otettaisiin esille se tosiasia, että mutaatiot eivät ole sattumanvaraisia, kreationistit käyttäisivät tutkimustulosta kumotakseen luonnonvalinnan suorittaman evoluution. Tämän lisäksi, jos mutaatiot eivät ole sattumanvaraisia vaan ennustettavia, se osoittaa, että muutoksella on suunta. Jos evoluution pienillä muutoksilla on suuri tavoite, punaisia kortteja nousee! Mistä suuri tavoite on peräisin? Kuka määritteli pienten muutosten suunnan? Suuresta tavoitteestakaan eivät tutkijat ole yksimielisiä. Tarkoitetaanko sillä pelkästään eliön monimutkaisuuden lisääntymistä? Moderneille evolutionisteille evoluutio, jolla on suunta, on kauhistus, ja siksi he eivät voi luopua sattumakäsitteestä.”10

1. Telomeraasi-RNA:sta näet kuvan osoitteessa: Telomeraasi-RNA

2. Kaperonit

3. RNA structures by the thousands

4. RNA transcription modulates phase transition-driven nuclear body assembly

5. The Limitless Future of RNA Therapeutics

6. Mapping RNA–RNA interactome and RNA structure in vivo by MARIO

7. Asiasta enemmän kirjassa Michael J. Oard: Syvän ajan petos. Luominen, 2020.

8. Lainaus on S. Gouldin teoksesta The Structure of Evolutionary Theory, The Belknap Press of Harvard

University Press, Cambridge, 2002. Paul Price käsittelee asiaa artikkelissaan “Evolution’s well-kept secret:

Mutations are not random!”. https://creation.com/mutations-not-random

9. Kelly, K., Fully Random Mutations, Fully Random Mutations

10. Postdarvinismhttps://kk.org/mt-files/outofcontrol/ch19-d.htmlPEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.